Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Nisam obracao paznju kada sam pisao prethodni post sa drugarovog kompa, bio je vec logovan na benchmark forumu (vdj85)
Tako da ne dodje do zabune :D

Ala si se ti napatio :D Mislim i dalje da tu nesto nije u redu ali drago mi je da si uspeo u svakom slučaju.

Ala si se ti napatio :D Mislim i dalje da tu nesto nije u redu ali drago mi je da si uspeo u svakom slučaju.
Bitno je da sam uspeo :D
Tablet je root-ovan, instalirao sam CMW, napravio backup, ubacio sam OC kernel #30 verziju, i za sad sve je ok :)
Sad pokusavam da podesim V6 skriptu.
Ako moze mala pomoc? Ne znam koje vrednosti da stavim tj. koje su ok za nas tablet?
Stigao sam do stavke :
True Free 32MB = "Free" 190 - Chased Apps 158
====================================
SuperCharger Level: 0% SuperCharged!
Please Enter Option [1 - 30]:

Koju vrednost da stavim?
Posto ce verovatno posle te unete vrednosti traziti da unesem neku drugu za neku drugu stavku, a ja ne znam sta da stavim tj koja je vrednost najbolja za nas tab.
Ako moze neko detaljnije upustvo ili objasnjenje?

GO LAUNCHER HD 1.01.1 svaka preporuka za ovaj launcher! Probajte

Ja sam stavio nov Supercharger koji ima settings za uređaje sa više memorije i stavio sam 768HP settings. Evo ako nekome treba:

http://dl.dropbox.com/u/7099008/V6_SuperCharger_for_Android-Update9_RC7.sh.pdf

Bitno je da sam uspeo :D
Tablet je root-ovan, instalirao sam CMW, napravio backup, ubacio sam OC kernel #30 verziju, i za sad sve je ok :)
Sad pokusavam da podesim V6 skriptu.
Ako moze mala pomoc? Ne znam koje vrednosti da stavim tj. koje su ok za nas tablet?
Stigao sam do stavke :
True Free 32MB = "Free" 190 - Chased Apps 158
SuperCharger Level: 0% SuperCharged!
Please Enter Option [1 - 30]:

Koju vrednost da stavim?
Posto ce verovatno posle te unete vrednosti traziti da unesem neku drugu za neku drugu stavku, a ja ne znam sta da stavim tj koja je vrednost najbolja za nas tab.
Ako moze neko detaljnije upustvo ili objasnjenje?

Pokreni ovu verziju koju je @trenje postavio i izaberi opciju 8.

@mobilx to sam i uradio, izabrao sam opciju broj 8 i postavio sam da se 99SuperCharger.sh pokrece bri boot-u i da ima root privilegije i da mi ne dira build.prop vec da koristi local.prop.
Stavio sam da ocisti davlink chash i da se restartuje. Tab se restartovao i objavio je da na pocetku da je ScriptMenager odobrena root privilegija.
Mislim da je to to, nikakva podesavanj više nisu potrebna za V6 skriptu?

Eto konacno zavrsih sve :banana:
Imam ROOT, CWM, OC kernel na 1,5GHz i podešenu V6 skriptu :D
Havla svima na pomoći

VPN

Da li se ovim postupkom dobija mogućnost rada VPN, jer ja sada ne mogu da pristupim određenom kompjuteru preko VPN-a sa ovog uređaja. Pošto sam nov sa radom sa tabletima, da li si u mogućnosti da ovo uradiš i na mom tabletu?

Poslednja izmena:
Pošto nisam neki stručnjak u pogledu root-ovanja, da li postoji mogućnost da ti ili neko koga ti poznaješ odradi ovaj posao, pošto vidim da ste svi vi ovde na neki način stručnjaci, a ja sam samo korisnik.

