Šta je novo?

VIVAX TPC-7150, IPS za 12k

Pitaj u ekliku mislim da imaju jos par komada...
http://www.eklik.rs/VIVAX-tablet-TPC-7150-82321.aspx

Ovo je dezinformacija.
Pomenuta firma nema ni iglu na sopstvenom lageru, vec kroz zakupljeni b2c servis radi klasican DropShiping.
Dakle, samo je posrednik u prodaji izmedju nekog VP magacina i krajnjeg kupca, sto je inace dosta popularno u zapadnoj evropi (ali, mi smo i po ovom pitanju daleko od Evrope).

Kupovina na ovakav način, generalno, sa stanovista kupca i nije tako losa opcija jer se dobije (samo) jako dobra cena, OSIM u slucaju kada dodje do problema (trenutka realizacije garancije), jer tada nastaju PRAVI problemi i nocne more za tog istog kupca koji je u Srbiji kupio najjeftinije (citaj - ispod svake cene, tj MP=VP cena sa lagera uvoznika).

Dalje necu ulaziti u sustinu, jer ce ispasti da trolujem.
Na ovu temu ce se tek pisati, samo dok blogeri i novinari dodju do materjala cija je tema u osnovi(srž) - konstantno rusenje srpskog trzista IT roba i usluga, a traje vec nekoliko godina.

Poslednja izmena:
U sustini se slazem sa prethodnim postom. Ali to nije jako dobra cena to je realna cena. A sad sto pojedini hoce da zarade malo vise to je druga stvar. Kada svaka garancija bude takva da ja nemam posla sa prodavcem (kao posrednikom u realizaciji garancije) vec iskljucivo sa ovlascenim servisom, onda me nece biti briga gde sam kupio uredjaj. Mislim da pickup & return tako funkcionise, zar ne?

@stecko
Prvi sam koji ce braniti taj Vivax tablet, jer me je zaista kupio odnosom cena performanse, ali ako pokusate da idete sa cenom iznad 12.000-13.000 ka krajnjem kupcu, to ce biti njegov kraj.

Vidis nase trziste je kranje jednostavno... ponudi nesto sa dobrim performansama za odlicnu cenu i kupljen si.

Pokusaj da ides iznad toga i bices zaboravljen.
Na tvoje mesto ce doci neki novi "brand".

Primer
Za 14k-15k moze se naci Prestigio 5570 koji pored iste snage, nudi jos zadnju kameru, mogucnost prikljucivanja eksternog 3G modema i bateriju od 4100mah. Da li to vredi 3-4K preko Vivaxa?
Po meni NE.
Da li vredi 2K?
DA!

Sa druge strane uvek ce tu biti neki Momo, Tomo, Giga, Meaga... novi brend, koji ce uleteti i za tih 12k (oko 100€... magicna cena kod Srba), biti HIT meseca... mozda cak i dva ;)

Edit:
Sada videh da ne radis u Kimtecu, pa se zapitah da li su te informacije proverene?

Poslednja izmena:
@stecko
Prvi sam koji ce braniti taj Vivax tablet, jer me je zaista kupio odnosom cena performanse, ......

Slazem se - nakon prodaje 20tak razlicitih brendova u nasem maloprodajnom objektu, 2 su se istakla UBEDLJIO ispred svih.
U lowcost segmentu - Vivax Tab: bez konkurencije cena/kvalitet
U biz/corporate segmentu ASUS Nexus 7, Transformer bez konkurencije, takodje cena/kvalitet

Edit:
Sada videh da ne radis u Kimtecu, pa se zapitah da li su te informacije proverene?

Nemoj sumnjati u izvor mojih informacija -;) 15+ godina iskustva u IT sektoru nesto znaci.

PS.
POgledaj moj datum registracije na ovom forumu.

p0zzz

@stecko
Prvi sam koji ce braniti taj Vivax tablet, jer me je zaista kupio odnosom cena performanse, ali ako pokusate da idete sa cenom iznad 12.000-13.000 ka krajnjem kupcu, to ce biti njegov kraj.

