Šta je novo?

ViewSonic ViewPad 10s

@legionnaire

Ako sam dobro ispratio sta se desavalo zadnjih par dana, sa ovim promenama koje si napravio uspeo si da resis svoj problem sa VegaComb-om?!? Ne zelim da me pogresno shvatis, ali bi bilo posteno da navedes da je ovo u principu samo vizuelna modifikacija VegaComb-a b8.1 (sa povecanom sistemskom particijom).
Iskreno se nadam da posedujes potrebno znanje da ucinis ovaj ROM stabilnijim i boljim (razvoj i modifikacija potrebnih drajvera) i bilo bi divno da uspes da okupis neku ekipu i da se pripremite za "razvaljivanje" Ice Cream Sandwich-a.

Pozdravljam pojednostavljenu instalaciju i nadam se da me nisi pogresno shvatio, jer sam ja totalni duduk za ove stvari i nemam pravo nikoga da kritikujem. Samo napred!!!

Poslednja izmena:
Sto se tice Ice Cream Sandwich-a, Google ce za razliku od Honeycomba da objavi source, tako da brzo po mozemo da ocekujemo Cyanogen based na 4.0 i buildove za sve uredjaje koju su zvanicno i nezvanicno podrzani.

Sto se tice Ice Cream Sandwich-a, Google ce za razliku od Honeycomba da objavi source, tako da brzo po mozemo da ocekujemo Cyanogen based na 4.0 i buildove za sve uredjaje koju su zvanicno i nezvanicno podrzani.

Daj Boze da si u pravu... Mada, moram da priznam da vec 2 nedelje koristim VegaComb b8.1 i jaaaaaako dobro radi. Za moje potrebe, sve radi kako treba, mozda jos samo video chat...

Ja sam ga kreirao, kod mene radi savrseno! Koga ne mrzi da proba, neka instalira, pa nek mi javi evetualne greske da mogu da ih ispravljam.

Za instalaciju svaka cast, ali imam jedan problem sa web browser-om, kada sam na netu, kada otvorim stranicu, nakon 10-15 sekundi se browser sam gasi i vraca na pocetni ekran i vraca mu pocetni desktop (skida postavljeni wallpaper)

Za instalaciju svaka cast, ali imam jedan problem sa web browser-om, kada sam na netu, kada otvorim stranicu, nakon 10-15 sekundi se browser sam gasi i vraca na pocetni ekran i vraca mu pocetni desktop (skida postavljeni wallpaper)
Na taj problem sa browserom se mnogi zale, meni se desilo 2-3 puta za sve vreme koriscenja, ali nije vracao dafault wallpaper. Upuceniji u android kazu da bad sectori izazivaju ovaj problem. Probaj ponovo instalirati sistem. Pozz

Sada sam slučajno provalio - ne radi mi HDMI izlaz (vegacomb 8.1 instaliran) - povezao sam tablet na TV, but nema ni slike ni zvuka. Jadni Froyo je makar to radio kako treba. Kakva je situacija kod vas po pitanju HDMI-ja i ima li rešenja osim nekog novog updatea?

Sada sam slučajno provalio - ne radi mi HDMI izlaz (vegacomb 8.1 instaliran) - povezao sam tablet na TV, but nema ni slike ni zvuka. Jadni Froyo je makar to radio kako treba. Kakva je situacija kod vas po pitanju HDMI-ja i ima li rešenja osim nekog novog updatea?

Izasao je Vegacomb 3.2 Build 9n pa probaj.

Ja nisam probao HDMI izlaz, a verovatno cu opet zaboraviti da probam kada se vratim sa posla...

Bilo ga je u win-winu. Ja sam gledao, dvoumio se i na kraju mi se nije davalo 2.5 00 din za dock.
Inače noćas sam postavio bild 9 - to mi izgleda kao novi rom, a ne kao što je 8.1 bio samo update. Izgleda da su objedinili taj update i još neke ispravke ranijeg roma i izdali sve kao kompletan novi rom.
Koliko sam provalio usb i dalje ne radi, a hdmi ću da probam tek kad se vratim sa posla.

Hm... Moraću da pogledam ako im prođem nekad pored neke radnje...
USB radi kao sat, a mod menjaš onom Shuttle aplikacijom. Ja ubadao tastaturu, miša, par flešića, sve radi.

Ako neko zeli da proba ViewCOMB 3.2 Build 2, prepoznaje tablet kao ViewPad 10s a ne kao Vega.

ViewCOMB-3.2-Build-2-Home-Screen.jpg

Promene u ViewCOMB 3.2 Build 2 u odnosu na prethodnu verziju:
- App Launcher je sada sa 5 redova
- Bluetooth radi
- Dodata aplikacija Movie Studio
- Google Books aplikacija izbačena
- Camera libraries doterano
- USB Host radi
- Ne prekida aktivnu USB konekciju
- Splash screen promenjen
- Boot animacija promenjena
- Podrazumevana pozadina promenjena
- Dodato još pozadina
- Sistemska particija: 150MB

Ostale detalje pogledajte ovde.

