Šta je novo?

volani nastavak :)

Nub sam pa moram da pitam. Čemu služi kvačilo na G25/27 i gde može da se iskoristi?

Nub sam pa moram da pitam. Čemu služi kvačilo na G25/27 i gde može da se iskoristi?

Pa za kola koja imaju "H" menjac :) Vise je za zaebanciju jer ne sljaka kvacilo bas kao na pravim kolima pa se gubi smisao koriscenja.. na pedalu mislim. A i zavisi kako je u igri uradjeno, ne znam kako je u GT5, ali u LFS-u sljaka kao u pravom autu.. radis 'vagu' da bi krenuo i ostalo.. :) pa moze da ti se i ugasi...
Ali za neko trkanje je poprilicno cimanje i nema toliko potrebe..

@G@W Da odmaras levu nogu :d... pa sluzi cemu inace sluzi kvacio na pravim kolima:).

Pa za kola koja imaju "H" menjac :) Vise je za zaebanciju jer ne sljaka kvacilo bas kao na pravim kolima pa se gubi smisao koriscenja.. na pedalu mislim. A i zavisi kako je u igri uradjeno, ne znam kako je u GT5, ali u LFS-u sljaka kao u pravom autu.. radis 'vagu' da bi krenuo i ostalo.. :) pa moze da ti se i ugasi...
Ali za neko trkanje je poprilicno cimanje i nema toliko potrebe..

Pa to je ekstra. Igrao sam LFS ali nisam imao pojma da podržava kvačilo. Ja sam mislio da su ubacili kvačilo na G25/27 radi štosa i da mu je upotreba bezvezna.

Dobro za trkanje kapiram, tu su leptirići zakon ali za neku neobaveznu vožnju je kvačilo super. Bilo bi fenomenalno kada bi u GT6 ubacili neki manje detaljan grad sa dobrom odrađenim saobraćajem pa da možeš da se vozikaš neobavezno. Mnogo sam gotivio Midtown Madness pa bi voleo tako nešto samo moderno. Samo da ne preteraju sa saobraćajem, muka mi je od beogradskih zastoja i kolona i nikako ne bi voleo simulaciju vožnje u špicu...

Samo ti prozivaj ali smem da se kladim da bi inteligentni ljudi više vremena proveli u jednom takvom modu nego vozeći Nascar trke :)

Naravno, odraz inteligencije je zelja za voznjom u saobracaju. Bas bi se uzivalo u simulaciji svakog radnog dana. E al zato u gta4 mozes da raspalis iz uzija u pokretu a sto ne radim bas kad idem na posao :D

Ne, odraz inteligencije je kada imaš izbor između trkanja u krug i neobavezne vožnje u saobraćaju ti izabereš ovo drugo :)

Ali oni su ipak implementirali vožnju na ovalima jer ima puno neinteligentnih koji to vole da gledaju.

Jel ti vozis kola kojim slucajem svaki dan kroz saobracaj?
Ako da, kako je moguce da to zelis da radis i u slobodno vreme?

Hahah :) A prelazak gazele za 20 minuta je platinum trofej :D
Gotivno je to mozda da imas PRE nego sto polozis voznju... ali nije to poenta ove igre.

Jel ti vozis kola kojim slucajem svaki dan kroz saobracaj?
Ako da, kako je moguce da to zelis da radis i u slobodno vreme?

Da si pažljivije čitao šta sam pisao video bi da sam protiv vožnje u gužvi (Gazela). Mislio sam na umeren, normalan saobraćaj u nekom lepom gradu. Vozim kola svaki dan ali samo po Beogradu :)

Edit: Iz vaših reakcija sam zaključio da ne volite da vozite kola po gradu već da to radite samo zato što morate. Naravno, svi sanjate vožnju formule 1. Vožnja formule jedan nema nikakve veze sa vožnjom pravog auta, to važi i ostale trke. Mene automoto sport jako malo interesuje, mene više interesuju sami automobili i vožnja. Da, pre bih vozio kroz neki lep krajolik neka dobra kola (ne moraju biti trkačka) nego neku igračku pravljenu za trkanje po najzaguljenijoj stazi na svetu. Naravno to u stvarnosti kada bi mogao da biram, u igri sva kola su jednako udobna za vožnju i nema smisla voziti Majbaha jer je reli auto u igri brži a nije neudobniji ;)

Na kraju krajeva Gran Turismo je Real Driving Simulation i bilo bi logičnije da vuku na stranu simulacije same vožnje (pa i gradske) nego što ubacuju Nascar i trke u krugu autima sa automatskim menjačima...

Poslednja izmena:
Ali Gran Turismo ne znači vozikanje po gradu.
Ako te vožnja interesuje, sigurno ćeš naći nešto u GT serijalu gde ćeš uživati (manje ili više inteligentno :d).

Da, pre bih vozio kroz neki lep krajolik neka dobra kola (ne moraju biti trkačka) nego neku igračku pravljenu za trkanje po najzaguljenijoj stazi na svetu.

Cesto putujem za Cacak, ali idem preko Mladenovca i Topole, i apsolutno se slazem sa delom za uzivanje u krajoliku.......
Ali kada dodje podnozje Rudnika, nekako auto sam doda gas i pocne da sece krivine....
Zasto, ne znam... :d

Iz vaših reakcija sam zaključio da ne volite da vozite kola po gradu već da to radite samo zato što morate.

Da, pre bih vozio kroz neki lep krajolik neka dobra kola (ne moraju biti trkačka) nego neku igračku pravljenu za trkanje po najzaguljenijoj stazi na svetu.

Ne znam gde ti zivis al ja zivim u shittownu gde bi polyphony morao da mapira lokalne romalje da bi verno preneli smarace koji bi da peru soferke na svakom semaforu, gde svaka dzudza mora da pokaze da ima sirenu, gde se ulazi u raskrsnicu pa makar se tamo nocilo ... Ne, ja ne vidjam neke lepe krajolike na putu na posao, ***a sta cu kad ne zivim u neverlandu.

Znači, poenta vožnje je u brzini kojom ideš i takmičenju sa drugima. Pa onda je ideal vožnje drag race...

Ne znam gde ti zivis al ja zivim u shittownu gde bi polyphony morao da mapira lokalne romalje da bi verno preneli smarace koji bi da peru soferke na svakom semaforu, gde svaka dzudza mora da pokaze da ima sirenu, gde se ulazi u raskrsnicu pa makar se tamo nocilo ... Ne, ja ne vidjam neke lepe krajolike na putu na posao, ***a sta cu kad ne zivim u neverlandu.

Pa ako te vožnja do posla baš toliko smara tu je gradski prevoz. Nema potrebe da se mučiš toliko :p
Svaka šuša leži na sireni i okupira raskrsnice? A ti voziš kao da si juče položio?! Pffft.

Mada kada bi hteli Beograd da verno prenesu to nikako ne bi išlo bez silnih propalih šahtova i "izjedenih" kolovoza.

Poslednja izmena:
Svaka šuša leži na sireni i okupira raskrsnice? A ti voziš kao da si juče položio?! Pffft.

PA samo reterd moze da lezi na sireni jer time nikoga nece pomeriti vec samo pokazuje da jutarnji bensedini jos nisu poceli da reaguju a ulazenjem u raskrsnicu se isto nista ne postize vec samo zezaju drugi a kako nisam retardirani pakosnik to ne radim. Mislis da je to nesto cudno? Probaj da predjes granu sa takvom voznjom pa ces videti sta te ceka za prvo koriscenje sirene bez debelog razloga ;)

Da si pažljivije čitao šta sam pisao video bi da sam protiv vožnje u gužvi (Gazela). Mislio sam na umeren, normalan saobraćaj u nekom lepom gradu. Vozim kola svaki dan ali samo po Beogradu :)

