Šta je novo?

Vivo x200 Series

Pojavio se vivo posle duge pauze i u De. Tako da sada može da se uzme za 1300e (1180e sa trenutnim popustom) sa global romom. Da se ne zezate sa kineskim slovima u UI ako ste pri parama :)

Edit: iz nekog razloga piše da je baterija 5200 umesto 6000. Da li je to greška ili ne, to je pitanje.
Na GSMarena testu i global ima 6000mah bateriju.

Poslednja izmena:

Pojavio se vivo posle duge pauze i u De. Tako da sada može da se uzme za 1300e (1180e sa trenutnim popustom) sa global romom. Da se ne zezate sa kineskim slovima u UI ako ste pri parama :)

Edit: iz nekog razloga piše da je baterija 5200 umesto 6000. Da li je to greška ili ne, to je pitanje.
Određena EU tržišta (Vivo na sajtu na primer navodi Mađarsku i Austriju) su sa 5200 nažalost...

Pa kada budu koštali koliko u Kini i 50% jeftinije od Nemačkih, ja ti garantujem da ce svi preći.
Generalno svi telefoni iz Kine su skuplji 50% u EU, da li je to zbog poreza i svega ili im se tako moze, ne znam.
Slazem se sa tobom, da je normalnija cena u EU prvi bih kupio premium segment Viva

Ček ček... Ti meni reče da ništa od toga da se vrate u DE...🤔
Ja koliko znam i napisah za par nemačkih recenzenta da je prenelo prošle godine da je dispute sa Nokiom oko patenta rešen i da je pitanje samo vremena kada će opet da ih puste u etar... 😉

Pisao sam više puta u temi, u AT je dostupan x100 legalno još prošle godine sa 36m garancije, kao i u HU (alza) ali ne znam sa koliko garancije

Džabe im to kada su osakatili bateriju na 5200.. bukvalno nestvarne stvari.
Kao da su u dogovoru sa Samsung i Apple da ne smeju da ubacuju veće baterije u EU dok te 2 kompanije ne krenu da koriste silicon carbon resenja. :)

Kao da su u dogovoru sa Samsung i Apple da ne smeju da ubacuju veće baterije u EU dok te 2 kompanije ne krenu da koriste silicon carbon resenja. :)
Nista ne fali ni ovim LiPo od 5400mah...
Punim za manje od 30min, lagano 8-9h SoT na preostalih 20% i ~36h korišćenja...
Mada bude i 24h uz fotkanje/snimanje, ali treba da se zapne da bi se ubila😂
Sa brzim punjenjem bitno ti je samo da izgura od jutra do večeri ili sutra ujutru, i opet je pun dok si otišao u wc i bacio se pod tuš...

Ne fali ništa ako imaš Snap iz prošle godine i ako isti telefon ne postoji negde na drugom tržištu sa većom baterijom.. ovako em plaćamo 2 puta veću cenu nego u Kini em je baterija 20% manja maltene.. i dalje ne mogu da shvatim čemu takvi potezi

Da bi mogli da zavaljuju malo bolje specifikacije dogodine uz adekvatnu cenu.
Znači ne želim uopšte da plaćam 1k+ za telefon kada tako tretiraju svoje kupce.
Last gen flagship je sada way to go...
SD8g3 i dalje odličan čipset (kao i MT9300+) a modeli koji ih voze su prilično povoljnije pozicionirani (izuzev Piksela, Samsunga i Jabuke koji drže cenu)...

Kako je krenulo deluje da će većina novih modela biti prilično razočaravajuća ove godine... Ali i drogoši treba da se malo odviknu od menjanja telefona kao čarape.
Takvo je stanje da su prilično blizu plafona po pitanju hw-a i više igra ulogu dobra sw podrška na duže staze.

OPPO find x8 pro možda bude na kraju i najzaokruzeniji uređaj godine.
A i OP12 evo već nedelju dana u rukama, više nego odlična kupovina, i još 400-500e ostane višak u džepu

Da li je realno da tako sebi pucaju u nogu... Ovo nije normalno.. Jedino iole što mogu da shvatim jeste da ako se čuvaju da sve na ultri bude na max i da onda to bude kao neka namerna nametnuta razlika.

