Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

pa nije dzabe na 10166, ima da se promeni tj video sam sliku danas(upravo je okacio neko iznad post :D ) neko je nasao opciju da se promeni na th1, tako da moci ce, mada ja evo sad stavio 176, i za sad extra sve inace bio na 162 pre toga...

Poslednja izmena:
Nece moci to je th1 rtm a ovo je fbl_imperassive za insidere dzabe se nadas :)
Ja nisam samo insider, ja sam upgrade moje "orginal" win 8.1 i win 7 na meni je hocu li dalje da nastavim ili RTM.
Mogu da se vratim i na predhodne OS ako hocu.

Mozda ce moci na finalnom insider buildu da se promeni u th1 , 10166 nije finalni , 10224 ce biti valjda finalni insider build!

Sta pricate vi *** :D

totalno nepovezani

nego, jel ima negde da se skine windows 7 sp1 NEAKTIVIRANA, znači bez kraka i tih gluposi, za to imam druge rabote :)

edit, jedino našao na torentu, kome treba nek ukuca windows-7-ultimate-with-sp1-x64-genuine-untouched-iso

Poslednja izmena:
Управо ми је на апдејт стигао Feature on Demand for X64 (Insider Hub). Јел га то враћају пошто га није било у редовној инсталацији неко време? Иначе је код мене био инсталиран а сада се апдејтује.

I kod mene isto...

Screenshot (309).png

Koristi li neko slucajno Chris TV ili ga ne mrzi da instalira, zanima me jel radi ok na 10-ci.

Nisam pratio celu temu iz početka a zaista ima puno postova.

- Imam Win7 OEM licencirani na HP notebook-u (Win 7 Home Premium bez SP1) i nije mi nudio da se prijavim za Win10.
- Imam HP instalaciju ovog Win 7 (sve sa HP kastumizacijom). Ako to instaliram na drugi računar, da li će se pobuniti? Dva ista serijska broja na dva racunara u isto vreme?
- Ovu drugu instalaciju bih krajem jula, kad bude moguce, prebacio sa Win 7 Home Premium na adekvatni Win 10 Home. Na notebook-u bih ostavio 7-cu.
- Postoji li (hoce li postojati) makar i narodna ver. Win 10 od nule, za komp bez OS-a? Kao ISO, recimo, ili moram da nabacim W7 ili 8?

Ima li moj plan rupa? :) Ili bolje da skinem narodni Win 7/8 za drugi komp i čekam 10-ku? Hvala veliko!

Poslednja izmena:
Za upgrade na Windows 10 ti treba:

1. Windows 7 Service pack 1 i svi moguci update-ovi instalirani na windows update.

2. Get Windows 10 aplikacija koja je u system tray-u i koju moras pokrenuti 29 jula koju ces dobiti kada instaliras sve potrebne update-ve.

3. Legalan Windows 7 za jedan pc.

Dakle jedan kljuc je jedan pc i tu nema sta , pokreni Get Windows 10 aplikaciju 29 jula predvece po nasem vremenu kada Microsoft pusti u promet Windows 10 i krenuce instalacija , koliko ce raditi upgrade zavisi koliko imas programa instalirano!

Za Windows 8 legalan prvo mora upgrade na Windows 8.1 pa isto kao ne sedmici svi neophodni update-ovi narucito novembarski i pojavice se Get Windows 10 u system tray i moci ce se preko te aplikacije 29 jula odraditi free upgrade!

^ Hvala na super-brzom odgovoru! :)

1. Win7 Home Premium imam na notebook-u (OEM licenca) i njega ne nameravam da ažuriram na Win10. Nemam SP1 i ne treba mi. Win Update mi je isključen. Najviše mrzim da mi petlja nešto u pozadini. ;)

2. Pošto neću ispuniti uslove za "Get Win 10" app, neću je ni dobiti na notebook-u, što je ok.

3. To sam i prepostavio, al' rek'o da ipak pitam. (Dakle HP OEM Win7 install DVDs sa notebook-a ne mogu da iskoristim da instaliram Win7 na drugom kompu. Bedak.)

===

Šta bih želeo? Imam sasvim novu mašinu (još je nisam ni sastavio) i želeo bih od nje da krenem odmah sa Win10 (do sada se zvalo Home Premium, sada samo Home) mi je sasvim dovoljan. Kako najlakše da dođem do Win10 na praznom računaru, ali da ne drešim kesu? :D (Možda mi se neće dopasti, prva verzija bez SP1 obično se u vodu baca.)

Kako to da uradim?

