Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Acronis nije free zar ne?

Nije. Clonezilla je free alat koji dobro radi.

Desni klik na C:\Windows\System32\cleanmgr.exe pa run as administator , tako ne mora da se ide sa strane na clean up system files , previous windows instalation je windows.old

Hvala svima probacu Clonezillu posto je free :)

Morao sam da uradim clean install zato sto mi je riknuo HDD.Kupio nov SSD i instalirao win10.Bio sam insider i imao sam aktiviran windows.Sad kad sam ga instalirao windows mi nije aktiviran.Prilikom instalacije kad sam trebao da unesem "key" isao sam na "skip".Ulogovan sam na svoj microsoft acc.Dali da probam da unesem neki drugi key,posto ne znam koji sam imao.Sta da radim?

Hvala Darko,to je to... aktivacija mi ne treba,legalac sam :)
Imaš OEM licencu ili unosiš retail ključ prilikom aktivacije?

Posle mnogo problema i frustracije sa spamovanjem svojih kontakata linkovima preko Skype-a čim uključim laptop (duga priča), odlučio sam da obrišem SSD i instaliram čist Windows 10. Ne čeka mi se 29., iako mi je "rezervisan Win10", pa bih instalirao ovaj poslednji build. Imam SLIC u BIOS-u. Da li je dovoljno samo da instaliram Windows 10 na čisto da bi se on sam aktivirao?

Poslednja izmena:
Morao sam da uradim clean install zato sto mi je riknuo HDD.Kupio nov SSD i instalirao win10.Bio sam insider i imao sam aktiviran windows.Sad kad sam ga instalirao windows mi nije aktiviran.Prilikom instalacije kad sam trebao da unesem "key" isao sam na "skip".Ulogovan sam na svoj microsoft acc.Dali da probam da unesem neki drugi key,posto ne znam koji sam imao.Sta da radim?

Instaliraj Windows 7 Ultimate aktiviraj sa Daz Loader 2.2.2(budi siguran da si konektovan na internet) i odradi upgrade na Windows 10 pro 10240 bez unosenja kljuca prilikom instalacije kao i kada ulazi u windows , mozda posle nece odmah biti aktiviran , malo surfuj pa restartuj , tako jedno 5-6 puta i trebao bi sam da se aktivira , meni je barem htelo na Wmvare workstation.

Instaliraj Windows 7 Ultimate aktiviraj sa Daz Loader 2.2.2(budi siguran da si konektovan na internet) i odradi upgrade na Windows 10 pro 10240 bez unosenja kljuca prilikom instalacije kao i kada ulazi u windows , mozda posle nece odmah biti aktiviran , malo surfuj pa restartuj , tako jedno 5-6 puta i trebao bi sam da se aktivira , meni je barem htelo na Wmvare workstation.

E,yebiga!Pa ovde mi je receno pre par dana da necu izgubiti aktivaciju ako uradim clean install.Bas yebiga!!!

Izgubio si zato sto si promenio hard disk/ssd , ne sme nista od komponenata da se menja!

Pa ja lepo pitao da li cu izgubiti aktivaciju,objasnio da cu menjati hard za ssd,i lepo mi je receno da je necu izgubiti!

Ja sam dodao disk nakon čiste instalacije posle upgrade-a, Windows je ostao aktiviran. U pitanju je kombinacija Windows 8.1 Pro KMS - Windows 10 Pro.

gorgilije je imao insider aktivaciju , najvarovatnije mu je microsoft detektovao da je promenio hard disk/ssd pa mu je zato neaktiviran , moze da proba da se prijavi mada cisto sumnjam , vuk40 je prebacivao hard diskove sa windows 10240 sa jednog na drugi komp i ostao mu je aktiviran windows.

Ma...sad mi je bas do toga!Ovde ako ljudi ne znaju odgovore,ne bi trebalo da odgovaraju i dovode ljude u zabludu.

Aktivacija bi trebala biti vezana za matičnu ploču, ali ne i za hard disk. Ne znam šta se desilo. Još više me buni to što se Vuku nije deaktivirao Windows kad je ubacio hard u drugu mašinu...

Koliko treba slobodnog prostora kad se radi upgarde sa win7 32bit?

Ma...sad mi je bas do toga!Ovde ako ljudi ne znaju odgovore,ne bi trebalo da odgovaraju i dovode ljude u zabludu.

Probaj ponovo cistu instalaciju Windows 10 pro 10240 64bit ali unesi instalacioni kljuc W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX i onda pokusaj da se prijavis kao insider posle instalacije , mozda ne moze ako se ide na skip! Ovo je oficijalni kljuc za instalaciju Windows 10 pro 10240!

Aktivacija bi trebala biti vezana za matičnu ploču, ali ne i za hard disk. Ne znam šta se desilo. Još više me buni to što se Vuku nije deaktivirao Windows kad je ubacio hard u drugu mašinu...

Za insider ne bi terbao da bude vezan za nista.... u micorosft accountu ako se sa njim logujete tu je licenca smestena (insider licenca koja je free i koja nema veze sa licencom za win10 RTM).... e sad pitanje je da li kod microsoft-a sve funkcionise kako treba, jer sa tim microsoftom nalogom malo po malo pa neki problem... tehnicku podrska je vec danima offline, itd

Meni nije hteo da aktivira free office koji sam dobio sa windows phone-om, pa prebacujer region, pa fali billing podaci, trt mrt, nista nije pomoglo pa su sad offline naravno problem je krs microsoft nalog!

Poslednja izmena:
Probaj ponovo cistu instalaciju Windows 10 pro 10240 64bit ali unesi instalacioni kljuc W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX i onda pokusaj da se prijavis kao insider posle instalacije , mozda ne moze ako se ide na skip! Ovo je oficijalni kljuc za instalaciju Windows 10 pro 10240!

Ovo je KMS ključ.

Mozda ce posle 29 jula moci nekako da se potvrdi insider licenca , dajem primer , insideri ne bi trebali cistu instalaciju da rade , mada onaj sa psom na avataru na my digital life forumu rece da nema mnogo veze insider licenca sa hard diskom :trust:

Meni pise -current product key:-xxxxxxx3V66T

Jel ima neko takav key sa ovim brojevima na kraju?:D

Nisam ja prebacivao hard, taj hard je na istoj masini samo sto je 32-bit windows na njemu.
Prijavljen na isti nalog...

@gorgilije idi u update, advanced sta ti stoji za insider, mozda stoji fix.

Poslednja izmena:
Nisam ja prebacivao hard, taj hard je na istoj masini samo sto je 32-bit windows na njemu.
Prijavljen na isti nalog...

@gorgilije idi u update, advanced sta ti stoji za insider, mozda stoji fix.

Otisao sam tamo i davao mi je opciju "get insider build" tako nesto,ja sam prihvatio,i trazio je restart.Sad se digao win i sad mi u aktivation stoji malo drugacije nego pre,sad pise "connect to internet to activate windows!A ja sam normalno na internetu!

Nazad
Vrh Dno