Šta je novo?

VIVAX TPC-7150, IPS za 12k

Da li ovaj tablet ima podrsku za GPS tj. da li se moze instalirati IGO i koristiti kao navigacija?

ako ima bt dokupi eksterni gps modul. vrlo elegantno resenje, stabilan i dobar signal, ne treba ti net da uhvatis fix, duze traje baterija na tabu.

Pozdrav ekipa,

Imam ovaj tablet neka 3 tjedna, i eto, danas sam uspio rootati koristeći link koji je podijelio tab310:
http://tabletrepublic.com/forum/teclast-a10-dual-core/how-root-teclast-a10-dual-core-2491.html

Da pojasnim proceduru:
0) Factory Reset - ne znam jel uvjet, ali tako sam napravio za svaki slučaj
1) Upaliti USB debugging
2) Skinuti ZhuoDaShi s linka gore (app će vjerojatno sam sebe updateati pri pokretanju). Ako app ne prepozna tablet, probajte naći "ručno" noviju verziju, meni radilo sa 2.2.19, no vidim da ima i novijih.
3) Pri pokretanju, app treba učitati tablet kao Rockchip SP0718 (ako ne, treba novija verzija app)
4) Kliknuti na link pri "Root".
5) Provjeriti sa root checkerom na tabletu jel sve OK, ako je root prošao, automatski se instalira i SuperSU, ako nije, neće ga instalirati. Meni začudo root nije prošao iz prvog pokušaja, no samo sam kliknuo "root" još jednom i drugi put sve OK, tablet je rootan (i nakon restarta, gašenja... nema problema)

Rootao ga danas nekoliko puta :D Uglavnom potvrdjujem da ova metoda radi,skinuo sam verziju sa ovog linka, cini mi se 2.2.0 pitala me aplikacija za update na 2.3.4 i sa njom nisam mogao uraditi nista.Deinstalirao sve ponovo, instalirao bez updatea i uradio root.Dalje,CWM i ROM-ove nisam probao,jel se neko igrao sa ovim stvarima? E da, prije svega treba instalirati drajvere sa ovog linka: http://www.thaiscopad.com/thread-3-1-1.html a na ovom linku je jedan od nacina kako resiti problem male sistemske particije: http://www.thaiscopad.com/thread-850-1-1.html aplikaciju mozete skinuti sa: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1410262 Naon roota sam na tabletu imao instaliranu neku kinesku aplikaciju cini mi se kao neki sistem info koju sam iste sekunde obrisao i naravno SuperSU. Da li se neko zabavio sa cwm-om i custom ROM-ovima da podeli iskustvo i mozda neki tutorijal.

Uspio staviti CWM na svoj Vivax, uputstva stavio par postova ranije. Nisam još isprobavao custom ROM-ove (s ovim sam zadovoljan nakon roota), no backup & restore radi kako treba.

Na Thai forumu sam našao i kako riješiti (standby) drain baterije -> root + AlwaysAwake app (s Play Storea). Eto trenutno baterija traje 23h na jednom punjenju (jako slabo koristio tablet, većinom standby) i još je preostalo 29%. Prvi put do sada da se nije sam od sebe ispraznio preko noći...

Sad upratih, hvala, mada i ja nemam namjeru nesto specijalno chachkati, sasvim sam zadovoljan sa stock ROMom + root, a ovo za bateriju probam pa javim. Ima zanimljivih tema na ovom scopad kako se vec zove forumu samo nisam se stigao pozabaviti detaljnije.

Eto, oko 7h standby, ostalo 83% baterije, koliko ja znam, daleko bolje nego ranije...

Jučer izdržao oko 35h (1.5h korištenje, 34h standby).

Prilozi

• Screenshot_2013-03-25-15-25-49.png
    Screenshot_2013-03-25-15-25-49.png
    56.6 KB · Pregleda: 401
Zanimljivo, sta si uradio samo instalirao ovu AlwaysAwake app ili...

imam tablet dva dana i već problem.
Imao sam screen lock onu zmiju, nije me bilo i drugi se igrali pa ga zaključali. Sada traži logovanje na gmail, ali nema internet konekcije pošto je wifi isključen ostao.
Kako ga flashat ili resetirat.....?

Napomenuo sam ranije da sam nov na Android sistemu i da mi je ovo prva spravica sa njime. Imam jedno pitanje tablet ima eksternu micro SD karticu do 32 GB - ok, tablet ima 1 GB RAM-a DDR3 - ok, tablet ima 8 GB interne memorije (od koje je nama dato na raspolaganje 5,4 GB - ok, ali ima i INTERNAL STORAGE od samo 512 MB i koje sam ja instalisucu aplikacije koje su meni bile zanimljive evo popunio sa 326 MB - ostalo mi je free cca 180 MB. Pitanje, koliko se ovo moze "popuniti" tj da li se smije ici do recimo 500 MB ili je i ovo previse, napominjem da sam sve aplikacije koje su to dozvoljavao "prebacio" na Internu memoriju (to je ono oko 5 GB) ali bez obzira ostaje dio "informacija" i na ovoj koliko toliko i to se lagano puni, ... ako ko ima zivaca da mi ovo lijepo razjasni

Spominjano je to već u ovoj temi. Kreni od početka da čitaš, pisali su ljudi o mogućim rešenjima.
Npr. ovako nešto: http://forum.benchmark.rs/showthrea...0-IPS-za-12k&p=3212949&viewfull=1#post3212949
Ako smeš da se upustiš u takve stvari, s obzirom da si nov na Androidu. Ako ne želiš da se baviš takvim rešenjima, onda gledaj da što bolje iskoristiš taj mali prostor i to ti je. Čuvaj samo neophodne aplikacije.

