Šta je novo?

Vivo X100 Ultra

Novi update, još ništa od android auto1000005685.jpg

Dimensity 9400 je negde izmedju SD8 G3 i G4, tako da i nije los.

vivo X200 series camera features detailed ahead of launch

gsmarena_001.jpg

gsmarena_002.jpg

Jedva cekam sledece generacije x200 i 15u

Po ovome Pro ce biti kao x100 ultra, samo malo unapredjena softverom najverovatnije.
Ultra ce ko zna kakva biti.
Mene od svega zanima da li ce biti globalne verzije, sto je i najbitnije od svega.
@psychofedex nova x200 serija, x 15u, plus sledece godine x8 ultra i x200ultra, bice bombona za slike, napokon velika unapredjenja vezano za slike, za video nazalost nikako da stignu ip. Ovo je dobro i za ostale proizvodjace tel, posto moraju da se potrude.

Po ovome Pro ce biti kao x100 ultra, samo malo unapredjena softverom najverovatnije.
Ultra ce ko zna kakva biti.
Mene od svega zanima da li ce biti globalne verzije, sto je i najbitnije od svega.
@psychofedex nova x200 serija, x 15u, plus sledece godine x8 ultra i x200ultra, bice bombona za slike, napokon velika unapredjenja vezano za slike, za video nazalost nikako da stignu ip. Ovo je dobro i za ostale proizvodjace tel, posto moraju da se potrude.
pa pričao sam to i ranije, ove godine je ultra bila eksperiment.
na kineskim sajtovima, gde se zapravo Vivo i koristi, x100 pro je bolje ocenjen i generalno zaokruženiji uređaj u odnosu na ultru.
dogodine će već biti druga priča, mada kako izgleda ovaj novi pro, ne znam šta će vise staviti ultri.
možda dodatnu kameru, da bude 4 optike. za Xiaomi se priča da će ostati na 4 kamere samo će jednu telefoto zameniti sa tom od 200mpx.

što se videa tiče, Xiaomi se ne upoređuje sa telefonima nego sa kamerama

a ni Vivo ne zaostaje puno.
pogledaj neke nove video komparacije, ne može iPhone da im priđe.
jedino što iPhone i dalje ima dobro jeste smooth zoom i menjanje sočiva, te animacije su im predobre, ali kvalitet ko kvalitet apsolutno ništa bolji u odnosu na Kineze.

pa pričao sam to i ranije, ove godine je ultra bila eksperiment.
na kineskim sajtovima, gde se zapravo Vivo i koristi, x100 pro je bolje ocenjen i generalno zaokruženiji uređaj u odnosu na ultru.
dogodine će već biti druga priča, mada kako izgleda ovaj novi pro, ne znam šta će vise staviti ultri.
možda dodatnu kameru, da bude 4 optike. za Xiaomi se priča da će ostati na 4 kamere samo će jednu telefoto zameniti sa tom od 200mpx.

što se videa tiče, Xiaomi se ne upoređuje sa telefonima nego sa kamerama

a ni Vivo ne zaostaje puno.
pogledaj neke nove video komparacije, ne može iPhone da im priđe.
jedino što iPhone i dalje ima dobro jeste smooth zoom i menjanje sočiva, te animacije su im predobre, ali kvalitet ko kvalitet apsolutno ništa bolji u odnosu na Kineze.

1. Vivo x100U je bolji od Xiaomija.
2. Smartphone rat između kineza i zapada je i zvanično ove godine završen u korist kineza. Zapadu samo ostaje da pokuša da se uključi u trku (ako želi. I ne, nije politička izjava).

1. Vivo x100U je bolji od Xiaomija.
ne bih se složio, sve je stvar ukusa i izbora kome šta prijavi i kome se šta više sviđa. odlične kamere i jedan i drugi.
2. Smartphone rat između kineza i zapada je i zvanično ove godine završen u korist kineza. Zapadu samo ostaje da pokuša da se uključi u trku (ako želi. I ne, nije politička izjava).
tek se ovde ne bih složio 🤣
mi 11 ultra, Vivo x90, telefoni i danas prave bolje fotke nego s23/4u ili IP15/16 a stari su već 3 i 2 godine.
Kinezi su tek sad postali malo poznatiji zbog marketinga i globalnog lansiranja uređaja, ali kidaju već godinama.

