Šta je novo?

Vivo X100 Ultra

Bilo je vreme 😁

Bilo je vreme 😁
Pa, s obzirom da ovaj telefon nije globalna već kineska verzija, nisu bili bili dužni... Ali, činjenica je da imaju opasnu korisničku podršku, da prate forume, grupe i reaguju (primer poslednji update za molbom za fix digitalnog zuma). Čak i na pojedinačne mejlove odgovaraju...
Profesionalizam. Zaista za pohvalu.

X100 Ultra da, X100 Pro nema bolje kamere od Xiaomi 14 Ultra npr. (osim verovatno prednje, nebitno).
Ali je problem što X100 Pro jedva može da se nađe na KP (bez ikakve garancije) dok 14 Ultra prodaju i domaće poludivlje prodavnice, KP dileri ali i ozbiljne prodavnice i operateri, pa je ponuda mnogo bolja.

Drugar ide u Kinu za par dana i razmišljanja sam da li vredi uzeti ovaj telefon sada kad je x200 predstavljen a uskoro će biti i s25u? Prešao bih sa s23u i samo su mi kamere bitne ali ne bih voleo da mi ne radi google pay ili apk za banku i tako neke bitne stvari. Kod samsunga me vozi to što nikad ni najmanji problem nisam imao da telefonom i sve radi kao prvog dana i ne bih želeo da završim sa notifikacijama koje kasne, baterijom koju treba da punim svakog dana i sl.
Može li se negde videti koliko trenutno košta x100 ultra u Kini? X200 otpada jer želim samo ultra model.

1000000191.jpg
To ti je oko 760e.

X100 Ultra ipak ima bolje kamere od x200 Pro I ne pati od Lens flarea u nekim situacijama. Sve što radi na globalnoj verziji radi i na kineskoj što se tiče banking app a odnedavno i android auto. Imaćeš zadatak samo čišćenja gomile kineskih aplikacija ali imaš dobre tutoriale za to kako da se rešiš svega.
Nece ti raditi Google istorija lokacija i nećeš imati e-sim.
Što se tiče notifikacija tu su Kinezi jako agresivni, moraš da gasis optimizaciju za svaku app posebno kojoj želiš instant notifikacije.
Što se baterije tiče tu je x200 pro sigurno bolji, veća baterija i noviji čipset. Ima ga i u global varijanti.
Ja Samsung ne bih nikad razmatrao kad su kamere u pitanju.

Poslednja izmena:
Za nekoga ko je koristio i "kuvao" rom-ove za LeTv, ZUK Z2 i ostale manje i više poznate kineze, nije mi problem da podesim sve što treba i debloat-ujem telefon. Problem je što i kad to uradim, kinezi ne čuvaju apk u ramu duže od pola sata. Na s23u krenem da radim nešto u Lr i posle 2 dana otvorim, sve je kako sam ostavio, počnem mail u toku dana, uveče legnem u krevet, sve je kako sam ostavio i dokle sam stigao, to je ono što mi treba. S obzirom da samsung koristim od s21u nisam se nešto obazirao na kineze i ne znam da li se nešto promenilo.

Bilo bi nerealno da najnoviji modeli sa 12-16GB RAM-a ne mogu da čuvaju aplikacije u memoriji, ali i mene zanima kakva je situacija na tom polju sa Vivo. Koliko sam ispratio, OP 12 kida na tom polju, pa verujem da i Vivo X serija radi slično.
A poređenje LetTV, ZUK i ostalih Kineza od pre skoro 10 godina, sa S23U nije realno. Mada, sećam se da su u to vreme samo Nexus i sony modeli imali odlično keširanje (sećate se čuvenog bataka i SS koje je postavljao), i čuvali aplikacije u memoriji danima, dok su skoro svi ostali radili primetno lošije u tom smislu, a posle toga je došla i ona opcija ''zaključavanja'' app.

Problem je što i kad to uradim, kinezi ne čuvaju apk u ramu duže od pola sata.
Nisi u pravu jer to važi za Xiaomi, za Oppo baš i ne.
Koristio sam godinu dana Oppo Reno4 Pro 5g i što se ram menadžmenta tiče je odličan (a bogami i što se ostalog softverski tiče, nula problema).
Nisu svi kinezi isti po pitanjima softvera.

Imam još par pitanja vezano za ovaj model:
  • Koliko sam ispratio 5g radi bez problema u Evropi? Nema potrebe za nekim budženjem pošto ima band 20?
  • Da li ima nekih problema sa povezivanjem na WiFi rutere domaćih operatera? Da li može da radi dns.adguard bez problema?
  • Da li se pojavljuju kineska slova u meniju i aplikacijama, iako je podešen engleski jezik?

Gledam verziju 16/512gb ali mi se na daje ~900e ako posle treba da se dovijam da radi kako treba.

Imam još par pitanja vezano za ovaj model:
  • Koliko sam ispratio 5g radi bez problema u Evropi? Nema potrebe za nekim budženjem pošto ima band 20?
  • Da li ima nekih problema sa povezivanjem na WiFi rutere domaćih operatera? Da li može da radi dns.adguard bez problema?
  • Da li se pojavljuju kineska slova u meniju i aplikacijama, iako je podešen engleski jezik?

Gledam verziju 16/512gb ali mi se na daje ~900e ako posle treba da se dovijam da radi kako treba.
5g bez greske
Nema probelma nikakvih i radi adguard
Kad se bas zakopas u neku postavku vivo racuna ima nešto na kineskom, generalno ne.

Prvi put da imam mobitel s kojim sam apsolutno zadovoljab u svakom aspektu i ne tražim drugi.

Stigao update.
Novi algoritmi za kameru, poboljsava 2x i sve preko 20x i to baš se vidi razlika.
AOD sada podrzava sve aplikacije.
Nove ikone za notifikacije.
Ai proširenje fotke.

Svaka cast vivu, po meni je ovo i dalje najbolji mob na tržištu.

Stigao update.
Novi algoritmi za kameru, poboljsava 2x i sve preko 20x i to baš se vidi razlika.
Ai proširenje fotke.

Kako ga hvalis, tacno cu sledeci mob uzet Vivo😁

Sad ko bi uspeo da promuva Ultru iz Kine, mislim da za 750$ nema bolje kupovine kome treba camera phone.

Sad ko bi uspeo da promuva Ultru iz Kine, mislim da za 750$ nema bolje kupovine kome treba camera phone.
Здраво свима, меркам већ неко време ултру или про, разлика је небо и земља у односу на Пиксел 9 про чак и са 50мпикс модом. Видим неке коментаре на интернету код Х200 про мини да не поруке и обавештења стижу са закашњењем.. Да ли је то тачно за све моделе са кинеским ромом?

Да ли би због таквих ствари било сигурније да идем на глобални Х100 или Х200 про модел?

Isključiš optimizaciju bateriju za svaku aplikaciju koja ti je potrebna i zaključaš je u memoriju i notifikacija dolazi.
Globalni modeli su sigurica ali nisu Ultra :)

Здраво свима, меркам већ неко време ултру или про, разлика је небо и земља у односу на Пиксел 9 про чак и са 50мпикс модом. Видим неке коментаре на интернету код Х200 про мини да не поруке и обавештења стижу са закашњењем.. Да ли је то тачно за све моделе са кинеским ромом?

Да ли би због таквих ствари било сигурније да идем на глобални Х100 или Х200 про модел?
Pogledaj pixel 9 temu i videćeš da se i tamo ljidi žale da notifikacije kasne u dosta aplikacija. Uzgred odakle ti to da je ultra dosta bopja od p9 pro u slikama?

Uzgred odakle ti to da je ultra dosta bopja od p9 pro u slikama?
je li ovo sala ili ozbiljno pitanje? :D

Pixel moze da se poredi sa Samsungom, Apple-om.
Vivo/Oppo/Xiaomi su posebna kategorija.

^dodao bih I Huawei ako gledamo fotke samom
A dosta bolje je blago rečeno... Pixel, Samsung i ekipa će takve fotke imati za 2-3 generacije možda.

je li ovo sala ili ozbiljno pitanje? :D

Pixel moze da se poredi sa Samsungom, Apple-om.
Vivo/Oppo/Xiaomi su posebna kategorija.
Vrlo ozbiljno pitam. Ne znam da je iko ovde imao oba telefona jedan pored drugog i slikao/snimao isto, bar ja ne videh (ne kazem da nije moguce da sam propustio). I razumem da vivo ima vanserijsku tele kameru ali jedna kamera ne cini celu sliku. Mozda zivim u zabludi, pojma nemam, pixel 9 sam probao, ove navedene vivo, oppo, huawei, shaomi nisam.

Pogledajte prilog 471487
To ti je oko 760e.

X100 Ultra ipak ima bolje kamere od x200 Pro I ne pati od Lens flarea u nekim situacijama. Sve što radi na globalnoj verziji radi i na kineskoj što se tiče banking app a odnedavno i android auto. Imaćeš zadatak samo čišćenja gomile kineskih aplikacija ali imaš dobre tutoriale za to kako da se rešiš svega.
Nece ti raditi Google istorija lokacija i nećeš imati e-sim.
Što se tiče notifikacija tu su Kinezi jako agresivni, moraš da gasis optimizaciju za svaku app posebno kojoj želiš instant notifikacije.
Što se baterije tiče tu je x200 pro sigurno bolji, veća baterija i noviji čipset. Ima ga i u global varijanti.
Ja Samsung ne bih nikad razmatrao kad su kamere u pitanju.
koji je ovo sajt?

@Proday: Imao sam Pixel 7 Pro pre Ultre. I razlika je bila neverovatna. Verujem da je nešto manja kad se poredi P9P. Dok Google reciklira jedan isti senzor godinama, Vivo gura najnovije + imaju svoj zaseban imaging čip.
koji je ovo sajt?
Oficijelni Vivo

Još malo "starih" mogućnosti za one koji nisu probali:

I nakon updatea (mada je posle bio još jedan):

Stigao update.
Ai proširenje fotke.

Ja jos cekam update, tek nekolicina ljudi je dobila prvu turu update (kao trial), da se vidi da li sve sljaka kako treba, pa ce masovno da ga puste. Na telegram grupi vezanoj za Vivo X100U kameru, svi zivi iscekuju novu verziju kamere, ovi sto su dobili update samo kace slike, stvarno je izgleda update vrh.
Inace koristim telefon tek nedelju dana, stavtno je telefon fenomenalan, kamere su druga dimenzija u odnosu na sve "flagship" modele, po prvi put ne moram da instalairam GCam, bez koga i S24U i Xiaomi 14 Ultra me nisu nikako zadovoljavali.
Ko se razmislja oko kupovine ovog modela, neka ga kupi bez imalo razmisljanja, sve radi bukvalno kao na global rom (jedino istorija lokacije u Gmaps ne radi kao i OK Google), baterija je fenomanalna, mogu da se izibrisu sve kineske aplikacije, notifikacije rade perfektno, cak mi i Galaxy Watch 6 radi, sa sve notifikacijama koje stizu redovno na sat.

Zašto ne radi ok google? Ne radi trenutno ili nikad nije radio?

BlueLM je default asistent na Originu. Ako se sećam dobro Gemini ne može da se postavi kao default ali može da se instalira i pokreće ručno.

Moćno... Razmišljam se da uzmem opet makar osnovnu verziju Ultre, novu/polovnu nebitno. Da mi bude sekundarni fon samo za fotkanje.

Nazad
Vrh Dno