Šta je novo?

Vivax Aeri+

Danas na 3.5c spoljasnje temperature, Aeri ima SCOP 5 ako je dobra matematika

Brzina vent x 1.2 = 573
573 x razlika u temperaturi,usis izduv
Xxx : 3600 = kw na izduvu
KW na izduvu / trenutna potrosnja = scop

Dok ne vidimo nezavisne testove, o performansama možemo samo da nagađamo

Зато и кажем. Пишу свашта.
Да се разумемо, имам и ја Вивакс.

Dok ne vidimo nezavisne testove, o performansama možemo samo da nagađamo
Ovu sve derivati Midee koliko znam. Ovaj aeri je midea xtreme il tako nesto. Ima tih par serija sa istim gabaritima(unutrasnja 8kg, vanjska 26kg). Onako iz pamcenja 2.5 im je pdesignH na -7, tol je -10 i in je cini mi se 2.2kwh.
Onako, nista vau, ali solidno za cijenu

Tbiv im je na -7
TOL u ovom slučaju nije bitan podatak. generalno na sve klime tako gledam, jer označavanje TOL ne znači ništa.

Mah vjeruj ti podaci vise sakrivaju nego otkrivaju. Ja to vise i ne uzimam u obzir, vise gledam hardver, velicinu kompresora, punjenje plina, iskustva sa foruma itd.

Evo npr pajdo ima Vivax Y(midea oasis). E sad po euroventu njoj je tbiv -10 i cini mi se 2.5 kwh iznosi.
Ja nadjem strani test po kojem ona preko 4 kwh izbacuje. I zamolim pajdu da izmjeri kod njega na -10tak(-11, -12) frlji preko 50 stepeni na izduvu(ne pokazuje mu termometar vise) kako god sracunam debelo preko tih 2.5 kwh, ako ne i duplo.

Zasto su prikazali manju snagu na euroventu? Pa jednostavno vise plusica onda nakite

AEYI jeste izuzetak, ali to se i vidi po ceni koja je skoro 2x AERI

Sta ja znam za taj aeri meni se cini da je prva u nizu kad se ide odozdo od vivaxoviv serija da moze grijat na minusu. Kod mene kod sestre kaze jako topao izduv prije par dama kad je islo u malo deblje minuse.
Hocu reci ne smatram je odlicnom klimom al je smatram ok za cijenu za ususkan prostor. Nez u Srbiji, kod nas se moze nac za 450-500 eura.

Tako je i kod nas. Bila je skoro i za 400 (nisam proveravao da li stvarno ima na stanju).
Planiram da je kupim...

Sinoc se malo zezao, na reko da proverim koliko moze jako da greje i koliko da trosi.

-1.5C spoljna, boost mod, setovano na +30, high fan - na izduvu +53c, trosila 1728w (po spec 1650w max)
al kratko ovo bilo, da ne bi bilo belaja kasnije...

Tako je i kod nas. Bila je skoro i za 400 (nisam proveravao da li stvarno ima na stanju).
Planiram da je kupim...
Ja sam je uzeo za 43000 na ananasu sa vaucerom a5000,dzabe brale😂

Sinoc se malo zezao, na reko da proverim koliko moze jako da greje i koliko da trosi.

-1.5C spoljna, boost mod, setovano na +30, high fan - na izduvu +53c, trosila 1728w (po spec 1650w max)
al kratko ovo bilo, da ne bi bilo belaja kasnije...
Koliko kv ti greje,na koliko modulira kod tebe,meni u 15 kv bez izolacije na nekih 250-300w radi uglavnom

Meni greje, primarno 16kv sobu, sekundarno hodnik 2kv i kuhinju 12kv. Doduse u kuhinji -2 stepena razlike aka ne moze da dobaci.

Do 0c ima stabilnu modulaciju 260 do 280w,ispod toga, krece malo da dize na koji minut 400w da kompenzuje pa vrati na 280w. Klasika svih kineskih klima.

Mah vjeruj ti podaci vise sakrivaju nego otkrivaju. Ja to vise i ne uzimam u obzir, vise gledam hardver, velicinu kompresora, punjenje plina, iskustva sa foruma itd.

Evo npr pajdo ima Vivax Y(midea oasis). E sad po euroventu njoj je tbiv -10 i cini mi se 2.5 kwh iznosi.
Ja nadjem strani test po kojem ona preko 4 kwh izbacuje. I zamolim pajdu da izmjeri kod njega na -10tak(-11, -12) frlji preko 50 stepeni na izduvu(ne pokazuje mu termometar vise) kako god sracunam debelo preko tih 2.5 kwh, ako ne i duplo.

