Šta je novo?

Verat ADSL - Iskustva

Paket 1536/128 je do juce isao 155-160Kb, danas jedva 120Kb na http downloadu.

Malo pohvala i za Verat: kao korisnik koji duze od dve godine koristi net kod njih poklonili su mi besplatan net tokom decembra i usb stik od 4GB. Hvala.

Paket 1536/128 je do juce isao 155-160KB, danas jedva 120Kb na http downloadu.

Kod mene jos gora situacija, do danas isao 150-155 Kb, a danas jednostavno nema sanse da predje 70KB, a uglavnom se vuce oko 60KB, bez obzira sta da radim.
Ikonica monitora u system trayu pokazuje Speed: 760Kbps, a speedtest kaze Download 580-650 Kbps (probao nekoliko puta), a upload samo 17-24Kbps!
Ima li neko slican ili isti zez i zna li u cemu je problem?

Kako vam sljaka Verat u zadnje vreme?
Meni skoro svako popodne varira protok,inace ujutru i uvece je oko 880k sto je ok.

neznam o cemu pricate ali ja sam na veratu od 31/12/2008 i do sada nisam primetio ama nijedan problem koji vi navodite ali sve mi se to desavalo na sezamu tako da sam sa sezama pobegao a ovde se prijavio i mogu reci da sam i vise nego prezadovoljan!

paket 4096/256 do sada nijednom nije spustio brzinu ispod 420 kb/s a da je to bio problem do verata a ne do seedera a uvek je bilo do seedera tako da je moja preporuka slobodno uzmite necete se pokajati!

ja sam inace iz novog sada u centru i link je vise nego odlican a brzina uvek full na privatnim torrentima a sto se tice rapidshera to je vec malo diskutabilno ide do 220 a retko kada da ode preko toga ali posto rapid nekoristim tako da me bas briga za isti...

a da citam ono za youtube uopste nije tacno cak sam uradio mali test radi mene i pustio youtube da gledam neki spot od 5 minuta a u pozadini je picio download i malo su se klali ali je uspevalo i jedno i drugo da radi a kada sam isti download ugasio youtube je poleteo! a za one neverne tome evo jedan snimak iz mog torrenta...

http://i44.tinypic.com/2rqzh1u.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam ranije bio na Veratu i imao sam iste probleme koji mnogi navode... YouTube je užasno radio tokom dana a maksimalnu brzinu sam uspevao da izvučem samo kad sam skidao sa 'jakih' sajtova.
Pošto sam se od oktobra doselio u BG, kući mi je ostao Telekomov ADSL koji više nisam mogao da koristim jer sam i komp poneo sa sobom. Zato sam odlučio da svu opremu Telekoma donesem u BG i podnesem zahtev da mi se Telekom ADSL prebaci iz Šapca u BG. Kad sam doneo modem, cimer je umeđuvremenu kupio laptop pa smo trebali da net podelimo na dva kompa a Veratov modem za to nije imao mogućnost(ili ja nisam znao to da namestim). Sasvim slučajno, misleći da net neće ni raditi sa telekomovim modemom, sam ga povezao i na moje čuđenje, sve je najnormalnije radilo. YouTube nije nikad kočio, LimeWire, torrent itd. su odlično radili i sa svakog sajta sam najnormalnije skidao punom brzinom, i do 200+ kb/s.
U tome je poenta celog txt-a iznad!;)

E, od tada, pa dok se seoba telekomovog neta nije realizovala, nisam imao ama baš nikakvih problema se Veratom, a ranije, kao što sam napisao na početku, kuburio sam baš...
To je moje iskustvo sa Veratom!

Od pre mesec dana sve mi radi OK, do tada je to bilo mucenje... ocajna veza u toku dana itd. Da kucnem u drvo, samo da ovako ostane.

