Šta je novo?

Vivo x200 Series

Ma kakvi.. dobijam mučninu kada vidim kineska slova na telefonu :) ( u prošlosti sam imao par Xiaomi telefona pravljenih samo za kinesko tržište )
A pored toga svi ti IOS android skinovi nisu za mene

Samo u nekim situacijama videces kineska slova (1 u milion situacija). E za skin je vec drugacije, u pravu si da kopiraju IOS dosta.
Ja sam npr. resio da cekam ultra model od viva i oppo-a i da resim pitanje tel, najvise zbog kamere, da ne uzimam fotoaparat.

830 evra 256GB, 920 evra 512GB na kp kineska verzija

A za kopiranje iOSa/ajfona..jesi ti video poslednje 3 glavne verzije One UIa? Konkretno 5, 6 i 7? Pa kinezi su premium ajfon kopija za to, Samsung OneUi 5-7 kao da sam liku sa najlona tražio da mi iskopira ajfon..

830 evra 256GB, 920 evra 512GB na kp kineska verzija

A za kopiranje iOSa/ajfona..jesi ti video poslednje 3 glavne verzije One UIa? Konkretno 5, 6 i 7? Pa kinezi su premium ajfon kopija za to, Samsung OneUi 5-7 kao da sam liku sa najlona tražio da mi iskopira ajfon..
cek samo da Samsung pocne da kopira Apple i po hardveru sa ravnim ekranom, kamerama iste fokalne distance, malim baterijama, izbacivanjem istog telefona 3 godine za redom...
a ne, nista, to se vec desava. 😂

Screenshot_20250210_011056.jpg
Stvarno prezadovoljan baterijom, sve što može popaljeno, ugašena optimizacija za sve aplikacije koje šalju notifikacije, itd.

Moraš tri stvari da promeniš, prvo u podešavanjima baterije za svaku aplikaciju koja ti treba, potom 'Autostart' i 'Associated startup' isto. Bez toga su whatsapp i instagram kasnili, sada sve radi bez greške.

Moraš tri stvari da promeniš, prvo u podešavanjima baterije za svaku aplikaciju koja ti treba, potom 'Autostart' i 'Associated startup' isto. Bez toga su whatsapp i instagram kasnili, sada sve radi bez greške.
E dobro, kod mene na OPPO je bilo slično ali sada na COS15 se više evropskih aplikacija automatski doda od strane sistema (slično kao EU apps) a ovo ostalo takođe stiže uredno + je ranije bilo kao 4 opcije (background, launch(ed by?) other apps, auto start i još jedna) dok je sada samo 1 (i po jer je druga padajući meni umesto sviča)

Juče mi naleti na YT ovaj Vivo x200 pro i izneverovah kakva kamera posebno log video obrada. O bateriji i da ne pričam. Nisam se odavno ovako oduševio nekim telefonom iako sam rekao da ne bih opet ciglu poale 2 flip-a.
Kakav je mini i koje su razlike u odnosu na x200 pro ciglu?
Kineska verzija (ujedno dosta jeftinija) ima te neke začkoljice koliko sam video na netu, ali uglavnom može da se debloat-uje. Negativno je što nema esim podršku ali može da se reši sa esim.me.
Nekako mi je previše love i rizik za kineski telefon bez garancije.

Juče mi naleti na YT ovaj Vivo x200 pro i izneverovah kakva kamera posebno log video obrada. O bateriji i da ne pričam. Nisam se odavno ovako oduševio nekim telefonom iako sam rekao da ne bih opet ciglu poale 2 flip-a.
Kineska verzija (ujedno dosta jeftinija) ima te neke začkoljice koliko sam video na netu, ali uglavnom može da se debloat-uje. Negativno je što nema esim podršku ali može da se reši sa esim.me.
X200 Pro Mini ima mnogo manju zoom kameru (70mm (3x) 1/1.95'' 50MP u poređenju sa 85mm (3.6x) 1/1.4'' 200MP na X200P) dok su wide, uwide i selfie iste mada mu navodno fali neki senzor za "true" boju (mada meni na Vivo svakako i nisu boje ništa spec u zeiss modu)

Prednja mu je 1080p ali izgleda brutalno po danu i u low light ako je ovo realno.
Pored kamere kapiram da je manja baterija ali i dalje je to 5700 dok ovi mamlazi iz samsunga ne mogu ni u s25 da ubace više od 4000mAh.

