Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene interesuje jedna stvar oko payoneer kartice pa da ne otvram novu temu pitacu ovde. Kada sam otvorio payoneer stojao mi je balance 29.95$ i odmah sam pretpostavio da je to onaj godisnji fee. Medjutim prosle nedelje sam primio 32$ i balance je sada 61.95$, proslo je vec 5-6 dana od te uplate medjutim oni jos uvek ne skidaju njihov fee za odrzavanje. Da li je ovo neki bug ili sam ja negde nekako dobio gratis taj fee ili im je samo sistem uzasno spor?

Mene interesuje jedna stvar oko payoneer kartice pa da ne otvram novu temu pitacu ovde. Kada sam otvorio payoneer stojao mi je balance 29.95$ i odmah sam pretpostavio da je to onaj godisnji fee. Medjutim prosle nedelje sam primio 32$ i balance je sada 61.95$, proslo je vec 5-6 dana od te uplate medjutim oni jos uvek ne skidaju njihov fee za odrzavanje. Da li je ovo neki bug ili sam ja negde nekako dobio gratis taj fee ili im je samo sistem uzasno spor?

Ili najjednostavnije kako bi izbegao nedoumice oko svega toga, da kontaktiraš podršku i vidiš gde je problem. http://www.payoneer.com/ContactUs.aspx

Moze li sa dinacard da se pazari preko PPa ili moram da nabavim onu intezinu internet karticu?

Ne može dinacard.

Ako ugasim nalog registrovan na jedan mail, da li mogu taj isti mail koristiti za novu registraciju? Ovo pitam zbog promjene zemlje na koju mi je nalog registrovan trenutno...

Ako ugasim nalog registrovan na jedan mail, da li mogu taj isti mail koristiti za novu registraciju? Ovo pitam zbog promjene zemlje na koju mi je nalog registrovan trenutno...
Da. Ja sam to uradio. Na stari nalog ubacis novi mail a "stari" (koji si do sada koristio) izbacis. Onda napravis novi nalog sa tim "starim" mailom.

Dragi prijatelji u istom sosu!
Prvo molim vas da mi objasnite kako da pisem novu poruku ovde, a da nije privatna, propado od trazenja! Hvala!
Drugo, evo mog pitanja: u banci Intesa sam pitala da li mogu da vezem pay pal na VIZU ELEKTRON (znaci devizna). Rekli su mi da mogu.
Uz to, rekli su mi, ne sa sigurnoscu, da mogu sa Pay pala da preko IBana i SWift coda, zatrazim od Pay pala da mi prebace pare na karticu! Posto i oni nisu sigurni, pitam vas, da li neko ima iskustva sa tim? Ako ne, mozete proveriti u Pay pal nalogu da li postoji negde opcija za popunjavanje IBana i SWift coda, ako postoji onda verovatno moze. Nadam se da ce neko to proveriti i odgovoriti mi, jer ja se jos uvek razmisljam da li da otaram Pay pal ili ne (za sada). Hvala. Pozdrav i zelim nam svima srecnije dane za nase zaradjene parice, koje mozemo da podignemo!

Ne možeš da primaš pare na srpski paypal.

Možeš da vežeš karticu, i samo da plaćaš.

Ok, hvala vam na odgovoru, shvatam... Da li to znaci da ne treba ni da otvaram pay pal, s obzirom da ja necu da placam preko pay pala nego da primam uplate? Kako vi primate uplate, preko kog racuna ili kartice, kako to da izvedem? Prosvetlite me ljudi!!! Imam zaradjenih para na nekim sajtovima, kako da ih dobijem? i bas vam hvala za "pocasnog clana" :)

Postovanje svima, a narocito onima koji ce mi pomoci :)
Pregledao sam celu temu, ali nisam nasao odgovor na moju situaciju.Dakle ovako, imam strica u "Evropskoj uniji", zivi tamo, ali cesto dolazi i ovde. Ja radim neke sitne poslove za strance, ali mi je problem naplata. On nema paypal, ali ima svoju karticu naravno. Da li on moze da otvori paypal ovde, i da prima uplate?

Pregledao sam celu temu, ali nisam nasao odgovor na moju situaciju.Dakle ovako, imam strica u "Evropskoj uniji", zivi tamo, ali cesto dolazi i ovde. Ja radim neke sitne poslove za strance, ali mi je problem naplata. On nema paypal, ali ima svoju karticu naravno. Da li on moze da otvori paypal ovde, i da prima uplate?

Naravno trebalo je pročitati prvu stranicu kako bi se odgovor dobio i ponovo po 1001 put "Primanje uplate na Serbian/Srpski PayPal nisu moguće do daljnjeg, dok PayPal ne uvede tu mogućnost"

Savet: Neka tvoj stric ako ima sva dokumenta zemlje EU otvori tamo PP, poveže karticu, obavi proceduru registracije ili možeš i ti to da uradiš sasvim je svejedno... možeš da koristiš posle njegov PP ali sve transakcije i isplate idu na njegovu karticu...

