Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Apple to ti je tako od vajkada na Winu, ciste osnove :)

Ljudi jel moguće da mail app nema opciju da spam prebacim u junk? O naprednim opcijama tipa add senders address/domain to blocked senders list da ni ne pričam. Jako basic klijent.

Zadnji info je da je 240 build RTM, parteri ih dobijaju 15-tog, valjda ce neko da makne koju verziju

Izgleda da nikakve izmene nije bilo oko KMS aktivacije, tako da cim kljucevi postanu poznati aktivirace se isti kao win 8.1

Licno takodje verujem da svako ko odradi update a pise da je genuine tako ce i ostati, cilj M$ je verovatno da privuce sve vise korisnika da budu "legalni" barem u nekom smislu, naravno ko ima firmu i slicno ako mu dodje inspekcija to mu nista ne znaci jer mora imati dokaz kupovine ranijih windows-a sa kog je odradio update

Poslednja izmena:
YbypMef.jpg

samo je pitanje vremena kada ce da procuri

Jel ima nesto mnogo bitno a da mogu da ocekujem da ne radi odmah, sa svezom instalacijom 10-ke?

Bonzi legenda :)

U principu "sve radi ok" i izgleda mnogo bolje nego na win 8.1 - funkcionalnije je...
Imam jedan ogroman problem sa Dell drajverima za wifi :(

Internet zeza konstantno, kada se zaglupi mora se ići u device manager i odraditi uninstall drajvera, onda ih on sam ponovo instalira, pa u network connections da se odradi diagnose!!!

Posle toga ponovo sve radi ok, tako da bolje sačekati retail izdanje ili bar RTM - http://www.dell.com/support/content...tems/windows-10-support/upgrade-to-windows-10

Poslednja izmena:
Evo jedan od 20-ak koji sam upgrade,ovaj sa win7 do danas bio na slow ringu 10074.
Sad sam ga upgrade na 10162, sve radi tip top kao i do sada.
Tako da ne vidim razlog sto RTM ne bi radio...

Screenshot (19).png

@ Danilo
Opet ti sa problemima :) Ja na 2 della nemam tih problema sa netom. Jedino loše za sad je malo vrljava pretraga i jako smešna settings app.

Imam sedmicu ali pitam vas koji koristite desetku, da li da predjem na nov windows.

Pa sto nebi presao? Zivahniji sistem svakako!

Zato sto mi sedmica sasvim odgovara jer sam prosecan korisnik ali bih presao na noviji win jer mislim da bi sistem radio brze i fluidnije pa u svakom slucaju cisto da pitam ;).

pa tako je, naravno da ce da radi bolje i fluidnije, predji slobodno, neces se pokajati..

Fluidnije da pogotovo ko prelazi sa sedmice jer je aero disablovan sto se primeti na slabijim kompovima bas kao i na 8-ci kao i bolji menadjemet memorijom koji je sa 8com bio dosta poboljsan, brze jedino u nekim igrama i kad krenu funkcije DX12 da se ubacuju, ugalvnom 95% ce osetiti ubzanje jedino zbog toga sto je blot sistem stari zamenio sa novom instalacijom :)

@ Danilo
Opet ti sa problemima :) Ja na 2 della nemam tih problema sa netom. Jedino loše za sad je malo vrljava pretraga i jako smešna settings app.

***, u pitanju je DELL Inspiron 15 (v3521) ...
Kada izađe retail ISO odradiću čistu instalaciju i videću da li je do toga , mada je sigurno da su drajveri :)
Dell lepo kaže biće drajvera samo sačekajte 29. JUL ...

Ova 10176 ima bagova , to je test RTM verzija ali necu da je brisem mrzi me , cekam 10240 :)

To za brzinu i nije tacno, naprotiv sistem je po samoj instalaciji nesto cak i sporiji.
Sve dok ne ocita i odradi optimizaciju, cuveno "drljanje" posle toga iz dana u dan
se primecuje koliko ubrzava.

Pricam iz iskustva upgrade sa zadrzavanjem svih programa, cistu instalaciju ne radim.
Samo na vec postijeci OS i upgrade umnogome vas resava bagova.
Posto vecinu drajvera koji rede vec ima na OS sa kojega se vrsi upgrade.

Imam legalan 8, update-ovan na 8.1. Prijavio sam se preko one app za 10. Ako skinem ovaj 10240 pre 29tog, normalno ću moći da se aktiviram tj sve je isto kao i da sam sačekao regularan update 29tog?

E **** ga, ja baš volim aero. Imalo je nekih caka da se namesti aero i u win 8.1, zar ne? Biće valjda i za 10...

Imam legalan 8, update-ovan na 8.1. Prijavio sam se preko one app za 10. Ako skinem ovaj 10240 pre 29tog, normalno ću moći da se aktiviram tj sve je isto kao i da sam sačekao regularan update 29tog?
Mocices samo odes upgrade , nece menjati isto to je finalni taj ce biti i 29 jula za insidere!

legalno moras prvo uraditi upgrade 29-tog iz windows-a......

@Darkodar
Nece moci posle legalno da ga aktivira..... moze ali sa KMS aktivatorom sto vec nije "legalno"

Poslednja izmena:
E to me zanima, znači ako skinem 10240 ništa nisam napravio. Ok, čekam 29ti onda, neću da čačkam kad sam već toliko čekao.

Ja hocu da taj RTM vidim kako se skida sa WU...

Vrh Dno