Da li se ovim postupkom dobija mogućnost rada VPN, jer ja sada ne mogu da pristupim određenom kompjuteru preko VPN-a sa ovog uređaja. Pošto sam nov sa radom sa tabletima, da li si u mogućnosti da ovo uradiš i na mom tabletu?
Ja konkretno nisam bas upućen u VPN na androidu, nije mi bio potreban pa nisam eksperimentisao sa tim.

Evo šta sam našao, možda ti pomogne:
http://www.youtube.com/watch?v=RvInzznrhYs
http://www.youtube.com/watch?v=USLm5cMYox8

Koliko vidim u ovom videu pominje da je potreban root da bi VPN radio.

Da li postoji mogućnost da se na prvoj strani posle uputstva za root postavi detaljno uputstvo za CWM, OC kernel i v6 skriptu i linkovi naravno

Naravno, dajte u postu pa ću da spojim :)

Neko je spomenuo Go Launcher HD, dobar je i nadam se da će biti bolji, tipa da može da se izabere veličina ikonica pošto su ovako velike i mutne.

SGT je primetno tanji od VST, mislim da ne bi mogao da stane u ovu futrolu.

izvinjavam se ako je vec napisano a da sam preskocio,mada sam se prilicno potrudio da procitam čitavu temu.Dali je ko otkljucavao ovaj tablet sa vip mreze i dali je to izvodljivo (naravno i za kolike novce :) ) .Laik sam. Pozdrav

Jel moze neko da mi kaze ,kako se otvara zadnji poklopac.

Najverovatnije je ekran poklopac. Dakle odlepi se fenom ekran...

Treba nam dobrovoljac koji nije rutovao tablet. Turski Vodafone je pustio OTA update iz koga se saznalo da je potrebno da tab bude na cistom stock-u kako bi update uspeo jer se radi patchovanje fajlova a ne prosto kopiranje. E sada da bi mi Srbi imali cisti backup da u svakom trenutku mozemo na stock pa update potrebno je da dobrovoljac uradi sledece. !Njegov sistem i dalje ostaje netaknut tako da nema brige!

Instalira drajvere za adb i fastboot kao za proces rootovanja ili u linuxu instalira sdk.
Preuzme recovery ovde http://db.tt/10AEeuwt

Prikaci tablet na USB.
Otvori cmd (dos) prozor u windowsu
Kuca:
adb reboot bootloader
---tablet se restartuje u bootloader
fastboot boot CWMR5x_v11A_recovery.img
---tablet se podigne u cwm recovery
Izabere backup and restore pa backup.
Nakon zavrsenog backupa izabere opciju 'reboot system'
--tablet se podigne u sistem
Na sdcard/clockworkmod/backup/ nalazi se folder nazvan po datumu beckupa. Unutra je blago:)
Uploaduje backup folder negde i podeli link sa nama.
Hvala.

Poslednja izmena:
Drugar je juče kupio tablet, pitaću njega da li hoće da odradi ovo. Čini mi se da sam i ja uradio backup na početku, posle roota, ne znam koliko to znači?

Sad sam hteo ovo da odradim, ali izgleda da i kod mene postoji problem sa instalacijom drajvera :(
Stigne do waiting for device i tako stoji... Išao sam na sve varijante i ništa... kada izaberem onaj fajl koji je postavio rale_ts traži mi WinUSBCoInstaller2.dll, to sam pronašao na internetu i posle instalacije i restarta u device manager-u imam Android phone i u njemu Android ADB interface.

Poslednja izmena:
Drugar je juče kupio tablet, pitaću njega da li hoće da odradi ovo. Čini mi se da sam i ja uradio backup na početku, posle roota, ne znam koliko to znači?
Bilo bi dobro da nije rootovan i da je resetovan na fabricka podesavanja. Time se istim postupkom samo sa restore backup dobija ne izmenjeni ne rootovani system, boot i recovery.

Sad sam hteo ovo da odradim, ali izgleda da i kod mene postoji problem sa instalacijom drajvera :(
Stigne do waiting for device i tako stoji... Išao sam na sve varijante i ništa... kada izaberem onaj fajl koji je postavio rale_ts traži mi WinUSBCoInstaller2.dll, to sam pronašao na internetu i posle instalacije i restarta u device manager-u imam Android phone i u njemu Android ADB interface.