Sjajno izgleda video u low light-u. Po prvi put (da ja vidim) zaista upotrebljiva prednja kamera.

Ja sam isto razmisljao o mini verziji, ali sam odustao kad sam video da ne podrzava Android Auto.

Dolazi mini global verzija uskoro u Indiju pa će verovatno i android auto za mini da srede. Ja ću da sačekam malo, a i Ultra izlazi pa da vidimo šta donosi.

vivo vam želi dobrodošlicu,

Uredjaj za koji ste pitali trenutno se nalazi na tržištima Austrije,Češke i Španije.Problem je što se može online poručiti samo unutar tih zemalja ili se kupiti fizički u prodavnicama tih istih zemalja.U Srbiji nažalost nije planirana prodaja istog.

vivo se zahvaljuje na interesovanju.

vivo vam želi dobrodošlicu,

Uredjaj za koji ste pitali trenutno se nalazi na tržištima Austrije,Češke i Španije.Problem je što se može online poručiti samo unutar tih zemalja ili se kupiti fizički u prodavnicama tih istih zemalja.U Srbiji nažalost nije planirana prodaja istog.

vivo se zahvaljuje na interesovanju.
Što su onda otvarali predstavništvo ne kapira?

Realme Dream store
Ja sam iskreno mislio da će me ocariniti, da ne pričam o riziku da li će uopšte poslati pravi telefon. Vidim po reviews da meksička carina redovno otvara i krade, pa ubaci kamen unutra.
Enivej, ovo mi je bio kao neki eksperiment iz zezanja, ko nema para za bacanje ne preporučujem ali odrasli smo ljudi samo upotrebite zdrav razum.

Jedna stvar o telefonu koju bih hteo da kažem, i koja mi je bila jedina stvar koja me je brinula na osnovu yt klipova je bio balans telefona i raspored težine, tj. da li je teži gornji deo zbog kamera i da li je zato težak/ problematičan za držanje.
Telefon apsolutno nema tih problema, koristim ga uporedo sa 14 pro max koji mi je neuporedivo 'teži' za korišćenje iako je manji. Vivo je jako udoban za držanje i korišćenje.

Realme Dream store
Ja sam iskreno mislio da će me ocariniti, da ne pričam o riziku da li će uopšte poslati pravi telefon. Vidim po reviews da meksička carina redovno otvara i krade, pa ubaci kamen unutra.
Enivej, ovo mi je bio kao neki eksperiment iz zezanja, ko nema para za bacanje ne preporučujem ali odrasli smo ljudi samo upotrebite zdrav razum.

Jedna stvar o telefonu koju bih hteo da kažem, i koja mi je bila jedina stvar koja me je brinula na osnovu yt klipova je bio balans telefona i raspored težine, tj. da li je teži gornji deo zbog kamera i da li je zato težak/ problematičan za držanje.
Telefon apsolutno nema tih problema, koristim ga uporedo sa 14 pro max koji mi je neuporedivo 'teži' za korišćenje iako je manji. Vivo je jako udoban za držanje i korišćenje.
Da li si uzimao kineski rom?
I da li si izabrao sa googlom ili bez?

Pa samo sa kineskim Romom i može da se uzme za tu lovu.. i dalje kolega nije napisao kojoj ispostavi carine pripada (to jest na koji grad mu je Kinezi slao paket ) ? NS, BG, Niš ?

Koliko vidim po iskustvima na netu najbolje rešenje je wonda mobile baziran u HK. Ne znam šta napišu da je u paketu ali niko nije platio carinu ko je naručivao preko njih. Ne znam da li šalju za Srbiju. Esim ne radi na cn verziji. Da li esim.me može to da reši ili i tu ima nekih prepreka? Da ne ispadne dara veća na kraju🤣 ako se ikada odlučim na x200 pro/mini. Global ne bih jer je izgleda lošiji od originOS-a po nekim stavkama a AI i google pay me ne zanimaju.

Da li esim.me može to da reši ili i tu ima nekih prepreka? Da ne ispadne dara veća na kraju🤣
Prvi put čujem za ovo, verovatno radi ali najbolje je da kontaktiraš njihov support.

Prvi put čuješ za šta? Za esim.me ili?

Da i ja sam skoro naleteo na to. Uglavnom za telefone koji ne podržavaju esim kao CN verzija Vivo telefona dok global podržava.

Nazad
Vrh Dno