Šta je novo?

Visa virtuon

Valtere, kakve veze ima razlog zashto kartice ne rade, kada ne rade :)

I nije paypal suspendovao Virtuon, jer da je tako, ne bi radio nijedan Virtuon na Paypalu, a rade svi koji su izdati pre septembra proshle godine. Kada te kartice isteknu, nove nece raditi vishe, jer su namerno promenjene, da bi te naterali da uzmesh Revolving.

driver je napisao(la):
Valtere, kakve veze ima razlog zashto kartice ne rade, kada ne rade :)

I nije paypal suspendovao Virtuon, jer da je tako, ne bi radio nijedan Virtuon na Paypalu, a rade svi koji su izdati pre septembra proshle godine. Kada te kartice isteknu, nove nece raditi vishe, jer su namerno promenjene, da bi te naterali da uzmesh Revolving.

Da bi nekog Raiffeisen naterao !? Tesko. Neki tesko ili nikako, ne mogu dobiti revolving.Ja je imam, ali nije raiffeisen, i opet ne prolazi na PayPal.To sto radi Raiffeisne revolving je zbog toga sto se card location numbers vidi na Austriju.Ako uzmes karticu koja se po brojevima vodi na SCG nece proci na payPal u to budi 100%

Poslednja izmena:
Pa kad smo boranija. Umesto da je svako kome nije paypal dozvolio da napravi nalog na SCG poslao mail i trazio tako nesto za SCG umesto sto svi imaju naloge na Zimbabve, Grcku i neke druge zemlje sad ne bi imali ovaj problem. Paypal ima neke zemlje koje mogu da otvore dzabe nalog samo za placanje tako da nema prepreke (bar je ja ne vidim) da isto to urade za nas.

driver je napisao(la):

Ovo ko kad mi ortak koji radi na obezbedjenju prica price "iz prve ruke". Mislim da ovo ne moze biti dalje istini.

Poslednja izmena:
nemanjas je napisao(la):
Umesto da je svako kome nije paypal dozvolio da napravi nalog na SCG poslao mail i trazio tako nesto za SCG umesto sto svi imaju naloge na Zimbabve, Grcku i neke druge zemlje sad ne bi imali ovaj problem. Paypal ima neke zemlje koje mogu da otvore dzabe nalog samo za placanje tako da nema prepreke (bar je ja ne vidim) da isto to urade za nas..

Ja ipak mislim da ne bi Paypal to podrzao iz prostog razloga što smo u SCG, da li znas neke slucajeve da je PayPal uz e-mail, podrzao nekog iz neke zemlje koje nema na njihovoj listi?

Ja pre neku godinu kad sam otvarao nalog na PayPalu sam poslao mail da nema Jugoslavije na listi. Odgovor je bio da nije moguce zato sto nisu u mogucnosti da omoguce podizanje novca sa tog racuna (onaj deo PayPal mogcnosti da ti i podignes pare sa tog racuna u svojoj Banci). Zato je moj PayPal racun otvoren na adresu i moj racun sa Kipra.

Videh sada u listi spisak zemalja (mahom ex komunisti) koje su sada na listi PP podrzanih zemalja i ciji drzavljani mogu da preko pp placaju, ali ne i da podizu novac. Kapiram da PP moze ukoliko bude to i trazeno od njih da omoguci tako nesto i za SCG, ako se pokaze da ima potrebe.

nemanjas je napisao(la):
Ja pre neku godinu kad sam otvarao nalog na PayPalu sam poslao mail da nema Jugoslavije na listi. Odgovor je bio da nije moguce zato sto nisu u mogucnosti da omoguce podizanje novca sa tog racuna (onaj deo PayPal mogcnosti da ti i podignes pare sa tog racuna u svojoj Banci). Zato je moj PayPal racun otvoren na adresu i moj racun sa Kipra.

Videh sada u listi spisak zemalja (mahom ex komunisti) koje su sada na listi PP podrzanih zemalja i ciji drzavljani mogu da preko pp placaju, ali ne i da podizu novac. Kapiram da PP moze ukoliko bude to i trazeno od njih da omoguci tako nesto i za SCG, ako se pokaze da ima potrebe.

pre bih rekao dok mi ne ispunimo neke uslove koje oni traze

Da ne otvaram novi tred...
Jel prolazi virtuon na amazonu? Tamo, ako sam dobro razumeo, nema posrednickih kompanija (poput paypala) vec ide direktno uplata?

driver je napisao(la):
Mozesh da izaberesh koju hocesh zemlju, nije fora uopshte u zemlji, nego u kartici. Revolving ce proci gde 'ocesh, takva je kartica.