Evo ja da iznesem moje misljenje zasto nikada vise necu ni pomisliti na verat kao provajdera. Pre par dana prosire se portovi, prijavim kod jednog provajdera i potpisem ugovor, nazovu me posle 2 dana i kazu da je drugi provajder vec prijavio moj telefon kod njih, port ili kako to vec ide. Ja u cudu, kazu verovatno ste ranije kod drugog provajdera proveravali tehnicke mogucnosti, ja se jedva setim da jesam kod verata, samo sto je to bilo pre vise od pet meseci. Gospoda iz verata se ne udostoje da me pitaju da li sam se mozde predomislio posle toliko vremena, nego na svoju ruku to urade. To naravno ne bi li ja ostao kod njih na silu. U potvrdu tome ide i sledeci dogadjaj sa njihovom podrskom, lepo mi juce obeca zena da ce danas vec biti gotova odjava kod telekoma, da bi mi se danas javila neka druga sa odgovorom ako ja hocu oni ce tek sada otkazati moj broj kot telekoma i da treba da cekam par dana... sve to da bi mi bilo "lakse" da ostanem kod njih i tamo i ostao... Bez kometara, tako da sem sto meni ne pada na pamet da ikad vise sa njima poslujem, tako od sada prenosim gorke utiske drugim zainteresovanima za adsl kod njih, pa eto ko cita, i koga uopste dotice, ima malu informaciju kako oni to rade. Poz.

ja sam pre mesec-dva, kada je konacno adsl pusten i na mojoj centrali, otvorio nalog kod verata, imao sam ranije dial up kod njih, sve radilo ok pa sam pretpostavio da ce tako biti i sa adslom... :)
ali... veza je pucala (ili vec kako se to zove na adsl kada se prekine konekcija :) ) nasumice, od po par minuta do 2 sata, nije bilo pravila, ali svaki put kada pukne veza, morao sam onak tp link ruter da resetujem, drugacije nije hteo da se poveze ponovo.
prvo sam sve instalacije po kuci proverio, na kraju sam cak i sve telefone iskljucio, i opet isto
pozvao verat podrsku, bilo je nesto tipa 10-11 uvece, i neki lik koji tamo radi kaze da je problem do njih i nekog njihovog servera za autentifikaciju, kao znaju adminu za to, rade, ali ne znaju ni kada, ni da li ce to da rese, tako da je jedino resenje kada se prekine veza da se resetuje ruter :)
nista odem sutradan da raskinem ugovor, ali onda onaj support koji radi pre podne kaze da je to problem do rutera. ne budem lenj, uzmem novi ruter od njih, dodjem kuci povezem, radi neko vreme, i opet pukne veze, mora da se resetuje ruter da bi se rekonektovao
opet pozovem support, mislim da je bio isti onaj lik od proslo vece, i isto mi pricu isprica, problem to njihovog servera za autentifikacije, tako je kako je
odem sutra opet do verata, i onda su krenuli da me vozaju sa nekim izgovorima da bi na kraju rekli da mora da je problem do telekoma, pa da posalju zahtev da se proveri linija :)
raskinem ugovor sa njima, odem u eunet, povezem njihov ruter, sve radi kako treba evo vec drugi mesec :)
tako da thumbs down od mene za verat

Poslednja izmena:
ja sam pre mesec-dva, kada je konacno adsl pusten i na mojoj centrali, otvorio nalog kod verata, imao sam ranije dial up kod njih, sve radilo ok pa sam pretpostavio da ce tako biti i sa adslom... :)
ali... veza je pucala (ili vec kako se to zove na adsl kada se prekine konekcija :) ) nasumice, od po par minuta do 2 sata, nije bilo pravila, ali svaki put kada pukne veza, morao sam onak tp link ruter da resetujem, drugacije nije hteo da se poveze ponovo.
prvo sam sve instalacije po kuci proverio, na kraju sam cak i sve telefone iskljucio, i opet isto
pozvao verat podrsku, bilo je nesto tipa 10-11 uvece, i neki lik koji tamo radi kaze da je problem do njih i nekog njihovog servera za autentifikaciju, kao znaju adminu za to, rade, ali ne znaju ni kada, ni da li ce to da rese, tako da je jedino resenje kada se prekine veza da se resetuje ruter :)
nista odem sutradan da raskinem ugovor, ali onda onaj support koji radi pre podne kaze da je to problem do rutera. ne budem lenj, uzmem novi ruter od njih, dodjem kuci povezem, radi neko vreme, i opet pukne veze, mora da se resetuje ruter da bi se rekonektovao
opet pozovem support, mislim da je bio isti onaj lik od proslo vece, i isto mi pricu isprica, problem to njihovog servera za autentifikacije, tako je kako je
odem sutra opet do verata, i onda su krenuli da me vozaju sa nekim izgovorima da bi na kraju rekli da mora da je problem do telekoma, pa da posalju zahtev da se proveri linija :)
raskinem ugovor sa njima, odem u eunet, povezem njihov ruter, sve radi kako treba evo vec drugi mesec :)

