Šta je novo?

Vivo X100 Ultra

Sinoc sam bio "zaduzen" za fotkanje na jednom koncertu. Napravio sam oko 800 fotografija i nekoliko 4k60fps snimaka.
Ne znam da li se pregrevao, ili je nesto drugo u pitanju, ali sam 4x morao da ga restartujem jer je pucala kamera aplikacija. Samo zakuca i ne reaguje, ili me jednostavno izbaci iz kamera aplikacije i ne dozvoljava mi da je ponovo pokrenem.

Sinoc sam bio "zaduzen" za fotkanje na jednom koncertu. Napravio sam oko 800 fotografija i nekoliko 4k60fps snimaka.
Ne znam da li se pregrevao, ili je nesto drugo u pitanju, ali sam 4x morao da ga restartujem jer je pucala kamera aplikacija. Samo zakuca i ne reaguje, ili me jednostavno izbaci iz kamera aplikacije i ne dozvoljava mi da je ponovo pokrenem.
Ovo zvuci ko problem s temperaturom, meni se to desavalo na xiaomi 14 ultra vise puta, na vivu jos nije barem za sada.
Nekakav tips and tricks za ubuduce je kad je nekakav takav projekt ugasit sto ne treba, npr mobilne podatke i ukljucit stednju baterije.

Ovo zvuci ko problem s temperaturom, meni se to desavalo na xiaomi 14 ultra vise puta, na vivu jos nije barem za sada.
Nekakav tips and tricks za ubuduce je kad je nekakav takav projekt ugasit sto ne treba, npr mobilne podatke i ukljucit stednju baterije.
Celo leto mrcvarim 14 Ultra kamere u outdoor uslovima (uz GPS, loš signal, i osvetljenje ekrana na maks), 0 problema do sada. Jedino se okvir telefona dosta zagreje, što je i očekivano, a verovatno i deo dizajna za hlađenje ''iznutrica''.
Outdoor upotreba i kamere su glavni razlog zašto sam uzeo ovaj model, da ima bilo kakav ozbiljan problem u tom smislu, sa zadovoljstvom bih ga se otarasio.

Vidi, pucao sam i ja po 400-500 slika kada odem u prirodu i nikada se ovo nije desilo.
Sinoc je konstantno kamera bila ukljucena, napravio sam tacno 860 slika i 18 snimaka po ~3min, uz kao sto sam rekao sve vreme ukljucen hotspot.

Nemam pojma da li je bio zagrejan posto je maskica dosta debela, nista se ne oseca.

Svakako cu pratiti, i naravno da cu napisati ovde ako se ponovi.

Nemam pojma da li je bio zagrejan posto je maskica dosta debela, nista se ne oseca.
Verovatno je baš to, a lako je proveriti, instaliraj nešto što u overlayu prikazuje temperature i znaćeš situaciju uživo.

Mene čudi da ga nisi istopio, meni se na ovim temperaturama aparat pregreva samo što sam napolju, a da snimam 3min u 4k60fps ne smem ni da pokušam. Canon r8 i r6II

Uradio sam ovaj update zbog filtera na kameri, međutim, ono što me oduševilo je baterija koja mi se primetno poboljšala, ne znam šta se desilo ali ja zadovoljan.

Opet update
Screenshot_2025_0912_215825.jpg

Moraju poceti sa apdejtima u rikverc pred izlazak 300 serije.Trauma od Samsunga ali ja bih ugasio to...:)

Da li neko zna gde moze da se pronadje trenutno? Tradingshenzhen ga nema, i verovatno ga nece imati. :/ Drugarica je u Hong Kongu pokusala i svuda je out of stock.

Kako stvari sada stoje, neću još dugo da ga menjam, svi se nešto okreću manjim senzorima+ai umesto velikim senzorima i fizici. 😢

Zato i napisah godinu - dve...valjda se prizovu za to vreme opet pameti i shvate gde grese...tj.da ne moze se protiv fizike ;)

Ja cu moj pred izlazak x300U ponuditi samo iz prostog razloga sto je 300 vece od 100. Drugo (zasad) ništa, ali videćemo hoće li biti neke revolucije.

Nikada mucniji proces nabavljanja nekog telefona. Prosto mi nije jasno da ga nigde toliko nema na stanju.

