Šta je novo?

ViewSonic ViewPad 10s

Znaci VS10s, POV mobii tegra su u stvari preimenovani advent vega.

Da. Advent vega je izasao prvi i ima najnizu cenu od pomenuta tri modela, ali i dolazi sa 8gb memorije (SD card), dok ostala dva dolaze sa 16gb. U vreme kada sam ja kupio VS10s, bio je povoljniji do POV-a, dok Vega nije ni mogla da se pazari kod nas.

da li je neko uspeo da poveze ovaj tablet sa pc? musko-muski usb?
spojio sam ali nista se ne desava, treba mi za prenos podataka...znam da moze i na druge nacine ali ovaj mi treba

U, ja sam se zesce namucio dok nisam uspeo da nateram usb da radi, sve u svemu moras da instaliras drajvere. Koji rom imas?

Izasao update bluetooth fix za vega 3.2, instalirao sam i gle cuda blutut radi. I ne samo to nego sam i SE 702c mobilni upario da radi kao modem tako da mi je tablet ladno prepoznao ovaj fon i sad mi sluzi kao modem za net. To je najobicniji telefon koji ima blutut ali ima opciju da radi i kao modem. Baterija mi na njemu traje nekoliko dana tako da sam resio problem 3g interneta.......

Ja sam uspeo da povezem misa i tastaturu preko bluetooth-a L(

@nnnn
nisam menjao ROM...
kako da instaliram drajvere za USB? i gde da ih nadjem? jednostavno ne reaguje kad ih povezem kablom, bar da registruje da se nesto desava...

@nnnn
nisam menjao ROM...
kako da instaliram drajvere za USB? i gde da ih nadjem? jednostavno ne reaguje kad ih povezem kablom, bar da registruje da se nesto desava...
USB driver ti je ovde http://ap.viewsonic.com/my/kbase/article.php?id=256 a tu imas i uputstvo za instalaciju:wave:
Na cetvrtom postu imas i uputstvo sto je ostavio erdelja kome i zahvaljujem na uputsvu za instalaciju vegacomba 3.2.Sve brze radi samo sam imao problema sa mVideoPlayerom nije hteo nista da pusta pa sam instalirao novi moboplayer i sada radi izvrsno.

Poslednja izmena:
Da li je neko probao Vegacomb 3.2 Build 7 na 3G verziji ovog tableta?
Gde mogu online da narucim musko-muski USB kabel?

Poslednja izmena:
taj vegacomb, to je honeycomb? kako radi? vredi li da se instalira u poredjenju sa stock romom?

Pa jesi li citao temu uopste, svi koji su instalirali ovaj ROM kazu da je ubrzanje znacajno. BT radi, ne znam
da li ima nekih drugih problema.

Sa ovim vegacombom sam se i ja zainteresovao za ovaj tab. Doduse ja bih isao na izvorni Advent Vega. Ne znam
da li su greske u specifikacijama ali vidim da za njega pise da ima Lipolimer bateriju koja je bolja nego Lijonska koja
je u ViewPadu. Jedino sto ga je tesko naci van UK, ali sam nasao sajt koji ima i radnje gde se moze preuzeti, ne mora
da se salje, i tamo kosta 23 000 sa karticom od 4Gb.

moze neko na pm da mi posalje link za igre za ovaj tablet,razmisljam da ga kupim sutra i da ga nosim na more... :)
jel rade gameloft igre?

Instalirao Sam vega3.2 build 8.1 I zasad sve radi kako treba. Radi provere reinstalirao Sam I stari rom da se uverim da stvarno ima razlike da ne umisljam I definitivno, ogromna je razlika u brzini. Ja imam docking I najveca fora je sto kad Sam nakacen na njega u host modu radi mi be problem a USB host a na samom tablet nece. Tako da mogu rec I da je ovo skoro pa potpuno funkcionalni rom

Sutra ujutru planiram da instaliram vegacomb i to zahvaljujući majstoru sa tabletromsa koji je korak po korak, sa sve slikama objasnio i za ovakve kakav sam ja razumljiv proces instalacije. Da ne kopiram sad celu stanicu, evo adrese za sve koji hoće da probaju:
http://tabletroms.com/forums/vega-rom-development/1734-vegacomb-moddedstock-installation-guide.html

Savet: ja sam čisto probe radi pokušao da povežem tablet sa pc-ijem na onaj proporučeni način stiskanjem back i power dugmića i nikako nije išlo. Onda sam negde pročitao da tablet treba uključiti u struju i odmah je proradilo.

Instlirao sam vegacomb 3.2 ali posle podizanja sistema pojavi se desktop i displej se nedugo zatim samo zacrni, Ugasim ga, ali kad ga ponovo upalim opet se pojavi prazan displej. U drugom slucaju vrteo je natpis vegacom do beskonacnosti, prilikom podizanja sistema. Sve sam radio po ovom uputstvu http://tabletroms.com/forums/vega-rom-development/1734-vegacomb-moddedstock-installation-guide.html, ne znam sta se desava, vidim drugima radi bez problema. Imam 3G verziju, mozda ovaj rom nije za njega, nego za obican 10s.

