Šta je novo?

Verat ADSL - Iskustva

Vezano za naslov teme, koristio sam veratov ADSL jedno vreme i nikakvih zamerki nisam imao osim na 10% manju brzinu od garantovane sto je koliko vidim praksa kod nas. Par puta sam zvao podrsku i bili su korektni.

Podaci koje trazim NIKAKO nisu licni, mogu da budu sve drugo ali to nisu licni podaci. Ako uopste znas sta trazim. Nepotrebno sklapas mozaik da mi ne radi ADSL, pa podrska nemocna a ja hocu da zovem direktora. Objasni i ovo "mozda bas iz razloga zbog ljudi kao sto si ti", budi precizniji. Da mozda ne opisujes sebe?

A nisam ni trazio kucne brojeve zaposlenih u Verat-u. I ne treba neko da mi DA brojeve telefona, vec na sajtu Verat-a treba da budu navedeni svi potrebni podaci, da te podsetim, " imena i prezimena i e-mail-ove (a i brojeve telefona) svih odgovornih lica".

pa sta se onda bunis ako ti radi adsl koji ce ti djavo brojevi, imena i email adrese? naprotiv meni adsl radi savrseno cak nemam nikavih problema od kako sam presao sa sezama gde su urnisali po brzini i ogranicavanju one koji puno skidaju ovde toga nema!

tako da ne razumem tvoje mora da ima, vidis da nemora i oni tako posluju od pocetka i niko se dosad nije bunio sem tebe koji nesto trazis sto nije potrebno! i da mi trebaju oni iz verata tu je tehnicka podrska koja radi 24 sata za razliku opet od sezamove koja radi od ako se dobro secam od 9 ili 10 ujutru do uvece u deset i kada sam zvao sve je reseno u najkracem roku, cak nekada je problem (ajde da nazovem to problem ali nije problem nego zakasnim sa uplatom pa mi iskljuce net, a toliko su ljubazni da kada ih nazovem i kazem da je net uplacen i da imam uplatnicu da cu je poslati na njihov email kao dokaz o upalti ljudi mi puste net bez problema) resen u par minuta!

tako da idalje neshvatam sta ce ti nesto sto nije potrebno, sve sto ti treba je vec na sajtu!!!

Poslednja izmena:
pa sta se onda bunis ako ti radi adsl koji ce ti djavo brojevi, imena i email adrese? naprotiv meni adsl radi savrseno cak nemam nikavih problema od kako sam presao sa sezama gde su urnisali po brzini i ogranicavanju one koji puno skidaju ovde toga nema!

tako da ne razumem tvoje mora da ima, vidis da nemora i oni tako posluju od pocetka i niko se dosad nije bunio sem tebe koji nesto trazis sto nije potrebno! i da mi trebaju oni iz verata tu je tehnicka podrska koja radi 24 sata za razliku opet od...
.......
tako da idalje neshvatam sta ce ti nesto sto nije potrebno, sve sto ti treba je vec na sajtu!!!
Dosado jedna! Prestani da spamujes.

Sta TEBE briga sta ce nekom brojevi, imena i e-mail adrese, u ovom slucaju sta ce meni gore navedeno kad je Verat u pitanju. Kakve veze ima sve to sa radom ili neradom ADSL-a, ja to nigde nisam pominjao. Takodje nigde nisam napisao da ti podaci mora da budu navedeni, vec sam napisao TREBA da budu navedeni. Citaj kao sto je napisano, ne IZMISLJAJ, nije ti prvi put.

I ti pa znas kako je kod Verat-a od pocetka, a kod Verat-a si od kad? Juce? Prekjuce? Proslog nedelje? Proslog meseca? Upucen si u problematiku ko se sve bunio i zbog cega? Pa jos znas sta je meni potrebno bolje od mene samog. Bolestan si? Imas groznicu? Prividjaju ti se stvari? Jeo si bunjike? Da nisu opijati u pitanju?

Nedokucivo je sta ti shvatas a sta ne, ili ti sta pa ima ti da shvatas ili ne shvatas. Ali ocigledno ne shvatas DA TE SE NE TICE UOPSTE sta je meni potrebno a sta nije. I najvaznije, na sajtu Verat-a nisu dostupni svi potrebni podaci.

Jos samo da podsetim na sledece:
Ima li neko imena i prezimena i e-mail-ove (a i brojeve telefona) odgovornih lica u Veratu, redom od sefa ADSL-a pa sve do vrha, neki stranac CEO ako takvog ima?
Ocigledno je da ne znas, odnosno nemas. ZASTO SI SE UOPSTE JAVIO I ZASTO SE I DALJE JAVLJAS AKO NE ZNAS?

