Šta je novo?

Vivo x200 Series

Jesu realne fotografije sa ovog telefona? Prvi put da me kamera ostavi apsolutno bez teksta. Bravo Vivo!

Nije mi jasno kako Kinezi nisu našli način da "hakuju" vivo telefon i ubace u njega global rom.. ? ipak su to Kinezi, hakovali bi drvenu stolicu da mogu da je prodaju za 1e više

Kineska verzija definitivno nema Android Auto, moraće se ganjati Global...

Nije mi jasno kako Kinezi nisu našli način da "hakuju" vivo telefon i ubace u njega global rom.. ? ipak su to Kinezi, hakovali bi drvenu stolicu da mogu da je prodaju za 1e više
Kineska verzija je zaključana hardverski na samom mediatek čipu i softverski od strane Viva.
Kineska verzija definitivno nema Android Auto, moraće se ganjati Global...
Dobiće sigurno kroz ažuriranje. Dobio je x100 pro (cn) dobila je i ultra (cn)

Radi normalno, nema nikakve gimnastike, jesu bili tada pod zabranama, do sada iskreno nisam ni pratio Vivo? :)

Nema gimnastike, kao da je global. Što je najbolje slušaju korisnike, sećam se da je bila peticIja na telegram grupi da se šalje Vivu za android auto i neki glupavi bug da se u nekim situacijama nije video tekst na toj aplikaciji i ispravili su vrlo brzo a dva meseca kasnije stigao je i AA. Vivo izbacuje na 15 dana manje više ažuriranja sistema za kineske verzije, neko to voli a nekome smeta :)

@BitrAtE uzimaj tel. 😁
@ProdigyFreak onda nema razlike izmedju kineza i globalne verzije? Osim za sat sto si pricao da neki nece da se poveze, osim ako su to ispravili?

Pa ima razlike. Funtouch vs origin 😁 na funtouch imaš gemini i google goodies, na originu imaš BlueLM i kineski AI koji je duboko integrisan u sistem i ne može se obrisati (može da se isključi). Ali android auto na ta dva modela radi normalno bez razlike u odnosu na global.
Ja bih svakome savetovao da pre kupovine proba od nekog kinesku verziju da vidi da li mu paše. Ja sam moju Ultru bio namestio tako da se nije moglo primetiti da nije global sve dok se dublje ne uđe u podešavanja.
Za sat nemam pojma da li se išta promenilo, znam da je mogao galaxy watch sigurno mogao da se poveže uz malo gimnastike.

Edit: i jako bitna stvar notifikacije. Kinezi su jako agresivni po tom pitanju. Mora svaka app ponaosob da se isključi optimizacija, dozvoli pozadinsko korišćenje i zaključa u memoriji. To naravno važi za Google play store aplikacije. Aplikacije koje instalirate preko Vivo Store stižu instant notifikacije. Ista politika je i sa OnePlus i ColorOs. Traži malo igrarije ali u tome je i čar 😁

Edit 2: ako lova nije problem i ako je global verzija dobavljiva, ja bih pre išao na global.

Poslednja izmena:
Da ne zaboravimo skin smoothing na CN verziji koja deluje da nije prisutna na globalu. Važna stavka takođe jer se tiče svih kamera..

Sad sam pročitao da ultra, možda neće imati jednoinčni senzor.
Mislim se da sa ovog sajta poručim telefon. Giztop.

Kineska verzija je zaključana hardverski na samom mediatek čipu i softverski od strane Viva.

Dobiće sigurno kroz ažuriranje. Dobio je x100 pro (cn) dobila je i ultra (cn)
Jel moze link gde ima da je x100 Ultra dobila Android Auto, gledao sam pre par dana i nisam uspeo da nadjem?

Ima na redditu ljudi su kačili, nemam više telefon da proverim lično. Misli da je i "exyusport" član sa foruma potvrdio isto.

Normalno je.

Vivo X200 Ultra, se očekuje za mart ili april 2025. Sve tri kamere moći će da snimaju 4K120.
Najavljen i Vivo X200s.

