Šta je novo?

Visa virtuon

i ovo je za "Trendovi, dogadjaji i nove tehnologije" :trust:

Jeste, posto zivimo u Srbiji :(

Pa ko josh naruchuje knjige i DVDove :D

driver je napisao(la):
Pa ko josh naruchuje knjige i DVDove :D

"No, no, ... He's got a point!"

Hocu i ja da je otvorim u Raiffeisen banci, ali mi treba za kupovinu odece i nekih sitnijih el. komponenti (memorije, graficke i sl., za ovo znam da na e-bay-u prolazi), ali za odecu i obucu ne znam. Tek sam na par stranica video da salju ovamo, a ne bih se zezao sada sa svojim parama preko Madjarske i sl. (kao u zlatno vreme kreditnih kartica :D ) pa da mi ne stigne!

Nije problem da li prolazi na ebay-u već da li prolazi našu carinu i njihove lepljive prste!

BojanBG je napisao(la):
Nije problem da li prolazi na ebay-u već da li prolazi našu carinu i njihove lepljive prste!

Vise puta sam kupovao na e-bay sa Virtuon karticom bez ikavih problema i isto tako sve je stiglo, takodje znam nekoliko ljudi koji su isto kupovali preko neta i njima je sve stiglo. Ako si imao slucaj da su te pokrali na carini onda ga navedi a ne da navodis to sto pise M.K. u S.K.

nije tacno da radi na www.sendit.com

na tom sajtu virtuon nece da prodje rekli su mi da nije kompatibilna sa softverom za proveru ona tri broja

Misha R je napisao(la):
nije tacno da radi na www.sendit.com

na tom sajtu virtuon nece da prodje rekli su mi da nije kompatibilna sa softverom za proveru ona tri broja
Meni je prolazila bez problema - narucivao sam vise puta, a zadnji put pre mozda 6-7 meseci.

BojanBG je napisao(la):

Naravno da je problem da li prolazi na ebayu, jer NE prolazi, a "lepljivi prsti" pricha ce se razvlachiti verovatno josh jedno 50 godina, isto kao "mercedes je najbolji"...

Na eBayu prolazi ali kol'ko se secam, sam eBay je trazi jedino kod otvaranja naloga. Na PayPalu mozes da otvoris nalog sa Virtuonom ali problem je sto Virtuon ima rok trajanja pa kad ti izdaju novu sa drugim brojem, opet ces imati limit (valjda 100$ ili 100€). Drugi sistemi placanja, BidPay (dok je radio), Marketworks ili prodavci koji direktno primaju karticu obicno ne prave probleme, ali nije to to.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Naravno da je problem da li prolazi na ebayu, jer NE prolazi, a "lepljivi prsti" pricha ce se razvlachiti verovatno josh jedno 50 godina, isto kao "mercedes je najbolji"...
He, he, he... a golf II ?

Misko78 je napisao(la):
Vise puta sam kupovao na e-bay sa Virtuon karticom bez ikavih problema i isto tako sve je stiglo, takodje znam nekoliko ljudi koji su isto kupovali preko neta i njima je sve stiglo. Ako si imao slucaj da su te pokrali na carini onda ga navedi a ne da navodis to sto pise M.K. u S.K.

Evo ja sam imao problem pre neki dan sa "lepljivim prstima". Vratim se sa posla, brat potpisao i uzeo paket, naizgled neotvoren. Ali, nakon otvaranja, ukapiram da nedostaje jedan prsten (nista posebno, vrednost 18e). Takodje, utvrdim da je kutija otvarana ali sa donje strane, to jest skalpelom izrezana a zatim preko toga prelepljena ona bela traka. Naravno, ja sada nista ne mogu da dokazem, ali cu lepo da odem na stajgu u onu postu gde se vrsi carinjenje i da se nekom na***em mile majke. Ubuduce, nista od paketa ne uzimam i ne potpisujem dok se ne otvori u mom prisustvu i utvrdi da li je sve tu.
To je iz prve ruke, a inace znam za ljude kojima su nestajali i lekovi za rak poslati iz inistranstva (ne mogu da se setim kako se zove lek, kod nas nema da se kupi).

Ne e-bay-u prolazi, to znam jer je moj burazer narucivao i koristio karticu od svig druga.
Ja hocu da je uzmem samo da ne bi morao njega da cimam kada mi nesto zatreba.

Misko78 je napisao(la):

Mogu da nabrojim barem 10 slučajeva za koje sam čuo iz prve ruke od prijatelja i rođaka koji su nešto poručivali sa sajtova. Slučajevi se grubo mogu podeliti u tri grupe:

1. paket ceo nije stigao
2. paket je stigao ali oštećen
3. paket je stigao normalno

U prvom slučaju se radi o 2 DVD-ja i jednom muzičkom CD-u.

U drugom slučaju se radilo o nekom kompletu lego kockica čiju kutiju su isekli na sitne rezance, valjda misleći da će da nađu duplo dno u kome se nalaze podaci o Al Kaidi. (tj. neki skriveni evro)

U trećem slučaju se radilo o kompjuterskoj literaturi koja je stigla netaknuta.

p0z

Misko78 je napisao(la):
Vise puta sam kupovao na e-bay sa Virtuon karticom bez ikavih problema
Kako?

Ne razumem kupovinu preko interneta, bar ne u nasoj zemlji...kazem zato sto sam se malo raspitivao u vezi Call of Duty sa Amazon-ovog sajta.
Cena je 15$ i to je super ali konacna cena za mene sa svim taksama (e-ducan) je oko 70$. Mozda oni deru ali na njihovom sajtu pise da je njihova ugradnja 20% na cenu sa Amazona...a ostalo su sve takse, i to:

Cena na sajtu
- Provizija 20%
- Transport do NY(sediste naseg speditera)
- Transport do EV(5.00$ po kilogramu)
- Manipulativni troskovi (8.50$ fiksni trosak)

Kada poruceni proizvod (cija cena na sajtu i transport do NY iznose manje od 100evra)stigne na Vasu kucnu adresu imate dodatni trosak

u iznosu od 3000.00 dinara u koji je uracunato:

- carinska taksa
- aerodromska lezarina
- otkup tovarnog lista
- spediterski troskovi transporta

Ako su sve ove takse prisutne i onda kada bih ja direktno narucio (bez e-ducana) onda ovaj thread gubi smisao...

Mislim da e-ducan dere, 90% tih stvari sto si napisao nema pri kupovini, zato mi ovde i pricamo o sajtovima koji salju direktno ovamo (u Srbiju). Moj burazer je par puta narucivao i odecu i delove za kola i tehnicku robu (CD za kola, ipod, mini disk ...) i jos koje kakvih gluposti, Cena + izabran vid transporta i to je to, par puta je imao da plati neke sitne takse pri podizanju ovde, i jednom se zeznuo pa su mu robu slali preko TNT-a, pa je onda bilo i lezarina i carina i jos neznam ni ja cega, ali to je valjda standardna procedura kada se ide preko DHL-a, TNT-a i sl. Kao shiping treba uvek birati lokalnu postu, najsporija, ali i najjeftinija.

BojanBG je napisao(la):
Mogu da nabrojim barem 10 slučajeva za koje sam čuo iz prve ruke od prijatelja i rođaka koji su nešto poručivali sa sajtova. Slučajevi se grubo mogu podeliti u tri grupe:

1. paket ceo nije stigao
2. paket je stigao ali oštećen
3. paket je stigao normalno

Da li je ovo sa ebaya kupljeno ? Jel placeno osiguranje ?

vectorman je napisao(la):

Virtuonom se vishe ne moze otvoriti paypal, tako da je mogucnost da nadjesh nakoga ko ce primiti virtuon direktno, mnogo mala, chak i da hocesh da kupish bilo shta na ebayu ;)

Igvan je napisao(la):
Ne razumem kupovinu preko interneta, bar ne u nasoj zemlji...kazem zato sto sam se malo raspitivao u vezi Call of Duty sa Amazon-ovog sajta.
Cena je 15$ i to je super ali konacna cena za mene sa svim taksama (e-ducan) je oko 70$. Mozda oni deru ali na njihovom sajtu pise da je njihova ugradnja 20% na cenu sa Amazona...a ostalo su sve takse, i to:
\

E-Ducan naravno treba zaobici, koriste trenutak za bogacenje, i ne bih otishao kod njih ma shta mi trebalo. Roba ispod 100e se ne isplati uopshte, treba uzimati samo skuplju robu, ili vishe robe u jednom paketu.

Poslednja izmena:
Looney Toon, tacno je da tih troskova pri pravoj on-line kupovini nema, ali mi upravo, nasim sistemom, omogucujemo da ljudi koji ne mogu ili ne zele kupovati na taj nacin ipak dodju do zeljenih stvari. Drugi je problem to sto sajtovi nece da salju u Srbiju i ne primaju kartice izdate kod nas (bar u vecini slucajeva). Tu smo opet prinudjeni da koristimo to sto imamo.

Nazalost i driver je u pravu. Carina je uvela dodatne takse na robu do 100 eura, koja je inace oslobodjena carinjenja i tretira se kao poklon, tako da se ne isplati za predmet od 20-ak dolara platiti 3000 din naknadnih troskova. Trenutno je najpogodnije kupovati sa nekim i izdeliti troskove ili kupovati robu preko 100 evra vrednosti, gde se ovi troskovi utapaju u ukupnu cenu i izdrziviji su.

Ako ste zainteresovani mozemo vam postovati nas odgovor sa jednog drugog foruma u kome je objasnjeno "kako to carina radi".

vectorman je napisao(la):

Vec sam i ranije pisao o tome koristim virtuon i moneybookers sistem za online placanje.

e-ducan je napisao(la):
Ako ste zainteresovani mozemo vam postovati nas odgovor sa jednog drugog foruma u kome je objasnjeno "kako to carina radi".

