Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vodič kroz PayPal - Pitanja i Odgovori

*** ok,a kada mogu da ocekujem mogucnost primanja novca na PP ?

Za sve vas koji ne mozete primati lovu u Srbiji evo vam jedan zaobilazan put. Naime kompanija Payoneer nudi Mastercard karticu, naravno sa mjesecnim odrzavanjem 1.5$ i 25$ jednokratna aktivacija kartice za BiH (vjerovatno i Srbiju).

E sad, caka je da se morate registrovati preko nekog od njihovih partnera, freelance sajtova tipa oDesk. Ja koristim njega kad naplacujem usluge. Dakle, kada povucete određeni iznos sa oDeska na Payoneer racun i aktivirate karticu, kasnije vam bilo ko moze izvrsiti private load na karticu putem Payoneer sajta.

Na Payoneer racunu aktivirate pin po zelji i dizete lovu na bilo kom bankomatu ili placate online.

Za sve vas koji ne mozete primati lovu u Srbiji evo vam jedan zaobilazan put. Naime kompanija Payoneer nudi Mastercard karticu, naravno sa mjesecnim odrzavanjem 1.5$ i 25$ jednokratna aktivacija kartice za BiH (vjerovatno i Srbiju).

E sad, caka je da se morate registrovati preko nekog od njihovih partnera, freelance sajtova tipa oDesk. Ja koristim njega kad naplacujem usluge. Dakle, kada povucete određeni iznos sa oDeska na Payoneer racun i aktivirate karticu, kasnije vam bilo ko moze izvrsiti private load na karticu putem Payoneer sajta.

Na Payoneer racunu aktivirate pin po zelji i dizete lovu na bilo kom bankomatu ili placate online.

Da da, payoneer je proveren. Mpj drug ga je koristio kada pp nije bio dostupan u srbiji. Samo kada dizes pare a bankomatu malo veca je taksa..

Da ima određena provizija kada se dizu na bankomatu, a kad se placa na netu nema provizije.

Da javim konacno sta je bilo, graficka je stigla, radi, ko zmaj, i to je najbitnije, za sad.
Sledece, sto je vise bitno, za ovu temu, je:

- Richard Senecal, prodavac, i dalje salje reminder, da mu platim, jos jednom ceo iznos. Ili je lud, pobegao iz ludnice, ili je u procesu dobijanja starateljstva, pa se zeza jos malo, dok jos moze, ili je vrlo prepredeni opaki prevarant.
Jedino mi to izlglda kao logicno. Jer, da neko toliki bolid bude, tesko mi je da prihvatim. Mada...nemam pojma ni ja sam.

- Iz PP, povremeno stigne poluprivatno pismo, od Samante neke, da su meni pare kao i vracene, samo ja to jos ne znam...bukvalno tako, kada se pogleda smisao pisma.
- Na PP control panelu, realno i nema nista, case je zatvoren, al ne pise sa kojim ishodom, otprilike da je PP zavrsio istragu, i da se ceka presuda. Nemam pojma o ovome, ko vise zna, mozda ce shvatiti.
- I najbitnije, ponovo sam zvao Call centar, kao i do sada, jednom u par dana, nazovem, da me zelja mine, vec me znaju svi tamo, i covek, Bojan neki, mi lepo sve objasnio, ukratko bi to bilo sledece:
"Si platio?
>Jesi
Jel imas priliv neki?
>Nemas"
Sta se bunis onda....ti si platio, to lepo pise, posle si otkazao povracaj novca, i ako bude trebalo nesto BANCA INTESA ce stati iza tebe, jer o svemu postoji precizan pisani trag, dalje nije tvoja briga..
....
Mislim da je i ovo kraj price, stim sto me ne bi iznenadilo da me Richard Senecal zasipa invoicima jos jedno par godina, verovatno kontajuci da cu jednom platiti da bi izbegao maltrerinje...ko zna?
....
Hvala svim dobrim ljudima koji su mi svojim savetima nesebicno pomogli da se kako tako snadjem u ovom koshmaru od kupovine preko neta, jedna unistena kreditna kartica, blokiran eBay nalog, i 50 mailova su epilog svega....
Pozdrav jos jednom svima!

Pao si mi na pamet pa da priupitam sta se desava sa "slucajem"...?
Ima li nesto novo? Kako se zavrsilo i da li se uopste zavrsilo...? :D

Zanima me kada se prijavljujem na Paypal dajem adresu iz l.k. ,a pritom zivim na drugoj adresi da li postoji mogucnost dobijanja porudzbine na adresu gde zivim?