Nije mi jasno sta se to dogadja sa drajverima. Ja jesam na pocetku modovao drajvere jer nisu izasli odgovarajuci ali sada drajveri postoje.

Znao sam da nism trebao da rutujem tablet još malo :)
Kakv je to update? Update Honeycomb-a ili na ICS :)

@Osoba A kada si u bootloader modu i kada je tablet normalno zakačen na PC da li ti u device menageru sve registruje kao da je instalirano ok?
Device menager ne pokazuje nikakav nepoznat ili ne instaliran uređaj?

Glupo pitanje: Jesi li štiklirao USB debugging?

Naravno, sada pokušavam ponovnu instalaciju drajvera, ovog puta ću instalirati drajvere koji su postavljeni u uputstvu za rootovanje, neću pustiti instalaciju koja sama kreće sa tab-a

@rale_ts ovo je slika device managera kada je u bootloader-u

Prilozi

• dump.PNG
    dump.PNG
    56.4 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Naravno, sada pokušavam ponovnu instalaciju drajvera, ovog puta ću instalirati drajvere koji su postavljeni u uputstvu za rootovanje, neću pustiti instalaciju koja sama kreće sa tab-a

Ako slučajno i to ti ne prođe, pošto nije ni meni na svim kompovima na kojima sam probao. Možeš probati i ovo, možeš prepraviti te drivere koje budeš instalirao (iz prvog posta).
Ako si drivere instalirao na klsičnom mestiu na C particijij onda nađi file:

C:\Program Files\ZTE Handset USB Driver\Drivers\android_usb.ini

i prepravi ga po onom upustvu koji sam dao.

Razlog zbog čega ne prolazi instalacija drivera kada je tablet u bootloader-u je zato što taj ini fajl jeste da ima u njemu ubačen nas tablet ali sa drugim vrednostima za Hardware IDs koji se u mom slučaju nisu poklapali sa onim hardware ID što mi je registraova Win za moj tablet, tako da je bilo normalno zašto nije prolazila inastalacija driver-a kada mu se ponude ručno.
Ja sam prepravljao ini fajl od generičkih usb driver-a koji dolaze instalacijom android-sdk pošto se nisam setio da mogu prepraviti i ove naše zvanične drivere
i prošlo je bez problem jedino se Win žalio da driver nije digitalno potpisan ali klknu sam da nastavi svakako i proladio je posle toga sve bez problema. Tako da možeš pokušati i to.

Koji hardware ids ti registruje Win kada je tab u bootloader-u?

Ne znam šta se dešava, sada sam išao na update driver sa neta, prihvatio ga i sada u device manager-u imam Android bootloader interface, čini mi se da je trenje pomenuo da tako treba da izgleda. Mislim da je hardware ids isti kao i kod ostalih

Ništa, ne vredi i dalje dođe do waiting for devices gotovo

Prilozi

• dump3.PNG
    dump3.PNG
    42.1 KB · Pregleda: 81
  • dump1.PNG
    dump1.PNG
    33.1 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Procedura za instalaciju drajvera iz uputstva za rutovanje bi bila sledeća. Prvo instaliraš drajvere, restart, pa prikačiš tablet i on se pronađe.

Kako da znam da je tab u bootloaderu, svetli li ili blinka kakva lampica ili je ekran samo prigušeno osvetljen? Dovedem ga u to stanje, waiting for devices i ništa dalje, nema indikacije da se posle toga bilo šta dešava, ovo je za Herkula Poirot-a :wall:

Prilozi

• dumpdump.PNG
    dumpdump.PNG
    41.7 KB · Pregleda: 80
Da li taj update donosi neka poboljsanja po pitanju stabilnosti ili brzine? Nisam pratio ovih dana sta se desava na forumu . . ..

Nazad
Vrh Dno