Šta je novo?

Verat ADSL - Iskustva

ovako

završio sam priču s telekonjinom
rekao sam im "bye bye", ili ti pa, pa... :D

uzeo migracioni kod, otišao kod verata, prijavio se, i sada čekam da mi jave koje su mi tehničke mogućnosti za max. brzinu...

pa potpis ugovora, jedva čekam...

može li mi neko reći a da je iz Borče (ja sam centar 3) da li je uspeo da ostvari max speed (16 Mb/s)?

iskreno se nadam da će moći...
u veratu kažu da to ne zavisi od njih i da bih kod svakog provajdera imao istu maksimalnu brzinu koja je tehnički moguća u mom slučaju...

nemate pojma koliko mi je lakše, skinuo sam olovnu teretinu sa grbače...

užasno sam nestrpljiv :(

iz verata još ne zovu, tek je jedan dan prošao...

kolike su realne šanse da ću imati 16Mb/s? ostali paketi su neisplatljivi(sem od 4Mb, koji je spor po meni)
linija mi je digitalizovana, ja mislim 2003. i promenjen je telefonski broj, ispred je ubačena dvojka...

inače, u praksi, u Beogradu i užoj okolini Beograda, otprilike koliki deo korisnika može ostvariti najveću brzinu?

sanse za stabilan link od 16mbita su solidne, pogotovu sto telekom u zadnje vreme skracuje duzinu parica postavljanjem novih MSANova... nazalost, niko to ne moze da garantuje... da li se secas sta je telekomov modem rekao za Attainable speed, to moze da ti bude neki pokazivac...

jel misliš na ovo?
i dalje mogu da pristupim podešavanjima modema, i dalje ga koristim dok ne dobijem veratov...

da li još uvek važi ovo?? (slika)

po tome koja mi je moguća brzina?

Prilozi

• SNAG-0004.jpg
    SNAG-0004.jpg
    262.4 KB · Pregleda: 93
pa mamu im j****!!!

zvali su me da je moguća maksimalna brzina i da potpišem ugovor, bio sam, potpisao

dođem kući

podesim

proverim brzinu na speedtestu:

popizdim, ali doslovno!!! POPIZDIM!

zovem podršku, kažu pa ne možemo tek odjednom da vam podignemo brzinu na 16, to je proces, i da ću tek od maja imati 16Mb...!!! pa mislim koga oni tovare?? mame im ga...*****!!!

a fora je što su mi naplatili za najveću brzinu 500din u startu za net do kraja meseca...!!!

e moj živote...

Budi miran ! Sve ce biti OK Kod mene je bio isti slucaj cekao sam 10tak dana sa Lelekoma na Orion ali 10 dana za max Speed 16mb. Opet je bila ista prica jer telekomova je birokratija namerno spora i gleda da te zavlaci maximalno. Fazon je kod mene bio u tome sto me operater nije pravilno odjavio. Prosti prostakluk.

modem je zezao..
posle zamene sve šljaka ok

nego, jel i vi plaćate unapred račune, a ne po isteku meseca? rečeno mi je da ću do 5 maja trebati da platim račun za maj???

Mora tako, kod svih provajdera osim Telekoma ako se ne varam.

Je l neko ima iskustva sa Veratom u Smederevu?
Razmisljam da se prebacim sa Telekoma na Verat pa me interesuju iskustva?

Poz,

ja sam potpisao ugovor za 16/1mbit juce sam prikljucio..pa nisam nesto zadovoljan...

[URL=http://www.speedtest.net][/URL]

...dali je ovo normalno? Mislim, ako placam 16mbit onda necu da prihvatim da mi radi ispod 15.5mbit...
Drugo...ja sam dobio TP LINK 8901G adsl router, i jako se greje. Dali je ovo normalno?
Ah, da ne zaboravim, INTERNET led daje trepcuce svetlo dakle ne sija konstantno - svakih 2-3 minuta net stane, pa moram u browseru na refresh dugme...:mad:

Kako nećeš da prihvatiš?

Pa kako nećeš? To je ta brzina, pa nisi na kablovskom netu ili optičkom pa da imaš blizu 16mbit. Uračunaj ovde overhead 15-20posto pošto si na adslu i to ti je to.

Pa kako nećeš? To je ta brzina, pa nisi na kablovskom netu ili optičkom pa da imaš blizu 16mbit. Uračunaj ovde overhead 15-20posto pošto si na adslu i to ti je to.

Pa daj bre 2mbita koliko kosta kod istog provajdera..ne mora na 16mbit al bar 15mbit...msm, cemu fora onda, 4mbit po tom radi onda na 3,5mbit, 6mbit na 4,8mbit....??

Tako je kod adsl-a, tu ne mozes nista.Sto veca brzina to je veci gubitak.

Pa daj bre 2mbita koliko kosta kod istog provajdera..ne mora na 16mbit al bar 15mbit...msm, cemu fora onda, 4mbit po tom radi onda na 3,5mbit, 6mbit na 4,8mbit....??

Upravo tako... to je zbog overhead-a ;)
izguglaj malo ..

4mbit radi na 3.5mbit
6mbit radi na 5.25mbit
;))

..hehe..pa nije bas tako..i kod mene je na pocetku bilo tako..al ja nisam bilo lenj..tj nisam se smirivao deset dana..tehnickoj podrsci sam se na glavu popeo..i evo do dan danas imam pun protok..tj 16Mbit..doduse kod lelkoma..al to mu dodje isti tuku..samo drugo pakovanje.. ;)

..hehe..pa nije bas tako..i kod mene je na pocetku bilo tako..al ja nisam bilo lenj..tj nisam se smirivao deset dana..tehnickoj podrsci sam se na glavu popeo..i evo do dan danas imam pun protok..tj 16Mbit..doduse kod lelkoma..al to mu dodje isti tuku..samo drugo pakovanje.. ;)

Screenshot or it didn't happen! :D

zato cu i ja da ih podsetim malo.... :D

jel znate koji se ruter dobija kad se uzima net kod verata? i koji se dobije kad se doplati za wireless?

ok, hvala, to je kad se uzima wireless jel? Jel zna neko kad se ne doplacuje za wireless koji se dobije?

Jel bi mogao neko ko ima 6/1 da uradi speed test i da mi ga postavi?

Jel ima cestih prekida signala? Pucanja veze? Razmisljam da predjem na verat na ovu akciju 6/1 pa me zanima kako stvari stoje :)

Ja sam bio do januara kod njih. Nikakvih problerma nisam imao sa vezom. Prešao sam na beocity samo zato što su pilićarili sa tadašnjom novom ponudom za ADSL. Trebalo je da im platim ceo mesec januar, pa da mi isključe internet u toku meseca, da se opet uključim npr. od pola meseca i opet platim tih pola meseca. Zato sam ih odjebao i prešao na Beocity. Ali, avaj, Telekom ubi Beocity pa se sada vraćam Veratu.

Imam ja taj paket 6/1 i taj wifi ruter.Uradiću test kada dođem kući.Prekidi i pucanje veze su uglavnom do Telekoma(problemi sa paricom) i par puta do Verata mada ne u skorije vreme.

jel koristi neko Verat ADSL u Krusevcu? SBB ne radi 95% vremena, prsli su nacisto, i ne mogu vise...trenutno kucam preko teteringa i komp mi updateovao CS:GO bez da nisam primetio, i dok sam primetio pojeo mi 300 od 500mb koliko imam u paketu... -.-

sad imam opciju da uzmem verat adsl 6/1 na 12 meseci ili telekom adsl 1.5 bez ugovora, ne zelim ugovor na 24 meseca...jednom su raskinuli ugovor samnom, odrali me zivog i ne zelim da se opecem ponovo...

ako nema nikog iz ks, kako sluzi verat adsl ostale iz srbije? sutra idem da uzmem neki adsl, mesec dana nemam net na sbb, i moram nesto da uzmem pa makar 1.5mb kod telekoma...

Nazad
Vrh Dno