Šta je novo?

VIVAX TPC-7150, IPS za 12k

Uzevsi sve u obzir vivax tpc-7150 vs prestigo 5570c?Tablet mi je potreban najvise zbog interneta, mozda poneka igrica, film.Ne planiram da ga nosim ne znam gde tako da mi baterija ne predstavlja problem.Znam da nisu ni blizu nekom asus-u, samsung-u, itd, tako da isplati li se kupovati nesto od ova dva cuda ili zaobici u svakom pogledu?

nemoj stavljati brend prestigio u isti kos sa neimenovanim kinezima. sramota je kako si uopste uzeo vivax u razmatranje pored zivog prestigia...

nemoj stavljati brend prestigio u isti kos sa neimenovanim kinezima. sramota je kako si uopste uzeo vivax u razmatranje pored zivog prestigia...

Ajde dobro, shvatili smo a neki od se i slazu da je i Prestigio brendirani kinez, sad prestani da trolujes, poceo si vec da preterujes...

^ Ali ed_hunter je samo ironican, on to ne misli. :D

i jedan i drugi su skoro pa isti... na tebi je samom da odlucis... vivax ima android 4.1 i nema bloatware, tako da moj glas ide za njega... u svakom slucaju, radice super, ako ti zapadne ispravan i pruzice ti mnogo vise za ulozeni novac nego bilo koji brendirani....

inace kome treba za net i multimediju, a prenosivost mu nije prioritet, ne bih savetovao sedmicu uopste...

Velicina tableta mi odgovara, barem meni.
Hvala ed_hunter. :)

Ljudi (u)pomoc :) !

Vivax sam uzeo zaista samo zbog cijene a da bi ipak mogao po potrebi da ga koristim za pdf-ove surf itd ... nista ozbiljno. Tako da mi je ta cijena i bila apsolutno prihvatljiva. Baterija se uredno prazni i kada sam je prvi put prilkljucio na punjenje u statusu baterije pise - da se ne puni ( a puni se jer odmah do toga - ne puni se stoje procenti koji uredno "rastu" i u status baru dolje se ispise munja preko baterije) U statusu baterije ne mogu dobiti popis aplikacije koje su je "cijedili" jer pise da je "status baterije nepoznat" i sa time radi 3 sata drndanja i puni se oko 4 sata. Ali ... preko noci se isprazni 25% !!! Jeli to normalno ? Prazni se on kada sam pogledao svaki sat 3-4% i u stendbaju !? Folija ... dosla je ona preko stakla koju nisam htio skidati ali sam vidjeo da se od prstica pocela "parati" tek tada sam je skinuo i otkrio da je ispod ove jos jedna svrseno zaljepljena :) dobro tu sam se provalio ... ostalo - sve ok. Samo me ovo oko baterije brine trebam li reagovati sa servisom ODMAH ili da ovo batalim i nastavim ovog jeftinjaka drndati ovako.

Evo jos jedan dodatak, baterija mi je pala na 10% postavio sam je na punjenje i nakon 3 minuta stoji da je procenat punjenja 34% !? puni tako ekstremno brzo do 50% onda lagano nastavi jos 3 sata do 100 % ,mada ono pise i dalje u ( opcije - baterija) - baterija se ne puni :) ....

Poslednja izmena:
sekac:
naravno da nije normalno toliko i takvo praznjenje. Ja bih uradio factory reset, poiskljucivao syncove, background data, location services i na takvom clean settingsu pratio bateriju. Ako nastavi tako da se prazni, pravac servis.

zekaispa:
hvala ne brzom odgovoru i savjetu. Inace sam nov u upotrebi ovih "Drndroid" spravica ali sam bas tako nesto i mislio da bi bilo ok. Tako cu nesto i napraviti pa cu javnuti sta se desava. Ako ... Ako bude do aplikacija koje sam instalirao (a njih je 5-6) onda mi nije jasno kako cu kasnije otkriti sta mi toliko drejna bateriju i sa svakom narednom "strahovati" da nije taj smuk koji popi bateriju ... ali - prvo resetic pa vidimo ... txs !