Edit: Iz vaših reakcija sam zaključio da ne volite da vozite kola po gradu već da to radite samo zato što morate. Naravno, svi sanjate vožnju formule 1. Vožnja formule jedan nema nikakve veze sa vožnjom pravog auta, to važi i ostale trke. Mene automoto sport jako malo interesuje, mene više interesuju sami automobili i vožnja. Da, pre bih vozio kroz neki lep krajolik neka dobra kola (ne moraju biti trkačka) nego neku igračku pravljenu za trkanje po najzaguljenijoj stazi na svetu. Naravno to u stvarnosti kada bi mogao da biram, u igri sva kola su jednako udobna za vožnju i nema smisla voziti Majbaha jer je reli auto u igri brži a nije neudobniji ;)

Na kraju krajeva Gran Turismo je Real Driving Simulation i bilo bi logičnije da vuku na stranu simulacije same vožnje (pa i gradske) nego što ubacuju Nascar i trke u krugu autima sa automatskim menjačima...

Vidis, iz svega ovoga sto si pisao mozes da, na tvoju zalost, zakljucs da si ti taj koga prozvias da je glup. Zasto? Zato sto se guzis u tredu koji se bavi igrom gde je cilj realna simulacija ponasanja auta u sportskom takmicenju a pojma nemas o tome (a to mi tako poznato zvuci kad si ti u pitanju). Ne interesuje te nista u vezi automobilizma, takmicenje te ne intresuje (mislim, na kraju sve je to voznja u krug jel' da?) ... pa sta onda dolazis ovde i spamujes? Kazem ti dobronamerno, uzmi lepo GTA4 jer on ima najdetaljnije izmodelovan grad, pristojan AI vozaca i lep izbor kola sa prihvatljivom fizikom, pa burazeru idi i uzivaj do mile volje a nemoj ovde da ljude nazivas glupim. Ok?

Cesto putujem za Cacak, ali idem preko Mladenovca i Topole, i apsolutno se slazem sa delom za uzivanje u krajoliku.......
Ali kada dodje podnozje Rudnika, nekako auto sam doda gas i pocne da sece krivine....
Zasto, ne znam... :d

+1 I ja sam primetio :D mora da je do podzemnih voda :D

Vidis, iz svega ovoga sto si pisao mozes da, na tvoju zalost, zakljucs da si ti taj koga prozvias da je glup. Zasto? Zato sto se guzis u tredu koji se bavi igrom gde je cilj realna simulacija ponasanja auta u sportskom takmicenju a pojma nemas o tome (a to mi tako poznato zvuci kad si ti u pitanju). Ne interesuje te nista u vezi automobilizma, takmicenje te ne intresuje (mislim, na kraju sve je to voznja u krug jel' da?) ... pa sta onda dolazis ovde i spamujes? Kazem ti dobronamerno, uzmi lepo GTA4 jer on ima najdetaljnije izmodelovan grad, pristojan AI vozaca i lep izbor kola sa prihvatljivom fizikom, pa burazeru idi i uzivaj do mile volje a nemoj ovde da ljude nazivas glupim. Ok?

Zapravo ovo je tema koja se bavi najboljim volanima i gde imaju povoljno da se pazare ;)

Ja sam fasciniram tvojom potrebom da daš zajedljiv komentar na svaki moj post. Evo sad si otišao toliko daleko i nazvao me glupim.

Ja nisam rekao ni za koga iz ove teme da je glup već sam rekao da su glupi oni koji gledaju Nascar trke. Ko se našao uvređen nek prijavi post moderatorima i oni će odreagovati. Ja svoje mišljenje na tu temu neću menjati.

Prvi Gran Turismo sam igrao na Sondži kecu i GT nisam doživeo kao igru kojoj je jedini cilj realno prenošenje ponašanja automobila u nekom od automobilskih šampionata kao što ti kažeš. Prvi GT je doneo realističan model vožnje koji je bio user friendly za razliku od svih ostalih "ozbiljnih" simulacija vožnje. Pored toga igra je donela ogroman broj realistično automobila. To su glavne karakteristike ove igre i dan danas. Poenta GT igara je u automobilima i vožnji a ne u takmičenju i simulaciji raznih auto šampionata do najmanjih sitnica. Petica će imati i to jer je razvijaju jako dugo i imali su vremena da zadovolje i ljude poput Lozača i sokola koji vole da se takmiče online. Moguće je da drugačije doživljavam GT nego što bi trebalo ali i to je moje pravo.

