Ovu sve derivati Midee koliko znam. Ovaj aeri je midea xtreme il tako nesto. Ima tih par serija sa istim gabaritima(unutrasnja 8kg, vanjska 26kg). Onako iz pamcenja 2.5 im je pdesignH na -7, tol je -10 i in je cini mi se 2.2kwh.Dok ne vidimo nezavisne testove, o performansama možemo samo da nagađamo
Ja sam je uzeo za 43000 na ananasu sa vaucerom a5000,dzabe brale😂Tako je i kod nas. Bila je skoro i za 400 (nisam proveravao da li stvarno ima na stanju).
Planiram da je kupim...
Koliko kv ti greje,na koliko modulira kod tebe,meni u 15 kv bez izolacije na nekih 250-300w radi uglavnomSinoc se malo zezao, na reko da proverim koliko moze jako da greje i koliko da trosi.
-1.5C spoljna, boost mod, setovano na +30, high fan - na izduvu +53c, trosila 1728w (po spec 1650w max)
al kratko ovo bilo, da ne bi bilo belaja kasnije...
Da li mozemo znati kako rade japanske klime? Cisto da uporedimo😀Do 0c ima stabilnu modulaciju 260 do 280w,ispod toga, krece malo da dize na koji minut 400w da kompenzuje pa vrati na 280w. Klasika svih kineskih klima.
Kad vec spomenu eurovent, neki dan drugar uzeo Mideu Breezeless S model, i na spoljnoj stoji nalepnica da je Eurovent certified. Ja se baš začudio jer znam da Midea retko koji model ima sertifikovan u Euroventu..Mah vjeruj ti podaci vise sakrivaju nego otkrivaju. Ja to vise i ne uzimam u obzir, vise gledam hardver, velicinu kompresora, punjenje plina, iskustva sa foruma itd.
Evo npr pajdo ima Vivax Y(midea oasis). E sad po euroventu njoj je tbiv -10 i cini mi se 2.5 kwh iznosi.
Ja nadjem strani test po kojem ona preko 4 kwh izbacuje. I zamolim pajdu da izmjeri kod njega na -10tak(-11, -12) frlji preko 50 stepeni na izduvu(ne pokazuje mu termometar vise) kako god sracunam debelo preko tih 2.5 kwh, ako ne i duplo.
Zasto su prikazali manju snagu na euroventu? Pa jednostavno vise plusica onda nakite
Ne bih se bas slozio. Unazad par godina skoro svaki Gree i Midea za evropsko trziste imaju eurovent. Mada taj eurovemt je realno beskorisan, scop test. Uopste ne prikazuje realne podatke, vec je tako koncipiran(manipuliran) da modeli imaju sto vecu energetsku klasu.Kad vec spomenu eurovent, neki dan drugar uzeo Mideu Breezeless S model, i na spoljnoj stoji nalepnica da je Eurovent certified. Ja se baš začudio jer znam da Midea retko koji model ima sertifikovan u Euroventu..
Jel ovakva? Ne nalazim ih nigde u Beogradu, baš su retke, verovatno će tako biti i za održavanje. U Crnoj Gori i Hrvatskoj ih ima baš dosta u ponudi na sajtovima.Ovo je cini mi se stari model. Novija je ona gdje je prednji panel skroz rupicast.
Zasto za odrzavanje? Svaka klima je ista. Pa nema ih radi razlike u cijeni. Pogledaj zidnu Aeri i parapetnu, ova parapetna skoro pa duplo(negdje i duplo) skuplja. Da se razumijemo svaka parapetna je skuplja, ali vrijedi svaki cent, pogotovo ko nema izolovane podove. Govorili su da je za hladjenje zeznuta, medjutim mi do sada nijesmo imali problem, uredno odrzava temperaturu, samo sto lazira za 1,5°(Azuri).Jel ovakva? Ne nalazim ih nigde u Beogradu, baš su retke, verovatno će tako biti i za održavanje. U Crnoj Gori i Hrvatskoj ih ima baš dosta u ponudi na sajtovima.
A zasto je parapetna bolja od split i zasto je skuplja?Možda je duplo skuplja ali je najjeftinija na tržištu parapetnih klima. Mislio sam zbog delova, pošto je retka, kad prođe garantni rok. Za zidne ima delova svuda.
Tako je, ali bi ovlasceni trebao da nabavlja sve djelove. Za Srbiju ne znam, ali kod nas su jako dobro zastupljeni, u ostalom raspitaj se😀Možda je duplo skuplja ali je najjeftinija na tržištu parapetnih klima. Mislio sam zbog delova, pošto je retka, kad prođe garantni rok. Za zidne ima delova svuda.
I ona je split i skuplja je samo zato sto je podna, bukvalno. To je ista zidna klima, samo sto ova prijatnije grije.A zasto je parapetna bolja od split i zasto je skuplja?
Pa napisao sam u postu gore da lazira za 1,5°. Resenje, ako oces 26, stavis na 24 ili na iFeel, mada ga ne koristimo, kada grije nema taj problem.Parapetna bi trebalo po svom dizajnu,posto je skoro na podu, malkice i losije da hladi,jer topao vazduh ide ka plafonu...
Nije glupo, moze. Mitar je negdje kacio tako postavljenu klimu, tamo ih svakako koriste za grijanje.Sad jedno malo glupo pitanje, a jel moze obicna klima da se montira nisko, na 20 cm od poda i da glumi parapetnu? Kome je bitnije grejanje, mozda moze tako da smanji promaju u kuci i poboljsa grejanje. Znam da hladjenje ce biti otezano, ali samo pitam!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari