Šta je novo?

Visa virtuon

violinista je napisao(la):
@Driver: Jesam, čuo sam, pa?

Ovaj način je jednostavniji, brži, manje se gubi vremena itd itd.

:wave:

Mislim da ti ipak ne znash kako news funkcionishe :D Otprilike 5 minuta dnevno posla...

proximo je napisao(la):
Nisam se zbunio nego ti kazem da radi! Pa, platio sam sa njom pre 15 dana! nema nikakvog razloga da ne radi jer ne postoji mogucnost "prevare"! Ako imas sredstava na njoj transakcija se vrsi trenutacno, a ako ne kartica biva odbijena!

Ne znam cemu tolika frka i polemisanje!

Jel si ti uopshte prochitao ovaj thread ? Rade stare virtuon kartice, ali za par meseci nece raditi nijedna, kada te stare isteknu. Ko je uzeo karticu u poslednjih par meseci ne radi paypal, ne radi gomila stvari, mozda rade neki bezveze sajtovi, ali ono shto je najpotrebnije, ne radi.

Poslednja izmena:
Dobro, sada svi mi nista neznamo, a ti si vec sve isprobao i sve znas!Ma daj!

Visa Virtuon ce i dalje bitni priznata kao sredstvo placanja i ni po cemu se ne razlikuje od bilo koje platne kartice! Nece nas odbijati samo zato sto smo iz Srbije ako iza nas stoji renomirana banka. U zavisnosti od onog kome trebamo nesto uplatiti postoje samo 2 opcije:
1. podrzano placanje virtuonom
2. nije podrzano placanje virtuonom

driver je napisao(la):
Rade stare virtuon kartice...

Vazi!!! Moja kartica je stara celih 15 dana (2. po redu)!

Tony je napisao(la):
Cool, hvala na informaciji.

Mislis na virtuon? Uzeo bih nju pre ove vojvodjanske, jer, cini mi se, ima bolju prodju ukupno gledano.
Da, Virtuon RF banke izdat februara ove godine. Platio sam knjige prosle nedelje na americkom amazonu (www.amazon.com) i nije bilo nikakvih problema. A nisam imao problema sa njom ni na drugim sajtovima koji su je i ranije primali (osim na PayPalu ali to je vec poznato :mad: ).

Poslednja izmena:
proximo je napisao(la):
Dobro, sada svi mi nista neznamo, a ti si vec sve isprobao i sve znas!Ma daj! Vazi!!! Moja kartica je stara celih 15 dana (2. po redu)!

Otvorio si Paypal tom karticom ? Kupovina neke knjige ili CDa se ne vazi, ovde se pricha o ozbiljnoj trgovini na ebayu i placanju preko paypala...

proximo je napisao(la):
Visa Virtuon ce i dalje bitni priznata kao sredstvo placanja i ni po cemu se ne razlikuje od bilo koje platne kartice! Nece nas odbijati samo zato sto smo iz Srbije ako iza nas stoji renomirana banka. U zavisnosti od onog kome trebamo nesto uplatiti postoje samo 2 opcije:
1. podrzano placanje virtuonom
2. nije podrzano placanje virtuonom

kao sto vec rekoh, nekad se dosta toga moglo sa RF virtuonkom, danas vec mnogo manje... da li je to "diverziona" delatnost RF banke (forsiranje Revolving kartice) ili nesto drugo - ne znam, ali Virtuon nije pouzdana kartica i moze se koristiti samo se po APP sistemu (ako prodje-prodje ;) )
meni licno je najvece razocarenje sto je vise ne prihvata skype (ni posredno moneybookers koji ne moze da je verifikuje(!?) )....

Poslednja izmena:
Ljudi mene interesuje da li cu ako sad izvadim VISA Virtuon karticu moci da je koristim na moneybookeru, i da li je bolje da uzmem VISA Revolving ili Virtuon ako mi je jedino moneybookers bitan.

Naravno da je Revolving bolji, radi svuda, koliko puta treba da se ponovi, dok je sve manje sajtova gde radi Virtuon. Samo tu postoji razlika, jer se virtuon uzima po principu dash 20e, uzmesh karticu, za revolving se moraju ispuniti neki uslovi aka morash da budesh stalno zaposlen i da imash 14k minimum platu na rachun.

Da li je neko OVIH dana sa NOVOM virtuon karticom uspeo da plati rapidshare???

mozhe jedan konstruktivan predlog, jel bi neko od moderatora ili neko ko ima dosta iskustva sa online kupovinom mogao da napravi jedan topic koji ce biti sticky i u kome ce biti na jednom mestu skupljene sve bitne informacije o tipovima kreditnih kartica, gde prolaze, koji sajtovi shalju u srbiju a koji ne, koje je vreme potrebno da ta roba stigne i kako proci shto jeftinije sa troshkovima transporta, carine i ostalog ? ukratko - sve shto treba neko iz srbije treba da zna o online shoppingu :) meni bi, a verujem i velikom broju chlanova foruma stvarno pomoglo a mislim da ne iziskuje previshe vremena.

znaci precizirano je kako se kupuje preko neta ... ali nije kako se prodaje ?
mene to zanima, da li ja nekome neshto mogu da prodam ? i ako mogu kako ?
jel moguce da mi uopste nekako prodamo neshto na netu ? e-buy?
ozbiljno ljudi... vi bi samo da troshite pare (ima se, moze se) ali ja bih da zaradim neshto, ako je moguce!
kapiram da ce ovo interesovati jos neke. ajde bankari :)

*i stvarno ne znam zashto bi neko platio clanstvo na rapidshare? ok jeste 10e? ali koliko dugo traje? mesec dana ? i vi svakih mesec dana uzimate nalog ? shashavi ste skroz. downloadujete crackovan software a placate download. nebuloza totalna.
a sto se tice brzine neta. pa mi ni nemamo uslove da se trkamo sa tim serverom, tako da je to jedna glupost vishe!

