Šta je novo?

volani nastavak :)

To si u pravu ali generalno, razlika medju ta dva volana i jeste tolika.

Sve sto placas za g27 za razliku od g25 su: dodatna 4 dugmeta na volanu, tisi ffb mehanizam i donekle podesive pedale. Jedino sto sekvencijalni mod imas samo na pedalicama na G27 ne i na rucici menjaca.

Ovaj novi model, koji na tom snimku testiraju, nije los. Nije onako "kockast" kao njihovi ostali modeli, onako obicna metalna sipka kvadratnog profila po sredini i to je sve.
To imaju jedan jedini g25, verovatno u celom bgu, pa je zato takva cena. Preostaje ti samo da kupis g27 ili dfgt, ako neced toliko para da izdvojis za volan.

Poslednja izmena:
Nema više df gt-a ni za 7k ni za 9k dinara, nema ga nigde :(
Ili možda ima, jel zna neko nešto što ja ne znam? :)

Koja je poenta ovog snimka gore ? :)

Mada, lepo mi je dao ideju kako od dve cevi i sedishta moze da se napravi cockpit :d

Kako koja, pa lepo je znati da ako drug uzme da ti docarava G-silu, da se nece sve raspasti :d

Onda su trebali naći reprezentativni primerak od 120kg za testiranje :D

100% je lažna nestašica, čekaju da se pojavi gt i onda će biti i volana ali po većoj ceni...

Pa tih 7k dinara je ionako bila nelogichno niska cena (preko je skoro duplo skuplji), svi su zbog toga morali DFPro i Momo da poklone bukvalno, a do juche su koshtali preko 100e :d

Nisu ga sigurno prodavali bez zarade, zato mi i nije jasno kako je napolju skuplji.

Ne moze nikako napolju da bude duplo skuplji kad se tamo G25 kupuje za oko 160-170 EUR. Mada i tamo sklanjaju lagere DFGT-a i G-25ce i cekaju GT5 - skok potraznje i cene.

Ovo jeste bila odlicna prilika i ko je iskoristio dobro je prosao. DFGT nije uopste toliko losiji volan koliko je jeftiniji od G25 a pogotovo od G27.

Pa u USA je regularna cena minimum 120$. U svakom sluchaju 70e je nelogicno nisko, trebalo bi da koshta 50e svuda preko da bi kod nas neko imao zaradu na tome, i to bednu. Odakle je to doshlo, to samo oni znaju :) Shta vredi shto G25 preko koshta 160e kad je kod nas preko 250, a ovaj preko neka koshta 100e, kod nas 70, malo se tu neshto ne uklapa :)

Poslednja izmena:
Ja sam jedan od onih srecnih koji su ga kupili za 7000 :) Mozda su ovo neki fake-ovi kineski ili sa greskom :D mada moj sljaka odlicno...

Inace na logitech-ovom sajtu stoji cena od 150$

To to :D Imam 2 god garancije,ko nije proklet njemu dosta :d A posle sta bude bice,nadam se neki g27...

U Nemackoj je vec dugo pre ove domace ponude mogao da se nadje u rasponu od 100-115 EUR. To nikako nije duplo skuplje i odlicno je odmereno prema tamosnjoj ceni za G25. To sto stoji na Logi sajtu nema mnogo dodira sa realnim stanjem.

Ovaj kontigent je mogao na hiljadu i jedan nacin da se pojavi po toj ceni. Od toga da je neka ino veleprodaja resila da izadje iz tog biznisa pa je rasprodavala lager "na kilo", djuture sto bi se reklo.
Moglo je da se desi da je neko porucio iz Kine kontigent za koji je platio avans (obicno 10-20%) da bi roba krenula brodom a kada je stigla i kada je trebalo da se plati ostatak iz nekog razloga (nema para, propala firma, predomislio se...) je nije preuzeo. Tada Kinezi prodaju robu direktno iz luke u Evropi za preostali iznos prvom ko se pojavi sa lovom.
A moze i da bude "refurbished", mada ako je regularna garancija, koga briga.

Pa soko ima kombinacije "u Nemaćku, Italiju" i to :d:d

G25 u USA ima koliko hocesh po 200-220$, a ja i dalje ne vidim kako je 70e realno u ovoj zemlji a u Nemachkoj koshta preko 100, i da to ima bilo kakve veze sa normalnim uvozom/robom :d

Poslednja izmena:
Ne znam cemu smeh. Da, imam, sta tu ima smesno?
U ponedeljak sam dosao iz Nemacke. Svakih par meseci, poslednjih 3 godine sluzbeno putujem tamo i u Italiju.

Jel ima neko ideju zašto nigde nema da se kupi df gt? Jedino što mi pada na pamet je neka lažna nestašica pre pojave gran turisma. Kad pitam prodavnice kažu imali smo, ne verujemo da ćemo imati ponovo... Ne mogu da verujem da treba da dovlačim volan iz inostranstva.

Zato shto je pola bencha kupilo volan pa su se rasprodali, a vishe nemaju potrebe da uvoze jer ce ostali potencijalni kupci volana uzimati najjeftiniji Genius :)

Posto se blizi izlazak GT5, bice jedan DFGT na prodaju. Ja i ortak smo kupili po jedan primerak, ali on nema ps3 pa nema nameru da ga zadrzi. Tako da ako neko bude hteo DFGT bukvalno samo proban, neka se javi na pm.

imam jedan problem sa g25, izgleda je zardjao :D

kad okrenem volan 100-120 stepeni na neku stranu, pri relativno slabom ffb cuje se neka skripa, kao da unutra neki kais/zupcanik (sta god da je unutra) klizi po osovini/cemu-god. jel imao neko nekad slican problem? jel treba nesto da se podmaze? :)

kad okrenem volan 100-120 stepeni na neku stranu, pri relativno slabom ffb cuje se neka skripa, kao da unutra neki kais/zupcanik (sta god da je unutra) klizi po osovini/cemu-god. jel imao neko nekad slican problem? jel treba nesto da se podmaze? :)

I na mom dfgt-u isto, a koristio sam ga pre GT5 mozda 2 sata.. Nije nemoguce da treba da se razrade, svojevremeno sam Momo koristio svaki dan, a sad mi je dfgt blejao sve dok nije izasao GT5..

Cuje se i kod mene kada volan vrsi relativno slabe ffb korekcije u igri (obicno u krivi) a kada su ffb korekcije jake onda normalno "landara" :D

Vrh Dno