Ja nisam vratio opremu Telekomu a dobio MIK,predao zahtev Veratu i posle par dana me zovu iz Verata da mi kazu da mi Telekom nece dozvoliti prelazak dok ne razduzim opremu.
Nisi jedini koji je tako prosao!
Verat nema pojma kako i sta treba da radi kada je migracija sa Telekoma. Oni bi trebali da izdaju PPPOE login prilikom preuzimanja njihove opreme. Onda se Telekomova oprema moze zapakovati i vratiti a da se internet ne gubi. MIK uopste nije potreban da bi neko imao internet kod drugog provajdera dovoljan je samo validan PPPOE login. Po novom (vec 2 meseca) Telekom NE uslovljava izdavanje MIKa vracanjem njihove opreme. MIK se dobija na potvridi koja vazi 30 dana i na kojoj pise da se oprema takodje mora vratiti u roku od 30 dana. Verat pojma nemam o ovome i nisu me uposte slusali kad sam im ovo objasnjavao, oni su terali svoje.
Pokusao sam da sa Telekoma predjem u Verat ali nisam uspeo jer Verat nije hteo da mi da PPPOE login dok im Telekom ne potvrdi da je migracija realizovana. Sa druge strane, Telekom je izjavio da su oni sve uradili (podesili su port na 6 / 1) i da se ceka na Verat de me preuzme kako bi mi iskljucili internet i zavrsili migraciju (tako mi je receno u Telekom-u). Verat je insistirao da ja postavim njihovu opremu i da Telekomovu vratim jer mi Telekom nece dozvoliti prelazak - ovo cista glupost i ne znanje! Verat nema pojma da je Telekom upisao PPPOE login u svoje rutere i da mi korisnici moramo koristiti samo Telekom opremu. Pokusao sam i to da objasnim Veratu ali bez uspeha oni su i dalje insisitrali da ja koristim njihovu opremu (opremu su poslali ali mi nisu dali njihov PPPOE login) a da vratim Telekomovu. Svo ovo vreme natezanja sa Veratom oko opreme i Verat PPPOE login-a, Telekom mi je bez problema davao internet! Posle 3 dana natezanja sa Veratom da mi daju PPPOE login kako ne bi gubio internet i kako bi mogao da iskljucim Telekomov ruter, ja sam odustao i vratio se na Telekom. To je bilo jedino resenje posto se Verat i Telekom cekaju! U ovom slucaj Telekom je odradio sve kako je i trebalo a Verat totalno ne profesionalan, glup, tvrdoglav. Telekom mi je potvrdio nekoliko puta da je sve odradjeno i verujem im posto procedura da se ponisti migracija Telekom-Verat i nije bas jednostavna bolje da Vam ne pricam, dugacko je .....
Objasnjenje od Verata je da oni izdaju PPPOE login TEK kad Telekom potvrdi migraciju i da je to njihova procedura, koja je OVO GLUPOST!
Verat ima los ugovor, obratite paznju na clan 3.1, daju sebi 30 dana da Vam uspostave internet! Da sam ovo potpisao verovatno bi se mi jos svi CEKALI. Verat potvrdu od Telekoma, Telekom na Verat da me preuzme i mene da mi Verat iza PPPOE login. Koliko ja vidim ovo bi moglo vecno da traje.
Za neupucene: da bi koristili internet kod svih ADSL provajdera potreban vam je samo njihov PPPOE login koji se upisuje u ruter. Dakle nije potrebno nista menjati fizicki na ADSL portu. Dakle ako imate validan PPPOE login od Verata, Oriona, PTTa, Euneta vi se mozete prebacivati sa jednog na drugi bez problema, s tim da vam je brzina ogranicena brzinom koja je trenutno podesena na vasem ADSL port-u. Brze od toga nece ici samo moze sporije. MIK je kod - broj kojim se pravo na upravljanje brzine porta prenosi sa jednog provajdera na drugog i to je SVE.
Dakle izdavanje PPPOE login-a zavisi samo od provajdera, svi znamo kako se kreira i brise neki login. Kod Euneta postoji web stranica na kojoj se moze zatraziti test PPPOE login kako bi se njihov internet testirao.
Izgleda da Verat ima veoma lose kadrove u ovom mementu kada se ovakve stvari desavaju, BRUKA I SRAMOTA !
....... eh taj famozni PPPOE login, ljudi pa sta ce Vam to

potvrde su bitnije :smash: