Šta je novo?

Verat ADSL - Iskustva

Pa to ti je ista prica ali samo sa pandurima, pa zasto uvek idu dvojica pandura u patrolu? Pa jedan zna da cita a drugi da pise!

:D :D taj jos nisam cuo i u potpunosti odgovara situaciji u kojoj sam se nasao.

Onda ako nemas ugovor vise onda nevidim koji im je problem da ti raskinu stari ugovor da bi mogo da podpises novi

Problem je sto nema slobodnih portova u mojoj centrali. To su mi rekli i ono dvoje mulaca i sami monteri kod kojih sam takodje bio, a nece da mi cuvaju port. Jedan od njih je neki sef koliko mi se ucinilo. Sutra cu da okrenem plocu i da postupim kako si mi predlozio. Kad zapenim ima da mi daju da raskinem ugovor ako mi ne daju MIK. Ako ne daju, onda cu da trazim sefa.

Kako nema nijednog slobodnog porta na centrali - a sta je sa tvojim trenutnim portom?
Ako hoces da potpises novi ugovor sa njima nakon raskida starog ne vidim razlog zasto bi bio problem da i dalje koristis port koji si koristio do sada, mada naravno da njima nije u interesu da raskines stari ugovor po kom te deru i nemas nikakve benefite i potpises novi sa raznim pogodnostima i zato ne zele da ti raskinu ugovor i daju da zasnujes novi, a isto tako pravi i problem sa MIK-om. Ipak nijedan provajder nece da dozvoli takvu situaciju da mu naredna tri meseca umesto 1k+ dinara (zavisi od ugovora koji trenutno imas) placas samo jedan dinar. Svakako to za njih i nije neka cifra ali zamisli da i ostali krenu tvojim stopama - 3k+ dinara * broj takvih korisnika = mnogo manje para u njihovoj kasi na mesecnom nivou.
Ne opravdavam ih ali ih u neku ruku razumem jer profit je osnova njihovog poslovanja i normalno je da ce da cine sve da ako taj profit ne mogu da uvecaju bar zadrze na istom nivou.
E sad pravljenje svojih korisnika *****ima davanjem nekih nesuvislih objasnjenja koja ni pas s' maslom ne bih progutao niti razumem a jos manje opravdavam.

Jutros me zvali iz poslovnice i rekli da problem jos nije resen i da ce me obavestiti kad bude.
Ipak sam otisao i trazio sefa a oni me uputili na nekog upravnika koji kaze da nije zaduzen za ADSL vec samo za postanski saobracaj. Tu definitivno se ne zna ko pije a ko placa. Jos mi rekli i da u Uzicu postoji isti problem. Sad cu lepo da napisem jedan gnevni ali pristojni email gospodi iz RATELa da vidim sta ce oni reci.

Evo i mene. Prešao sam danas sa SBB-a na Verat net. Pa da vidimo šta testovi kažu. Paket je 1024/128
[URL=http://www.speed.io][/URL]
[URL=http://www.speedtest.net][/URL]
[URL=http://www.pingtest.net][/URL]
[url=http://www.mybroadbandspeed.co.uk][/URL]
Mogu reći da sam zadovoljan

sto to ucini? neznam zasto si to uradio ali si sa boljeg presao na gore, drugo da si sa beotel-a preso na verat pa da te razumem ali sa sbb-a na adsl to vec nesvatam... u cemu je bio problem pa da si se odlucio na tako drasticnu promenu???

u cemu je bio problem pa da si se odlucio na tako drasticnu promenu???
Pa problem je bio u tome što meni ne treba kablovska televizija, već samo internet. Jer je mnogo na ovu krizu iskeširati sbb-u 2170din. A ovo što imam sad kod Verat neta je promo paket, naredna 3 meseca 4mbit download i 256 upload. Pa posle 1mbit/128kbit. Inače, čitam da SBB podiže cenu kablovske od 1 septembra, pa u decembru opet, tako da brale što je mnogo je. Jednostavno, cena je bila presudna. Inače samo da napomenem, za ova 2-3 dana koliko imam Verat net mogu da kažem da sve šljaka normalno, torenti, i ostali servisi, nema prekida, itd...