potpuno isti slucaj i kod mene,kao preslikan,posle mesec dana rasprave ja uzmem mik i pravac eunet i evo vec 8 mesec bez problema.

Koristim ADSL VeratNet-a negde od 2006. godine i nisam imao nikakvih problema. S'tim sto oduvek koristim USB modem. Mogli bi samo bolji sistem popusta da uvedu, na primer nesto kao kod PTT gde placas manju cenu na osnovu staza. Zbog toga mi je proletalo kroz glavu nekoliko puta da ih promenim.

Potpuno isti problem imam, a tek 3 dana sam na verat-u. Ja sam ih pitao da li je problem do telekoma, ali poceli su da me uveravaju da je do mog firewall-a :wall:.

neznam zbog cega dolazi do toga ali ja sam od prosle godine decembra meseca kod njih i jos nisam naisao na taj problem koji vi opisujete a upravo imam taj tp link 8817 kod sebe i radis savrseno, u novom sadu se jos nisam susreo sa tim problemom a nebih ni zeleo jer nece dobro biti po njih!

iskreno od kada koristim verat adsl na 4096/256 jos nisam video ni jedan prekid konekcije osim kada su pre jedno mesec dana bili neki radovi uvece oko prebacivanja servera ili tako nesto e tada sam video i nadam se da necu vise ni jednom!

u zarkovu imam telekom adsl i radi besprekorno ( pre toga sam bio na veratu i promenio). na drugoj lokaciji (zemun) sam uveo veratov adsl i evo vec druga nedelja kako imam problema. desava se da uopste nemam konekciju u toku pre podneva, kao i u toku veceri. desava se da jedino mogu da otvorim veratov sajt dok npr. nadlanu ne mogu ni da pingujem. svi paketi su loss. ne znam, definitivno odlazim sa verata.

U firmi smo imali veratov adsl dosta dugo, vise od dve godine i uglavnom je radio ok. Medjutim u poslednja dva meseca su pocela pucanja veze i zastajkivanja, jednostavno se net "ukoci" na pola minuta - minut i onda krene dalje. To se desavalo prilicno cesto te je itekako iritiralo. Tako je kraj bio uzimanje MIK-a i prelazak na telekomov open adsl, za sada sve radi odlicno.

Primetio sam da Verat ADSL ide preko telekoma. Ne mogu da se setim da li je tako bilo ranije. Inace sve radi savrseno...

Tracing route to www.benchmark.rs [85.17.237.70]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 18 ms 16 ms 16 ms aDSL.Verat.Net [62.108.98.245]
3 29 ms 19 ms 16 ms 79-101-96-25.static.isp.telekom.rs [79.101.96.25]
4 19 ms 16 ms 16 ms 212.200.227.245
5 49 ms 49 ms 50 ms decix.crs.evo.leaseweb.net [80.81.192.246]
6 49 ms 48 ms 48 ms po100.sr1.evo.leaseweb.net [85.17.100.226]
7 49 ms 49 ms 50 ms te5-1.sr5.evo.leaseweb.net [85.17.129.210]
8 49 ms 47 ms 49 ms bench.rs [85.17.237.70]

Trace complete.