Ivanhoe: "USB radi kao sat, a mod menjaš onom Shuttle aplikacijom. Ja ubadao tastaturu, miša, par flešića, sve radi."

Samo da pitam - a koja shuttle aplikacija? Sa marketa nešto?

Shvatio. Moram da priznam da nisam ni snimio, a kamoli upotrebio shuttle tools! Radi usb, a hdmi je sa bildom 9 počeo da baca sliku na TV, ali ne preko celog ekrana, već pomereno ka levom gornjem uglu. Drugim rečima, prilično neupotrebljivo, ali nekako mislim da to ima veze sa rezolucijom - ne znam kako vama, ali meni slika na tabletu sa vegacombom izgleda dosta sitnije, kao da je povećana rezolucija. Kao da više nije 1024x600, već nešto što više liči na 1280x800. Verujem da to nije moguće, ali isto tako verujem i svojim očima kada kažem da je sada sve sitnije - npr na internetu svaki sajt moram malo da zoomnem da bih bolje video (a što ranije nikada nisam radio). Takođe, pokušao sam da stavim neke druge wallpapere (osim onih par komada koje dolaze uz vegacomb) i bez obzira na rezoluciju slike koju sam postavljao tera me je da je cropujem i odsečem makar polovinu. Da li se to vama dešava?
Da li je ovo uopšte problem? Ja bih rekao da jeste, ali ne znam kako da mu vratim native rezoluciju.

Mozes da promenis dpi u build.prop ako ti ne odgovara sadasnjih 120. Probaj 140 ili 160, mada je to meni suvise krupno.

E *** - gde su build properties i kako se menja dpi? Zahvalan za svako objasnjenje i pomoc.

Treba ti Root Explorer, odes u System, nadjes fajl 'build.prop', pa open in text editor i nadjes stavku ro.sf.lcd_density=120 pa promenis brojku. Save, reboot, done.

A da, u browseru default zoom moze da se postavi na close, pa budu malo krupnija slova.

Hvala. Close default zoom je bilo sasvim dovoljno. "Sitniji" browser mi je najviše i smetao.

Ljudi, kakva su vasa iskustva sa Vegacomb 3.2 Build 9n?

Meni je 8.1 radio ko sat i stvarno nisam imao nikakve zamerke, ali kada sam presao na 9n... Sve sam uradio po PS-u, od nule i cini mi se ko da je nestabilniji i javljaju mi se greske o kojima sam do sada samo citao.
Ako niko drugi nema problema sa novom verzijom, onda cu ponovo da flesnem pa da vidim kako ce biti, a mozda probam i 9b.

U principu nista strasno, ali ponekad iskace iz browser-a (njegovog), zna da zakoci prilikom izlaska npr. iz Youtube-a, ako se nisam istripovao, ali zna i vreme da mi promeni...
Cini mi se da nije vise onako brz i "tecan" kao 8.1, vec me podseca na one prve vegacomb-ove. A da, i youtube je poceo da mi secka?!?!

Nista pretarano zabrinjavajuce, ali me interesuju i vasa iskustva... Na cemu je baziran ovaj tvoj zadnj ROM?

Ja nisam uspeo da instaliram ni 9n ni 9b. 9n se podigne i ali kada ga ugasim nece vise ni da pisne, a 9b dolazi samo do boot screen-a i non-stop se resetuje

Hvala probacu veceras pa cu istaci svoje utiske. U svakom slucaju svaka cast na dosad uradjenom poslu, drago mi je da se neko od nashih ljudi prihvatio ovog posla

Hteo bi da instaliram od legionnaira ViewCOMB 3.2 Build 3 i da vidim kako to izgleda ali ne mogu vise da povezem comp i tablet, gasi se tablet i posle nekih 10 min. se opet pali i ne mogu da se povezem sa compom pa me interesuje da li ovaj OS ima u zip fajlu da ga instaliram preko CW moda posto samo tako mogu da instaliram nove os, tako sam instalirao i Vegacomb 3.2 Build 9n i Update 1.Hvala:d

Evo da se pridruzim i ja, bilo bi jako lepo ako bi uspeo da napravis i zip varijantu pa da mozemo da instaliramo preko cwm. Ja dok udjem u mod za povezivanje sa pc-ijem dobijem ospe... :)

Evo da se pridruzim i ja, bilo bi jako lepo ako bi uspeo da napravis i zip varijantu pa da mozemo da instaliramo preko cwm. Ja dok udjem u mod za povezivanje sa pc-ijem dobijem ospe... :)
Pripremam novu verziju, cim bude gotova, postavicu i zip varijantu ovde na forumu.

Nazad
Vrh Dno