- Da stavim narodni Win7 ili Win8 ili Win8.1 na novi komp, skinem SP1, i onda čekam da mi se pojavi da se prijavim za Win10 i čekam u redu kada će mi biti na raspolaganju (od kraja meseca, video sam redosled kako će puštati)?
- Postoji li uopšte Win10 "od nule" za one koji nemaju prethodne verzije? Rado bih to stavio. Čista instalacija. Možda će se pojaviti kao narodna verzija "Win10 from the scratch"? ;)

Problem u budućnosti

Svestan sam da se status verzije Win-a ne menja, ako imam narodnu verziju, ostajem na narodnoj ako i pređem na Win10, a dali su rok od god ili dve da se legalizuje ili... :wave:

Zahvalan za svaku sugestiju! :)

Poslednja izmena:
1. Nema potrebe zasto objasnjavati zbog cega je potrebno instalirati Sp XYZ. Jednostavno, svaki ozbiljan proizvodjac OS-a service packovima ispravlja prop[uste koji su neminovni. ISto je tako sa *nix distribucijama.
2. Ako ti tako zelis, ok.
3. U tom slucaju cela rodbina , drugari, komsije bi imali isti serijski broj.
----
---
Da nekog ko ima VL key ( samo pro ili enetrprise ) zamolis da ti ga aktivira... Verovatnije je da ces kada-tad morati da odresis kesu. Imati 600 € za masinu, a ne zeleti dati 80 € za temelje kuce... ?
Svaki Win 10 moze da uradi clean install, samo ti treba kljuc da ga aktiviras.

Mozda ce se pojaviti neki kmsp*co ili neki dell boot loader, ali ces kada tada osetiti usporenje masine, a mislices da je do hardvera.

Zelim ti uspeh..

^ Hvala. Da li nužno za Win10 da imam neki prethodni Win instaliran (makar narodnu verziju), ili će postojati zvanični Win10 od nule? Ili pak - nezvanični? :)

Zar je se desilo do sada da nije bilo narodne verzije od nule?Samo se treba strpeti i sačekati da majstori odrade svoj deo posla.

^ Hvala. Da li nužno za Win10 da imam neki prethodni Win instaliran (makar narodnu verziju), ili će postojati zvanični Win10 od nule? Ili pak - nezvanični? :)
Naravno da nije nužno da imaš 7micu ili 8micu, moći ćeš da kupiš 10ku isto kao i sve ostale windows do sada i da instaliraš gde god može da radi. Jedina razlika je da je besplatan upgrade sa ta 2 windows-a a za kompjutere bez njih moraće da se plati.

ja sve kontam da instaliram win7 sp1 sa daz loaderom, pa da pregazim sa leakovanim rtm buildom, koji najkasnije sutra izlazi... a pre toga, videću u aidi64 product key koji mi je ubacio, ako bude desetka tražila pri instalaciji...šta mislite jel ovo logično? nesam pametan

Hm
Da li to znači da ako nekome od insajdera krešira Windows 10 više ne može da instalira insajder verziju 10166 do pojave finalne verzije?

----
Verovatnije je da ces kada-tad morati da odresis kesu. Imati 600 € za masinu, a ne zeleti dati 80 € za temelje kuce... ?
Nemoj tako "čika" Boro nije ovo USA nego Srbija gde se kompjuteri kupuju na "akcijama" na rate a sigurno 90% imalaca kompjutera imaju PC koji vredi manje od novog Windowsa 10

Da su 1999 godine umesto bombi bacali legalne "kljuceve" za Windowse svi bi do sada bili "legalizovani"

Nemoj tako "čika" Boro nije ovo USA nego Srbija gde se kompjuteri kupuju na "akcijama" na rate a sigurno 90% imalaca kompjutera imaju PC koji vredi manje od novog Windowsa 10

Da su 1999 godine umesto bombi bacali legalne "kljuceve" za Windowse svi bi do sada bili "legalizovani"

+1

ja sve kontam da instaliram win7 sp1 sa daz loaderom, pa da pregazim sa leakovanim rtm buildom, koji najkasnije sutra izlazi... a pre toga, videću u aidi64 product key koji mi je ubacio, ako bude desetka tražila pri instalaciji...šta mislite jel ovo logično? nesam pametan
Taj ključ je OEM i isti ključ ima jako puno računara - moraćeš imati SLIC u biosu da bi to radilo, daz loader to radi za sedmicu preko grub-a. Ključ nije dosta.

Na jednoj Windows 8.1 Pro mašini koja je aktivirana KMS-om preko Micrososft Toolkit-a rezervisana je kopija 10ke, stiglo je odavno obaveštenje za rezervaciju. Šta li će se desiti posle 29og, da li će Windows 10 ostati aktiviran nakon update-a? :D

Nazad
Vrh Dno