Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Otisao sam tamo i davao mi je opciju "get insider build" tako nesto,ja sam prihvatio,i trazio je restart.Sad se digao win i sad mi u aktivation stoji malo drugacije nego pre,sad pise "connect to internet to activate windows!A ja sam normalno na internetu!

I kad klikneš na Activate neće da aktivira jer su nove Insider aktivacije stopirane do 29.7. ...

Otisao sam tamo i davao mi je opciju "get insider build" tako nesto,ja sam prihvatio,i trazio je restart.Sad se digao win i sad mi u aktivation stoji malo drugacije nego pre,sad pise "connect to internet to activate windows!A ja sam normalno na internetu!
Trazi da se vrifikujes, idi u aktivaciju i prijavi se na tvoj nalog poslace ti kod u vidu 4 cifre na mail.
To kucas i to je to.

Džabe sve, nove Insider aktivacije su stopirane do 29.7.

Sad mi u aktivation vise ne pise da se prikacim na internet kao malopre,sad samo pise da mi windows nije aktiviran.:S:

Sad mi u aktivation vise ne pise da se prikacim na internet kao malopre,sad samo pise da mi windows nije aktiviran.:S:

Kao što rekoh, do 29-og ništa. Nadam se da će 29-og proći aktivacija, tad pale aktivaciju za Insider build-ove. Ne vredi se cimati. Jedino rešenje ti je da odradiš upgrade 7-ce ili 8.1 na 10-ku...

Poslednja izmena:
gorgilije izgleda da ne moze divlja instalacija 10240 pa prijava sa insider nalogom pa automatska aktivacija , sacekaj 29 jul pa ces znati vazi li ti insider licenca.

A ovi key-ovi sto su ljudi ovde pisali,dali je opasno da ukucam neki,da mi nesto ne zezne,ili da cekam 29-ti?

W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX = KMS Setup Key za Windows 10 Pro

VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T = Generic Key za Windows 10 Pro

U prvom slučaju možeš da aktiviraš Win 10 samo preko KMS servera. Inače, trenutno imaš Generic Key.

A sta mislite dali da pokusam ovaj drugi da unesem?

Mada mi daje samo opciju -change product key-

sad sam restartovao win,i opet mi pise ono da se konektujem na internet da bi aktivirao win.

Poslednja izmena:
Koji drugi? Pa generički trenutno imaš. Možeš uneti KMS ključ ako želiš da aktiviraš Windows preko KMS-a.

Da li je ISO za 10240 zvanicno isao za insidere, nije, sta se onda cudite

Ciste instalacije insidere se aktiviraju samo one koje su izasle u ISO obliku!
takodje iste su imale svoje kljuceve koje ste dobili prilikom prijave za insider program

Poslednja izmena:
Ajde nista ostavicu tako za sada,necu nista da diram do 29-og,pa cu onda isprobavati stosta.Yebiga kad sam lakoveran!!!:mad:

Kao sto vec rekoh insideri ne bi smeli cistu instalaciju da rade ako su dobili besplatnu licencu sa 10166 na 10240 , barem ne pre 29 jula.

Nece mu raditi jer ni meni nije radila,skinuo 240 ISO i odradio clan install i zeznem se sto pri prvim koracima nisam ukucao Insider user i pass vec sam mislio da ce mi raditi licence koji sam dobio... pa sam poceo da psujem MS kako me zezno,pokusao sve nardne kljuceve sa neta i ni jedan nije radio...
I nadjem u opcijama negde (potrazicu kasnije,sad sam na laptopu) nesto Verify your MS account ili sta vec,stavio user i pass iz Insider programa i Win registrovan,sve full radi...

Poslednja izmena:
A kad si to odradio?Jel posle prestanka insider programa,ili pre nego je to prestalo?Verifikovao sam ja svoj acc,ali ne vredi.

Sinoc sam frishko instalirao Win10

Heh,covek mi rece da necu izgubiti licencu...ovde u ovoj temi....

All pre-release product keys published earlier for builds of Windows 10 Insider Preview have been deactivated and will no longer activate any Preview builds, including Build 10240. This will not impact any devices that were activated in the past using those product keys.

We hope Insiders will continue to test Build 10240, which is only intended to be installed as an upgrade from a previously-activated version of Windows 10 Insider Preview – we do not support clean installs of Windows 10240. Windows 10 is intended to be installed on Genuine Windows devices, whether devices in the Windows Insider Program or those taking advantage of the free upgrade offer.

We’re getting really close to the launch of Windows 10, and we’re looking to receive that final bit of feedback before we roll out the finished product!

Izvor: http://answers.microsoft.com/en-us/...-insider/97e6cd1f-ee8a-42ea-b76c-46aa4af8e203

Znaci po ovom 240 jeste definitvno RTM...

Vidis Gorgilije,sad sam usao u Win 10,proverio i pise da Win nije aktiviran... bzvz,sinoc je bio aktivan jer sam menjao pozadinu,Lock screen sliku i sl sto ne mozes da menjas ako nije aktiviran...

Sta bi sa onim da insideri imaju free Win10? ili sam ja pogresno razumeo nesto?
Jos uvek imam 166,pokusacu upgrade da vidim sta ce da bidne...

Meni je i dalje aktiviran a svaki put kada bude neki update brljavi wallpaper.

Danas jedno desetak minuta neko smaranje procesora a nisma mogao da skontam sta opterecuje. Nakon toga BSOD a poslije restarta update. *** xp nije ovako padao. Vidim uveli su i sleep mod, dobro su se sjetili.

Ceka se ipak srijeda da ovo srede. I dalje ga krpe.

Vrh Dno