P.S. Kako da instaliram update 8.1?

Poslednja izmena:
Evo ja sam jutros instalirao vegacomb baš po uputstvu sa tabletromsa i nisam imao nikakvih problema. Instalacija je trajala manje od sat vremena i koliko sam danas stigao da proverim sve lepo radi. Doduše, ja nemam 3g, ali nešto sumnjam da je u tome problem. Inače, ne znam da li sam radio kako treba, ali sam i za update na 8.1 koristio onaj recovery, kao za vegacomb 7.
Utisci? Uopšte nije loše, mada moram da priznam da se ni na froyo (osim u slučaju filmova) nisam previše žalio. Čini mi se da je najveći dobitak baš u reprodukciji filmova - prvi player koji sam instalirao (recimo da je mobo) je pustio 720p bez seckanja :) Internet mi je i na froyu lepo radio, ali recimo da je sada malo brže. Zapravo mi je najveći problem sam honeycomb sa kojim se tek upoznajem, pa to malo traje. Igrice nisam probao - sva se moja interesovanja završavaju na angry birdsima, a to radi.
Najviše me nerviraju wallpapersi, jer mi osim ovih 5-6 wallpapera koji dolaze uz vegacomb, sistem sve ostale cropuje pa izgledaju bez veze. Ima li ko rešenje. I sad mi sve na tabletu nekako izgleda sitnije, kao da je promenjena rezolucija.

Legionnaire, mozes li uopste da podignes clockworkmod?

Mogu. Evo sad je uspeo da izdrzi nekih pola sata, sve je super radilo i onda opet puf...samo se zacrneo displej...

Probao wipe all i da instaliras rom iz pocetka? Ili da vratis stari i podignes ponovo Vegacomb?

wipe data/factory reset
wipe cache partition
Wipe Dalvik Cache

sve to odradio i instalirao ga bar 10 puta najmanje, svaki put ista situacija, malo radi i potom padne sistem. Probao i da vratim stari pa povovo vegacomb, i opet isto. Definitivno na mom tabletu ovaj rom ne radi.

Jel si stavio podlogu koja treba za rom? Moras da stavis custom build oficijalnog sa drugacijim particijama, pa tek onda preko toga vegacomb

"Stavljanje podloge" je zapravo update firmvera sa 1.08 na 1.09 (ovo se pominje negde na početku ove teme). Moj 10s je došao sa 1.09 tako da sam taj korak preskočio onda, a i sada. Instalirao sam vegacomb bez problema i radi lepo. Legionnaire - da proveriš koji imaš firmware (settings-about phone-kernel version. Tu u gomili nekih brojeva imaš i ova tri broja - 108 ili 109, što ti govori o firmwareu). Sama procedura ovog updatea tj stavljanja podloge, koliko sam video pomalo liči na ovaj update, a ima i ona predigra sa back i power dugmićima. Možda je zaista tu problem.

Inače, liči mi da je vegacomb pravljen i za 3g modele, jer sada imam i opciju "contacts" kao na telefonu, koju nisam inače imao na froyu. Čak je u nekim momentima tražio da uključim gps, iako ga nema.

Kreatori ovog roma ZAHTEVAJU da se postavi kao osnova modifikovani rom koji sam naveo u uputstvu, a procedura instalacije je identicna kao i flesovanje originalnog roma.

Na zalost, usb kabal sam ostavio u firmi, a ja sam na godisnjem, tako da nisam jos probao poslednju verziju vegacomba, ali sam peredhodne verzije probao i sve radi kako treba kada se ispostuje procedura instalacije.

Sent from my Corvus5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
To je OK - lepo ljudi kažu da mora prvo da se stavi Newbe's Stockmodded rom, pa tek onda Vegacomb. Ja pričam o prethodnom koraku, tj pripremi tableta koju sam preskočio jer mi je bilo bez veze da reinstaliram 1.09 firmware koji mi je već bio na tabletu.

Upravo u tome i jeste problem. Ako ispostujem uputstvo i instaliram prvo ModdedStock v2 pa onda Vegacomb, nece ni da podigne sistem, zapadne u beskonacni boot loop. Ali ako instaliram ModdesStock v1, uspeva da podigne vegacomb, ali radi svega 10-ak minuta posle cega se displej samo zacrni.

To je OK - lepo ljudi kažu da mora prvo da se stavi Newbe's Stockmodded rom, pa tek onda Vegacomb. Ja pričam o prethodnom koraku, tj pripremi tableta koju sam preskočio jer mi je bilo bez veze da reinstaliram 1.09 firmware koji mi je već bio na tabletu.

Izgleda nisam bio jasan, onaj link ka flesovanju viewsonic-ovog roma sam stavio cisto kao uputstvo kako se flesuje bez cwm-a. Nema potrebe flesovati originalni rom.

Sent from my Corvus5 using Tapatalk

Vrh Dno