Neki hoce, a neki nece da salju na adresu drugaciju od one u pp.
Sta ces ti napisati pri registraciji je slobodna volja ali moze da se desi, da preselis, da pp trazi podatke (da im posaljes sken licne, reacuna nekog sa tvojim imenom, pasosa) da se uvere da si ti taj i da te ima, pogotovo ako ima nekog spora i problema... zato ja preporucujem adresu iz LK pa ako i sta prodje na neku drugu adresu...

Ima li novosti da li će uskoro građani Srbije moći i da primaju novac?

Ma kakvi, dok ne nađu način da nas naši oporezuju za to.

Neki hoce, a neki nece da salju na adresu drugaciju od one u pp.
Sta ces ti napisati pri registraciji je slobodna volja ali moze da se desi, da preselis, da pp trazi podatke (da im posaljes sken licne, reacuna nekog sa tvojim imenom, pasosa) da se uvere da si ti taj i da te ima, pogotovo ako ima nekog spora i problema... zato ja preporucujem adresu iz LK pa ako i sta prodje na neku drugu adresu...
I ja imam slican problem.
Na licnoj karti stoji adresa prebivalista, ali zivim (studiram) kao podstanar na drugom mestu (sto znaci da sam tamo 99% vremena).

E sada, koju adresu da stavim? Ovu sa licne (prebivaliste) gde nikad nista i ne narucujem, ili ovu podstanarsku gde sve narucujem?

P.S. Da li idalje vazi ovo uputstvo sa prve strane ove teme? Ili se nesto u medjuvremenu promenilo?
Da ne bih nesto zeznuo pri pravljenju PP naloga...

I ja imam slican problem.
Na licnoj karti stoji adresa prebivalista, ali zivim (studiram) kao podstanar na drugom mestu (sto znaci da sam tamo 99% vremena).

E sada, koju adresu da stavim? Ovu sa licne (prebivaliste) gde nikad nista i ne narucujem, ili ovu podstanarsku gde sve narucujem?

P.S. Da li idalje vazi ovo uputstvo sa prve strane ove teme? Ili se nesto u medjuvremenu promenilo?
Da ne bih nesto zeznuo pri pravljenju PP naloga...

Vazi.

Na kartici nema nikakve adrese.
Koliko ja znam (ispravite me ako gresim):
1. Racun u banci moze da se otvori SAMO na adresu sa licne karte.
2. Kartica se otvara SAMO na adresu na kojoj se vodi i racun.
3. PayPal moze da se otvori SAMO na adresu na kojoj je kartica

Sto znaci da PP ne mogu da koristim dok ne promenim lincu kartu, a sa njom da menjam i racun?!

Na kartici nema nikakve adrese.
Koliko ja znam (ispravite me ako gresim):
1. Racun u banci moze da se otvori SAMO na adresu sa licne karte.
2. Kartica se otvara SAMO na adresu na kojoj se vodi i racun.
3. PayPal moze da se otvori SAMO na adresu na kojoj je kartica

Sto znaci da PP ne mogu da koristim dok ne promenim lincu kartu, a sa njom da menjam i racun?!

Mislio sam na one podatke kada otvaras racun, na njih se vodi kartica. Njih unosis na pp. Ja msm da ne mozes drugaciju adresu nego sto se vodi kartica.

Poslednja izmena:
Svi podaci koji sam ukucao su tacni i ne prihvata mi Intesa internet karticu. Jel mora da imam neka sredstva na njoj posto nisam uplatio pa zbog toga nece ili je nesto drugo u pitanju? Evo sta izbacuje: The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.

E pa Zile, moras malo da otvoris novcanik i uplatis koju paricu :)

Uzimaju za otvaranje 1,5 Euro , plus cesto i 1 $ u nekoj rezervaciji, znaci da imas bar 5 evrica, nije malo na ovu skupocu, al kad se mora :) Ovaj 1,5 Euro , vracaju.

A i pise ti kad stavljas karticu u dnu ekrana da uzimaju taj mali iznos radi provere kartice pa posle vracanju, stim sto su meni uzeli i 1$ koji nisu vratili.

Ok, na to sam i sumnjao, znao sam za taj 1,5$ sto uzimaju pa vracaju al nisam znao da mora da se ima na kartici pri registraciji. Hvala u svakom slucaju, sutra cu uplatiti. :)

Juce kad sam se registrovao, skinuli su mi 1$(valjda ce vratiti), i posle jos 1,5eur sto sam isao validate card.

Euro hoce, dolar nece.

