Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

To ti je enterprise a izgleda kao i 10166 pro.

Jeeeeeeeeeeee!!!!!! igrice (koje ja koristim :D) rade na 166 znaci definitvno prelazim sa 8.1 na W10 rtm, znaci odgovara 100%.
Gbay 8.1 :D

Momci,jedno pitanjce,da ne listam 400 strana... citam da ima free upgrade sa Win 8 i 8.1 na Win 10... pretpostavljam da legalni korisnici mogu free da predju na Win 10... vazi i za Win 7?

Da budem precizniji,imam narodni Win 7,a trenutno mogu da uzmem legalan Win 7 Pro za 15e... ima li smisla?

Razlika izmedju Pro verzije i Enterprise su skoro nikakve...Bazicno su isti,samo Enterprise ima jednu,eventuialno dve opcije vise nego Pro.
Ja bih ipak instalirao Pro varijantu,jer kapiram da je enterprise vise za bussines varijantu.
Ispravite me ako gresim...

us,nisam ni dirao,jedino ak je u registry nesto promenjeno jer je to prevedena verzija kinesko,rusko engleska.

Kako aktivirati 10176 Enterprise? Presao sam sa Win7 i ovo ne deluje lose uopste :)

Imaš slike pre par stranica :)
Potvrđujem da radi sve ok, a to nije bio slučaj u prethodnim verzijama...

Sa Microsoft Toolkit-om?
EDIT: Reseno! :)

Poslednja izmena:
to vam nije finalna,rtm verzija, wzor je objavio da partnerima stiže rtm 15.jula, tj za 3 dana. kada je leakuju probaću da pregazim sedmicu aktiviranu daz loaderom i upgrejdujem na desetku, clean instll, licenca fraj godinu dana, ili ću sačekati kojidan dali će izaći mak ključevi za aktivaciju ko na 8ci :)

edit: ILI u najgorem slučaju ostati insajder:mad:

Poslednja izmena:
10.0.10240.16384 ce biti finalna samo se ceka leak , microsoft vec danima ne objavljuje rtm buildove finalni 10.0.10240.16384 je zavrsen 9 jula 2015 i objavljen na sve jezike , partneri dobijaju 15 jula!

Može i ovako da se aktivira Enterprise Edition :
Command Prompt (Admin)
slmgr /ipk NPPR9-FWDCX-D2C8J-H872K-2YT43
slmgr /skms kms.xspace.in
slmgr /ato

Momci,jedno pitanjce,da ne listam 400 strana... citam da ima free upgrade sa Win 8 i 8.1 na Win 10... pretpostavljam da legalni korisnici mogu free da predju na Win 10... vazi i za Win 7?

Da budem precizniji,imam narodni Win 7,a trenutno mogu da uzmem legalan Win 7 Pro za 15e... ima li smisla?

Prvo da bi mogao da se prijaviš za upgrade treba da imaš ili Win7 sa SP1 ili Windows 8.1. Sa klasične 8-ice ne može. Ako budeš upgradeovao Pro verziju dobićeš pro verziju 10-tke. To za narodne varijante se svašta piše, ali mislim da upgrade narodne varijante možeš dobiti i narodnu varijantu 10-tke. Ako možeš da licenciraš to što imaš ili da uzmeš legalnu za 15e, go for it i instaliraj SP1 ako već nije instaliran.

To za 8micu bez 8.1 je tačno samo ako oćeš direktno da uradiš preko neta i WU. Ako skineš ISO možeš preko njega da upgrejduješ 8micu na 10ku.

Uh bre,nema me 10 dana a vi napisete 200 novih strana!!!:d

Ajde da ne citam sve-Koji je zadnji build?Ja sam jos na 10158.:)Bio na moru pa pogubio konce.Ili bolje da sacekam 15-jul,kao sto kaze siptar,valjda ce biti RTM?

Sačekaj

Ajde da ne citam sve-Koji je zadnji build?Ja sam jos na 10158.:)Bio na moru pa pogubio konce.Ili bolje da sacekam 15-jul,kao sto kaze siptar,valjda ce biti RTM?

10.0.10240.16384 ce biti finalna samo se ceka leak , microsoft vec danima ne objavljuje rtm buildove finalni 10.0.10240.16384 je zavrsen 9 jula 2015 i objavljen na sve jezike , partneri dobijaju 15 jula!

trenutno sam na insider 10166 bildu, na kojeg sam apdejtovo sa prethodne verzije preko fastringa i windows updatea., neki su instalirali i "frankeštajn" build modifikovan,enterprise ali nije rtm. wzor je objavio da 15g stižu rtm verzije partnerima, ja ću sačekati da procuri "leakovan" rtm build i onda razmisliti dal da ostanem insajder što su male šanse, ili da instaliram win7 zalečen daz loaderom, ne bi trebalo da bude problema za free upgrade narednih godinu dana. tada po potrebi koristiti crack...

Šta će se desiti sa Windows 7 starter OS sa Office 10 Starter?

Da li oni imaju besplatan update na Windows 10 ?

Niko ne pominje ovu grešku Microsofta pomoću koje su se mnogi dočepali OS i Offisa za džabe...

338 stranica :shock: :D

Može li neko da mi kaže (ako ga ne mrzi) da li će konačno Win 10 bolje iskorišćavati sva jezgra procesora ?

I koliko se realno može očekivati neki bolji/brži rad (ako ga u opšte bude bilo). :D

338 stranica :shock: :D

Može li neko da mi kaže (ako ga ne mrzi) da li će konačno Win 10 bolje iskorišćavati sva jezgra procesora ?

I koliko se realno može očekivati neki bolji/brži rad (ako ga u opšte bude bilo). :D

Ja na istoj masini i to na hddu-u imam boljebperformanse u igrici GRP npr frame rate mi je na oko 50fps, dok se na 8.1 vrti na 40 ..a primetio sam da se i proc manje greje na w10 u idle i to do neki 5 ili 8c

Tako da eto a u pitanju je dx9 igra.

Kada ga stavim na ssd to ce biti pesma! Ato pominjete 15i? Tada ce pustiti rtm bice leakovan :D

Poslednja izmena:
Ne znam da li prelaziti sa fx8350 na i7 4790...

Možda se sa Win 10 8350 približi performansama i7.

Ako mislis performanse u igricama (dx12) da naravno u korist FX-a posto ce sada glavni krivac za performanse u igrama bi ti gpu a ne kao do sada cpu.

Instalirao danas na laptopu 10166 verziju al se ubih trazeci kako da izbacim na desktop This pc i Contol panel ako ga uopste ima ovde :)

Vrh Dno