Poslednja izmena:
Koristim Veratov ADSL vec 3 godine i nisam imao nikakvih vecih problema. Za to vreme, internet nije ukupno 4-5 dana, sto je po meni prakticno zanemarljivo. Brzine su kao i kod ostalih ADSL provajdera i tako.

Tehnicka podrska je sasvim ok. Rade 24h a jednom sam ih zvao u 5 ujutro :) i dobio informaciju najnormalnije i najljubaznije.

Da ih ne ureknem ali samo neka nastave ovako. :wave:

Sto se tice telefona i e-mail adresa koje je neko trazio i komentarisao ovde, mislim da je to na svakoj firmi da odluci ponaosob da li ce to da bude dostupno javnosti ili ne. Ja radim, npr., u jednoj vrlo ozbiljnoj i srednje-velikoj firmi, doduse nije IT, ali nema veze. Na nasem sajtu stoji samo telefon info-sluzbe i e-mail adrese za informacije. To je to. Ako neko hoce da dodje do direktora ili nekog nacelnika/sefa sektora, mora da zakaze sastanak, kao sto se radi i svuda.

eto pametan covek, a ja to upravo svo vreme govorim ovom iznad ali on ko svaba tra la la samo melje a onda jos i vredja ali neka. njihov sam korisnik godinu dana i sto je receno na njima je dali ce da stave informacije na sajt ili nece a kao sto vidis oni nece jer sve moze da se obavi preko jednog emaila i preko jednog broja telefona! ali kada je neko nesposoban i nekomunikativan sa ljudima onda mu nevredi ni da ima sve njihove brojeve opet nebi resi svoj problem!

a ti idalje ostaj pri svom stavu da treba ali ocigledno je da je to u tvojoj glavi nesto pobrkano pa si sebe ubedio da treba ali opet ti kazem vidis da netreba i da oni nepitaju ni tebe ni mene ni druge sta treba nego rade na svoj nacin kako oni to znaju i umeju!!!

ti sada nastavi da boksujes sam sasobom jer eto dve su ti osobe do sada rekle da nemora a ti sada idalje tvrdi da mora!

Ti si debelo zalutao. Postavih vrlo prosto pitanje u prosto-prosirenoj recenici, sad vec ocigledno da nije bilo namenjeno tebi. Pravis li ti razliku izmedju MORA i TREBA, ovo prvo ja nigde nisam pomenuo vec iskljucivo ti " ko svaba tra la la samo melje", uvek sam pisao TREBA. Citaj kao sto je napisano, NE IZMISLJAJ, daleko je od toga da ti je prvi put.

Opet da te podsetim:
Dosado jedna! Prestani da spamujes.
...
Jos samo da podsetim na sledece:
Ima li neko imena i prezimena i e-mail-ove (a i brojeve telefona) odgovornih lica u Veratu, redom od sefa ADSL-a pa sve do vrha, neki stranac CEO ako takvog ima?
Ocigledno je da ne znas, odnosno nemas.ZASTO SI SE UOPSTE JAVIO I ZASTO SE I DALJE JAVLJAS AKO NE ZNAS?
Pitanje i dalje stoji: ZASTO SI SE UOPSTE JAVIO I ZASTO SE I DALJE JAVLJAS AKO NE ZNAS?

Poslednja izmena:
Evo ovako...

Veratov ADSL imam od 2005. godine (od samog pocetka). U pocetku je to bila najbolja i najisplativija ponuda (nisu davali modem, ruter niti bilo sta drugo ali je zato cena bila najniza). I konekcija je bila generalno bolja nego preko telekoma jerbo je verat imao nezavistan link. U poslednje 2 godine Verat se toliko pogorsao da sam morao da dodjem ovde i kazem nesto. Svi ljudi koji su me pitali kod kog provajdera da uzmu Adsl dobijali su od mene uvek isti odgovor - Verat. Medjutim zbog veoma neprijatnog iskustva od pre neki dan moja preporuka za ovog provajdera bice samo negativna. Naime desilo se to da mi je internet iskljucen zbog navodnog spama koji sam slao. Spamcop je to prijavio, a verat administratori isekli internet bez obavestenja. Cak se nisu potrudili da posalju ni email. Automatski generisane poruke rade kad treba da im platite internet. Ni telefoniranje tehinckoj podrsci nije popravilo utisak jer se ispostavilo da treba da posaljem mail sa da sam saglasan sa uslovima verat neta (koji sam vec pismeno potpisao kada sam sklopio ugovor). Nikada mi nece biti jasno kako internet provajder moze da iskljuci obicnog korisnika na osnovu prituzbi sa nekog "antispam" sajta koji na kraju krajeva moze biti samo igra "komunista u usa" i bez ikakvog obrazlozenja na mailu. Ako je necija krivica zbog tog spama onda je to krivica samog internet provajdera zato sto nema adekvatne mere zastite.
Ne bih bio ovoliko besan da sam veratov korisnik od juce, vec zato sto 5 godina koristim njihov internet.

Tako da, sto se tice Verata, izbegavajte ga koliko god mozete. Uzmite Telekom ili SBB.

Poslednja izmena:
Evo ovako...

Veratov ADSL imam od 2005. godine (od samog pocetka). U pocetku je to bila najbolja i najisplativija ponuda (nisu davali modem, ruter niti bilo sta drugo ali je zato cena bila najniza). I konekcija je bila generalno bolja nego preko telekoma jerbo je verat imao nezavistan link. U poslednje 2 godine Verat se toliko pogorsao da sam morao da dodjem ovde i kazem nesto. Svi ljudi koji su me pitali kod kog provajdera da uzmu Adsl dobijali su od mene uvek isti odgovor - Verat. Medjutim zbog veoma neprijatnog iskustva od pre neki dan moja preporuka za ovog provajdera bice samo negativna. Naime desilo se to da mi je internet iskljucen zbog navodnog spama koji sam slao. Spamcop je to prijavio, a verat administratori isekli internet bez obavestenja. Cak se nisu potrudili da posalju ni email. Automatski generisane poruke rade kad treba da im platite internet. Ni telefoniranje tehinckoj podrsci nije popravilo utisak jer se ispostavilo da treba da posaljem mail sa da sam saglasan sa uslovima verat neta (koji sam vec pismeno potpisao kada sam sklopio ugovor). Nikada mi nece biti jasno kako internet provajder moze da iskljuci obicnog korisnika na osnovu prituzbi sa nekog "antispam" sajta koji na kraju krajeva moze biti samo igra "komunista u usa" i bez ikakvog obrazlozenja na mailu. Ako je necija krivica zbog tog spama onda je to krivica samog internet provajdera zato sto nema adekvatne mere zastite.
Ne bih bio ovoliko besan da sam veratov korisnik od juce, vec zato sto 5 godina koristim njihov internet.

Tako da, sto se tice Verata, izbegavajte ga koliko god mozete. Uzmite Telekom ili SBB.

gledaj sto se tice verata godinu dana sam bio njihov korisnik i nisam otisao od njih zato sto nesto nije radilo ili tako nesto nego najvise na insistiranje drugarice da se prebacim na telekom zbog tri meseca gartis a i jedne stavke koja me je jako nervirala na veratu, a to je ako neplatite racun do 10-tog u mesecu oni vam seku net, dok je kod drugih provajdera taj luft malo veci., primer na sezamu imate do 2 nedelje da uplatite racun a na telekomu cak mozete da idete do dva mesecna racuna u minus e tek kada udjete u treci mesec a da niste platili onda gase net. jedino mi je zao sto se tice podrske kod verata jer kadgod sam nazvao dobijao sam vezu za minut pa cak i manje a na telekomu mogu da skuvam rucak dok se gospoda smisle dali ce da se jave ili nece?

@Smallville
Mislim da je telekom promenio taktiku i da sada ne mozes dva racuna u minus nego samo jedan. Cim udjes u drugi mesec neplacanja oni seku net.

@Smallville
Mislim da je telekom promenio taktiku i da sada ne mozes dva racuna u minus nego samo jedan. Cim udjes u drugi mesec neplacanja oni seku net.

ali opet je i to bolje nego kod verata cim dodje 10-ti oni gase net a nisu ni pogledali na stanju dali su im pare legle nego prvo gase pa ni nepitaju nego moras da zoves da se objasnjavas da ti ukljuce net da ces im poslati fotokopiju priznanice sa uplacenim netom!

a to mi se koliko puta desilo da pare uplati pre desetog a oni somine jedne ugase net i kada im pokazes kada je uplacen net ni izvni ma nista ko da su ti rekli dobar dana tako im to dodje!

a najsmesnija prica mi je bila ta kada sam uzimao mik od njih i kazem zasto odlazim od njih, pita me devojka u lupus trznom centru u novom sadu kako zelim da dodbijem mik, na email na sms ili da dodjem kod njih ja kazem na sms, onda ne moze na sms moze na moj email na kraju nije moglo ni na moj email nego sam morao licno da idem u lupus da podignem kod a jos bolja fora je bila ta kada sam zvao korisnicki da vidim u cemu je problem sto nesalju mik pita me riba dali bi hteo da ostanem kod njih dobicu mesec gratis interneta! mal joj nisam reko sada moze i gratis samo da nejdem a do sada niste znali da kazete evo na svaki 6 redovno uplacen net jedan mesec gratis, mislim da to nije nista a korisnicima bi to puno znacilo mada nije ni to nista ali opet u godini dva meseca gratis ali ne nisu bili u stanju ni to da urade a sada moze gratis samo da nejdem reko davaj mik odo!

Poslednja izmena:
U pravu si ovo za slanje uplatnice kao dokaz o uplacenom netu. To je najvece smaranje koje postoji. Ako hocu net ja moram da cimam nekog ko ima fax ili skener da bih poslao uplatnicu i imao net odmah, ili da idem kod distributera pa on da salje uplatnicu a oni cesto to i naplacuju pa te dodatno kosta.

Bio nepune 2 godine na telecomu..navuko me verat na onaj gratis mesec preso kod njih i evo pizdim vec 4ti mesec,,protok nizi za 10% od nekadasnjeg koji sam imao kod telecoma --a isti paket,,,na par sajtov akoje ja svakodnevno koristim jedva se ubacim non stop SERVER NOT FAUND-try again ma bzv, sve sporo cak i puca veza...tako da krajem meseca bezim kod telecoma ponovo,nikad mi veza nije prsla kod njih niti sam imao bilo koji zastoj ili problem--sta li me pa teralo da zbog gratis jednog meseca nasednem na foru verata

Bio nepune 2 godine na telecomu..navuko me verat na onaj gratis mesec preso kod njih i evo pizdim vec 4ti mesec,,protok nizi za 10% od nekadasnjeg koji sam imao kod telecoma --a isti paket,,,na par sajtov akoje ja svakodnevno koristim jedva se ubacim non stop SERVER NOT FAUND-try again ma bzv, sve sporo cak i puca veza...tako da krajem meseca bezim kod telecoma ponovo,nikad mi veza nije prsla kod njih niti sam imao bilo koji zastoj ili problem--sta li me pa teralo da zbog gratis jednog meseca nasednem na foru verata

Protok kod mene na veratu je 105-107 kb/s sto je i normalno. Kod telekoma je zbog speed up-a veci i ide do 117-120. Bez speed up-a protok pri download-u mi je bio isti kao kod verata. Veza mi nije pukla ni jednom od kad sam kod verata, tj. od 23.10. Ako tebi puca veza onda nesto drugo nije u redu. Kazi na koje sajtove ne mozes da izadjes da probam ja da vidimo da li se javlja ista greska.

Protok kod mene na veratu je 105-107 kb/s sto je i normalno. Kod telekoma je zbog speed up-a veci i ide do 117-120. Bez speed up-a protok pri download-u mi je bio isti kao kod verata. Veza mi nije pukla ni jednom od kad sam kod verata, tj. od 23.10. Ako tebi puca veza onda nesto drugo nije u redu. Kazi na koje sajtove ne mozes da izadjes da probam ja da vidimo da li se javlja ista greska.

u pitanju su
Kod:
http://www.flashscore.com/
Kod:
http://www.betexplorer.com/hot/

ta dva taba su uvek upaljena kod mene...iz vise pokusaja normalno

inace na telecomu mi je download bio 125 kb/ sec.....a pri skidanju nekog torrent fajla 115 kb/sec..... sad je za 10% manji

@nesaszkr
Kod mene preko verata otvara ove sajtove bez problema ( iz prve bez refresh-a ) i u IE8 i u FF 3.5.5. Predpostavljam da tebe zeza browser.

meni je isto bio zakuca protok kod verata dok sada na telekomu mi brzina non stop varira na torentima nema da je zakuca ko kod verata i tako da drzi do kraja skidanja filma nego kod telekoma non stop varira te je 100 pa te je 115 pa je 125 pa se onda spusti na 100 pa onda cak padne nekada ispod 90 a tacno znam koji su sajtovi upitanju i znam da se na njima uvek ima seedera koji uploduju i mnogo vise od moje dozvoljene brzine skidanja i tako evo svo vreme me **** telekom od kako sam ga uzeo!

