Šta je novo?

ViewSonic ViewPad 10s

@alexbgd hvala na linku, jeste omogucilo i sve radi super...

Mene zanimaju dve stvari:
1. Da li imate iskustva sa nekim programom kojim mogu da manipulisem sta se pokrece prilikom startupa ?
2. Da li iko zna kako da ugasim dialer, tj phone opciju koja crpi bateriju ludački ?

Unapred hvala

Sam sam sebi odgovorio na pitanje br.2 :)

http://handheld.softpedia.com/get/System-Utilities/Enhancements/z4root-110178.shtml
Download ovo, pokreni i rootuj uređaj (uključi USB debugging)

i ja sam preko titanium backup al moze i root explorer il sta već pobrisao phone.apk i telephonyprovider.apk (u titanium backup stoji dialer i sms/apn/mms) što je potpuno nepotrebno jer ovaj uređaj nema 3g nit ima ikakve koristi od dialer-a pa neće crpeti bateriju.

Poslednja izmena:
Hvala cosa-nostra na odgovoru, nisam video da si me preduhitrio.

HVALA ALEXBGD ZA MARKET!

A ZA BATERIJU:

root ur device with http://handheld.softpedia.com/get/System-Utilities/Enhancements/z4root-110178.shtml

then use a root explorer or titanium backup (or whatever) to delete the phone.apk and the telephonyprovider.apk

the result will be a better battery life because the phone standby wont suck most of the battery which is btw totally useless because we have no 3g etc.

Za ovo su u slucaju mog tableta (nook color) dokazali da nema ama bas nikakvog uticaja na bateriju. Cak ako sklonis phone.apk gubis deo vidljivih aplikacija na marketu..

Moguće da je isti slučaj i na ovom, svakako sam makar oslobodio memoriju, jer je taj phone+telephonyprovider oslobodio oko 26MB. Ja sam i sa tim zadovoljan. Što se tiče marketa dokle god postoje .apk mene i ne dotiče :)

P.S. Ko nije na najnovijoj verziji, neka update-uje firmware sa zvaničnog sajta:

OVDE

Inače, može li neko da upload ova dva fajla, phone.apk i telephonyprovider.apk nešto mi poludeo titanium backup i sačuvao samo data od ta dva fajla -.- hteo bih da probam da vidim da li postoji razlika u marketu i listom aplikacija.

Poslednja izmena:
P.S. Ko nije na najnovijoj verziji, neka update-uje firmware sa zvaničnog sajta:

OVDE

Jesi li probao ovo, skinuo sam uputstvo za update i deluje malo komplikovano :) gde da nadjem usb kabl muski-muski?

Za kabal pretpostavljam da ima u svakoj kompjuterskoj prodavnici, ništa nije nestandardno :)

Nisam probao jer sam na toj verziji mada ću možda uraditi to koliko sutra zbog ta dva fajla koja sam iskusno obrisao :p
Nije komplikovano nego je njihovo uputstvo... Umesto da uproste oni zakomplikovaše stvari

Praktično se zakači tablet na usb i uđe u restore režim rada uređaja preko onog držiš paljenje i back dugme itd kako je napisano
windows ispiše da treba drajver uputiš gde si raspakovao usb driver.zip i pokreneš onaj .exe

Deluje komplikovano ali ustvari nije. Ja ću sutra to staviti pa javljam, mada ko je bilo šta radio sa iPhone itd
ovo je mala maca :)

Sto se tice nepostojanja placenih programa u Marketu, razlog je prost: Google ne dozvoljava da ih vidimo iz Srbije. Nisam jos probao da li bi mi dozvolio da ih vidim preko americkog proxy-ja (ionako nemam paypal, a pogotovo americki), ali ovako svakako ne radi.

Nisam primetio gde se pojavio Point of View tablet, ali svakako jesam primetio da Viewsonica 10s nema vise na win win sajtu. O cemu se radi, nisu valjda uvoznici definitivno resili da nam uskrate tablete poznatih i popularnih marki?

Sto se tice nepostojanja placenih programa u Marketu, razlog je prost: Google ne dozvoljava da ih vidimo iz Srbije. Nisam jos probao da li bi mi dozvolio da ih vidim preko americkog proxy-ja (ionako nemam paypal, a pogotovo americki), ali ovako svakako ne radi.

Nisam primetio gde se pojavio Point of View tablet, ali svakako jesam primetio da Viewsonica 10s nema vise na win win sajtu. O cemu se radi, nisu valjda uvoznici definitivno resili da nam uskrate tablete poznatih i popularnih marki?

Nemaju ga vise na zalihama, zadnji otisli jos u ponedeljak...

Gde da vidim koji mi je Firmware?
Inace moze da se da se sistem vrati na pocetni, kao kad si ga kupio, deinstalira sve programe...ja sam to uradio...

Poslednja izmena:
Settings -> About Device, skroluj na dno piše " EC Version " i ispod imaš i Kernel verziju i Build verziju.

U samom nazivu Kernel verzije stoji da li je 1.09 što je najnoviji firmware.