Instaliraj i neku aplikaciju koja prati potrosnju baterije, pa ces znati.

odradio factory reset - ostavio ga 1 h na stenbaj-u za to vrijeme izgubi 4% kapaciteta baterije ... smece,

Ja sam prije par dana napunio bateriju, odmah ga totalno ugasio, upalio naredni dan i hop nema 25% baterije, znaci radi a ne cuje se :D Jeste smece ali si valjda znao kad dajes 100evrica za vivax da neces dobiti nexus od 200 i kusur evra. Ja svoj jos nisam rootao i prchkao po particijama, nikako da se sastavim s vremenom, cim probam javim se.Ovih par dana sto je kod mene (oteo ga burazeru na foru) nemam nekih vecih primjedbi, ovo sto radi-radi ok, jedino ta baterija i ove particije, slobodan prostor i to, ostalo za svaku pohvalu u ovom cenovnom rangu.

Koliko vidim ponovo je problem do Rockchip SoC-a, tj. do potrošnje samog procesora.

To je jedna stvar koja me je na Prestigio 5097 jako nervirala, on je imao prethodnu generaciju RK2908 SoC-a i isto je u stand-by dosta trošio, i po 25% za noć.

Malo sam pogledao po netu, ali izgleda da i RK3066 ima isti problem, za gomile tableta zasnovanih na RK3066 imate po netu pritužbe da im previše brzo troši u standby.

Dok sam imao Prestigio, gasio sam ga svako veče da bih sutra imao malo baterije, N7 nikad ne gasim, potroši 2-3% za noć sa upaljenim WiFI-em.

Sad se jedino plašim da sam zeznuo drugara, hteo nešto jeftino, ja mu preporučio Vivax-a :)

Poslednja izmena:
Bilo je raznih pitanja, pa da pokusam ponesto da razjasnim. Proverio sam na mom Vivax-u, postoje podesenja za proxy.
Takodje, neko se zalio na burn in na ekranu, to nije pravi burn in nego retention (nisam znao da to postoji i na lcd-ovima), znaci posle nekog vremena nestane a iskreno i primecuje se samo ako bas obracas paznju. Baterija nije losa, jedino vam ne mogu nista reci o samopraznjenju jer moji klinci svaki dan isprazne bateriju do kraja, do samopraznjenja nema kad da dodje ;).
Nexus7 je sigurno bolji, kome nije problem da tablet plati tri puta vise, ne bi trebao da ima dilemu, ali i ovaj Vivax definitivno vredi para pa i vise.

PS. Vivax je u stvari kineski tablet http://www.scope.com.cn/en/ProductShow.asp?ID=155
a procedura za root je http://tabletrepublic.com/forum/teclast-a10-dual-core/how-root-teclast-a10-dual-core-2491.html

Da ne bude zabune, nisam probao, ne preporucuje da probate ako ne znate sta radite, samo sam pronasao info na netu.

Poslednja izmena:
Vredi te pare koje kosta, covek kupovinom jeftinog uredjaj mora da bude spreman na kompromise.
Vivax se proizvodi u Kini kao i svi tableti alii je to hrvatski brend odnosno brend hrvatskog M san ili ti naseg kimteca

Ovo je sad nova metoda, ima li neko da je uradio root i da radi da moze da nam baci neko uputstvo ovdje na koji nacin, sta kako, za nas koji bas i nemamo pojma sta radimo ali nam treba root. SuperOneClick sam koristio za mobitel, onaj unlocker nisam, a pogotovo nisam ove neke kineske aplikacije pa da malo pojasnimo situaciju siguran sam da ima jos zainteresovanih.