Pa dobro,to je uz ugovor od 12 meseci,mislim da je tako bilo i pre. Ja sam na veratu od pre nekoliko dana (posle torture na beotelu sam odlucio da predjem),nadao sam se da cu napokon ugledati protoke od 100 KB/s posle duzeg vremena (1 megabit paket) ali to se nije desilo,najvise sto ide je oko 65 KB/s. Ima li iko slicnih problema? Koliko sam ovde citao svima je verat ok,ide max protok moguc za adsl. Da li je moguce da je problem u meni,opremi ili cemu vec? Testirao sam protok i iz firefox-a sa ati sajta,adobe-a itd. a i u cryptload-u i isto je,oko 60.

ja sam presao sa Beotela na Verat i protok mi je odlican, nikakvih problema nema. Doduse imao sam problema kada sam doneo opremu kuci, nije hteo da radi net, pozvao podrsku malo caskali, oni rekli da ce prijaviti smetnje Lelekomu i stvarno posle 20ak minuta sve proradilo.
I jedna zanimljivost koju mi je rekao lik iz podrske, koliko on zna njihov link ka inostranstvu je samo za poslovne korisnike, ADSL im ide potpuno preko Lelekoma

Pa to sam i cuo,svima radi ok. Ne znam sta je ovo. Moracu da ih okrenem da vidim ali sta da im kazem,oni ne garantuju protok,bice kao i kod beotela,probajte da skinete nesto sa nase stranice i onda naravno,ide sve u fulu i cudjenje zasto ih zovem...

Ovo mi ne deluje kao OK kod Verata:

Doplata za ruter sa 4 porta - 100 dinara mesečno.
Doplata za bežični ruter - 150 dinara mesečno + jednokratno 1.500 dinara.

Jel stvarno ovo tačno?

Ko me terao da ih hvalim, trenutna situacija
739254994.png

739261332.png

Verat je mnogo poceo da fuserise u zadnjih par meseci... koristim skoro 2 godine... ali u zadnje vreme ozbiljno razmisljam da ih iskuliram... youtube se uvece vuce... mnoge druge stvari nisu u nivou onoga sto se ocekuje + nista bitno nisu uradili za 2 godine da kvalitet ode na gore...

I to sa gasenjem neta 10-og, seljacka posla, pa nisam ja juce dosao, ja sam na veratu od 2002, osam godina... ja sam im kriv sto oni ne znaju da izvestaji kasne...

Poslednja izmena:
Zna li neko koji wireless ruter daje Verat kad pristanete da placate onih 150 din mesecno?
Takodje,da li sam dobro shvatio info na sajtu: da bi ga dobili dajete 1500 din plus svaki mesec jos 150 din?? Nema fora da date 1500-2000 din jednokratno,da bi ga dobili na koriscenje,bez nadohnade?

Treba da uvodim sad ADSL,a posto suntavi Telekom nema "modema" i ne znaju kad ce dobijati,razmatram Verat kao alternativu,ili ako Telekom dozvoljava varijantu da kupim sam ruter+modem uredjaj...

Kada sam ja bio stojali su TPLinkovi ruteri (ja sam uzimao bez wireless-a), ne znam da li dele iskljucivo njih, uostalom pozovi podrsku sigurno ce ti reci sta daju.

Zna li neko koji wireless ruter daje Verat kad pristanete da placate onih 150 din mesecno?
Takodje,da li sam dobro shvatio info na sajtu: da bi ga dobili dajete 1500 din plus svaki mesec jos 150 din?? Nema fora da date 1500-2000 din jednokratno,da bi ga dobili na koriscenje,bez nadohnade?

Treba da uvodim sad ADSL,a posto suntavi Telekom nema "modema" i ne znaju kad ce dobijati,razmatram Verat kao alternativu,ili ako Telekom dozvoljava varijantu da kupim sam ruter+modem uredjaj...

Koliko ja znam verat daje TD-W8901. I da, dobro si razumeo : da bi ga dobili dajete 1500 din (jednokratno) plus svaki mesec jos 150 din.

Pa gde se to isplati!

Samo da konstatujem da u poslednjih 30 dana Verat ima solidan broj prekida, neki u trajanju i vise sati... zasto nemam pojma... obicno je jako tesko dobiti podrsku u to vreme...

Samo da konstatujem da u poslednjih 30 dana Verat ima solidan broj prekida, neki u trajanju i vise sati... zasto nemam pojma... obicno je jako tesko dobiti podrsku u to vreme...

Isti slucaj i kod mene! Poslednji visecasovni prekid sam imao danas....:wall:

Vrh Dno