Kinezi su tek sad postali malo poznatiji zbog marketinga i globalnog lansiranja uređaja, ali kidaju već godinama.
Kinezi su pobedili još sa P20 Pro i night mode-om. Reklamirali ga Lewandowski i Gal Gadot. 6 meseci ranije, Mate 10 Pro je trebalo da se pojavi kod USA operatera, odluka promenjena bukvalno dan pred lansiranje a onda su popili i sankcije. Teško da se može postati poznatiji od toga. Samo je OnePlus mogao da prođe jer "nije ugrožavao", ali što se kamere tiče, Kinezi vode još od 2018.

ne bih se složio, sve je stvar ukusa i izbora kome šta prijavi i kome se šta više sviđa. odlične kamere i jedan i drugi.

tek se ovde ne bih složio 🤣
mi 11 ultra, Vivo x90, telefoni i danas prave bolje fotke nego s23/4u ili IP15/16 a stari su već 3 i 2 godine.
Tu se ne pitamo ni ja ni ti , nego kredibilni (neplaćeni) recezenti.
Kako kinezi vode što se kamere tiče kad IPhone i dalje ima daleko najbolji video?
Kako Iphone vodi kad kinezi imaju daleko najbolji video?

Pa sad bas, malo preterujes sa izjavom. Mislim, mozda zaista jeste tako(verovatno dosta premium modela prave bolje telefoto fotografije, a mozda i video snimke), ali ovako bez nekog argumenta ili konkretnog primera izjava nema neku tezinu.

Nemam pomenuti tel, ali sam otkad je izasao pogledao brdo fotografija i u samom vrhu je po kvalitetu slika (jedino uw je malo losija). Pored njega je dobar i 14u, kolega mi je slao nekoliko slika i predobrog su kvaliteta, detalja koliko hoces.
Ko zna i voli da se igra sa sredjivanjem slika (tu sam i ja) moze od obicnog tel da napravi odlicne slike, a kamoli od x100u i ostalih u vrhu.
Za video sto sam video ne moze da pridje ip, zato ga i dalje koristim kao glavni tel.

Pa sad bas, malo preterujes sa izjavom. Mislim, mozda zaista jeste tako(verovatno dosta premium modela prave bolje telefoto fotografije, a mozda i video snimke), ali ovako bez nekog argumenta ili konkretnog primera izjava nema neku tezinu.
A ima težinu kad se kaže "svi znaju i dobro se zna da je iPhone najbolji telefon".
Argumenti su "svi znaju", zatim "dobro se zna" i na kraju sklopa rečenice ubaci se krunski deo "Iphone" jer se podrazumeva da ako želiš biti cool i in onda ga ne smeš kuditi.
Drago mi je što "internet" sve pamti, pa će ove poruke ostati u arhivi. Zato ću ponoviti sad da su Iphone i Samsung izgubili bitku sa kinezima koliko god to izgledalo hrabro ili ludo. Nemojte samo posle svi: "pa znalo se to, nisam ja tvrdio drugačije". 😁
Ista stvar je i sa auto-industrijom. Zapad je stara dama koja drema. Centar sveta, tehnologije i globalnih događanja se seli na Istok. Nekad su krali tehnologije, sada diktiraju pravce i uvode standarde.
Pogledajte komentare zapadnjaka na YouTube recenzijama za modele kineskih telefona koji nemaju globalne verzije ili koji na zapad stižu nekoliko meseci nakon premijere... Da je neko pričao pre 10 godina da će stanovnik Pariza, Milana, Londona "plakati" što ne može da kupi neki najnoviji "predmet" u lokalnoj radnji ili da će tražiti svercerske kanale da nešto dobije, ko bi u to mogao poverovati?
I opet kažem ne, nije politika. Ne likujem i privatno nisam srećan zbog toga, ali kako protiv istine...
Sve isto važi i za kinesku automobilsku industriju: Kvalitet finalne obrade, materijali, paket opreme, dizajn i na kraju cena... Ćao nemci.
P. S.
Kaže drugar iz Skandinavije, dođoše 4 lika u jedan norveški kafić na piće. Na sto izvadiše 4 ključa od Tesle i 4 mobilna telefona iPhone. Robovi sistema.
"We are Borg".

Čeka se origin os 5 do kraja nedelje :D

Novi update za Ultru, ništa je od Origin 5 :)
1000007073.jpg

Prijava za OriginOs 5 betu. 5000 u prvom talasu. Circle to search konačno, jedina stvar koja mi je falila sa pixela.

Prilozi

• Screenshot_20241105_052543.jpg
    Screenshot_20241105_052543.jpg
    65.9 KB · Pregleda: 24
Stigao Android 15... Utisci? Šta znam, igra brojki. Valjda se smisao života pretvorila u to ko ima veći broj u nečemu.
1000017029.jpg

Meni odgovara circle to search I što može da se klonira bukvalno svaka aplikacija. Na os 4 moglo je samo par. Tu je i dynamic Island mada ga nisam primetio na delu jer su mi pogasene notifikacije u svim app :D

Vrh Dno