Imam par pitanja u vezi registracije:

1. Sta treba staviti u registraciji pod "middle name"?
Jel tu ide ime oca ili treba ostati prazno?

2. I da li ste stavljali slova sa kvačicama ili bez?

3. Postal code - stavljam onaj postanski broj (npr: 11000 za Beograd...)

4. U kom formatu pisem broj mobilnog? 063xxx ili +38163xxx

Poslednja izmena:
Imam par pitanja u vezi registracije:

1. Sta treba staviti u registraciji pod "middle name"?
Jel tu ide ime oca ili treba ostati prazno?

2. I da li ste stavljali slova sa kvačicama ili bez?

3. Postal code - stavljam onaj postanski broj (npr: 11000 za Beograd...)

4. U kom formatu pisem broj mobilnog? 063xxx ili +38163xxx

1. Prazno
2. Bez
3.14000(za valjevo), za bgd 11000
4. Koliko se secam +381 al' svejedno sta god da stavis reci ce ti ako nije ispravno.

E sad imam drugi problem.
Izgleda sam ja (ko zna kada) otvorio PP nalog (jer je tamo koriscen moj mail) i sada kada sam resetovao password vidim da jesu moji podaci. Ali ti podaci za prebivaliste ne odgovaraju mojoj licnoj karti niti bankovnom racunu na koji vazi kartica.

Da li mogu nekako to da editujem? Ili moram da pravim novi nalog? Ili mogu nekako da stavim na ovom PP nalogu neki drugi mail, kako bih ovaj stari mogao da koristim na novom PP nalogu koji cu napraviti?

Jer mi je vazno da koristim taj stari mail na koji mi inace sve stize.

E sad imam drugi problem.
Izgleda sam ja (ko zna kada) otvorio PP nalog (jer je tamo koriscen moj mail) i sada kada sam resetovao password vidim da jesu moji podaci. Ali ti podaci za prebivaliste ne odgovaraju mojoj licnoj karti niti bankovnom racunu na koji vazi kartica.

Da li mogu nekako to da editujem? Ili moram da pravim novi nalog? Ili mogu nekako da stavim na ovom PP nalogu neki drugi mail, kako bih ovaj stari mogao da koristim na novom PP nalogu koji cu napraviti?

Jer mi je vazno da koristim taj stari mail na koji mi inace sve stize.

Moze sve da se edituje, pogledaj po opcijama.

Probao sam i kaze da ne moze da se edituje Home adresa. A tamo mi stoji zemlja Bosna i Hercegovina, pored ostalog...

Moja greska.
Mada sam rekao da sam otvorio nalog davno, "ko zna kad", Srbija je dobila PP pre manje od godinu dana, tako da nisam ni mogao da stavim Srbiju :)

Nego sta sadada radim?
Taj nalog mi nije verifikovan niti je kartica vezana za njega.

Da li bi prosla kombinacija da na tom nalogu izbrisem ovaj "moj mail" i stavim neki drugi umesto njega, a da onda otvorim novi nalog sa tim "mojim mailom"?

Probaš ....

Pa javiš ...

Dodaj mejl, pa njega proglasi primarnim, pa tvoj obriši.

Pa kasnije probajd a napraviš novi PP sa tvojim, i vidi šta će se desiti.

Ubacio sam drugi mail (koji vrlo retko koristim) na tom starom PP nalogu i onda sam napravio novi PP nalog sa ovim "mojim mailom" i sve je proslo OK. Za sada...

Verifikovao sam mail i ubacio karticu (onu Intesinu za online kupovinu). Na PP-u je bila samo "Visa" pa je valjda to OK. Isao sam da verifikujem karticu (na kojoj imam 3.97$) i dobio sam ono uputstvo (da kada mi skinu da procitam cetvorocifrenu brojku i da je unesem tamo). Novac mi (vec jedno pola sata) jos uvek nisu skinuli sa kartice. Valjda ce skinuti do veceras.
Jel je i vama ovako kasnilo skidanje sa racuna za verifikaciju ili ide instant?

Edit: Verifikova sam karticu.
Kao sto sam rekao imao sam dolare na kartici, pa su mi skinuli 1.58€ (2.16$), a skinuli su mi i 0,77€ (1.05$).
Neko je vec pisao da se to desava i da vracaju ovih evro ipo, ali ne vracaju ovaj dolar.

Samo da proverim:
Za Banca Intesa "Internet karticu" je najbolje/najisplatljivije drzati evre na racunu? Bez obzira da li se roba placa u evrima/dolarima/funtama...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno