Šta je novo?

Vivax Aeri+

Jeste, dosta je svežiji vazduh u kući i zimi i leti. Sa njom mogu ceo donji sprat da osvežim vazduh ali slabo dopire grejanje i hlađenje do moje sobe jer ima prepreka i sve ukupno 77 kvadrata. Ona dobro radi do 50-60 kvadrata. Posle toga slabo dopire u moju sobu i razlika je u startu 2 do 3 stepena bilo koje da je godišnje doba. E, zato bih jednu klimu u moju sobu i tu mi ne treba koja prečišćava i osvežava vazduh jer od ove to uspevam za moju sobu. Samo da greje i hladi.
Ja sam uzo ifs oznaku,imas i neku tpg11 mislim da su sve skoro iste,obe su jeftine 39000,ako zelis sa grejacem onda aeri.

Ja sam uzo ifs oznaku,imas i neku tpg11 mislim da su sve skoro iste,obe su jeftine 39000,ako zelis sa grejacem onda aeri.
Moraću sa grejačem jer severna strana i zid na kome bi bila spoljna jedinica je na brisanim prostoru ka severu. Moram obavezno. Ova prva mi je na jugu i zaklonjenja. Ima li ta sa oznakom ifs grejač spoljne jedinice?

Moraću sa grejačem jer severna strana i zid na kome bi bila spoljna jedinica je na brisanim prostoru ka severu. Moram obavezno. Ova prva mi je na jugu i zaklonjenja. Ima li ta sa oznakom ifs grejač spoljne jedinice?
Nema,mislim da tcl sa grejacemo je oko 55-60.000,bolje onda uzmi aeri.

Nema,mislim da tcl sa grejacemo je oko 55-60.000,bolje onda uzmi aeri.
I ja tako mislim. Meni je bitno samo da ta Aeri bez plusa da isto ima wi fi i da ima grejač tacne. Ako sve to ima onda je nebitno koja je aeri. Ako si ti zadovoljan i ako sve radi to kako treba ja sam zagrejan da je uzmem uskoro.

Postoji samo jedna Aeri+ na trzistu, nema druge!

I ja tako mislim. Meni je bitno samo da ta Aeri bez plusa da isto ima wi fi i da ima grejač tacne. Ako sve to ima onda je nebitno koja je aeri. Ako si ti zadovoljan i ako sve radi to kako treba ja sam zagrejan da je uzmem uskoro.
Aeri i aeri plus je ista klima,samo su negde dodali to plus a negde ne.

Wifi modul se posebno kupuje, da znas. Mada koji ce ti....

Wifi modul se posebno kupuje, da znas. Mada koji ce ti....
Meni na drugoj klimi znači wi fi mnogo. Kad nismo kući ja pojačam ili smanjim pred naš dolazak kako nam odgovara. Ili pustim svež vazduh ili ventilaciju i kad dođemo kući ono prijatno. Ili ako je sunčan dan a mi na poslu onda ne mora da nam bude 23 stepena i da bude pretoplo ili sparno pa smanjim na 21,20. Meni lično znači i odgovara.

Aeri je stari model.
Ma bre stari model nema nigde da se kupi,poenta je da sada neko u opisu stavi to “plus” a neko ne stavi a klima je novi model svuda.
Meni na drugoj klimi znači wi fi mnogo. Kad nismo kući ja pojačam ili smanjim pred naš dolazak kako nam odgovara. Ili pustim svež vazduh ili ventilaciju i kad dođemo kući ono prijatno. Ili ako je sunčan dan a mi na poslu onda ne mora da nam bude 23 stepena i da bude pretoplo ili sparno pa smanjim na 21,20. Meni lično znači i odgovara.
Ma wifi je keva,i ja sam odma porucio modul.

Ma bre stari model nema nigde da se kupi,poenta je da sada neko u opisu stavi to “plus” a neko ne stavi a klima je novi model svuda.

Ma wifi je keva,i ja sam odma porucio modul.
Juče sam uzeo na rate aeri +. Stići će za 5 radnih dana pošto je nema u radnji tako da je očekujem do petka. Nadam se da ću do 05.aprila je ugraditi pošto moj majstor za klime je puno zauzet i videće da me uglavi u raspored. 😂 Kasnije ću pisati utiske.

Pa ako je sad zauzet onda valaaa,taman za hladjenje 🤣 nek te sluzi lepo brate.
Juče sam uzeo na rate aeri +. Stići će za 5 radnih dana pošto je nema u radnji tako da je očekujem do petka. Nadam se da ću do 05.aprila je ugraditi pošto moj majstor za klime je puno zauzet i videće da me uglavi u raspored. 😂 Kasnije ću pisati utiske.

Obozavam te puno zauzete majstore!!!
U mom gradu nema mnogo ovlašćenih servisera a narod ko lud uzima klime. 😂 Kao da je krompir. U radnjama samo malo starih zaliha, nema nigde. A on održava i škole i firme i opštinu. On drži 80 posto grada. Moj drug iz obdaništa i opet moram da zakažem. 😂
Hvala. Verujem da hoće.

Evo posle devet dana od kupovine ove klime deseti dan mi je došao moj serviser i ugradio klimu! Nisam ga očekivao još 5 dana ali eto, imao je mesta za mene. 😂 Prvi utisci su vrlo dobri, za sada. Neću da kažem odlični jer evo već tri sata je isprobavam i imaće vremena i za konačan zaključak. Malo kvari utisak neke sitnice koje su lepše i bolje rešene na mojoj Tcl klimi u drugoj sobi nego na ovoj. Na ovoj nema nekih podešavanja kao na Tcl ali to je sad druga priča i može se i bez toga. Najveća mana ili problem zbog kojeg sam se razočarao je ta da Nethome aplikacija nema merenja potrošnja struje ili ja ne mogu to da nađem!? Jer realno u 21.veku da to nema u a plitki!? Ako stvarno to nema to je jedan veliki minus po meni ali za aplikaciju ali ne i samu klimu! Hvala Bogu imao sam jednu rezervnu Tujinu smart utičnicu i odmah se je prikačio. Ako neko zna gde mogu da nađem u aplikicaji za merenje potrošnje struje neka odgovori. Bio bih mu zahvalan. Ili ako ima neka rezervna aplikacija sa tom uslugom. Sve u svemu za ova prva tri sata ja sam više nego zadovoljan kako greje i radi. Nadam se da će tako biti i u budućnosti. Nisam se pokajao i mislim da je uređaj vrlo dobar i kvalitetan.

Ma retko koja klima ima to merenje u aplikaciji,znam samo za hisense i to poneki model.

Ma retko koja klima ima to merenje u aplikaciji,znam samo za hisense i to poneki model.
Šteta a bio sam uveren da to Vivax ima! Evo malo prvih dokumentovanih utisaka. Na današnjoj spoljnoj temperaturi 8 stepeni po magli imao je jedan defrost 4 minuta i posle ga više nije bilo.
Setovano na 23 stepena Fan na Medium sa otvorenim vratima od sobe gde se manji hodnik ne greje i soba gde ima dva spoljna zida bez izolacije ali sa pvc prozorima i sa 16 kvadrata, najmanje što je išla išla je na 276,2 vata i dugo je držala oko toga.

Prilozi

• Screenshot_20250401-181210.png
    Screenshot_20250401-181210.png
    83 KB · Pregleda: 44
  • Screenshot_20250401-180822.png
    Screenshot_20250401-180822.png
    196.3 KB · Pregleda: 41
  • IMG_20250401_180014541.jpg
    IMG_20250401_180014541.jpg
    100.6 KB · Pregleda: 41
  • IMG_20250401_175942941.jpg
    IMG_20250401_175942941.jpg
    184.5 KB · Pregleda: 38
  • Screenshot_20250401-175842.png
    Screenshot_20250401-175842.png
    202.8 KB · Pregleda: 44
Izgleda neki kontrolni DF kad vec traje samo 4min ali na +8c? :rolleyes:
Kao kod neke Midea sto isto radu na plusu cudni DF!
Da, i jutros sam imao jedan defrost ali nije bio ni 2 minuta. Jutros je možda bilo 5 stepeni i puno magle. Možda joj to smeta, ko će ga znati. Evo već drugi dan za ova 23 sata 5 kw na 22 stepena, fan Medium a temperatura prosečno 8,9 stepeni. Soba 16 kvadrata.

Ako bi neko mogao da mi malo detaljnije pojasni princip, značenje I feel opcije. Imam i na drugoj klimi to isto i nisam nikada koristio. Sad sam pokrenuo tu opciju na Vivax-u i na daljinskom mi piše 21 stepen a na klimi 22. Posle nekoliko minuta mi se povećala na 22 na daljinskom a na klimi ostala isto 22 i dalje greje. Jel to znači da ako pre uključivanja ove opcije na klimi stavim da greje 25 stepeni i kad uključim tu opciju na daljinskom i pokaže da ima 21 stepen, jel znači da će klima da greje sve dok se na daljinskom ne pojavi 25 stepeni? Ili će da greje do 21 o održava?

Daljinski ti postane termometar i senzor temperature. Grejace sve dok daljinskom ne bude dovoljno toplo, da se temperatura izjednaci na njemu i na klimi. :D

Ako bi neko mogao da mi malo detaljnije pojasni princip, značenje I feel opcije. Imam i na drugoj klimi to isto i nisam nikada koristio. Sad sam pokrenuo tu opciju na Vivax-u i na daljinskom mi piše 21 stepen a na klimi 22. Posle nekoliko minuta mi se povećala na 22 na daljinskom a na klimi ostala isto 22 i dalje greje. Jel to znači da ako pre uključivanja ove opcije na klimi stavim da greje 25 stepeni i kad uključim tu opciju na daljinskom i pokaže da ima 21 stepen, jel znači da će klima da greje sve dok se na daljinskom ne pojavi 25 stepeni? Ili će da greje do 21 o održava?
Znaci da ne ukljucujes to🤣 Moj ti savet nista ne petljaj,zna potrosnja da skoci duplo.

Znaci da ne ukljucujes to🤣 Moj ti savet nista ne petljaj,zna potrosnja da skoci duplo.
Sve zavisi... Na pocetak ce da podigne potrosnju dok ne postigne zadatu temp. kod daljinski!
Moze i konstantno da skoci kad ga stavis na neko pogresno mesto! Ako ga stavis na optimalno(daljina i visina) moze veoma dobro da radi na min. modulaciju bez on/off rezim na plusu! Bitno samo da na to mesto ne moze da prebaci zadatu za +1-2c na 270-300w

Sve zavisi... Na pocetak ce da podigne potrosnju dok ne postigne zadatu temp. kod daljinski!
Moze i konstantno da skoci kad ga stavis na neko pogresno mesto! Ako ga stavis na optimalno(daljina i visina) moze veoma dobro da radi na min. modulaciju bez on/off rezim na plusu! Bitno samo da na to mesto ne moze da prebaci zadatu za +1-2c na 270-300w
Ma sto bi dirao nesto sto dobro funkcionise,odrzava temp klima top,modulira nisko,jos greje i hodnik a tu mu onda moze samo napravi problem.

Ja samo pisem kako moze da radi preko I-Feel, da ne mora da znaci da automatski vise vuce!
Do njega je da li ce da drnda daljinski(I-Feel) ili ne... :LOL:
pa to drndanje se pokazalo lose zato sam reko da nista ne dira🤣Ne kazem ja da je ifeel los i da vise trosi ali ko ne zna da ga koristi uglavnom ispadne tako, bolje da ne drnda nista.

Samo ću da isprobam. Na poslu sam ali vidim da je prva dva sata držala po 500 vati po satu, sad je smakla na 420. Hteo sam samo da isprobam. Ništa više. Nikada ja to nisam koristio na klimi drugoj. Ova odlično radi i bez toga. Znači koliko sam dobro shvatio ona greje dok ne dostigne tu temperaturu na daljinskom? A šta ako neko nije grejao i hladna mu soba i uključi I feel i na daljinskom mu pokaže 15 stepeni, jer klima greje do tih 15 stepeni ili malo više? To mene zbunjuje. Ali u svakom slučaju hvala svima i neću to više ni koristiti.

Samo ću da isprobam. Na poslu sam ali vidim da je prva dva sata držala po 500 vati po satu, sad je smakla na 420. Hteo sam samo da isprobam. Ništa više. Nikada ja to nisam koristio na klimi drugoj. Ova odlično radi i bez toga. Znači koliko sam dobro shvatio ona greje dok ne dostigne tu temperaturu na daljinskom? A šta ako neko nije grejao i hladna mu soba i uključi I feel i na daljinskom mu pokaže 15 stepeni, jer klima greje do tih 15 stepeni ili malo više? To mene zbunjuje. Ali u svakom slučaju hvala svima i neću to više ni koristiti.
Ona sve greje dok ne dostigne zadatu kod daljinski!
Tih 15c su trenutni u prostor! A ti grejes npr. na 22c i ona ce sve da greje dok ne dostigne 22c kod daljinski!

Vrh Dno