Tracing route to www.l.google.com [209.85.227.99]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 18 ms 16 ms 16 ms aDSL.Verat.Net [62.108.98.245]
3 15 ms 17 ms 15 ms 79-101-96-25.static.isp.telekom.rs [79.101.96.25]
4 17 ms 16 ms 16 ms 212.200.227.245
5 43 ms 41 ms 39 ms de-cix20.net.google.com [80.81.193.108]
6 44 ms 43 ms 44 ms 209.85.255.178
7 49 ms 50 ms 49 ms 72.14.232.208
8 95 ms 53 ms 95 ms 209.85.255.212
9 54 ms 74 ms 56 ms 209.85.252.83
10 52 ms 56 ms 53 ms 209.85.243.89
11 57 ms 54 ms 57 ms wy-in-f99.1e100.net [209.85.227.99]

Trace complete.

Ima li neko imena i prezimena i e-mail-ove (a i brojeve telefona) odgovornih lica u Veratu, redom od sefa ADSL-a pa sve do vrha, neki stranac CEO ako takvog ima?

Ima li neko imena i prezimena i e-mail-ove (a i brojeve telefona) odgovornih lica u Veratu, redom od sefa ADSL-a pa sve do vrha, neki stranac CEO ako takvog ima?

veruj mi ovi nisu glupi ko oni iz sezama pa da stave sve od svojih radnika na sajt! samo na sajtu imas ono najosnovnije sta ti treba a za dalje sve preko telefona! sto sta su ti skrivili?

Poslednja izmena:
veruj mi ovi nisu glupi ko oni iz sezama pa da stave sve od svojih radnika na sajt! samo na sajtu imas ono najosnovnije sta ti treba a za dalje sve preko telefona! sto sta su ti skrivili?

Po meni je to normalno da se stave kontakti odgovornih ljudi u nekoj firmi ;)

Po meni je to normalno da se stave kontakti odgovornih ljudi u nekoj firmi ;)

ok treba i sta onda se nadje neka isfustrirana budala i pocne sve redom da ih uznemirava jer njemu net neradi kako treba ili eto zato sto mu je dosadno pa ajde da malo ubije vreme!?

milim da osnovne informacije postoje na sajtu a za sve drugo ako si imalo kulturan i ok da moze da se dodje do pravih ljudi i preko telefona!

Poslednja izmena:
@ Smallville

Gresis. Ni Sezam koji navodis nije se bas pretrgao da navede sve potrebne podatke http://www.sezampro.net/public/kontakt.asp. Ali zato ova firma je za veliku pohvalu uopste i pogledaj stranu za kontakte http://www.dl.rs/kontakt.php.

A Verat kao da hoce nesto da sakrije http://www.verat.net/sr/o-nama/, jedan jedini e-mail [email protected], drugim recima primalac nepoznat, i jedan broj telefona, centrala. Ovde http://www.verat.net/sr/kontakt/, situacija se ponavlja, nijedan licni mail, nijedno ime i prezime odgovorne osobe, samo brojevi telefona i e-mail-ovi raznih sluzbi i opet se ne zna kome pises. Samo se pitam mogu li Grci iz upravnog odbora, http://www.apr.sr.gov.yu/RepsisPubl...=1024130&RegistryCode=06901093&rnd=2105885489, da objasne nedostatak informacija i kvazi tajansvenost.

Poslednja izmena:
http://www.telekom.rs/AboutUs/AboutUs.aspx?temp=0&sid=1&id=9
evo na sajtu telekoma direktan broj Branka Radujka! ili ne? :)
http://www.eunet.rs/kontakt
evo i euneta sa spiskom kompletnog menadzmenta! ili ne? :)
http://www.beotel.net/?strana=51
a na sajtu beotela pise i koji broj cipela nosi direktor! ili ne? :)

Dosta shale. Imas mailove na njihovom sajtu, imas i gomilu telefona, mislim da ako budes se potrudio da okrenes neki od njih i budes dovoljno uporan, doci ces do nekog od "ovlascenih" lica.

Ono, uvek mozes probati da napises nesto na elitesecurityiju, tamo ih ima nekoliko iz verata.