Slazem se, hahahahah ima li neko da nije pogledao promo video ove aplikacije :shock::shock::hair:

Aplikacija nije losa - mislim tijelo nije lose, samo je glas iritantan - znas ova promotorka pomalo je kao i nas VIVAX nemozes sve bas dobiti :) hahahaha elem sad mi baterija drzi 99% - kako - navece ga ne saljem u stenbaj - nego ga gasim - ionako se buta pri paljenju iz totalnog gasenja za 2 min - tako da sam to i rijesio, sve u svemu nije lose s obzirom na cijenu, e da i "produzio" sam kabel punjacu, isporucuju nevjerovatnih 60ak cm tako da nemoze normalno stati na stol ako je uticnica na podu ali ... koliko para super klasa

Poslednja izmena:
Iskreno nisam ni slusao, onako sam malo oko bacio :eyebrows: Probao sam i to juce sam ga ugasio (citaj ispraznio bateriju) i onako ugasenog ostavio da se puni, kad je zavrsio iskljucio sa punjaca i ostavio, dosao navece upalio kad ono baterija 100%, par minuta dok sam upalio wifi, klik ovde klik onde i za par minuta 94% ali je trajala nekih 3-4 sata surfanja, igranja i sl. slobodnih aktivnosti.Kabl na punjacu isto da je pozlacen pa su samo dali bednih 50-60 cm (nisam merio) ali sam nasao mesto za punjenje u stanu. Definitivno mi je najveci problem trenutno interna memorija i root, sve ostalo bombonica.

Pozdrav ekipa,

Imam ovaj tablet neka 3 tjedna, i eto, danas sam uspio rootati koristeći link koji je podijelio tab310:
http://tabletrepublic.com/forum/teclast-a10-dual-core/how-root-teclast-a10-dual-core-2491.html

Da pojasnim proceduru:
0) Factory Reset - ne znam jel uvjet, ali tako sam napravio za svaki slučaj
1) Upaliti USB debugging
2) Skinuti ZhuoDaShi s linka gore (app će vjerojatno sam sebe updateati pri pokretanju). Ako app ne prepozna tablet, probajte naći "ručno" noviju verziju, meni radilo sa 2.2.19, no vidim da ima i novijih.
3) Pri pokretanju, app treba učitati tablet kao Rockchip SP0718 (ako ne, treba novija verzija app)
4) Kliknuti na link pri "Root".
5) Provjeriti sa root checkerom na tabletu jel sve OK, ako je root prošao, automatski se instalira i SuperSU, ako nije, neće ga instalirati. Meni začudo root nije prošao iz prvog pokušaja, no samo sam kliknuo "root" još jednom i drugi put sve OK, tablet je rootan (i nakon restarta, gašenja... nema problema)

Znaci raaadi:banana::test::happy: Bas ti hvala, danas definitivno posle posla pravac rootanje. E sad ce to da bude potpuno druga prica

klikbum hvala ! chelios javljaj detalje, i vidi sta se moze uraditi s ovom internom memorijom nakon root-a .... sretno !

Ako postoji nacin da se interna memorija particionira, to je wow. A mora da moze ako nisu odvojeni moduli. Iz CWM sam radio tako nesto na fonu davno, vise se ne secam, time sam dobio i vise RAM-a i vise prostora za instaliranje aplikacija.

Ako moze, preporucicu Vivax drugaru koji me je pitao.

Inace je svima 4h max rad ekrana sa jednim punjenjem? Ako se surfuje, ne ako se gleda film, onda je jos manje.

Klikbum lave svaka ti cast, ovo sam cekao, dan si mi popravio. Ako sredim i ovo sa internom memorijom odmah jos jedan narucujem. Sad se dvoumim dal da stavljam ovaj neki ROM sto vec ima optimizovano sve ili da probam Link2SD sto je neko pre vec spominjao. Kad si vec ovako dobro upucen znas li ima li se gdje downloadati ovaj stock ROM ili na koji nacin da uradim backup prije nego bilo sta pocnem zlu ne trebalo, sta ja znam sta moze da bude. Znaci ovi imaju i svoj forum (jest da je Thai al se prevede).

Root ne bi trebao ništa pokvariti, to ide bez problema.

Mislim da Vivax rom nema nigdje za downloadati. Trebalo bi napraviti rom dump...

Za backup & restore, mislim da treba staviti CWM, pa raditi nandroid backup & restore kroz njega, sad kako to točno izvesti, vidjet ćemo :)

Vrh Dno