U 2 europska webshopa di ima za kupi globalna verzija piše da je baterija 6000 mah.

Samo da se nadovežem. Za Austriju je baterija 5200 za Češku, Španjoolsku je 6000 mah. Na mobileshop.eu vuku modele iz češke šalju za HR (trenutno rasprodano)

Češka

I gde na kraju kupiti ovo čudo?

Šta reći, Kinezi.
nisu Kinezi nego EU odnosno austrijske regulacije.
globali koji se prodaju u Češkoj i ostalim zemljama imaju 6000mah, a samo Austrija, Nemačka i Mađarska imaju 5200 odnosno 5220.

u Španiji, Francuskoj, Češkoj, gde god ga ima je 6000mah.

Kakve veze ima regulator iz Austrije sa nemačkom ili mađarskom ? A nema nikakve veza sa ostalim EU tržištima

Kakve veze ima regulator iz Austrije sa nemačkom ili mađarskom ? A nema nikakve veza sa ostalim EU tržištima
zato što Austrija ima neke svoje dodatne regulative.
ne mogu da nađem sajt gde sam to pročitao ranije, imam samo ovo sa reddita sad 1000010686.png

a Mađarska ko Mađarska, žele staru Austrougarsku pa su i oni uveli regulative kao i Austrija 🤣

Vivo je još i dobar pa su smanjili kapacitet tamo gde moraju. Xiaomi recimo boli k da se mlate sa dodatnim pravilima i limitacijama pa su celom globalu dali 5000mah-a za 14u umesto 5500.

Onda najbolje uzeti iz kine u eu gde ispadne dzabe i gde se nista ne placa. Ultra globalna ce biti ogromna cena, plus mora da se gleda gde se uzima.

Nema šta ogromna cena ili ne, cena mu je 1300e, što je po meni bezobrazluk :) pa koliko će biti ultra ? 1600e

Nema šta ogromna cena ili ne, cena mu je 1300e, što je po meni bezobrazluk :) pa koliko će biti ultra ? 1600e
ako S25u može da košta toliko a hardverski zaostaje za x100u, 14u, a može se realno reći da zaostaje i za x90 pro plus i 13u (ne računam procesor), a iPhone 16pm košta još više, ne vidim razlog zašto x200 pro ne bi koštao približno.
bar znaš za šta daješ pare

Više je razloga za to.. prvo nisu izgradili brend van Kine, drugo u Kini košta 3 puta jeftinije i treće sw je i dalje upitan. Nije sve u hw

Više je razloga za to.. prvo nisu izgradili brend van Kine, drugo u Kini košta 3 puta jeftinije i treće sw je i dalje upitan. Nije sve u hw
ni softveru ne fali ništa, možda je čak i bolji.
meni na HyperOS-u ne fali apsolutno ništa sa OneUI-a, a radi brzo, fluidno, sve ima.
Vivov originos u Kini za Kineze radi 4 puta bolje nego OneUI ili iOS za nas zapadnjake.

jedva čekam da izađe x200u da ga isprobam, a posle Oppo 8 ultru, da vidim i nju kakva je.

zapravo, biće da će ići Oppo pa Vivo jer Oppo izlazi za mesec dana, Vivo za 3, a sestri sam obećao 14u, smara me već 3 meseca, ne smem da odlažem više 🤣

Prema ovome, najbolje je uzeti ili Vivo iz zemlje u EU koja ima 6000mAh ili da se čeka i uveze 200U direktno iz Kine ?

Da li je neko utvrdio da se radi zaista o fizički dva različita parčeta hardvera (baterije) ili je možda softverski ograničena baterija na manji kapacitet?

Ko ima sat ipo vremena za uživanje, detaljnog praktičnmog uporednog testa, evo videa:

Edit: nagledao sam se recenzija poslednjih nekoliko dana, a i mesec i u svakom, nešto drugačije. Teško je izvući neku konstantnost u zaključku osim da je zoom kategorija definitivno Vivo segment, a da je selfi video - photo, problematična kategorija. Dok ostale stvari su situacionog karaktera.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno