Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ne bi smelo to da ima na cistu instalaciju 10240 ako je 10240 rtm!

Capture.PNG

El neko uspeo da postavi Calendar kao default app za Kalendar :D BUG

Ja sam otkrio bug sa realtek integrisanom zvucnom karticom. Imam 5.1 sistem i kad namestim 5.1 na prozivci mi se necuje desni Rear zvucnik. Medjutim kad namestim 7.1 i decekiram oba Side zvucnika cuju mi se svi zvucnici pa cak i ti decekirani Side zvucnici. Tako sam i ostavio postavki 7.1 iako imam 5.1 set zvucnika.

Poslednja izmena:
Ja sam otkrio bug sa realtek integrisanom zvucnom karticom. Imam 5.1 sistem i kad namestim 5.1 na prozivci mi se necuje desni Rear zvucnik. Medjutim kad namestim 7.1 i decekiram oba Side zvucnika cuju mi se svi zvucnici pa cak i ti decekirani Side zvucnici. Tako sam i ostavio postavki 7.1 iako imam 5.1 set zvucnika.

Jel si probao najnovije drajvere: http://www.realtek.com.tw/downloads...evel=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false#High Definition Audio Codecs ?

Nisam ih probao. Sad cu.

Probao sam nove drajvere i rade ok. Nego interesantna je sad stvar da se postavka 5.1 sastoji od prednja 3 zvucnika, vufera i 2 Side zvucnika sto ranije na win 7 nije bio slucaj. Tako da sam morao jack da ubodem na Side a ne na Rear. Ako jack ubodem na Rear onda moram da ukljucim postavku 7.1 I da decekiram Side zvucnike.
U sustini je ista stvar samo neznam kako ce se to odraziti na igre I na reprodukciju hd filmova.

Kolege,instalacija sa win7 ultimate x64 na win10 10240 x64 je prosla odlicno,bez ikakvih problema.
Windows is activated.
Jedino sto recimo,instalaciju sam odradio na starom hardu od 160gb,imam samo 100 gb slobodnog prostora.
Zasto toliko ?

Da li moze nekako da se iskljuci da mi automatski vuce i instalira drivere.
Instalirao mi je nvidia driver ver 353.54 nije mi jasno kako je samo nasao obzirom da je poslednji WHQL 353.30.
Ne zelim da mi sam instalira i sam radi update drivera.

^ Ovo i mene nervira plus sto instalira one ostale gluposti 3Dvision i slicno.

^ Ovo i mene nervira plus sto instalira one ostale gluposti 3Dvision i slicno.
Da, pa ja zbog toga necu da mi sam instalira drivere. To 3d vision mi instalira sam i to me zivcira niti sta pita da li hocu necu i sl. Ne mogu da nadjem resenje da to nekako sprecim.
Uopste mi nije jasno koji je ovo driver 353.54 a na nv sajtu poslednji je 353.30. Cak nema ni beta 353.54

isti problem i sa amd, jezivo smara.....15.6 beta su mi bili poslednji za win 10 koji meni nisu seckali a win 10 ih je naravno pregazio, bez pitanja.

isti problem i sa amd, jezivo smara.....15.6 beta su mi bili poslednji za win 10 koji meni nisu seckali a win 10 ih je naravno pregazio, bez pitanja.
Ovo im je najgluplje nesto sto su mogli da smisle. Ne znam zasto ne ostave korisniku da sam odluci da li zeli nesto da instalira ili ne zeli.

I meni to smeta sto sam odlucje koje update ce instalirati ovo ispada da nemam nikakvih administratorske prava na moj PC

Tako je sad, nije jos zvanicno izasao.
Ovo je namenjeno insiderima, pa su se postarali da svi
uredno dobiju zadnji update.
Recimo 15.7 sad ne gazi zato sto nema noviji drajver.
Strpite se jos 4 dana...

Kolege,instalacija sa win7 ultimate x64 na win10 10240 x64 je prosla odlicno,bez ikakvih problema.
Windows is activated.
Jedino sto recimo,instalaciju sam odradio na starom hardu od 160gb,imam samo 100 gb slobodnog prostora.
Zasto toliko ?

Obrisi windows.old na C particiji preko "Disc cleanup",pa system clean up.

To je mozda problem i do 2.79 drivera. Kod druga isto i na win 7 u 5.1 konfiguraciji stoje side, a ne rear speakers, zato se i ne cuju :) Probaj 2.78, nisam ga koristio na win10, jer sam ga brzo obrisao. A da ga win ne bi update, ugasi win update servis...

Lako je otkucas samo Disk Cleanup u control panel search box-u i pojavi ti se palikacja, pokrenes je kao administrator i cekiras Previous Windows installation(s). Imas sve detaljno ovde:

http://goo.gl/dWsPjq

Radim ja to cesto...Tacnije,uradio sam to i juce i ostadoh samo 100gb.
Videcu veceras kad dodjem kuci da rucno obrisem folder windows.old

Još 4 dana do retail verzije :)
Vreme da se bekapuje sve na cloud i formatira hard disk...

Ljudi hocu za svaki slucaj 8.1 komplet sa celom particijom da backupujem pre prelaska na w10, i u slucaju ako zatreba da se lako to vrati, koje resenje neki tutorial? Hvala

Ljudi hocu za svaki slucaj 8.1 komplet sa celom particijom da backupujem pre prelaska na w10, i u slucaju ako zatreba da se lako to vrati, koje resenje neki tutorial? Hvala

imas i windows backup, napravis full imagine (system imagine backup), ili acronis true, oba rade posao

Mozes da koristis i najnoviji proizvod - Acronis Backup Advanced with Universal Restore. Instaliras ga, napravis image na drugom hard disku i napravis bootabilni USB (moze i bez USB-a).

Vrh Dno