Vidis nase trziste je kranje jednostavno... ponudi nesto sa dobrim performansama za odlicnu cenu i kupljen si.

Pokusaj da ides iznad toga i bices zaboravljen.
Na tvoje mesto ce doci neki novi "brand".

Primer
Za 14k-15k moze se naci Prestigio 5570 koji pored iste snage, nudi jos zadnju kameru, mogucnost prikljucivanja eksternog 3G modema i bateriju od 4100mah. Da li to vredi 3-4K preko Vivaxa?
Po meni NE.
Da li vredi 2K?
DA!

Sa druge strane uvek ce tu biti neki Momo, Tomo, Giga, Meaga... novi brend, koji ce uleteti i za tih 12k (oko 100€... magicna cena kod Srba), biti HIT meseca... mozda cak i dva ;)

Edit:

5570 sada koshta 12990 a 5770 je 14990. Problem sa 5570 je sto je baterija uber djubre. Problem sa 5770 je sto baterija malo manje djubre. Koliko videh ovde VIVAX ipak ima malo bolju bateriju i nesto nizu cenu.

Ja ovde ili nemam sve informacije ili ne vidim problem. KO daje garanciju ?? Po zakonu uvoznik je krajnja instanca koja daje garanciju , a ne prodavnica. To sto po trenutno vazecem zakonu moze da se ulozi reklamacija prodavcu ne znaci i da je on davalac garancije , i da je on jedini u tom procesu.
O cemu se ovde konkretno radi , pa nije dobro kupiti kod XXX firme koja samo iz magacina uvoznika isporucuje , ako uvoznik daje garanciju ?? Ili uvoznik ne daje garanciju i time krsi zakon ??

Poslednja izmena:
Ja koliko sam skapirao covek ima svoju prodavnicu pa kaze da je sigurnije uzeti kod njega nego na eklik.rs :D

Naravno da je sigurnije, mada Kimtec mi nikada nije do sada pravio probleme.
Desavalo mi se da komponentu kupljenu u nekoj 3. "ruci" odnesem direktno njima (vidim po stikeru da su oni uvoznici) i odrade mi posao bez problema.

@stecko
Ja sam tek 10ak godina u poslu ;)
Nisam sumnjao u izvor, ali cuh se sa Goranom pre par dana kada mi je i najavio ovu drugu turu.
E sada, da li je to ista prva tura koja je i stigla u Hrvatsku, pa sada nama dopunjuju dok ne stigne nova tura, to ne znam. ;)
Iskreno nije me toliko interesovalo, dokle god sam mogao da narucim da ih imam u radnji i dalje ;)

@draxd
sada gledam i ja, po spec baterija na Prestigio bolja, u stvarnosti gora (kometari po forumima).
Kod nas ipak moramo da se drzimo one... "dok ne dobijem informaciju od nekoga ko je to zaista koristio NE KUPUJEM" :D

EDIT:
@stecko... nema sta jedan si od "starijih" clanova... mada nisam ni ja bas tako mlad (niti ovde niti u RL) :D

Poslednja izmena:
@Moorhuhn: prema tvom postu, pomislio bi čovek da su firme kao što je Prestigio neki brend? To što je naše tržište ludo pa prolaze takve marke i takvi uredjaji, to ne znači da je to brend.
Prestigio nije ni po čemu bolji tj veći od bilo kog Momo, Ployo, GoClever, GoSmart itd.
Sve ti je to isto ***nje, a tužna istina da naši ljudi nemaju ili neće da kupe ništa bolje, plus što su naši trgovci ti neki takvi kakvi jesu pa ih mrzi (tj lakše im) da empatijom prodaju robu nego da objasne ljudima da NARAVNO da nije isto kupiti neki tamo prestigio i neki pravi A-brand. Najlakše je uvek reći (i dobiti kupca) "ma što plaćate skuplje, ovo vam je isto to samo jefinije."

pogledajte samo spiskove tema na ovom forumu, ovo je neverovatno kakvih sve tu kvazi uredjaja ima. Da ne pričam da mi nije jasno uopšte da gomila ljudi ovde uživa da se muči da bre tvikuje neki krš da bi uopšte radio kao što bi tablet trebalo da radi iz kutije, to je neko budženje, pa onda presrećni kad uspeju da pokrenu neki noviji android, pa kad će, hoće li ... pa crkne nešto - pa šta sad, pa ko je uvoznik, ima li uvoznika, pa poručivanje iz ko zna odakle ...

Uopšte mi nije jasno. Ne razumem baš, tj razumeo bih da kupujemo te tablete svakog novog meseca, pa da se radujemo da smo uštedeli 2k dinara... ali ovako mi nije jasno.

Poslednja izmena:
@Moorhuhn: prema tvom postu, pomislio bi čovek da su firme kao što je Prestigio neki brend? .....

Uh... ocigledno si procitao samo poslednjih par postova (mojih).
Imas na 2. strani (post #52) sta ja mislim o Prestigio i ostalim "brandovima".
Ovde sam naveo Prestigio, ne kao brend, vec kao konkurentan uredjaj koji za par 1000 vise nudi slicno.
To sam naveo kao kontraargument oko podizanja cena Vivaxu.

Koji crni brendovi?
Necu da se ponavljam, ali rekoh ti da sam svoj stav dao u prethodnim postovima.

E sada, to sto se ljudi cimaju pa tvikuju i slicno, moras da shvatis... nije isto 100€ i 250€.
Neki ljudi jednostavno NEMAJU toliko. Nece imati ni za par meseci.
To je sto je, uzmi ili ostvai.
E zato je dobra cela ova serija sa RK3066 cipsetom, jer je u kombinaciji sa IPS ekranom, ponudila dobre performanse za 100inak evra.

Naravno da to nije Nexus 7 ili 10.1, niti Samsung note, niti iPad, Asus Transformer i td.

Ali koliko kosta DOBAR JE.
Nek potraje koju godinu i SUPER JE! :D

Ko ima 300€ da potrosi na tablet, ODLICNO ;)

... ali ne mozes da iskljucis celu jednu grupu ljudi, samo zato sto nemaju novca za pravi brend.

A i da budemo iskreni... dok se nisu pojavili ovi Kinezi, mi smo dual core, IPS i dobru GPU, mogli da vidimo samo u kategoriji od oko 300€.
Nije mi jasno kako to moze nekome da smeta?

Pa smeta onima koji su pukli tih 300€ pa sad ne mogu da ih prebole. Ja imam nexus i ne žalim za lovom ali se slažem da je ovo fenomenalna ponuda, zato sam i pokrenuo temu.

@stecko
Jel ih ima jos ,trebao bi da skoknem poslom do Cuprije pa ajd da se obradujem

Ovo je dezinformacija.
Pomenuta firma nema ni iglu na sopstvenom lageru, vec kroz zakupljeni b2c servis radi klasican DropShiping.
Dakle, samo je posrednik u prodaji izmedju nekog VP magacina i krajnjeg kupca, sto je inace dosta popularno u zapadnoj evropi (ali, mi smo i po ovom pitanju daleko od Evrope).

Kupovina na ovakav način, generalno, sa stanovista kupca i nije tako losa opcija jer se dobije (samo) jako dobra cena, OSIM u slucaju kada dodje do problema (trenutka realizacije garancije), jer tada nastaju PRAVI problemi i nocne more za tog istog kupca koji je u Srbiji kupio najjeftinije (citaj - ispod svake cene, tj MP=VP cena sa lagera uvoznika).

