Svaki brend ima dobrih i losih klima, serija itd. Meni svejedno, na kraju krajeva sve je to komad tehnike, ne vezem se emotivno ni za jednu(klimu).Pa mozda zato sto nema struje po tri dana kao sto si ti reko.
Ma nema sanse si lud,daikin pa 10 mesta prazno🤣🤣🤣
Sve ja tebe razumem prijatelju i slazem seSvaki brend ima dobrih i losih klima, serija itd. Meni svejedno, na kraju krajeva sve je to komad tehnike, ne vezem se emotivno ni za jednu(klimu).
Evo npr Daikin Sensira ne bi kod mene mogla zagrijati kao moj Lomo Gree Regular. Lomo je siledjija, ne ebe zivu silu krka vruce i odgovara mu velik prostor kod mene.
Ali isto tako u spavacoj sobi bi radije slusao Daikina nego Gree. Tu bi se ovaj Gree gusio. Uz to po nekad Gree zna napravit kod defrosta onaj zvuk kao da si vodokotlic pustio(okretanje ventila). Daikina ne cujes, lagano radi, pirka drzi temperaturu.
Evo npr Mitsubishi SF35 Veh kod mojih duplo skuplji od moga kineza ali bih rekao po subjektivnoj procjeni nijansu slabiji.
Al zato moje pitao komsija sto ne pale klimu(toliko je tiha vanjska da nemas pojma kad radi). Dok Gree vec cujes vanjsku kad zahladni. Nije da dreci al je cujes.
Sve ima svoje prednosti i mane i klimu uzimati u skladu sa namjenom
Ma to ovaj deugi uporedjuje rusiju i norvesku sa pesterom😂u rusiji pored gasa da se neko greje na klimu mislim stvarno al ajde,pester je selo a tek okolina,u srbiji ljudi vecina i dalje ne zeli ni da cuje za grejanje na struju a tek ljudi sa sela da se greju na klime sto je presmesno.Ja se godinama grejem na struju i dan danas mi se ljudi cude ono uzmi drva jesi lud na struju skupo ovo ono.Ja sam pisao o Norveškoj![]()
Odakle ova informacija? Znam hrpu AEMI/ uredjaja koji ne idu ispod 500W. Kod druga radi kao on/off.Zašto nije istina da nisko modulira?
Vivax aemi ide ispod 250 W na grejanju, a radi se o najjeftinijoj klimi.
Dakle, imaš info koliko nisko može.
To si spomenuo nešto drugo, kod burazera da ne valja a ja sam se složio da je bolje dva Vivaxa nego burazer što ima jednu klimu pošto tvrdiš da su to iste klime iste snage, slažem se ako je tako kako ti porediš onda su iste a Vivax je duplo jeftiniji, niko te ne napada. Na Vivax podforumu ne smeš spominjati druge klime osim u lošem kontekstu. Ja sam se zeznuo pa napisao podatke da je Daikin malo bolji. Na Fujitsu, Mitsubishi, Midea podforumu isto tvrde da su to najbolje klime, zavisi na koji podforum zalutaš, svaki klan brani svoju klimu, kad sam pisao podatke za Carrier onda napadaju Japanci, za Daikin napadaju Kinezi. Svi se odmah osete napadnuti imaju potrebu da se brane ako se nešto drugo spomene. Daikin nema svoj podforum, valjda nema nikakvih problema sa njim pa mu ne treba. Vivax je najbolja klima na svetu, prodaje se samo na Balkanu, dobije se najviše za uloženo i nema potrebe da se kupuje skuplja klima, tamo na Mitsubishi podforumu daju 200.000 za klimu, za te pare kupiš 7 Vivaxa, taj Mitsubishi nije 7 puta bolji, alo svako kupuje prema svom dzepu tako i taj tvoj brat. Ti smatraš da je on bacio pare, pitaj njega da li on tako misli. Meni je ipak od tih najeftinijih TCL ili Frozzini favorit jer niže modulira i bolji je za manje sobe i po mom mišljenju je jeftinija i bolja od Vivaxa. Ima dosta jako dobrih kineskih klima. Gree, Midea su vrh klime, niko ne kaže da kinezi ne valjaju samo ne vidim stalnu potrebu da se sve druge klime ponižavaju. Na kineskim ponižavaju japance, na japanskim ponižavaju kineze. Svaka klima je dobra na svoj način. Ja imam i japance (1 kom) i kineze (4 komada) tako da me baš briga za ta forumska prepucavanja, japanci, Kinezi , svaka ima svoje prednosti i mane. Ako kažeš da je Vivax vrh, jeste, slažem se, već sam ti rekao, ona je top izbor za pare koliko košta.Procitao sam dosta unazad ovde teme o klimama i zakljucio sam da ovde ako spomenes nesto drugo da valja osim japanaca odma se pojave neki i to jedni te isti i krecu u napad😂
Iz prve rukeOdakle ova informacija? Znam hrpu AEMI/ uredjaja koji ne idu ispod 500W. Kod druga radi kao on/off.