Shto se tiche ovog za 1000 din, ne razumem kakva je to usluga ?

Pa kada konkretno na e-buy u ne mozes da platis neku stvar preko pay pala nego ti prodavac posalje broj svog internacionalnog racuna na koji ti moras da uplatis odredjen novac, e tu ti odes u raiffeisen banku , odneses broj racuna na koji oces da uplatis novac , oni kazu u redu i daj jos 1000 din za izvrsenu transakciju(sto je jos gore ne mogu da skidaju novac sa kreditne kartice koja je inace njihova visa revolving nego otvore devizni racun na koji ti uplatis pare pa onda oni skidaju sa njega novac i salju dalje-glupo ali rekose da ne postoji drugi nacin).Opet nije problem ako tako placas robu od 100-200 evra pa tih dodatnih 12 evra nije puno ali ako oces da kupis nesto od 5 evra onda je vec malo glupo to ukupno platiti ~ 17 evra.

VALTER je napisao(la):
Ja ipak mislim da ne bi Paypal to podrzao iz prostog razloga što smo u SCG, da li znas neke slucajeve da je PayPal uz e-mail, podrzao nekog iz neke zemlje koje nema na njihovoj listi?

Da, ali zashto ne radi svaki virtuon izvadjen posle septembra, a svaki pre toga i dalje radi ?

nemanjas je napisao(la):
Ovo ko kad mi ortak koji radi na obezbedjenju prica price "iz prve ruke". Mislim
da ovo ne moze biti dalje istini.

Pa ne znam shta da ti kazem, ali ovo nije nikakva teorija, niti zvanichne informacije, ovo je moje iskustvo. Ja ne radim u Rajfajzenu niti imam neke veze kod njih, vec me samo interesuje kupovina sa ebaya/US, shto radim bar jednom nedeljno. Pogledaj koliko na forumu ima ljudi koji nisu uspeli da otvore paypal a uzeli su karticu u poslednjem kvartalu proshle godine i pochetkom ove, a na kraju se provalilo da Virtuon vishe ne radi.Ja znam tri choveka kojima stariji Virtuon radi potpuno normalno (Leksa je jedan od njih). Revolving naravno radi bez ikakvih problema.

Jedan Baja je napisao(la):
Pa kada konkretno na e-buy u ne mozes da platis neku stvar preko pay pala nego ti prodavac posalje broj svog internacionalnog racuna

Nije to loshe kao neka poslednja opcija, ali vecina to sigurno nece da prihvati.

@to all: Shto se tiche nashe zemlje u Paypalu, ne znam kako neko uopshte i pomisli da ih pita to i da se nada, kada fali jedno 50 jachih zemalja pre nas.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Pa zar nije malo cudno da Raiffeisen modifikuje kartice da ne rade bas na PayPalu? Ako su oni nesto zeznuli (namerno ili slucajno) onda te kartice ne bi radile manje-vise nigde. Kol'ko sam video, prvih 8 cifara (koje sadrze ID banke) je isto i na starim i na novim virtuonima.

Pa koje je onda objashnjenje ? Ja ne mogu nichega drugog da se setim ;)

driver je napisao(la):
Ja znam tri choveka kojima stariji Virtuon radi potpuno normalno (Leksa je jedan od njih). Revolving naravno radi bez ikakvih problema.
Evo da se dodam na tu tvoju listu ljudi. :D

driver je napisao(la):
@to all: Shto se tiche nashe zemlje u Paypalu, ne znam kako neko uopshte i pomisli da ih pita to i da se nada, kada fali jedno 50 jachih zemalja pre nas.
Naravno sad ce da krene prica kao sto je svojevremeno isla prica za vreme bombardovanja. :d
Zasto neko mesto(ne znam sad koje, zaboravio sam) nije bombardovano?
Zato sto je sekretarica spustila generalu kafu na to mesto na mapi. Sto je najveca fora ljudi su stvarno verovali u to.
Tako ce sad da krene prica, kako je neko rekao nekome da neko promeni brojeve kartica, tako da ne rade samo na PayPal-u. Ma daj...

Driver-u, sta bi imas li revolving Intese ??
Mozes li da probas da je registrujes na PayPal-u ??

Moja zena ima stari Deltin Mastercard, sad to je valjda revolving poshto se placa u ratama, probao sam je davno, i nije htelo da chuje :) Sa tom karticom sam preko neta uspevao samo na retkim sajtovima po Evropi. Uzela je skoro novu, mozda ce sad da radi ? :)

To i cekam, da proveris da li radi ta nova Intesina revolving... :D

Poslednja izmena:
Današnja informacija, za one koga interesuje: uplata za Rapidshare RADI sa Visa Virtuon karticom Raiffeisen banke.

Samo jedno pitanje. Zashto je rapidshare toliko bitan, pogotovo shto moze free ? :)

Evo probao Mastera Intesinog i dupe ;)

"The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal."

Kako prolazi Raiffeisen Visa Revolving ? Lepo ja kazem da je to Austrijska kartica, nema veze sa nama...

za raiffeisen revolving karticu potreban tekuci racun min. 6 meseci ...
na moje primedbe na smanjenu prolaznost njihove virtuonke, kazu nemaju pojma i da je sa njihove strane "sve u redu"..

kako kupiti robu preko interneta u 21. veku... strasno

driver je napisao(la):
Kako prolazi Raiffeisen Visa Revolving ? Lepo ja kazem da je to Austrijska kartica, nema veze sa nama...

To sam i ja lepo rekao prvih osam brojeva se vode na At. i to je sve! Mozda je resenje da uzmemo VIRTUONKU sa www.epassporte.com to je americka i mozda ce prolaziti.Aj ko proba nek javi ! :wall:

Spotter je napisao(la):
kako kupiti robu preko interneta u 21. veku... strasno

Zaboravio si najvazniji deo....iz Srbije :(

Pa uzmite karticu na roditelje, tetke, ujake, zaove, shurnjaje, starog svata :D ako vec sami ne mozete.

driver je napisao(la):
Samo jedno pitanje. Zashto je rapidshare toliko bitan, pogotovo shto moze free ? :)

Zato sto je ovako brze i obilatije!!!

Samim tim Visa Virtuon Raiffeisen banke radi za bilo koje internet placanje jer se kartice vide kao da su u Austriji bas zbog poslednje 3 cifre koje su uz broj kartice na poledjini!

proximo je napisao(la):
Samim tim Visa Virtuon Raiffeisen banke radi za bilo koje internet placanje jer se kartice vide kao da su u Austriji bas zbog poslednje 3 cifre koje su uz broj kartice na poledjini!
Poslednje tri cifre su CVV broj i one nisu deo broja na kartici. To je vise kao neki PIN da dokazes da fizicki imas karticu. Broj banke je prvih 7-8 cifara broja, ostatak je broj racuna i poslednja je kontrolna.

proximo je napisao(la):
Zato sto je ovako brze i obilatije!!!

A shta to ima toliko na rapidshare-u da je vredno placanja ? :D

proximo je napisao(la):
Samim tim Visa Virtuon Raiffeisen banke radi za bilo koje internet placanje

ne znam o kojoj raiffeisen banci pricas, ali moju virtuonku su u poslednjih 10 dana odbili 'samo' skype, moneybookers i paypal...

Neshto se zbunio proximo ;)

Spotter je napisao(la):
ne znam o kojoj raiffeisen banci pricas, ali moju virtuonku su u poslednjih 10 dana odbili 'samo' skype, moneybookers i paypal...

isto i kod mene raiffeisen virtuon uzeta pre mesec dana odbil paypay i ebay

Sto se tice Raiffeisen Visa Virtuon kartice, i ja sam pre neki dan imao problema sa verifikacijom. Tj. problem je najverovatnije u banci , ne podrzavaju verifikaciju. (kod 2CO.com sigurno provereno). :( i sta sad da se radi? nista izvaditi drugu u drugoj banci(kako sam dosad nacuo elektron kartica od Vojvodjanske Banke radi odlicno)...

Ovaj ceo thread ko gluvi telefoni :)

Nazad
Vrh Dno