Dalje necu ulaziti u sustinu, jer ce ispasti da trolujem.
Na ovu temu ce se tek pisati, samo dok blogeri i novinari dodju do materjala cija je tema u osnovi(srž) - konstantno rusenje srpskog trzista IT roba i usluga, a traje vec nekoliko godina.
Ja sam ovaj tablet hteo da kupim niko nije hteo dami isporuci u petak da bi Mi stigao u subotu.Momci iz eklika su mi istog dana tj.petka poslali tablet koji je sutradan ujutru u 10h bio na mojim vratima.Mene ne zanima ko je sta je i da li ima 10 ili100kvm radnje.Meni je bitna profesionalnost.Tehnomanija mi posle 3 dana odgovorila da nemaju ovaj tablet na stanju.Ja ne zelim nikog da branim vec iznosim svoje cinjenice, jer sam covek koji ceni odlucne prodavce koni su istog momenta istog dana spremni da posalju kupljeni proizvod a ne da vrdaju i odlazu i po nedelju dana a danas to "renomirane " kuce rade..

@gaca Ima jos nekoliko komada

Narucio, cekam dostavu za nekih par sati da nazove. Neka preporuka htio bih kupiti tastaturu i onu zastitu pozada sto ide, jel neko kupovao, ima li uopste nesto da moze na ovaj tablet.

Stiglo, definitivno se isplati svakog dinara. Steta sto nemaju vecih modela, 8-9-10" po ovako dobroj ceni. Nisam stigao nesto preterano da ga pretresem, ali sam primetio da dodje potpuno prazne baterije, sad je trenutno na punjenju. S cim mi je najlakse rootati i ima li se gde skinuti stock rom?

[YOUTUBE]fW1B8UiUHFQ[/YOUTUBE]

Је л' ово неки бенчмарковац :D

8:33 najjace!!! :D :D :D

Nemojte se podsmejavati, ovo je jedan iskren i onako domacinski hands on video :D

inace tablet je u oglasima

Ocarinjeno i ponovo na VP lageru uvoznika nova kolicina ovog tableta.
Pozurite sa kupovinom, uvezena kolicina nije prevelika.

Ima li ko raspolozen da mi pomogne oko gornjeg pitanja sa rootom i ovih dodataka?

Instalirao sam nekih 20ak standardnih aplikacija s store-a i sad mi se pojavio update za google chrome koji ne mogu instalirati jer nemam dovoljno prostora nisam jos niti jednu ozbiljnu igru instalirao a popunila se particija.Kako da instaliram aplikacije direktno na externu sd karticu?

El si ih prebacivao onom metodom "move to sd card"?

Instalirao sam nekih 20ak standardnih aplikacija s store-a i sad mi se pojavio update za google chrome koji ne mogu instalirati jer nemam dovoljno prostora nisam jos niti jednu ozbiljnu igru instalirao a popunila se particija.Kako da instaliram aplikacije direktno na externu sd karticu?

Move to SD. Mada dosta aplikacija ni ne moze da se prebaci na SD. Tako da je ovaj tablet osakaćen sa tom memorijom. To mu je velika mana.

Tek sad skapirah prebacio sam sve sto sam mogao na internu sd karticu cim sam upratio da sam kratak sa prostorom i onda uleti ovaj update i sad nema mesta ni njega da uradi.Jel neko uspeo rootati prosiriti particiju swapati kartice nesto.Steta a bas se sve cinilo ok.'Beem ti android

Poslednja izmena:
Tesko da ce moci treba novi rom odnosno kernel. Samo kad bi barem mogao da se rootuje bilo bi dobro.

Што се root-a тиче за овај таблет, користите supeonerclick 2.3.3 и инсталирајте drivere.Отворите програм и притисните root, пре тога повежите уређај са рачунаром.Питаће вас "force install driver" и ви прихватите.Сам root урадите програмом Unlockroot.Иначе цео процес није могао на 64-битном систему (мислим да је због superoneclick), па сам урадио на Windows 32-bit. Поздрав.

Odlicno,hvala za uputstvo kako rootati,a na koji nacin mogu resiti problem sa sistemskom particijom i instaliranjem aplikacija,sdcard mi skoro pa prazan,externa sd card totalno prazna a ja ne mogu ni update chroma uraditi,uradio sam na svim aplikacijama move to sd ali nije puno pomoglo?Kako uopste da instaliram bilo sta ozbiljnije?

Vrh Dno