Šta je novo?

VIVAX TPC-7150, IPS za 12k

Kakva je to tastatura? Full size? 92% size kao na 10" netbook-ovima? Ili jos manja? Šira od tableta? Ima li slike negde celog kompleta? :)

Manja je od standardne, ne znam tačno koliko u procentima. Šira je od tableta. Sve u svemu, korisna stvarčica, makar kao futrola, a tu je i tastatura ako zatreba. I kvalitet izrade izgeda veoma dobar.
Evo slika da vidiš kakav je odnos dimenzija između tastature i tableta:

Photo_0131.jpg

Photo_0132.jpg

Photo_0133.jpg

Poslednja izmena:
Hvala veliko na fotkicama! Lepo izgleda. A miš? :)

^ Imas iskustva sa BT tastaturama i BT misevima sa raznim tabletima, mobovima, laptopovima? :)

Da li ovaj Vivax ima bluetooth ?
Нема, али један корисник са форума успешно користи USB bluetooth адаптер накачен на usb host otg адаптер.

http://forum.benchmark.rs/showthrea... tablet od 8" do 10" sa 3G USB modem podrskom

Poslednja izmena:
Gde ima da se kupi ova futrola sa tastaturom za vivax? Ako ima neko link neka ostavi...

Hvala veliko na fotkicama! Lepo izgleda. A miš? :)
Miš nije bio deo pakovanja.
Već su drugi forumaši napisali da ovaj tablet nema Blutooth tako da je direktno korišćenje bežičnog miša otežano, mora da se koristi OTG adapter. Ali ako se koristi OTG, onda je micro USB port zauzet tim kablom i ne može da se ubode ova tastatura kao moja. Moglo bi verovatno da se koristi USB hub, pa preko njega da se ubode neka full-USB tastatura i miš, a i neka fleška itd.
Ali čemu sve to? Za tablet ovako malog ekrana mislim da je besmisleno koristiti miša. Brže pipnem nešto na ekranu, nego što bih to uradio mišem. Tastatura je OK što je tu, brže se kuca uz pomoć nje, ostaje više mesta na ekranu (jer se ne pojavljuje virtualna tastatura) itd. Ali za mišem uz ovaj uređaj ne osećam baš nikakvu potrebu.

Pozdrav. Ako nije tajna, gde je kupljen tablet sa poklonom?

Gde ima da se kupi ova futrola sa tastaturom za vivax? Ako ima neko link neka ostavi...
Tajna nije. Ali ne znam da li se krše pravila foruma isticanjem takvih linkova.
Ma nema veze, u svakom slučaju ne reklamiram tu firmu, nego dajem informaciju.
Akcija gde se dobija besplatna futrola/tastatura uz svaki 7" tablet je u toku u firmi PC Practic.
Ovo je tastatura kao moja: http://pcpractic.rs/proizvodi/table...d-and-leather-case-for-tablet-7-universal-usb

Poslednja izmena:
Zna li neko slucajno na koliko tacaka je osetljiv ovaj tablet (sa koliko prstiju istovremeno se moze koristiti)?Burazer instalirao neki Piano masters, professional, nesto i moze samo na easy tezini sa dva prsta a za pet prstiju kao nije podrzano hardverski.Zna li neko nesto o ovome?

Skini YAMTT sa Google Play Store pa probaj koliko prstica podrzava.

E hvala, evo probao malopre, kaze pet ali u ovoj igri nece vise od dva, ne znam onda je verovatno do igre 'bem li ga.

Moze li mi neko pojasniti kako da koristim directory bind za aplikacije koje instaliram sa store-a? Znaci necu na sistemskoj particiji da imam nista sto se moze prebaciti na internu/externu SD karticu, koji direktoriji trebam linkati (koliko sam skapirao ovo radi na principu npr. napravim Data folder na externoj kartici, prekopiram sve fajlove/foldere iz foldera Data koji se nalazi na sistemskoj particiji i u directory bindu kazem da je data sa sistemske particije = data na sd kartici). Pocelo mi je dobro ici na zivce ovo sa malom sistemskom particijom, a necu da eksperimentisem previse sa romovima, reparticioniranjem i to , ne treba mi nista specijalno samo da normalno radi.Na mobitelu koristim GL2SD koja radi na gore opisanom principu, e sad kako radi ovaj directory bind nemam pojma.

Dajte narode kako ste vi resili problem male sistemske particije?

kako mala, kako ti je 500mb malo za ime boga? ja na g300 imam 700mb, napunio sam svim i svacim i imam 250+mb uvek slobodno! i to sto drzim cele igre od po 50 do 100mb na internoj!!!! 500mb je vise nego dovoljno. zte skate ima 150mb!!!

Da li na ovom i sličnim jeftinijim tabletima radi Viber i slične aplikacije?

kako mala, kako ti je 500mb malo za ime boga? ja na g300 imam 700mb, napunio sam svim i svacim i imam 250+mb uvek slobodno! i to sto drzim cele igre od po 50 do 100mb na internoj!!!! 500mb je vise nego dovoljno. zte skate ima 150mb!!!

Ja sam instalirao par bezveznih igara i 15ak aplikacija i malo, malo kaze da ne moze instalirati update zbog nedostatka prostora, sve aplikacija sto sam mogao prebaciti-prebacio sam na SD, e sad ili ima nesto sto ne znam ili su u moj tablet usli gremlini nesto jeste sigurno. Sad sam proveravao, na LG O3D-u je sistemska particija 1GB i nikad ali bas nikad nikakvih problema nisam imao, imam svasta instalirano, gomilu stvari koje mi i trebaju i ne trebaju i nikad ovakvu poruku nisam dobio, a iskreno nemam pojma gde se aplikacije na ovom telefonu uopste instaliraju iz razloga sto me ne interesuje kada sve radi OK, pa ti sad nemoj reci da je malo.

@ironmanbg na ovom znam da viber radi, prijavis viber sa drugog broja upises kod koji dobijes i to je to, mozes pricati (nisam probao), mozes pisati poruke sta ti je draze jedino sto moras je upisati broj na koji saljes poruku jer nema aplikaciju za kontakte to sam onako na prvu upratio, verovatno da se ovo sa kontaktima nekako moze resiti. Za ostale tablete ne znam

Poslednja izmena:
Dobar dan svima, planiram da kupim ovaj tablet ali me zanima jel mogu na njega instalirati adobe flash player i jel je moguce igrati igrice na fb preko njega. hvala vam

Gde ima da se kupi ovaj tablet? Narucio sam u tehnoms ali nemaju trenutno na stanju.

Porucio u Pc practic za 10 100, nadam se da cu dobit free tastaturu :D

A kako si kupio za tu cenu, kada sam i juce i danas gledao, cena stoji na 10990?

Nazad
Vrh Dno