...
Dosta shale. Imas mailove na njihovom sajtu, imas i gomilu telefona, mislim da ako budes se potrudio da okrenes neki od njih i budes dovoljno uporan, doci ces do nekog od "ovlascenih" lica.
...
Hvala ti. Od neprocenjive si pomoci bio. Ponavljas istu pesmu kao i korisnik Smallville.
Ne trebaju mi sirom dostupne informacije, njih vec imam. Ispada da mi trebaju manje dostupne informacije, a kad je Verat u pitanju osnovni podaci postaju u stvari tajni podaci.

Poslednja izmena:
Hvala ti. Od neprocenjive si pomoci bio. Ponavljas istu pesmu kao i korisnik Smallville.
Ne trebaju mi sirom dostupne informacije, njih vec imam. Ispada da mi trebaju manje dostupne informacije, a kad je Verat u pitanju osnovni podaci postaju u stvari tajni podaci.

pa ono sto ti hoces je za tebe nemoguca misija, verovatno da imaju razlog zasto nije objavljena lista ljudi koji rade u veratu, mozda bas iz razloga zbog ljudi kao sto si ti? neznam! ali verovatno postoji nesto zasto su ti podaci skriveni? jer sada zamisli da ti neradi net a onaj u tehnickoj podrsci nemoze da ti pomogne dok telekom neresi problem i sta ce sti da zoves direktora verata da mu objasnis neke stvari zato sto ti net neradi ili imas bilo koji problem, bas iz tog razloga nisu objavljeni brojevi telefona i to pogotovo mobilnih koje ti trazis!!! tako da ako vec nesto hoces da uradis onda ides direktno u predstavnistvo ili uplatno mesto pa problem resavas oci u oci!

p.s. ti osnocni podaci kako ih ti nazivas se jos zovu licni podaci!!!

Poslednja izmena:
Za pocetak.
Gde sam trazio brojeve mobilnih telefona? Navedi.

Za pocetak.
Gde sam trazio brojeve mobilnih telefona? Navedi.

pa dobro nisi trazio brojeve mobilnih ali isti djavo ko da ce ti neko dati i fiksni dal od radnog mesta ili kuce? sta vise cak mislim da je gore dati nekome kucni broj nego mobilni, manje komplikacije za kasnije ako se dodje u situacuju da se mora menjati broj!

pa ono sto ti hoces je za tebe nemoguca misija, verovatno da imaju razlog zasto nije objavljena lista ljudi koji rade u veratu, mozda bas iz razloga zbog ljudi kao sto si ti? neznam! ali verovatno postoji nesto zasto su ti podaci skriveni? jer sada zamisli da ti neradi net a onaj u tehnickoj podrsci nemoze da ti pomogne dok telekom neresi problem i sta ce sti da zoves direktora verata da mu objasnis neke stvari zato sto ti net neradi ili imas bilo koji problem, bas iz tog razloga nisu objavljeni brojevi telefona i to pogotovo mobilnih koje ti trazis!!! tako da ako vec nesto hoces da uradis onda ides direktno u predstavnistvo ili uplatno mesto pa problem resavas oci u oci!

p.s. ti osnocni podaci kako ih ti nazivas se jos zovu licni podaci!!!
Podaci koje trazim NIKAKO nisu licni, mogu da budu sve drugo ali to nisu licni podaci. Ako uopste znas sta trazim. Nepotrebno sklapas mozaik da mi ne radi ADSL, pa podrska nemocna a ja hocu da zovem direktora. Objasni i ovo "mozda bas iz razloga zbog ljudi kao sto si ti", budi precizniji. Da mozda ne opisujes sebe?

pa dobro nisi trazio brojeve mobilnih ali isti djavo ko da ce ti neko dati i fiksni dal od radnog mesta ili kuce? sta vise cak mislim da je gore dati nekome kucni broj nego mobilni, manje komplikacije za kasnije ako se dodje u situacuju da se mora menjati broj!
A nisam ni trazio kucne brojeve zaposlenih u Verat-u. I ne treba neko da mi DA brojeve telefona, vec na sajtu Verat-a treba da budu navedeni svi potrebni podaci, da te podsetim, " imena i prezimena i e-mail-ove (a i brojeve telefona) svih odgovornih lica".

Vrh Dno