To je već interesantno.

Poslednja izmena:
Do sada vidjeno deluje da je Vivo x200pro trenutno u svojoj klasi iznad cele ponude na trzistu...
Iz te grupacije Vivo >Oppo=>OP, barem kada je akcenata na fotografijama, OP bolji softver i malo "saseceni" kamera sistemi (ali skroz prihvatljivo vs konkurencija do 800e) dok je Oppo negde izmedju...
Cini mi se da i Honor moze da parira Oppo modelima.
Narednih 1-2 meseca ce svakako biti interesantno sa svim prezentacijama novih modela.

Vivo, Oppo, OP dominiraju, kao što si već naveo. OnePlus je kao neki balans svih karakteristika, nije tehnički najbolji kamera-telefon na tržištu, ali je jak na svim poljima, ima sposobne kamere, i kao celina je najbolja kupovina po ne tako visokoj ceni.
Honor je manje ubedljiv, evo npr. Magic 6 Pro nema bolje kamere od OP 12 (za moj ukus OP 12 ima malo bolje sve 3 zadnje kamere, prirodniji post-processing i boje), s tim što Honor-ov UI zaostaje 2-3 godine za konkurencijom. Deluje nekako ''nedovršeno'', potencijal je tu ali kao da su ga radili do 80% i batalili, bar je to neki moj utisak.

Ovo što u poslednje 2 godine rade Vivo, Oppo i OP je veoma dobro, jer kada su već htc, LG prsli, sony u nekom svom imaginarnom svetu, Huawei banovan, treba da postoji alternativa Samesungu, koji već godinama prodaje 80% identične uređaje pod oznakom (i cenom) najnovijih modela.

Da li se znaju cene za x200 modele koje ce biti u EU i Srbiji?

Oppo X8 pro u DE/AT - mada su ovo manji shopovi, osim Gomiba u NL
Rekao bih oko 1200-1300e

Ne verujem da ce Vivo x200 pro ispod 1300-1350e biti
x100 je na launchu bio 1100e, sada je u MM "na akciji" oko 900e vec par puta bio, ali da ju 36m garancije.
U principu da je 100-200e nize mozda bih ga i uzeo, jer ipak ima dosta kracu podrsku - novi Vivo i Oppo modeli imaju 3/4+1, dok je OP na 4+1.

Poslednja izmena:
x200 pro, od 1T je 1000 dolara, x100 ultra od 1T je 1200 dolara. To je cena kod njih. Kod nas sigurno neće biti dostupan, a verovatno ni u EU.
Inače ove kamere što planiraju da stave na x200 ultra sa 4k, sony je to pre godinu, dve ili tri, već stavio na xperya. Stim što ni taj telefon nije išo van Japana.

x200 pro, od 1T je 1000 dolara, x100 ultra od 1T je 1200 dolara. To je cena kod njih. Kod nas sigurno neće biti dostupan, a verovatno ni u EU.
Inače ove kamere što planiraju da stave na x200 ultra sa 4k, sony je to pre godinu, dve ili tri, već stavio na xperya. Stim što ni taj telefon nije išo van Japana.
Znaš kako ja to cenim, postoje dve opcije, ili da se čeka da x200 Pro Global postane nešto prisutniji i da ga se na KP pojavi u većoj meri i da mu cena kroz neko vreme tamo do marta - aprila padne na nekih 800injak evra ili da se čeka Ultra i da se uveze direktno iz Kine jer global teško da će doći i ako ga bude, teško da će to doći na neku razumnu cenu do septembra. Mada, možda je neki reper Xioami ultra varijanta i njeno cenovno kretanje, a ona je dosta pala.

Nema sanse da x200 pro kosta koliko si rekao na KP. Kao sto mi je rekao davno kolega sa foruma, najbolje je da se uzme pro ili ultra model iz Kine, iako ima malo bolji softver.

Na KP će da deru na početku.

Nazad
Vrh Dno