Besplatna reklama je ovde zabranjena, tako da ti je signature skinut. Predlazem i da prochitash ostala pravila foruma...

pTomic je napisao(la):
Problem je sto nece svi da prihvate moneybookers, vec cvrsto drze PayPal-a.

http://www.petitionspot.com/petitions/e-scg

Resimo to potpisivanjem peticije.

To je tacno ali moze dosta stvari da se plati i bez Pay Pal-a. Sada je Visa Virtuon prihvacena skoro svuda tako da bez nekih vecih problema moze da se koristi.

Ja je imam evo vec drugu godinu i svasta sam narucivao preko nje i sve mi je stizalo bez problema.

Igvan je napisao(la):

Cena na sajtu
- Provizija 20%
- Transport do NY(sediste naseg speditera)
- Transport do EV(5.00$ po kilogramu)
- Manipulativni troskovi (8.50$ fiksni trosak)

Kada poruceni proizvod (cija cena na sajtu i transport do NY iznose manje od 100evra)stigne na Vasu kucnu adresu imate dodatni trosak

u iznosu od 3000.00 dinara u koji je uracunato:

- carinska taksa
- aerodromska lezarina
- otkup tovarnog lista
- spediterski troskovi transporta

Ako su sve ove takse prisutne i onda kada bih ja direktno narucio (bez e-ducana) onda ovaj thread gubi smisao...

Ti si se ovde nesto zeznuo. Ta igrica sa amozona bi teeb kostala 15$ + US taxa + shipping (preko USPS - americke poste) i nista vise (zaci sve ukupno nebi trebalo da izadje vise od 25 - 30 USD). Na to ne placas nikakvu carinu ili dodatne takse.

Ja e-ducan nebih koristio jer deru nenormalno, za sume manje od 100 evra obicna posta ti je zakon.

Poslednja izmena:
stereo je napisao(la):
Ti si se ovde nesto zeznuo. Ta igrica sa amozona bi teeb kostala 15$ + US taxa + shipping (preko USPS - americke poste) i nista vise (zaci sve ukupno nebi trebalo da izadje vise od 25 - 30 USD).
Amazon van USA salje samo knjige, CD-ove i DVD-ove tako da otpada u ovom slucaju :wall:. Zna li neko neki sajt koji salje softver van USA?

Poslednja izmena:
Pa bilo koja suma se isplati i preko 100evra, e-ducan postoji za one koji ne znaju da mogu naruchiti sami, ne znaju gde, kako naruchiti...

tiha, na ebayu ako ima softver i ako pishe worldwide, nema prepreka da se naruchi :)

driver je napisao(la):
Pa bilo koja suma se isplati i preko 100evra, e-ducan postoji za one koji ne znaju da mogu naruchiti sami, ne znaju gde, kako naruchiti...

driver, ne mozemo bas da se slozimo sa tobom. Ipak dolazi puno ljudi koji:
1) ne zele da placaju on-line svojom kreditnom karticom
2) ne zele da se zamaraju sa carinom, postom i bilo kim ko je ukljucen u proces
3) zele da smanje troskove transporta
4) zele da im, ipak, neko garantuje da ce im ta roba stici
5) ...

Sto se tice potpisa, ok sto je uklonjen. Zao nam je, ali nije bio postavljen sa namerom da se reklamiramo. Uostalom, ljudi nas zovu i da bi dobili gomilu drugih informacija kako bi mogli da se snadju u ovoj dzungli.

Da li neko zeli da vidi stvarnu racunicu i sta vam drzava uzima na vrednost robe do 100 eura?
To vazi za slucaj da vam roba stize avionom na carinarnicu Aerodrom Beograd, a ne klasicnom postom. Onda procenite ko "dere".

BojanBG je napisao(la):
Nije problem da li prolazi na ebay-u već da li prolazi našu carinu !
15.decembra, narucio 3 sata (USA) =60 USD all
20.decembra, narucio tastaturu sa touchpadom (USA) =60 USD all
(visa virtuon, bidpay)

20.januara, stigla tastatura, i to je postar ostavio kod vulanizera u prizemlju (nisam bio kuci pa ga mrzelo da ostavlja obavestenja i da je vraca u postu, a vulanizer kaze, nije ni na potpis, pa OK, uzecu), sreca da je dobar pa mi je doneo.
Satovi jos nisu ?!
Zovem carinarnicu za postu (2646-084), kazu: "Ne mozemo proveriti, ne radi nam sistem vec 2 meseca." ?!!
Bas mi je krivo, (jedan sat kosta 10USD al mi se mnogo svidjaju, a ovde se ne mogu naci) pa postarina me kostala koliko satovi !

Nazad
Vrh Dno