Pominjanje GTA i pristojne fizike automobila mi je ozmamilo osmeh na lice. Jedino mogu reći da sam jako srećan zbog tebe i ostalih koji GTA fiziku automobila smatraju prihvatljivom. Ja sam pričao o vožnju pomoću volana i zaista ne vidim kakav je smisao vožnje GTA preko volana.

Samo ti prozivaj ali smem da se kladim da bi inteligentni ljudi više vremena proveli u jednom takvom modu nego vozeći Nascar trke :)

nesto mi promice to "da gledaju" kako ti kazes...

Mene fascinira tvoja potreba da se trpas u rasprave o kojima pojma nemas, tako da smo na istom :)

GTA ima prihvatljivu fiziku za tebe posto te interesuje da ides od semafora do semafora, gledas virtuelne zgrade i drveca i mozda po koju "hot" virtuelnu ribicu :) Za to ti ne treba vise od "prihvatljivog" kreni/stani i osecaja tezine koju GTA4 ima :) Opet, dovoljno za tebe :)

A evo, recicu i da smatram da samo glup covek moze dati pare za dobar volan da bi se vozikao po virtuelnim ulicama ili prirodi. Sedi lepo u kola sa drustvom pa se upututite van Beograda jednom nedeljno. Ja to praktikujem i iz prve ruke mogu da ti kazem da je jako uverljivo :D Bolje nego midtown madness ;)

Poslednja izmena:
@ G@W: GT je i danas user friendly , narocito u odnosu na konkurenciju . gde je potrebno pre svake trke dobro podesiti , i ffb, i kontrole pa tek onda sam auto u nekim od practice sesija.

U GT ti je sve to vec na pocetku servirano , osim podesenog auta za naaj rezultate, ali i vise nego upotrebljivog po defaultu. I poenta real driving simulatora nije da vozim do prve benzinske gde cu da gledam da li mi se panduri kriju iza prvog zbuna dok brinem da li ce mi se ukiseliti mleko iz supermarketa u prtljazniku.

Poenta je driving. A posto se igra zove Gran Turismo a ne SAT, mozes misliti na koju formu driving-a se misli.

Dobro dokazali ste svoju poentu, sada moderatori mogu da obrišu off pa da se nastavi o volanima.

@MAD_MUzzY Ja sam tobom hoću fino a ti na mene đonom. Sva sreća pa smo u virtuelnom prostoru gde ne možeš da iskačeš u vidno polje poput pajaca kad god nađeš potrebu za tim. Srećno u daljem pisanju na forumu, ja znam da to više neću čitati :)

G@W, potraži igru 3D Instructor 2.0 ili tako nešto beše, na ruskom je doduše i izbor automobila prilično limitiran, ali za opušteno vozikanje po virtuelnom gradu je baš fino :) A i grafika nije tako loša: http://www.youtube.com/watch?v=eBHer0pzSko&feature=related

U vezi teme: gde ima da se nađe novi g25 najpovoljnije, ja se nešto mislim da ga konačno kupim dok još može da se nađe?

g25 povoljno ces tesko naci. Nasao sam ga samo na jednm mestu i to po ceni od 35k dinara.

Imas nov po toj ceni u gigatronu (proveriti). Jako tesko se cak nalazi i nov.

Pa to jedino mesto na kom sam nasao jeste gigatron. Kako se ukljucuje sekvencijalni menjac na g27?

Uklonili su mehaniku za sekvencijalno menjanje na menjacu, ostaju samo leptiri.

Hvala na obaveštenju, i ja nalazim g25 za 35k, ali to mi je van svake pameti uzevši u obzir da je g27 37-38 hiljada!

Nazad
Vrh Dno