I ja sam presao kod Verata ali od Telekoma.Takodje sam dobio taj promo paket i za sada sam vrlo zadovoljan kako radi,doduse i kod Telekoma mi je radio net bez ikakvih problema.Nego nesto ne vidim u tim testovima da je to 4Mb/s?:trust:

Ovo su moji resultati na speedtestu.

Nego nesto ne vidim u tim testovima da je to 4Mb
Pa dobra ti je brzina, to ti je maksimum zbog adsl tehnologije, ja koliko sam računao kod mene je gubitak sada na veratu za download 17%, a za upload 25%, a kod sbb-a mi je gubitak bio oko 5%. Naravno da je sbb bolji od bilo kog adsla, al šta da se radi kad cepaju sa cenom koja je velika za mene. Ja sam 5 godina bio kod sbb-a, al jednostavno više ne mogu da izdržim da toliko plaćam, a plaćao bi još više uskoro. Jednostavno, morao sam nešto da uradim kako bih smanjio mesečne troškove.
Moj test
[URL=http://www.speedtest.net][/URL]

Poslednja izmena:
Nemam pojma sta se dogadja al preko noci you tube mnogo lose radi svaki put,ne mogu nista normalno da gledam,bafer svakih 10 sekundi!Preko dana je sve normalno takoreci super!Da li je do Verata problem ili je do mene stvarno nisam siguran?Dal neko ima slican problem?Imam konekciju 4 mb/s i tp link adsl ruter TD 8810!

Nemam pojma sta se dogadja al preko noci you tube mnogo lose radi svaki put,ne mogu nista normalno da gledam,bafer svakih 10 sekundi!Preko dana je sve normalno takoreci super!Da li je do Verata problem ili je do mene stvarno nisam siguran?Dal neko ima slican problem?Imam konekciju 4 mb/s i tp link adsl ruter TD 8810!

I meni se nesto slicno desava sa youtube-om. Pokusao sam da odgledam par klipova sa Cris Cyborg, 350p se ucitava kao da je konekcija 1mbps, a ne 4mbps :( Uzas

Moguce, sigurno nije do youtube servera :d

Mada znam za jednu foru koja je ranija uspevala a time je i internet bolje radio a radi se o tome da ako ruter ostane upaljen neko vreme recimo 5 dana bez gasenja samim tim on se do te mere pregreje da slabije radi a i konekcija je spora!Znaci ostavicu ga preko noci upaljenog bas da vidim da li ce preko dana bolje ili gore raditi net tj. striming na you tube?Isao sam na net speed ovog trenutka i proverio brzinu ista je tokom celog dana!

Poslednja izmena:
Moj ti je savet da ruter "podgrevas" u mikrotalasnoj, mada moze i rerna da posluzi. Podesis na 80-90 stepeni i pazis da ne zagori. Mozes i da ga namazes puterom, da dobije intenzivniju boju. Nakon toga, ruter ce da sljaka super brzo i neces imati problema gledajuci youtube.

Ma to je do zagusenja saobracaja verovatno,jer evo sad probam YT,na 4 Mb/s i 1080p klipovi idu bez problema.

Izgleda da Verat i dalje ima problema sa YT-om. U firmi imamo link od njih i to na eth. Kad se zakacim VPN vezom(no limit sem mog SBB limita od 6/0,4M) u firmu yt se vuče i u vecini slucajeva neučitava. Prekinem VPN vezu(vrtim se na moj SBB) odmah poleti. Ovo je izraženo pretežno uveče. Strašno nervira ne toliko mene nogo naše korisnike kojima ne znam više šta da kažem.

meni you tube radi bez problema sad,mozda neki klip na nekom drugom sajtu koji nije you tube pomalo štucne ali ok,nema veze :)

Da pohvalim Verat, evo mejla koji mi ulepsao dan:

" Postovani ADSL korisnici,
druzimo se vec 5 i vise godina, pa smo odlucili da vas nagradimo!
Svi vi koji ste sa nama od 2006. godine ili duze, bicete prikljuceni na najveci
ADSL paket koji vasa telefonska parica moze da podrzi.
Najbolja vest je sto cete i dalje placati isti iznos! "

Inace sam imao najmanju brzinu
E jos da mi je bolja parica :bottle:

Potvrdjujem, meni su pustili 8/1Mbs. I ja sam imao najslabiji paket. Problem je u tome sto sam shvatio da mi je 8Mbs nepotrebno, i dalje internet koristim za iste stvari kao i kada sam imao 1,5Mbps. A i jos su me prebacili sa fast path na interleaved. Ukoliko se desi da, kao sto se prica, Telekom od septembra-oktobra ponudi 4Mbs za 750din, ostali provajderi slobodno mogu da stave katanac. Osim mozda Ptt-a, koji, kolko vidim, sprema slicnu akciju.

Lepo je ovo sto su uradili za stare korisnike, ali ako ne spuste cene, tesko ce ih zadrzati. Ja najverovatnije prelazim na Telekom od sledeceg meseca.

Na sve strane lepe vesti.

Pa naravno da na sve strane prste akcije jer ako samo jedan internet provajder nebude pratio ovu hajku koju je telekom napravio... ispada iz igre i gubi korisnike koji ce naveliko traziti mik i ici tamo gde im je najbolje i najpovoljnije.

Polako docekasmo i mi taj trenutak da oni pocinju da se medjusobno takmice i ako bude tako i u buducnosti mislim da nam se smese lepi dani.

akcija jeste super, uz jedno "ali" - svi oni koji su korisnici od '05-'06, a na najvecem su paketu - ispadaju budale koje su to mogle da dobiju za 1390 a ne 3990din

uz to ide i cinjenica da verat ima neodrzivu cenu za taj najjaci paket, u kontekstu orion/telekom pojeftinjenja.. ako nesto ne urade s tom grupom, ne pise im se dobro (svejedno sto je odnos 99:1, u koris' onih s manjim paketima)

Poslednja izmena:
hahah ali parice su mi najjace, ne znam dal neko moze uopste preko 8MB. ja sam za jedan mesec (prvi) i platio 16MB da vidim dokle ce ali ne moze preko 6.3MB tako da sad placam taj paket od 6

Ako ne moze down onda neka pojacaju up. Niko nece da se buni.

e pa drugari

sutra menjam adsl provajdera

prelazima sa telekonjine na verat(najverovtnije)

istekao mi je ugovor odavno, pa skoro ima 6 meseci tako da nisam uslovno obavezan da ostanem, smučilo mi se više

jadne brzine a digli cene... ako hoćeš 4mb/s moraš na dve godine da potpišeš

pa mislim dal su oni normalni? kod koga to pali?

tako da prelazim

sutra ujutru u 8 ima da se nacrtam kod telekonjine da tražim migracioni kod... samo bih zamolio nekog da me uputi kako to ide, nekog ko je to odradio...kod telekonjine...

dal će da smaraju, te tipa, ostani kod nas, da prodaju fazone, "biće akcija" i slično pa nisam im ja baba neka, ili totalna pc neznalica

koja je tačno procedura:

pošto se fiksni telefon vodi na moga oca, a adsl na mene, jel ja mogu samo svoju ličnu da ponesem pošto je ugovor na meni? ne moram ćaleta da cimam? mislim njemu treba njegova, ide na posao i to...

da li trebam da im nosim prethodni uplaćeni račun...? i kako će mi tarifirati april zator što nije stigao račun? da li ću morati da iskeširam na licu mesta, tih soma dindži ili?

da li će mi magarčine ostaviti net na tih dan dva dok me verat ne uključi? mislim da bi to bilo fer i korektno sa njihove strane, bar neko moje lično mišljenje...

da li moram da im vraćam stari roze beli modem huaweii mt882 dobijen 2007. godine prilikom potpisivanja dvogodišnjeg ugovora? posle sam bio na jednogodišnjoj studenskoj akciji i to je to... ali gospoda dižu cenu duplo posle isteka tako da to ne "pije" vodu...

u verat odem oko 9, oni su kod sajma, jel? odnesem samo moju ličnu kartu i migracioni kod, jel? ne trebam opet ćaleta da cimam?

kakav je njihov net, da li trenutno filtriraju portove, u smislu da korisnici dele agregaciju, da li puca net, koji se modem dobija, da li se lako menja ip adresa/dinamička pretpostavljam samo resetom modema... nadam se...

da li se mesečni računi prepisuju iz emaila na uplatnicu kako je nekad eunet radio ili će stizati na moju adresu kao i od telekonjine?

ps...

zvao sam verat, i dobio sam neke infoe, ali da dopunim ovde (potpisujem na 16Mb/s)

naravno prodaja telekonjine ne radi danas, kao radi tehnička podrška ali oni blage veze nemaju ništa u vezi toga, verujem da su jedva naučili da se jave na telefon...

eto ako sam vas smorio oprostite, ali ko može i hoće neka odgovori...

hvala

Poslednja izmena:
Ako imas mogucnost za kabl prelazi.

Pozz,

Ja sam uzeo mik od telekoma pre mesecak dana i presao kod drugog provajdera.

Ovako ide:

1.) MORAŠ vratititi opremu, znači spakuješ sve što si dobio kada si se priključio na adsl (ruter, kablovi, spliter itd...)
2.) Odeš u Telekom, zatražiš MIK daš im opremu.
3.) Oni ti daju mik (neće ti verovatno (99%) davati nikakve specijalne popuste ili te moliti da ostaneš kod njih, već će sve uraditi onako, smoreno, kao i uvek, to je državna kompanija :)
4.) Odeš kod Verat-a sa mik-om, i potpišeš ugovor, oni ti daju opremu, dođeš kući, namestiš i to je to.

Važno je napomenuti da ćeš svo vreme dok ne koristiš ničiju opremu imati pristup net-u, tako da ukoliko imaš svoj adsl ruter a ne stigneš da baš tog dana kad uzmeš mik od Telekoma i kad im vratiš opremu da odeš do novog provajdera po istu, možeš koristiti net.

Plaćanje kod telekoma za tekući mesec je na osnovu broja dana koji si koristio ADSL kod njih.

To je to. Nadam se da nisam bio konfuzan.

Poslednja izmena:
Ukoliko se desi da, kao sto se prica, Telekom od septembra-oktobra ponudi 4Mbs za 750din, ostali provajderi slobodno mogu da stave katanac. Osim mozda Ptt-a, koji, kolko vidim, sprema slicnu akciju.

Odakle ti samo informacije da ce Lelekom ponuditi 4Mbit za 750 dinara kao i da PTT sprema nesto slicno ? Niko o ovome ne prica niti na netu postoje bilo kakve informacije o tome. Svi znamo koliko je Lelekom spora konjina i da najpre mora da zaseda UO pa da se donesu odluke, potom da se objave itd... Ovo sto si naveo je cista spekulacija, nicim potvrdjena. Na osnovu tvojih informacija u ovom threadu stekao se utisak kao da se nesto specijalno desava na trzistu ADSL-a a u stvari se ama bas nista ne desava, izuzev Orionove i Veratove najnovije akcije. Ukoliko posedujes neke konkretne informacije ili saznanja o nekakvim povecanjima brzine od strane lelekoma, najbolje je da to i napises, mada predaleko je oktobar da bi ti informacije bile pouzdane ma od koga da si ih dobio.

@ dulsrules

druže prešao bih ja na kabl, ali mi je jadan provajder, (vektor) a i još jadnija je činjenica da ne sme biti priključena više od 3televizora jer inače oni ne garantuje da će net raditi normalno, a ti potpiši ugovor na godinu ipo dana, njih zabole onaj organ za to...
pisao sam na forumu već o tome...

trenutno mi je verat najisplatljiva opcija, i ako mi njihovi korisnici potvrde iz iskustva da je ok provajder i da ne pravi probleme, zašto da ne prešao bih tamo...znači da nemaju stalno neke radove na mreži - puca veza i sl...

na pttovu akciju mislim da ne vredi čekati, jer ko zna dal će je biti uopšte, a i ako će je biti ko zna uopšte kada će biti, možda tek sledeće godine, nije li? kod njih se nikad ne zna...

da me jbn ugovor sa telekonjinom (a i da sam saznao na vreme) nije vezivao prešao bih ja naravno kod ptta pa čak i uz cenu da platim penale...

ovako verat mi ostaje kao opcija za 10 puta brži net jer trenutno sam na 1.5 Mb/s koje plaćam 1550 din...

@BaneCC

razumem

nego nije mi jasno šta će njima moj ruter koji je trebao da postane moje vlasništvo po isteku dvogodišnjeg ugovora? bar čitajući forum u to vreme, zaključio sam...

edit:
@Mitsuru

mislim da je to dosta stariji post/od prošle godine...

Poslednja izmena:
Pogledaj sta ti pise u tom prvom ugovoru za modem. Da li je tvoje vlasnistvo ili Telekomovo

Vrh Dno