Zanimljivo, sta si uradio samo instalirao ovu AlwaysAwake app ili...

Da, samo AlwaysAwake, app ima dva checkboxa koja uključiš, restartaš tab i to je to...

Eto rezultat nakon skoro 28 sati, light korištenje i standby (preostalo 18%)

Prilozi

• Screenshot_2013-03-26-12-23-32.png
    Screenshot_2013-03-26-12-23-32.png
    62.2 KB · Pregleda: 272
hvala star-duster ma opet imam traumu iz Windows-a :) tj kada se disk popuni na kojem je Windows sve pocinje da spori i kasljuca, ali ovdje nije tako znaci idem da iskoristim optimalno i do kraja taj mali prostor bez da ga nepotrebno stedim, txs !

P.S.

klikbum jeli AlwaysAweke se moze instalirati bez root-a i koja dva checkboxa si ukljucio ...

P.P.S

Always Awake (ROOT REQUIRED) - ok

Poslednja izmena:
ja imam jednu jedinu particiju na kompu na kojoj je windows i na njoj ima slobodno 200mb. komp radi kao i prvog dana kad je stavljen novi os. ur argument is invalid :D

... ne sporim, ali preporuceni procentualni slobodni prostor na partici na kojoj je OS je od 5 - 10% - da se ostavi slobodnim. Zato sam ja i mislio (ocito pogresno) da ovdje (android) ne bi trebao ici preko 90% interne memorije ... ali da ne spamamo temama koje nisu u temi ... VIVAX :)

kako kod vivaxa ući u boot mode, kombinacija tipki volume down + power ne funkcioniše

Misliš na recovery?

da, hoću ponovno jelly bean snimiti jer mi se zaključao

Jednom je neko već pitao da li ide OTG kabl uz ovaj tablet, ali čini mi se da niko od vlasnika nije odgovorio. Takođe, sa onih slika nisam uspeo da razaznam da li je prisutan OTG kabl sa ženskim konektorom. Čini mi se da je tu samo miniUSB - to USB kabl, tj. muški konektor, za povezivanje tableta sa računarom.
Ako može, proverite da li je OTG kabl (sa ženskim konektorom) uključen u pakovanje.
Ovo pitam jer jedna domaća firma trenutno poklanja futrole sa tastaturom uz kupovinu bilo kog 7" tableta. Zato me interesuje da li će te tastature moći da se povežu sa ovim tabletom.
Hvala!

Nema dok ne kupis, ne dodje u pakovanju, na e-bay ima vec od nekih dolar dva i radi kad se ubode.

Da, shvatio sam da kablić ne dolazi uz tablet. Ali bitno mi je da sam tablet podržava OTG, nije problem da dokupim kabl.
Ima ih i u domaćim prodavnicama.

imam jedan problem, rade se o ovo:

"So the problem with our tablet (model vivax sp0718) is that it does not show in eclipse under running android devices. It is though recognized on our computers(both mac and windows), as a media device, and we are able to transfer data to and from it. So we are able to transfer an apk to it, install it succesfully, but the problem is that we cannot debug , because we cannot start it from eclipse. Our target API of our project also matches the api level of the tablet."

Ako zna neko kako da nadzem drajvere za ovu bio bi veoma zahvalan.

Posto mi pitanje lici da je prevedeno nekim translatorom na srpski, odgovoricu na enleskom:

1. Make shure you nave "Enable USB debugging" checked
2. Try following drivers (Win platform only) http://www.thaiscopad.com/thread-3-1-1.html

OTG kablic radi ! probao USB i tataturu jedino kada ga "odjavljujes" odnosno un-mount uradis (kao po pravilu kako bi trebalo) odjavi i onu njegovu SD karticu (tako ako imas instalisane programe na njoj poslije ih "Ne vidi") tako da kad zelis prekinuti sa radom USB-om jednostavno pozatvaras sve aplikacije koji ma si sadrzaj otvarao sa USB-a i ... izvuces ga vani

Poslednja izmena:
Jel ima negde da se kupi silikonska futrola koja bi odgovarala za ovaj tablet ?

Kupio sam ovaj tablet svojoj verenici i za sada su nam OK utisci. Sasvim dobra sprava. Zapravo, za ovu cenu je odličan, samo da se ne kvari.
Trebaće mi malo vremena da se naviknem na 7" jer ja lično koristim tablet od 10". Ali sviđa mi se što je ovaj znatno laganiji i kompaktniji, sve više mislim da su manje dimanzije prednost a ne mana (osim za čitanje stripova gde i dalje ne bih išao ispod 10").

Inače, ispalo je da nam i nije potreban OTG kabl za povezivanje tastature. Model futrole sa tastaturom, koji smo dobili na poklon uz tablet, ima samo micro USB konektor tako da smo ga povezali i tastatura radi odlično.

Za 10500 dinara tablet ovih mogućnosti, plus i poklon futrola sa tastaturom (koja bez tableta košta 1799 dinara), za mene je to odličan deal.

Poslednja izmena:
Vrh Dno