Poslednja izmena:
1. Zasto bi pobogu pravio novu karticu i vezivao za PP u nasoj zemlji ako njegova kartica radi???
2. Jel si procitao 4 posta iznad tvog?
3. Objasni mi razliku izmedju tvog pitanja i ovog vica:

Ulazi Mujo u buregdžinicu i traži burek i jogurt. Prodavač će:
- "Oprostite, ali nemamo jogurta."
- "Dobro onda mi dajte sirnicu i jogurt."
- "Ali čovječe nemamo jogurta."
- "A jel mogu ona nešto drugo naručiti."
- "Naravno, izvolite."
- "Ja bih jedan jogurt."
Pozove prodavač zaštitare i istjeraše oni Muju van. Hoda Mujo bijesan ulicom i naleti na policajca. Veli Mujo:
- "Pa kakav je to zakon koji dopušta da me izbaci iz buregdžinice, ni krivog ni dužnog!"
Pita policajac što se desilo i Mujo mu sve objasni, a policajac će:
- "Da sam ja bio na tvom mjestu razbio bi mu jogurt o glavu."....

Ok, hvala vam na odgovoru, shvatam... Da li to znaci da ne treba ni da otvaram pay pal, s obzirom da ja necu da placam preko pay pala nego da primam uplate? Kako vi primate uplate, preko kog racuna ili kartice, kako to da izvedem? Prosvetlite me ljudi!!! Imam zaradjenih para na nekim sajtovima, kako da ih dobijem? i bas vam hvala za "pocasnog clana" :)

Rešenje za tvoj problem koji si navela trenutno nema ako su na tim sajtovima isključivo isplate preko PP, bez ponuđenih drugih opcija onda jedino neki posrednik koji to radi ili neko koje iz EU pa da ti učini uslugu i izvrši primanje tj. isplatu sa tih sajtova.

Stric iz eu podleze poreskoj kontroli zemlje eu. Sve sto legne na njegov pp nalog se vodi kao njegovo primanje. Da li ce ga cimati za nesto sitno ne verujem ali ako ti da svoj nalog neka ima nacin da dokaze da novac je tebi namenjen. Za svaki slucaj.

Za primanje pp uplata - 2checkout ili slicni servisi.

Ne možeš da primaš pare na srpski paypal.

Možeš da vežeš karticu, i samo da plaćaš.

a moze li se sa drugog PayPal naloga (fizicko lice) iz EU prebaciti novac na srpski PayPal nalog (fizicko lice) i onda podici na bankomatu sa deviznom karticom?

To je isto primanje novca,ne?

u ovoj Srbiji nista ne moze prava smo banana drzava :S:

Da li se ovde primenjuje SRPSKI jezik i da li se mozemo sloziti sta je srpski jezik u stvari?
Jer izgleda da neki razumeju kao "Darmok and Jalad at Tanagra" :D

Ja se izvinjavam ako je bilo pitanje, ali ja danas bash nesto gledam, prilikom svake kupovine meni na PayPal automatski radi konverziju u dinare (po nekom zacuvaj boze kursu), iako mi je default valuta EUR, da li znate zasto je tako?

Ja se izvinjavam ako je bilo pitanje, ali ja danas bash nesto gledam, prilikom svake kupovine meni na PayPal automatski radi konverziju u dinare (po nekom zacuvaj boze kursu), iako mi je default valuta EUR, da li znate zasto je tako?

Možeš idući put prilikom kupnje odabrati ovo "other conversion options":

6a.png

te zatim "bill me in the currency listed on the seller's invoice".

tada će ti paypal to postaviti kao defaultno za sve buduće transakcije (nećeš morati svaki put to namještati) i koverziju valuta će ti radit banka po prodajnom ili srednjem tečaju koji si naveo (ovisno o kojem je tipu kartice riječ), a ne paypal kao ovaj put koji te dere na tečaju

ja npr. imam mastercard karticu kod hypo i sa ovom opcijom, sve konverzije (plaćanje i refund) mi vrti po ≈ srednjem tečaju hnb-a

Evo sa jednog foruma mali Hint...

Hvala bSecurity, evo odgovorise mi juce sa PayPal-a:
I know how important it is for you to verify why your payments are being converted when making payments using your card. Let me help you with this.

I checked your PayPal account and the card ending **** is registered to PayPal in your local currency, so when you send a payment in (other currency), it has to undergo currency conversion. Since PayPal is neither a financial institution (bank) nor a major currency-dealer, therefore we still need to buy foreign currencies from the bank in order to facilitate transaction that requires currency exchange. This is a service that we also get charged of, and so we pass it on to the individual initiating the transaction. Thus, the current exchange rates that you normally see on newspapers, online or on TV are for bank-to-bank transactions only.

We receive a wholesale rate every day from the bank then we add 2.5% to 4% spread above the actual currency exchange rate to get the retail foreign exchange rates. That is how we determine the rate that will be applied to customer's transactions involving conversion.

To update the currency we use to charge your credit card, please reply to this email with the correct currency. Until we update the currency for your credit card, you should complete the following steps when you send a payment:

Click ‘Other Conversion Options’ on the ‘Review Your Payment’ page.
Choose ‘Bill me in the currency listed on the seller’s invoice.’ Select this option to ensure that your credit card is charged in the currency you want.

When you choose this option, you won’t know which foreign exchange rate has been applied to the transaction until you receive your card statement. Your card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to the transaction. You will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees until you receive your card statement.

Da li kada promenim karticu zbog isteka, Isti broj kartice ali drugi validacioni kod, treba te proneme da ispravim i na paypal-u?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno