Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
1/3 od 2000 dinara, ne vidim zasto cepidlacis, i da sam malo omasio bahati su i lupaju kako zele, sta da sam ga kupio na aukciji, sta da sam imao kupon vece vrednosti, i dobio za stvarno ili priblizno $70!?
Morao bih zbog njihove bahatosti da odbijem paket koji sam cekao 4 nedelje, i bio mi je hitno potreban jer mi se bukvalno raspao stari telefon, da platim valjda 430 dinara, i da mi to naravno ne vrate i ako rese da sam u pravu, i naravno da cekam 20-30-ak dana razmatranje, ponovno carinjenje (koje je u proseku 8 dana), itd...

Zato sto smo svi svesni rizika, svi znamo sta je i kako, nekad bude onako nekad bude ovako, a i dalje se kuka na 5 evra vise naplacenih na telefon koji kosta preko 120 evra.... Da je proslo na 70 usd, onda bi bilo: u, al sam ih zeabo... A ovako je rupa na nebu .... E, pa, vidis, nisu ni oni sisali vesla, nisu ni oni nepismeni kako ljusi misle/nadaju se, neko uveksve ovo cita, a rade to sto rade po naredjenju, sigurno je da je i njima lakse da samo propustaju i lupaju pecat da ne podleze carini, ali stvari stoje tako kako stoje . Navikni/nauci.... I sve ovo nije neocekivano, ocekivalo se i znalo se da kad prpradi legalni paypal da ce biti ovako ... Samo budale su mogle da ocekuju da ce biti bolje/lakse za kupovinu...

A zasto da ne kukam jer mi je vise naplaceno, PA STA ako je kostao 120€ (kad je kupljen odnos je bio 1:1,28), zasto bi mi uzeli 5230 umesto 4500, nek uzmu Miskovicu a ne nama koji nemamo, ja 4 godine nisam menjao telefon i za ovoliko sam mogao da se skrpim, drugi troskovi su bitniji i na zalost svakim danom sve veci, itd...

Nisam isticao cenu telefona da bih te prozivao, nego da istaknem da je tih 5 evra na ukupan trosak koji si imao manje od 3 posto, manje nego ukalkulisan rizik ... Nije uopste vredno pomena ..... Ali dobro....

A zasto da ne kukam jer mi je vise naplaceno, PA STA ako je kostao 120€ (kad je kupljen odnos je bio 1:1,28), zasto bi mi uzeli 5230 umesto 4500, nek uzmu Miskovicu a ne nama koji nemamo, ja 4 godine nisam menjao telefon i za ovoliko sam mogao da se skrpim, drugi troskovi su bitniji i na zalost svakim danom sve veci, itd...
Ako nemas novca idi na sigurno. Nemoj se kockati.

Nisam rekao da nemam novca za telefon, nego da mi je ovo bio plafon za telefon, oko 150€ na ruke, to sam i u temi gde sam se informisao o PRC telefonima i naveo te dobio savet za ovaj, Jiayu G4 i Lenovo P780, koji su 120-ak € a do mene dodje za 150€, ali mi je krivo sto mene deru vise (ne i da nemam tih 700 dindzi vise da dam, ali zasto) a ne one koji to i zasluzuju, ali to je Srbija...

Poslednja izmena:
Nisam rekao da nemam novca za telefon, nego da mi je ovo bio plafon za telefon, oko 150€ na ruke, to sam i u temi gde sam se informisao o PRC telefonima i naveo te dobio savet za ovaj, Jiayu G4 i Lenovo P780, koji su 120-ak € a do mene dodje za 150€, ali mi je krivo sto mene deru vise (ne i da nemam tih 700 dindzi vise da dam, ali zasto) a ne one koji to i zasluzuju, ali to je Srbija...

Ako te toliko boli što se nisi žalio?

Lomnica, poznato je da je rizik sa carinom. Zato je kocka. Ako ti je bitan svaki evro nemoj se kockati sa njima. Idi na manje, a sigurno.
prijateljski predlog. Nikakva odbrana carine.

Juce mi je stigla payoneer kartica i povezao bih to sa paypalom .. e sad sta predlazete da stavim na paypalu , da sam iz recimo slovenije ? ili da stavim ortakovu adresu iz njujorka jer bi to mogao mozda da verifikujem nekako (stvarno zivi u njujorku) ? Ili mozda cak da stavim njegovo ime i podatke ?

Ime mora da se poklopi sa vlasnikom kartice, tj. ne moze nalog biti na njega ako je kartica na tvoje ime.

A sto se tice toga koje zemlje, nadam se da je neko koristio Payoneer karticu na PP-u da moze reci da li ima kodiranu zemlju?

Samo jedan tehnicki dokazan dodatak na ovo sto pises...
Ime ne mora da se poklapa sa imenom na Paypal nalogu ako trebaju da se vrse placanja i povlacenja para na i sa kartice.

Mislis ja PP nalog registrovan na alfaunits Jovanovic ne moram da dodajem samo kartice na moje ime vec moze kartica na ime Duke Peric?

Eto ! Sto znaci napravim nalog na ortaka iz njujorka i dodam svoju payoneer karticu :D problem solved !

Strava ako to moze, otvaram nemacki PP onda ;) (do sada sam imao samo isto prezime tamo :D)

Kupio sam nešto preko eBay-a i nije mi stiglo. Platio sam preko PayPal-a.
Kada sam tražio refund prodavac mi kaže da nije moguće da mi vrati pare pošto na PayPal-u nije moguće primati novac ako si iz Srbije. Kako da dođem do svojih para?

Poslednja izmena:
Moze da ti refundira postojecu uplatu, ne moze da odradi novu uplatu.

Prodavac lupa. On ne treba da ti salje pare nego samo da uradi Refund. To moze da se uradi bez obzira na primanje uplata.

Imam jedno pitanje u vezi istog problema, sa eBaya su mi uradili refund i na PayPal accountu mi prikazuje da je vraćeno ali na kartici Intesa internet nema uopšte priliv. Kako sad da opet sa tim novcem da kupim istu stvar kod drugog prodavca na ebay-u. Hvala

^
rečeno je već dosta puta, moraš da čekaš do 10ak dana kako bi pare legle na račun

Prodavac lupa. On ne treba da ti salje pare nego samo da uradi Refund. To moze da se uradi bez obzira na primanje uplata.
Upravo tako prodavac lupa ili bolje receno ne bi da ti vrati pare.

Molim da mi pomognete, otvorila sam paypal nalog i vezala za Visa internet. Trebam da posaljem novac licno za neku robu (35 evra). ne mogu da nadjem gde je ono pitanje: kome saljem novac :prijatelju, rodjaku...Hvala

Nek ti posalje invoice za robu mu reci i samo posle ides na Pay now.

invoice je neka vrsta fakture jel? Mislim da on to nema

To se pravi na PP nalogu za 30s pa je lakse njemu da to uradi i posalje zahtev nego ti da trazis sta, kako, gde...

Molim da mi pomognete, otvorila sam paypal nalog i vezala za Visa internet. Trebam da posaljem novac licno za neku robu (35 evra). ne mogu da nadjem gde je ono pitanje: kome saljem novac :prijatelju, rodjaku...Hvala

Opcija Send Money, uneseš email adresu na koju plaćaš i to je to...

Stpski paypal nema tih opcija friendsandfamily sa smesnim provizijama.

Stpski paypal nema tih opcija friendsandfamily sa smesnim provizijama.

Hvala za info, to nisam znao. Iskreno ne koristim naš PP :D Mogu da ukinu još koju opciju nije na odmet :D šta če to korisniku baš bzv... :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno