Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Samo mi reci jel dobio nas cwm zvanicnu podrsku u rom manager-u ?

Nije dobio jer niko ne pise nista utkanosu. Nalozio sam ga da je interesovanje veliko i dve noci proveo na vezi sa njim da bi dobili cwm a sada niko da testira i napise bar hvala na rootzwiki. On ovu verziju vodi pod alpha! Sto se mene tice sasvim je ok. Treba definitivno odrediti da li backup da ide na ext-sd ili sdcard. Praksa je pokazala kod tezeg modovanja da je sigurnije da bude na ext-sd jer interni sdcard ne moze da se mountuje kao storage (ogranicenje honeycomba) vec fajlovi moraju da se salju preko adb i to za obicnog korisnika komlikuje stvari. Testirajte i napistite misljenje na rootzwiki kako bi stvar priveli kraju.

Drugar mi je uzeo tablet juce i htedoh da mu rutujem odmah :) ali kad je video nesto nepoznato i sta sve tu mora da se radi jos kad je video da mora da se kucaju "sifre" - za njega i onda nista od toga... Htedoh da pitam pratio sam pre temu i secam se da je spominjan ADW launcher... Jel ima poseban neki za tablete ili mogu ja ovaj sto imam na telefonu? Dugo nisam pratio temu, pa je mozda probao neko jos neki launcher bolji?

Zaboravio sam jos nesto da pitam sto mi je bilo cudno... Da li ste imali instalirane neke igrice kad ste uzeli tablet i da li imali dropbox i twitter od aplikacija? Iako mi je drug rekao da je lik pred njim otvorio kutiju i kako je tablet sa folijama sto mene bas i nije kupilo, mislim odkud toliko preinstaliranih stvari? Ja sam mu rekao da trazi nov tablet, ali on tvrdi da je nov (inace jako je tvrdoglav) i kao da to treba tako kao i radi mu, tako da ga boli uvo...

The point is... Ako nije tako izgleda da su mu prodali tablet koji je neko koristio... Nisam ga puno cackao, ali to je ono na blic sto sam pohvatao...

I za taj ADW launcher ako moze link na pm.

Sent from SGS2 using Tapatalk2

Poslednja izmena:
Root i jeste za napredne korisnike. Ako su mu "sifre" nepoznate onda je bolje da se ne upusta u avanturu. Tablet dolazi sa preinstaliranim aplikacijama tako da je najverovatnije dobio ganc nov uredjaj.

Ma ja bi mu rutovao, ne bi on nista radio... Hoce da skine reklame, a nece da rutuje, e coveka :)

Koliko sam shvatio, posle root-ovanja nije moguće vratiti tablet u stanje koje je prihvatljivo za reklamaciju, tj. gubi se garancija? Zbog toga se još nisam odlučio na root, mada nedostaju neke pogodnosti a i reklame smetaju. Malo me brinu reklamacije na uređaj o kojima sam čitao ponegde na netu, ovaj moj tab ya sada radi lepo, da ga ne ureknem... Naravno, neću čekati da mu garancija istekne, sačekaću još malo, ali već me kopka da ga root-nem... :)

Zaboravio sam jos nesto da pitam sto mi je bilo cudno... Da li ste imali instalirane neke igrice kad ste uzeli tablet i da li imali dropbox i twitter od aplikacija? Iako mi je drug rekao da je lik pred njim otvorio kutiju i kako je tablet sa folijama sto mene bas i nije kupilo, mislim odkud toliko preinstaliranih stvari? Ja sam mu rekao da trazi nov tablet, ali on tvrdi da je nov (inace jako je tvrdoglav) i kao da to treba tako kao i radi mu, tako da ga boli uvo...

Ja sam juče u Bg-u uzeo ovaj tablet i takođe imam instaliran twiter, dropbox i sl, i naravno foliju :) Moram da priznam da je i meni palo na pamet da postoji šansa da dobijem neki korišćen (a kupio sam slučajno, već sam bio odustao, ali radi reda dok sam bio u prolazu pitao i šokirao se kad su mi rekli da imaju)...

Sad lagano, čitanje teme od prve strane, da pokupim iskustva i savete...

Nije dobio jer niko ne pise nista utkanosu. Nalozio sam ga da je interesovanje veliko i dve noci proveo na vezi sa njim da bi dobili cwm a sada niko da testira i napise bar hvala na rootzwiki. On ovu verziju vodi pod alpha! Sto se mene tice sasvim je ok. Treba definitivno odrediti da li backup da ide na ext-sd ili sdcard. Praksa je pokazala kod tezeg modovanja da je sigurnije da bude na ext-sd jer interni sdcard ne moze da se mountuje kao storage (ogranicenje honeycomba) vec fajlovi moraju da se salju preko adb i to za obicnog korisnika komlikuje stvari. Testirajte i napistite misljenje na rootzwiki kako bi stvar priveli kraju.

Jos nisam root-ovao tab. Kao sto rece Osoba A, rekoh pojavice se skoro neki malo bolji metod pa ce moci da se vrati u prvobitno stanje tj da se unroot-je najvise zbog garancije. Ali cinimi se da necu jos dugo moci da izdrzim da ne uradim to, naravno zbog svih pogodnosti koje root donosi, ali najvise zbog 1,5Ghz :).

Verovatno cu to uraditi za vikend. Naravno instaliracu CWM i naravno zahvalicu se autoru na podrsci.

Ima li jos nekih utisaka o radu kada se klokuje na 1,5Ghz?