Koje godiste je uredjaj? Koji gas? Ove su ugradjene pre neke 2 godine i obe se ponasaju apsolutno isto. Nikako ispod 500W.Iz prve ruke
Nije tebi bilo upuceno to za japance nego pricam o temi klime opsta diskisija,nemam vivax klimu ne znam dal je najbolja na svetu ali planiram da je uzmem tako da videcemo😂i nisam ti ja tvrdio da su iste snage jer ja nemam pojma o klimama,nego ste vi gore raspravljali pa jos neki euroevent i na kraju ispade daikin isti ko vivax(mozda malo bolji ali ne sigurno duplo) ja sam samo reko sta ce meni daikin koji je duplo skuplji,koji je na -15 bolji i jaci i pouzdajiji,ali sta mene briga kad taj minus daj boze da bude 10 dana u sto godina.To si spomenuo nešto drugo, kod burazera da ne valja a ja sam se složio da je bolje dva Vivaxa nego burazer što ima jednu klimu pošto tvrdiš da su to iste klime iste snage, slažem se ako je tako kako ti porediš onda su iste a Vivax je duplo jeftiniji, niko te ne napada. Na Vivax podforumu ne smeš spominjati druge klime osim u lošem kontekstu. Ja sam se zeznuo pa napisao podatke da je Daikin malo bolji. Na Fujitsu, Mitsubishi, Midea podforumu isto tvrde da su to najbolje klime, zavisi na koji podforum zalutaš, svaki klan brani svoju klimu, kad sam pisao podatke za Carrier onda napadaju Japanci, za Daikin napadaju Kinezi. Svi se odmah osete napadnuti imaju potrebu da se brane ako se nešto drugo spomene. Daikin nema svoj podforum, valjda nema nikakvih problema sa njim pa mu ne treba. Vivax je najbolja klima na svetu, prodaje se samo na Balkanu, dobije se najviše za uloženo i nema potrebe da se kupuje skuplja klima, tamo na Mitsubishi podforumu daju 200.000 za klimu, za te pare kupiš 7 Vivaxa, taj Mitsubishi nije 7 puta bolji, alo svako kupuje prema svom dzepu tako i taj tvoj brat. Ti smatraš da je on bacio pare, pitaj njega da li on tako misli. Meni je ipak od tih najeftinijih TCL ili Frozzini favorit jer niže modulira i bolji je za manje sobe i po mom mišljenju je jeftinija i bolja od Vivaxa. Ima dosta jako dobrih kineskih klima. Gree, Midea su vrh klime, niko ne kaže da kinezi ne valjaju samo ne vidim stalnu potrebu da se sve druge klime ponižavaju. Na kineskim ponižavaju japance, na japanskim ponižavaju kineze. Svaka klima je dobra na svoj način. Ja imam i japance (1 kom) i kineze (4 komada) tako da me baš briga za ta forumska prepucavanja, japanci, Kinezi , svaka ima svoje prednosti i mane. Ako kažeš da je Vivax vrh, jeste, slažem se, već sam ti rekao, ona je top izbor za pare koliko košta.
Kod klima nikada cena ne ide srazmerno sa performansama čak ni kod istog proizvođača. Za duplo skuplji Vivax nećeš dobiti duplo jaču i bolju klimu, zato i kažem bolje je dve ako gledaš samo snagu na papiru i da je najjeftinija.Mozda malo bolji ali ne sigurno duplo
Papir trpi svašta. Praksa kaže malo drugačije. Da se razumemo, ovo pišem na osnovu iskustva sa 8 klima raznih proizvođača.Nije
Nije tebi bilo upuceno to za japance nego pricam o temi klime opsta diskisija,nemam vivax klimu ne znam dal je najbolja na svetu ali planiram da je uzmem tako da videcemo😂i nisam ti ja tvrdio da su iste snage jer ja nemam pojma o klimama,nego ste vi gore raspravljali pa jos neki euroevent i na kraju ispade daikin isti ko vivax(mozda malo bolji ali ne sigurno duplo) ja sam samo reko sta ce meni daikin koji je duplo skuplji,koji je na -15 bolji i jaci i pouzdajiji,ali sta mene briga kad taj minus daj boze da bude 10 dana u sto godina.
Pa ima i toga,mislim japanac je bolji to stoji ali ne bas uvek i ne toliko,kao glavnu klimu verovatno bih uzo daikin ali za sobu po meni to je bacanje para ako imas ovako jeftinu alternativu kao ovaj aeri,sta znam svako ima svoju racunicu.Papir trpi svašta. Praksa kaže malo drugačije. Da se razumemo, ovo pišem na osnovu iskustva sa 8 klima raznih proizvođača.
Aemi/2s 2022 R32 u 20m2. Pali gasi.2019. R32
Za taj tip klime je to obično -7°C. S obzirom da ima grejač tacne verovatno i jeste baš -7°C.A Tbiv kriju ko zmija noge.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari