Šta je novo?

ViewSonic ViewPad 10s

I ako ga nema, pojavice se Honeycomb rom za hrabrije na XDA. Poceo sam da se nosim mislju da neki proizvodjaci namerno prave lose romove na hardverski zanimljivim uredjajima, da bi privukli iskusnije korisnike koji ce odmah rootovati i izgubiti garanciju.

Ono što mene interesuje je da li će biti 3G+GPS modela kod nas? :) Ako neko ima mogućnosti da naruči za sigurne kupce, ima sigurnog kupca. :)

Pandurov je najavio da ce biti, ako bude dovoljno interesovanja (pise u ovom threadu, procesljaj). A interesovanja ce sigurno biti, ako razlika u ceni ne bude prevelika u odnosu na klasicni model.

Video sam, pa baš zato rekoh da napišem nešto, da iskažem to interesovanje. :)

U principu, ako bi eksterni 3G modem radio lepo preko USB-a, ne bih imao preveliku potrebu za integrisanim 3G slotom, no budući da je sve to nesigurno (a želim i GPS) ipak mislim da ću ga kupiti sa full opremom.

Ja bih u stvari najsrećniji bio ako bi ga Vip ponudio u kombinaciji sa onim njihovim flat Internet paketima po nekoj povoljnijoj ceni, ali oh well, šta je tu je. :)

Poslednja izmena:
Meni bi smetalo da mi visi USB negde sa tableta, tako da mi ovo resenje ne bi pilo vodu. Premali je tablet za to. Radije cu da odradim wifi tethering sa telefonom. Slazem se da bi bio pun pogodak kupiti ovakav uredjaj sa 3G+GPS kombinacijom, ali sve zavisi od cene.

Pa to jesi u pravu, i meni bi smetalo da štrči, ali to je u slučaju krajnje nužde. :) A s druge strane, smeta mi i WiFi tethering, zato što će da ždere bateriju na telefonu, a tablet mi i treba zbog mobilnosti, kad punjač nije uvek dostupan. A i volim da držim stvari jednostavnim. :)

Slazem se, zato bih i ja vise voleo da se pojavi koliko toliko povoljan 3G uredjaj. Medjutim, dokle god ih nema, meni je najbolja alternativa tethering.

Prve količine 10s modela sa 3G-om se ove nedelje pojavljuju na ViewSonic magacinu u Evropi. Poručili smo i možete ga očekivati 06. aprila u radnjama.

V10S Android-2.2 with Adobe Flash 10.1. 10.1" TegraT20/512M DDR2 /512M/Polymer /12W/WLAN+BT/3G+GPS/1.3Cam/touch/mSD16G/Black
Okvirna cena 40.000 - 41.000 RSD.
Sa istom isporukom stižu i dock-ovi.

Au! Pa to je 6-7k razlike, sto uopste nije mnogo! Jos ce ispasti i jeftiniji nego Viewpad 7!

po meni ovo je sasvim korektna cena za 3G+GPS model (jos ako bude kod nekog operatera-super)...

Hm, za sada sam video Viewsonic samo kod MTS-a, sa standardnim postpaid ugovorima. Kada bi se pojavio u saradnji sa internet paketima, to bi vec bila zanimljiva stvar, bilo kod Vipa, bilo kod MTSa.

^na to sam mislio :) na primer odlicno bi legao uz ove nove Vip internet pakete ;)

Nije ni MTS tu los, u sustini. Ogranicenje brzine je isto, s obzirom da Viewsonic nema ugradjen HSPA+ modem, a realne brzine su uvek mnogo nize nego prikazane, tako da je pitanje koliko bi mi znacilo tih 200kbps kad bih potrosio ceo paket. Na kojoj god od ove 2 mreze da se pojavi, bilo bi mi svejedno. Sa druge strane, nisam bas prezadovoljan Telenor internetom.

U sustini, kako god da bude, ako ponude u internet paketima, to ce biti cool. Ako bude ponudjen u standardnim postpaid paketima, kao sto je trenutno Viewpad 7 moguce uzeti preko MTS-a i kao sto je moguce uzeti Galaxy Tab preko Vipa, jednostavno nije to to.

@pTomic
Lose si procitao, svi 3G modeli imaju WiFi. Jednom sam samo video jedan barebone model telefona, koji si sam mogao da konfirurises bukvalno da ima wimax, a da nema wifi. Osim njega, sve ostalo ima WiFi.

Da 10s ima i WIFI i 3G...a pTomic je u pravu, ViewPad10 dual boot ima opciju ili Wifi ili 3G.

A, ta varijanta :)

U svakom slucaju, nema brige kada je full Android u pitanju. Viewpad 10 je ipak pretezno Windows tablet, a 10s je pravi pravcati Android, koji je ocito popularniji na forumu.