Poslednja izmena:
Tako je djurkash, otišla je inicijalna količina malo brže nego planirano...biće novi za deset dana, možete da ostavite podatke u Win Winu pa će vas pozvati čim stignu.

hvala i ja imam najnoviju. Da li neko zna da li mogu i kako da idem na net preko moba koji ima bluetooth?

Ovaj urejaj mora da dobije 3.0 :) Gledam sada Acer a100 spec, i HW je bukvalno isti kao 10s (s tim sto je 7") i dolazi sa 3.0 verzijom Android-a... samo xda podrsku da dobije i kulijana ;)
Inace opet se pojavio u WinWin-u ;)

Moracu da odustanem od ovog ceda, pojavila se mogucnost nabavke iPad-a 16GB o trosku firme. Jos nisam siguran da li da se :) ili :( ...

Sent from my Vip Droid using Tapatalk

Dobar dan, drage forumske kolege. Učlanio sam se na ovaj forum samo zbog diskusije o ovom tabletu. Pošto nameravam da ga kupim, a primetio sam da je jedan od članova takođe saradnik Vjusonika, hteo bih da priupitam šta tačno pruža docking station za Vjupad 10s? Takođe, da li se očekuju najavljeni Vjusonikovi telefoni? Mislim na V350, koji je dual sim uređaj, ali i na četvoroinčni model.

Pozdrav, drago mi je da si se učlanio na forum zbog VS proizvoda. Docking je poručen, biće u zemlji do kraja meseca. Ima HDMI, 3 x USB i audio out. Koristi postojeći power kabl koji ste dobili sa uređajem. Omogućuje ti (između ostalog) da povezivanjem na komp prebaciš .apk na uređaj, umesto da vadiš karticu, ubacuješ u telefon pa kopiraš. Takođe tako tablet stoji pod lepim uglom za gledanje filmova npr. da ne moraš da ga držiš u ruci.
V350 i ViewPad4 se pojavljuju na tržištu krajem aprila / početkom maja, već smo u pregovorima oko nekih post paid paketa i prodaja na mesečne rate.

Pretpostavljam da nameravate da sarađujete samo sa Telekomom? To mi nažalost ne bi odgovaralo, pošto sam Telenorov korisnik, a nije mi potreban još jedan postpejd broj. Moram priznati da još nisam kupio Vjuped, ali ozbiljno nameravam da ga pazarim do sredine godine, a vrlo me privlači i V350 upravo zbog toga da ne bih teglio dva telefona sa sobom, to jest poslovni i privatni broj. Ono što me najviše zanima u vezi sa tim telefonom, a nisam mogao da pronađem na netu, jeste kakav mu je audio-čip (pošto mi telefon služi i kao mp3 plejer i to mi je veoma važna funkcija) i koliko mu baterija traje sa te dve kartice? Takođe, zanima me može li Vjusonik 10s da prepozna USB fleš memorije većeg kapaciteta (64 Gb i veće) ili prenosne USB hard diskove? Inače, skoro sam kupio Vjusonikov monitor za svastiku i oboje smo veoma zadovoljni uređajem, premda sam što se toga tiče Samsungov fan.

@Pandurov

Pitanjce jedno. U zvaničnom uputstvu za update firmwarea se pominje kabal usb a male to usb a male i to je ok. Jedina stvar koja me zanima jel to normalan običan standardni kabal male-male ili neki specijalan ? Zanima me jer oba izvora imaju po 5V pa da se ne napravi neka glupost kačenje na dva izvora ?

Samo kratko pitanje ? Da li neko zna da li jos uvek ima 10s modela, s obzirom da se pojavio na sajtu win win-a ponovo danas

Vec pise u ovom threadu. Nema ih na lageru, moze da se poruci. Uvoznici su u sustini uvezli "test" seriju, niko nije ocekivao ovako dobre prodaje :D

@Nightflier ako i bude samo Telekom, moći će da se kupi npr. u Win WIn prodavnicama bez paketa. Na sva šitanja o V350 sem klasične specifikacije, teško da bilo ko može da ti da odgovor - napravljen je samo pre-production sample, proizvodnja još nije gotova. :) Trenutno je moj 10s primerak na testovima po medijima, možda može neko od kolega forumaša da proba da nakači ext. hard i da ti kaže.
@fillerue klasičan male to male, napomenuli bi da postoji neki potencijalni problem...

@Nightflier ako i bude samo Telekom, moći će da se kupi npr. u Win WIn prodavnicama bez paketa. Na sva šitanja o V350 sem klasične specifikacije, teško da bilo ko može da ti da odgovor - napravljen je samo pre-production sample, proizvodnja još nije gotova. :) Trenutno je moj 10s primerak na testovima po medijima, možda može neko od kolega forumaša da proba da nakači ext. hard i da ti kaže.
@fillerue klasičan male to male, napomenuli bi da postoji neki potencijalni problem...

[YOUTUBE]kwYMva3Av9U&feature=related[/YOUTUBE]

ovaj tablet je isti kao 10s, možda bi ovo moglo da se nabaci na njega

Ima li kakvih indikacija da li ce ovaj model dobiti Honeycomb. ima dovoljan hardver, samo podrska...

Jedan model na netu,koji je potpuno isti kao viewpad,reklamiraju da podrzava android 3 i da ce upgrade biti dostupan u aprilu.

Vrh Dno