I jos jedno pitanje. Da li je neko slucajno uspeo da pokrene na ovom tabu igru Nova 2 ili 9mm?
Ja sam probao razne metode ali bez uspeha

Moze li se promeniti bootloader aplikacija ako uredjaj nije rootovan?

Ljudi unroot je isti kao i za bilo koji android uredjaj. Postoje unroot aplikacije na marketu a rucni unroot se sastoji od brisanja dva fajla iz sistema kroz root explorer ili adb. Ovi fajlovi jedino mogu da vas kompromituju kod reklamacija. Ako ih nema onda nema roota.

Kod:
Fajlovi          lokacija
Superuser.apk /system/app
SU            /system/xbin

Kada vracate uredjaj na fabricko stanje prvo uradite restore nandroid backupa koji prvo napravite nakon roota i instaliranja CWM-a. Zatim vratite recovery na stock i na kraju obrisete pomenute fajlove. Nakon reboota nemate root i to je to.

Backup stock recovery nakon roota
Kod:
>adb shell
$su
#dd if=/dev/block/mmcblk0p18 of=/sdcard/recovery_stock.img

Poslednja izmena:
Ja zaboravio da stavim Supercharger, koristim ga na svakom fonu. :) Sad ću ga staviti. Koju si opciju birao prilikom instalacije? Na Xperia Arc S pre neki dan sam stavio balanced 6, 8, 26, 28, 30, 32.

Za cega je supercharger? Mislim pretpostavljam za brze punjenje, ali ne razumem ove "loto" brojeve sto je trenje napisao? :)

Sređuje način kako sistem koristi memoriju i zaključava launcher da ga ne ubijaju ostale aplikacije, koliko ja znam.

Btw. mobilx, neće preko Script Managera da mi pokrene skriptu, dok preko terminala hoće. Čudno.

EDIT: Bila je loša verzija busyboxa. :)

Poslednja izmena:
Imam problem:

x35Sl.png

Koliko čitam, to je zbog toga što kernel (onaj O/C) ne podržava loadovanje skripti iz /etc/init.d/.

EDIT:

Problem je bio što busybox nije bio instaliran i u system/bin, a u xbin je bio.

Poslednja izmena:
Nije, kod mene je sve odradio kako treba, a sad jedno laicko pitanje. Kada resetujem tab ili ga ugasim pa ponovo upalim da li ove promene ostaju ili moram svaki put da startujem skriptu . . . . Izvinjavam se ali nisam bas potpuni shvatio princip rada !

Treba u Script Manageru da staviš da /data/99SuperCharger.sh se pokreće pri bootu i da ima root permisije.

Postoji busybox_v1.19.4-wraithdu-CWM_flashable_install.zip koji pored busybox-a instalira jos neke binaries u /etc koje su potrebne. Sada sam na Balanced 3 a bio na Multitasking i B3 je bolji izbor.

@mdusan da @trenje ti je objasnio. Prva skripta na osnovu podesavanja pravi 99SuperCharger.sh koja je u /data. Ona se pokrece pri svakom bootu sa root dozvolom.

Ovaj lik se bas igrao sa ASCII animacijama :) I Poof na kraju :D

Da @trenje trebalo bi da koristimo bas tu verziju.

EDIT: @trenje jel ovde treba da se pokrece nesto na startu preko scriptmanagera?
EDIT: EDIT: Sada vidim da treba:)

Poslednja izmena:
Već 4 puta sam pokusao da prebacim jedan film velicine 3,25GB na tab ali bez uspeha uvek na kraju kopiranja objavi mi kao da se uređaj sam raskačio?
Prebacujem ga na internu memoriju. Ima li neko prestavu šta bi to moglo da bude?

Prilozi

• Capture1.PNG
    Capture1.PNG
    202.9 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Koliko znam neće preko 2GB na internu memoriju.

Postoji busybox_v1.19.4-wraithdu-CWM_flashable_install.zip koji pored busybox-a instalira jos neke binaries u /etc koje su potrebne. Sada sam na Balanced 3 a bio na Multitasking i B3 je bolji izbor.

@mdusan da @trenje ti je objasnio. Prva skripta na osnovu podesavanja pravi 99SuperCharger.sh koja je u /data. Ona se pokrece pri svakom bootu sa root dozvolom.

Nece kod mene izbaci mi installation aborted. E sad kada idem klasicno u script manager ja stikliram su i boot dugme i onda odradi sve kako treba ali da li to znaci i da kada uradim reboot da ce mi ostati sva setovanja. Jednostavno nisam siguran sta treba da uradim odnosno da stikliram da mi se /data/99SuperCharger.sh pokrece pri boot-u. Pozdrav !

Znači interna memorija je u FAT16?

Kod mene i na micro SD ne mogu da preko kabla iskopiram fajl veći od 2 GB, iako je kartica formatirana u FAT 32. Uspevam jedino preko čitača kartica direktno sa računara.

@rale_ts Gled'o sam ti rođakovu svadbu i to baš na tab-u ;)

Poslednja izmena:
Stavio sam Supercharger update 8 sa opcijom mega RAM i cpu na 1458Mhz i vratio stock launcher . . . . Ogromna je razlika, sam launcher leti, tastatura ima normalan odziv , operu sam koristio jer je stock browser bio uzasno spor ali sad sve radi onako kako treba. Pocetna iskustva sa ovim su izvanredna, videcemo kako ce se ponasati dalje . . . .moram jos da ga istestiram . . .

Nazad
Vrh Dno