@Rev
To bi bilo sjajno al' mislim da je potrebno mnoooogo vremena i napora odrzavati validnost tih podataka u takvom sticky-ju.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Naravno da je Revolving bolji, radi svuda, koliko puta treba da se ponovi, dok je sve manje sajtova gde radi Virtuon. Samo tu postoji razlika, jer se virtuon uzima po principu dash 20e, uzmesh karticu, za revolving se moraju ispuniti neki uslovi aka morash da budesh stalno zaposlen i da imash 14k minimum platu na rachun.

Posto nisam zaposlen preostaje mi samo Virtuon (kartica mora da bude na moje ime), kolike su sanse da cu ja ako sad izvadim tu karticu moci da je koristim na moneybookersu.

Mogu samo da ti kazem da se necesh ovajditi Virtuonom, na sve manje sajtova radi, ko zna da li ce raditi uopshte za nekoliko meseci. Vidi da ti roditelji ili ko moze uzme revolving, kada si zaposlen to je vrlo lako...

Crash Owerride je napisao(la):
Sta si tacno hteo da kazes ovim ?

News serveri, rapidshare je smeh za to shto ti hocesh. Imash po benchu milion mojih postova o tome, potrazi kad vec nisi u toku...

@driver
nasao sam nekoliko topica ali mi nije bas najjasnije o cemu se radi????
Ako te ne mrzi da ukratko razjasnis, mnogo bi mi znacilo posto vidim da su ljudi uglavnom odusevljeni news serverima.
Sta je potrebno za koriscenje i kako uostalom funkcionise citava stvar itd. ?
Hvala unapred.

Cek kako neko moze da platis rapidshare bez paypala? Jel moguce uopste?

Moguce je!!!
Biras opciju INET CASH i nakon toga opciju VISA. Unosis svoje podatke , a za zemlju biras Serbia&Montenegro.
Za onaj poslednji (zaboravih kako se zove ) 6-ocifreni broj koji treba da se unese kao zamlju biras Yugoslavia i unosis svoj fixni broj telefona na koji ce ti kroz par sekundi automat saopstiti kod.
I to je sva mudros'.... :wave:

Poslednja izmena:
supersk je napisao(la):
@driver
nasao sam nekoliko topica ali mi nije bas najjasnije o cemu se radi????
Ako te ne mrzi da ukratko razjasnis, mnogo bi mi znacilo posto vidim da su ljudi uglavnom odusevljeni news serverima.
Sta je potrebno za koriscenje i kako uostalom funkcionise citava stvar itd. ?
Hvala unapred.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=94693&highlight=newshosting
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=80494&highlight=newshosting
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=96644&highlight=newshosting

I kad to uradish, za*ebesh se :)

Ovo cu samo (josh) jednom da kazem, pa dobro pamtite :)

1) www.astraweb.com, 15$ mesec dana, 4 razlichite konekcije (IPa)
2) program newsleecher
3) www.nzbzone.com - jednokratna donacija 5$, moze sva chetvorica da koriste isti nalog.

Moze i www.newzbin.com, ali on je loshiji i placa se stalno.

Koga neshto vishe interesuje, bacajte mailove da poshaljem svima konkretnije objashnjenje, jer ovde ne moze da se pishe o tome u crevca...

jel ima neko da hoce da izdelimo pretplatu za news?!!?!??!!?

Hocu ja, ali nemam platnu karticu.Ako imas ti javi na PM pa da se dogovaramo...

Dakle,

Da li neko zna da li se isplati kupiti i uvesti polovni foto aparat preko E-baya, ili nekog drugog online trgovca?

Prvenstveno me zanima carina i porez (PDV). POd uslovom da uspem da platim odavde nekom u americi ili engleskoj. Dakle, nashao sam da po novom zakonu carina na foto aparate iznosi 5%, pitanje je da li se placa PDV od 18% prilikom ulaska u zemlju? Naravno, uzimam da ce carinici da ga procene na više od 100 eura, iako je polovan, i iako ce mi prodavac napisati da vredi 100 dolara i da je u pitanju poklon.

Da li neko ima iskustva u vezi sa ovim?

cimbatroy, zashto postujesh isti post na tri mesta ?

Ajvidim da topic nije bas cesto vidjen, ali d apsoatim pitanje.
Porcaskao sam gomila fpruma ali nigde nisam nasoa resenje kako da kupim nesto preko ebaya. Znam da Visa Virtuon sluzi za kupovinu, ali dali je neko vec imao iskustvo???
Ja imam otp visa virtuon karticu, tj narucio sam, treba da mi stigne za nedelju dana ali mnene interesuj dali da mogu koristiti na ebay?

Jel mogu da se primaju pare reko Vise Virtuon od Rajfajzen banke na dinarski racun?
Ako pitas radnike Rajfajzena da li mogu da se primaju pare preko Visa Virtuon - dobices odgovor glatko NE (mada to, srecom, nije tacno)

Ako primis pare, primices ih na devizni racun. Nema nikakvih prepreka, cim pare legnu, da ih prebacis na dinarski (s tim sto gubis na kursnim razlikama)

Nazad
Vrh Dno