Cak mi je drugarica otisla u Hong Kong, trazila tamo po radnjama, ja paralelno cimao radnje preko whatsapp-a, ma svuda out of stock.

Iako mi je bas pick br 1 telefon i iako mesecima pokusavam da ga nadjem, sve ide ka tome da cu da uzmem 200 Pro ili mozda cak i Xiaomi 14 Ultra.

P.S. Imao sam par ponuda za polovne na KP, ali to je bukvalno smejurija.

Zašto ne pogledaš 15 Ultra, sa domaćom garancijom? Ako ne menjaš često telefone, i očekuješ maksimum od kamera, onda gledaj samo Ultra modele sa što većim senzorima u svim kamerama (X100/200 Ultra, 15 Ultra, Find X8 Ultra).

Zašto ne pogledaš 15 Ultra, sa domaćom garancijom? Ako ne menjaš često telefone, i očekuješ maksimum od kamera, onda gledaj samo Ultra modele sa što većim senzorima u svim kamerama (X100/200 Ultra, 15 Ultra, Find X8 Ultra).
Meni je u sustini najbitnija telephoto kamera jer je koristim u 90% slucajeva, i tu mi je nekako Vivo najbolji, mada odlicne fotografije pravi i Xiaomi. 200 Pro i 100 Ultra imaju istu telephoto kameru, samo je processing ipak malo bolji na Ultri. Xiaomi 15 Ultra mi se svidja, ali mi malo iskace iz budzeta. Razmislicu svakako i o njemu.

200 Pro koliko vidim po primerima nekako vise vuce na Pixel i iPhone, oversharpening, jak kontrast, sto i ima smisla jer je za to trziste pravljen. Medjutim nije to toliko primetna razlika. Svakako Vivo koliko sam video ima opcije za podesavanja sharpeninga i kontrasta.

Ć

200 Pro koliko vidim po primerima nekako vise vuce na Pixel i iPhone, oversharpening, jak kontrast, sto i ima smisla jer je za to trziste pravljen. Medjutim nije to toliko primetna razlika. Svakako Vivo koliko sam video ima opcije za podesavanja sharpeninga i kontrasta.
Nije to toliko više izraženo na x200 pro kao što je bilo, negde sa junskim ili julskim apdejtom su smanjili oversharpening i over processing.
To je svakako samo za auto mod, pro jpg nije toliko izražen over processing, I gcam radi solidno.
Ja sad samo raw slikam i tu mu premca nema.

Nije to toliko više izraženo na x200 pro kao što je bilo, negde sa junskim ili julskim apdejtom su smanjili oversharpening i over processing.
To je svakako samo za auto mod, pro jpg nije toliko izražen over processing, I gcam radi solidno.
Ja sad samo raw slikam i tu mu premca nema.
E onda odlicno! Jos ima Dimensity koji vidim da mnogi hvale. Nisam ranije imao iskustva sa njim, ali posle Pixela ono sto mi je jako bitno jeste i da se SoC ne greje, tako da mi se X200 Pro sve vise cini kao super opcija.

E onda odlicno! Jos ima Dimensity koji vidim da mnogi hvale. Nisam ranije imao iskustva sa njim, ali posle Pixela ono sto mi je jako bitno jeste i da se SoC ne greje, tako da mi se X200 Pro sve vise cini kao super opcija.

Mislim, da se razumemo, ima ga i dalje, nije u potpunosti nestao, nekad baš promaši, ali to je uglavnom kad je HDR uključen, sa HDR off su jako prirodne fotke. Nema grejanja nikakvog, to nek te ne brine.
Ako se ne dogovoriš s @fkloznica javi se, ja bih možda prešao na X300 Pro ili X9 Pro :)

Poslednja izmena:
Sacekaj još malo da padne cena p10XL pa mogu da ti prodam moj x200 pro CN :)
Mislim, da se razumemo, ima ga i dalje, nije u potpunosti nestao, nekad baš promaši, ali to je uglavnom kad je HDR uključen, sa HDR su jako prirodne fotke. Nema grejanja nikakvog, to nek te ne brine.
Ako se ne dogovoriš s @fkloznica javi se, ja bih možda prešao na X300 Pro ili X9 Pro :)

Hvala mnogo na ponudi, imam vas obojicu u vidu. <3

Neko me pitao za x100u ako budem prodavao, pa nek se javi (500e, HR, top stanje)

Nazad
Vrh Dno