Zasto su prikazali manju snagu na euroventu? Pa jednostavno vise plusica onda nakite
Kad vec spomenu eurovent, neki dan drugar uzeo Mideu Breezeless S model, i na spoljnoj stoji nalepnica da je Eurovent certified. Ja se baš začudio jer znam da Midea retko koji model ima sertifikovan u Euroventu..

Kad vec spomenu eurovent, neki dan drugar uzeo Mideu Breezeless S model, i na spoljnoj stoji nalepnica da je Eurovent certified. Ja se baš začudio jer znam da Midea retko koji model ima sertifikovan u Euroventu..
Ne bih se bas slozio. Unazad par godina skoro svaki Gree i Midea za evropsko trziste imaju eurovent. Mada taj eurovemt je realno beskorisan, scop test. Uopste ne prikazuje realne podatke, vec je tako koncipiran(manipuliran) da modeli imaju sto vecu energetsku klasu.

Da li ACP-12CH35AERI+ dolazi sa ugradjenim Wi-Fi modulom ili ga je potrebno dokupiti?

Prilozi

• IMG_20250125_181257.jpg
    IMG_20250125_181257.jpg
    77.4 KB · Pregleda: 33
Ovo je cini mi se stari model. Novija je ona gdje je prednji panel skroz rupicast. Ugradio mi je drug ali 18, da grije nekih 35 kvadrata, toplo je, ali radi kao on/off. Dvanestica bi trebala da ide nize, kao i svaka Midea.

Ovo je cini mi se stari model. Novija je ona gdje je prednji panel skroz rupicast.
Jel ovakva? Ne nalazim ih nigde u Beogradu, baš su retke, verovatno će tako biti i za održavanje. U Crnoj Gori i Hrvatskoj ih ima baš dosta u ponudi na sajtovima.

Prilozi

• IMG_20250125_210446.jpg
    IMG_20250125_210446.jpg
    74 KB · Pregleda: 27
Jel ovakva? Ne nalazim ih nigde u Beogradu, baš su retke, verovatno će tako biti i za održavanje. U Crnoj Gori i Hrvatskoj ih ima baš dosta u ponudi na sajtovima.
Zasto za odrzavanje? Svaka klima je ista. Pa nema ih radi razlike u cijeni. Pogledaj zidnu Aeri i parapetnu, ova parapetna skoro pa duplo(negdje i duplo) skuplja. Da se razumijemo svaka parapetna je skuplja, ali vrijedi svaki cent, pogotovo ko nema izolovane podove. Govorili su da je za hladjenje zeznuta, medjutim mi do sada nijesmo imali problem, uredno odrzava temperaturu, samo sto lazira za 1,5°(Azuri).
Sad ja kada sam mojima kupovao, gledao sam je i po meni estecki je ljepsa nego ove ostale parapetne. To ti je kopija Midee i vise se ona moze naci na YT nego sto sam ja gledao za Gree parapetne.

Možda je duplo skuplja ali je najjeftinija na tržištu parapetnih klima. Mislio sam zbog delova, pošto je retka, kad prođe garantni rok. Za zidne ima delova svuda.

Možda je duplo skuplja ali je najjeftinija na tržištu parapetnih klima. Mislio sam zbog delova, pošto je retka, kad prođe garantni rok. Za zidne ima delova svuda.
Tako je, ali bi ovlasceni trebao da nabavlja sve djelove. Za Srbiju ne znam, ali kod nas su jako dobro zastupljeni, u ostalom raspitaj se😀
A zasto je parapetna bolja od split i zasto je skuplja?
I ona je split i skuplja je samo zato sto je podna, bukvalno. To je ista zidna klima, samo sto ova prijatnije grije.

Parapetna bi trebalo po svom dizajnu,posto je skoro na podu, malkice i losije da hladi,jer topao vazduh ide ka plafonu...

Sad jedno malo glupo pitanje, a jel moze obicna klima da se montira nisko, na 20 cm od poda i da glumi parapetnu? Kome je bitnije grejanje, mozda moze tako da smanji promaju u kuci i poboljsa grejanje. Znam da hladjenje ce biti otezano, ali samo pitam!

Parapetna bi trebalo po svom dizajnu,posto je skoro na podu, malkice i losije da hladi,jer topao vazduh ide ka plafonu...
Pa napisao sam u postu gore da lazira za 1,5°. Resenje, ako oces 26, stavis na 24 ili na iFeel, mada ga ne koristimo, kada grije nema taj problem.
Sad jedno malo glupo pitanje, a jel moze obicna klima da se montira nisko, na 20 cm od poda i da glumi parapetnu? Kome je bitnije grejanje, mozda moze tako da smanji promaju u kuci i poboljsa grejanje. Znam da hladjenje ce biti otezano, ali samo pitam!
Nije glupo, moze. Mitar je negdje kacio tako postavljenu klimu, tamo ih svakako koriste za grijanje.

Nazad
Vrh Dno