Šta je novo?

Vivo x200 Series

Kineska verzija X200 Pro dobila android auto.

Nema sanse da x200 pro kosta koliko si rekao na KP. Kao sto mi je rekao davno kolega sa foruma, najbolje je da se uzme pro ili ultra model iz Kine, iako ima malo bolji softver.
Jedino zašto ne bih iz Kine je zbog onog "BJUTI" filtera koji je nemoguće isključiti 100% već ostaje negde duboko u sistemu i svaka slika je pod uticajem istog. Ne mogu da se setim da li je i video podkačen, ali slike su. Ima usporedba CN vs Global na YT i to mi bode oči..

Jedino zašto ne bih iz Kine je zbog onog "BJUTI" filtera koji je nemoguće isključiti 100% već ostaje negde duboko u sistemu i svaka slika je pod uticajem istog. Ne mogu da se setim da li je i video podkačen, ali slike su. Ima usporedba CN vs Global na YT i to mi bode oči..
Ajde posalji mi kad nadjes vremena, da vidim kako izgleda. Znam da je do sad najveca razlika bila android auto, ostalo je sve isto.

Sve može da se isključi, na kraju krajeva može i gcam da se koristi, on nema zasigurno beauty filtere. Možda može i global camera.apk da se instalira

Sve može da se isključi, na kraju krajeva može i gcam da se koristi, on nema zasigurno beauty filtere. Možda može i global camera.apk da se instalira
ne moze gcam na Mediatek, moze na x100u i moci ce kad x200u izadje.
mada je slab community za konfiguracije za Vivo.

ne moze gcam na Mediatek, moze na x100u i moci ce kad x200u izadje.
mada je slab community za konfiguracije za Vivo.

Nek proba, ja imam milion slika klinaca sa uključenim beauty filterom I bez, nije to tako naglašeno koliko se ovde priča. Brutalne su portret fotke bile na kineskoj Ultri.

Nek proba, ja imam milion slika klinaca sa uključenim beauty filterom I bez, nije to tako naglašeno koliko se ovde priča. Brutalne su portret fotke bile na kineskoj Ultri.
Pola stvari mu nece raditi, i pitanje je da li ce imati uopste pristup svim senzorima.

mada se ja ne bih mlatio sa gcam-om, nema potrebe.
To se koristi na Samsungu :D i midrange-ovima da se izvuce sta se izvuci moze iz slabijih senzora, ali na flagship Vivu, Xiaomiju i Oppu apsolutno nema potrebe.
premalo prednosti za previse zezancije i zrtvovanja

Poslednja izmena:
Slažem se, nikad nisam ni pomislio na Ultri na gcam, pa ni sad na OnePlus13. Za ono što meni treba pravi odlične Point&shoot fotografije

Ma Vivo kamere na navedenim telefonima su brutala, tu nema šta da se spori, čak i sa tim bjuti fazon, nego eto, bode mi oči jer nije potrebno. Kamera je fenomenalna svakako. Ovde nadam se budući vlasnik Pro ili Ultra varijante tamo negde na proleće - leto. :cool:

meni jos ne nudi update na trial verziju.. zna netko da li se to moze isforsirati ili mi je preostalo samo čekanje? android auto mi je must have ali dobro, cekam ga i dalje.
šta se tice uredjaja ..evo ja presao s s24 ultra i nimalo mi ne fali!

Prilozi

• Screenshot_20250107_213037.jpg
    Screenshot_20250107_213037.jpg
    85.7 KB · Pregleda: 38
Razmisljam da narucim x200 pro preko aliexpressa. Cena je 740e za osnovni model 12/256. Da li ipak traziti global verziju? Jedino oko cega se brinem su bankovne aplikacije i nfc placanje

Rade bankovne aplikacije sve i NFC tj GPay na Originu. Računaj da imaš carinu na tu cenu osim ako te bas ne usere (kao mene 😁)

U prevodu očekuj da te izađe nešto malo manje od 1000e, što je ipak previše za telefon koji je namenjen za kinesko tržište.

Poslednja izmena:
Za 920e kineska verzija na KP sa 18m garancije.

U prevodu očekuj da te izađe nešto malo manje od 1000e, što je ipak previše za telefon koji je namenjen za kinesko tržište.
Pa evo ja gledam i trazim mane kineske varijante.. Deluje mi bolje od global, zbog origin OSa. Koliko vidim ima cak i widevine za HD netflix.

Izasao bi oko 850e preko tradingshenzhen sa uslugama DE prevoza.

Samo pazi da i tamo prema De nemaš skrivene troškove carine pošto to nije cena za uređaj iz EU magacina, a sigurno ti ljudi iz prevezi De neće platiti ništa od dodatnih troškova kada uređaj dođe do njihove adrese, što znači da u teoriji možeš ozbiljno da "nastradas" :)

Pa evo ja gledam i trazim mane kineske varijante.. Deluje mi bolje od global, zbog origin OSa. Koliko vidim ima cak i widevine za HD netflix.

Izasao bi oko 850e preko tradingshenzhen sa uslugama DE prevoza.
Ako si u Nemačkoj ili bilo kojoj zemlji EU onda nemaš nikakvih dodatnih troškova sa Tradingshenzhen.

Kada neko dodje do x200 pro modela nek pise utiske bas me zanima ovaj telefon onako sveobuhvatno kakav je.

Imaju neke na oglasu,mene zanima generalno kakav je ovaj tel kao paket moze li da parira Samsung,Apple-u...kamera kolko sam mogao videti na dosta testova jako dobra al nije sve u kameri.

Ok, Frenk me je malo pokolebao.
vec sam bio resio da uzmem x200u kad izadje da isprobam kakav je pa da se vratim na Xiaomi ili da uzmem Oppo.

mada sam i na forumu do sad pisao kako mi se Oppo sve vise svidja i cak sam radio blind test sa zenom pre neki dan, uporedjivali fotke, najvise puta sam izabrao Oppo, pa Xiaomi pa Vivo :D
I drugar mi vec mesecima prica kako je Oppo bolji, terao sam ga u tri lepe svaki treci dan :D
mozda ce ipak na kraju da se svede na to koji je operativni sistem bolji, ColorOS ili OriginOS.
1737200662763.png

Kada neko dodje do x200 pro modela nek pise utiske bas me zanima ovaj telefon onako sveobuhvatno kakav je.
Pročitaj malo temu, ja i još neki ljudi smo pisali o telefonu kačili slike i tako...
Da li može da parira? Mmm u svakom mogućem smislu je telefon bolji od S24U jer sam taj imao pre :) Apple, generalno me nervira, ali Vivo je uspeo da iskopirao sve zanimljivo od Apple softvera pomeša to sa android om i spakuje u jedan dobar paket...

Pročitaj malo temu, ja i još neki ljudi smo pisali o telefonu kačili slike i tako...
Da li može da parira? Mmm u svakom mogućem smislu je telefon bolji od S24U jer sam taj imao pre :) Apple, generalno me nervira, ali Vivo je uspeo da iskopirao sve zanimljivo od Apple softvera pomeša to sa android om i spakuje u jedan dobar paket...

Odgledao sam dosta klipova u zadnje vreme i sem kamere koja je dobra ipak kao paket mi nije dorastao ovom dvojcu.Ali svakako zanimljiv telefon mada kod nas nece moci ni da se nadje za neke "realne" novce.😅

Nazad
Vrh Dno