A, ta varijanta :)

U svakom slucaju, nema brige kada je full Android u pitanju. Viewpad 10 je ipak pretezno Windows tablet, a 10s je pravi pravcati Android, koji je ocito popularniji na forumu.

Slažem se i drago mi je što je tako! ;)

Poslednja izmena:
Šta treba da uradin da preko telefona (htc hero + telenor mreža, na kojoj imam i internet tarifni dodatak) izadjem na net kada nisam u dometu wirelessa. Znam da je u pitanju tethering, ali se nešto ne snalazim. Reč je naravno o wievpadu 10s, a telefon mi nije rootovan. Ima li mogucnosti da se to uradi preko bluethoota, umesto preko usb kabla? Ko znao bio bih mu zahvalan na pomoci.

Poslednja izmena:
Na njemu je Android 2.2 Froyo? Ako se dobro secam, na mom HTCu, pre nego sto sam rootovao, tethering ikonica je bila prisutna odmah u meniju. Ako ti telefon nije rootovan, a nije na Froyu, moraces da odradis update (koliko znam, postoji za Hero vec mesecima).

Mobilni je updateovan. Sada sam na 2.1-1 i koliko znam nema više. Šta sad?

Uh, ako je sotao na Eclairu, ne mozes da ga jednostavno tetherujes. Moras ili da ga rootujes i stavis bilo custom ROM, bilo neku tethering aplikaciju, ili da prsnes 30$ u PDAnet.

Kad smo vec kod marketa, da li neko zna da li 10s sa 3G modulom dolazi sa Google aplikacijama ili i on ima neki custom market?

Johnny, kad povežem mob sa compom preko usb kabla i uključim opciju share internet koja mi se tada otvori, macbook pro mi je odmah prijavio da ima novu mrežu i da mogu da je setujem. Nisam još probao, ali verovarno je slično i na PC-iju. Medjutim, kad mob povežem sa tabletom, dakle kad su u vezi dve android sprave, opcija "share internet" ne daje nikakve rezultate, to jest tablet ne reaguje. Imaš li kakvu ideju šta dalje i gde je gvint? Inače, preko neke od adresa koje su okačene na forumu dobiješ izlaz na Market za besplatne aplikacije. Možeš da fejkuješ i nekog stranog provajdera da bi pokazao i ostale aplikacije, ali ne vidim svrhu tome u Srbiji.

Za duxdudu: preko usb-a sam probao da povežem miša i to radi. Doduše, umesto standardne strelice pokazuje mali "x", ali suština je ista. Može sigurno i tastatura da se poveže. Što se tiče usb memorije moj ti je savet da sa tabletom u rukama udješ u radnju i odmah probaš da li ga tablet čita. Npr, ja imam tri mala sticka i 10s vidi samo jedan, i to neki mali od samo 1Gb. Koleginica na poslu ima neki Kingston mini traveler od 16 Gb i njega je pročitao kao od šale. Probao sam i sa dva klasična usb diska - oni su samo dobili struju, zavrteli se, ali ih wievpad nije video. Konačno, nisam probao ove usb externe modeme, tako da ne mogu da ti kažem kako i da li to radi.

Poslednja izmena:
Evo jedne lepe informacije kako možete doći do besplatnog ViewPad10s tableta. Lajkujte stranicu ViewSonic Srbija na Facebook-u. Pročitajte pravila nagradne igre, pošaljite fotografiju na temu "ViewSonic Proleće", i možete osvojiti tablet ili 19" LED monitor.
Srećno!

Radera, probao si da podelis konekciju preko kabla, sto nisam siguran da ce ti tablet uopste dozvoliti. To je jedan od razloga zasto je WiFi tethering tako korisna stvar, bukvalno ti pretvara telefon u hotspot. E sad, ta funkcija je dosla tek sa androidom 2.2. Napisao sam ti moguce varijante za to, jedina varijanta bez roota je instalacija PDAnet koji kosta mnogo.

E sad, postoje 2 opcije za root - jedna je da odradis to propisno, pesacki, kao sto sam ja uradio sa svojim Legendom. Kako sam imao najnoviju reviziju softvera, meni je za to trebalo 10ak sati, jer su informacije bile razbacane svuda po netu (Legend je poznat kao komplikovan za root). E sada, posto ti imas Hero, mozes i da upotrebis neki od one-click-root aplikacija. One nece uraditi "pravi" root, na nivou celog telefona, vec ce ti samo dati su privilegije u okviru OSa. Ukoliko zelis da stavis custom rom, to ti nece odraditi posao, ali ukoliko ne zelis custom rom, ovo je sasvim ok varijanta. Ovime ces imati i dalje svoj sistem, a dobices mogucnost da instaliras jednu od besplatnih tethering aplikacija. Razmisli o ovoj opciji.

Vrh Dno