Šta je novo?

Verat ADSL - Iskustva

Od 3 provajdera koja sam promenio, na Veratu sam imao najvise prekida.
Telekom - Beotel pa Verat. Tako bi ih rangirao po stabilnosti veze.
Nemoj me pogresno razumeti. Verat radi solidno samo sam na njemu imao nesto vise prekida nego na ostala 2 provajdera.
Jos me nerviralo sto kad im sistem ne radi, upale sekretaricu na telefonu za podrsku koja kaze da se radi na otklanjanja kavara na sistemu tako da ne znas koliko dugo prekid moze da traje.
To mi se desavalo nekoliko puta da nema neta po 2-3 sata dok kod Telekoma i Beotela nikad toliko dugo.

Drugari kako vam radi torrent ?

Meni je odlicno radio p2p ali ne znam da li je slucajnost , promenim masinu dignem novi sitem i torrent je mrtav, ali skroz , skida 2-3 kb , uzas ,to traje nedelju dana, dok obican download radi kako treba.

Pozdrav

Drugari kako vam radi torrent ?

Meni je odlicno radio p2p ali ne znam da li je slucajnost , promenim masinu dignem novi sitem i torrent je mrtav, ali skroz , skida 2-3 kb , uzas ,to traje nedelju dana, dok obican download radi kako treba.

Pozdrav

Pa da bi torrent radio normalno mora malo da se podesi a ne samo turis ga u komp i ocekujes da radi. Pre nego sto si oborio sistem ti je torrent bio podesen i zato je radio lepo a sada nije pa je logicno da zeza. Podesi ga ili onaj koji ti je pre podesio zovi ga opet.

Hmm...imam onaj basic Veraotov TPlink ruter...stavljen u pure bridge...nakačen na Apple AirPort Extreme koji radi sve ostalo ;) E sad uglavnom skidam sa EUCa i to šljaka lepo....međutim čim krenem da skidam nešto od public torrenta veza pukne i pomaže samo da isključim i uključim TPlink. Airport radi ok, wireless nastavlja da radi i kad pukne adsl veza naravno - tako da nije problem u njemu. Jel to neka Veratova znana fora ili ruter kreće da zeza ? Nema nikakvih podešavanja s obzirom da je iz kutije stavljen u Bridge...
Ponavljam: problem se rešava samo isključivanjem i uključivanjem tplinka bez diranja Airport Extrema... Jedino što mi pada na pamet je da sam ova 2 rutera poveza običnim a ne ukrštenim kablom ? Jesu mogući ovakvi simptomi ili jednostavno ako radi - radi :)

Na Veratu sam vise od dve godine i nikada nisam imao problema sa torentima bez obzira odakle ih skidao tako da problem trazi na drugom mestu.

Vidim produžili akciju do kraja septembra, čim me priključe javljam iskustva.

heh, sad se bas razmisljam, taman bi mogao da potpisem na god dana, jer ovih lelekomovih 1.5mb treba da uvedu kao zatvorsku kaznu, 20godina ocitava klip na yt, HD je san snova xD i posle god dana taman ce mi biti postpaid ugovor pri kraju i da ga bucnem u BOX paket i milince :D nego jel zna neko koliko se doplacuje po TV-u za box paket, treba mi minimum za 2, eventualno 3 tv-a...?

heh, sad se bas razmisljam, taman bi mogao da potpisem na god dana, jer ovih lelekomovih 1.5mb treba da uvedu kao zatvorsku kaznu, 20godina ocitava klip na yt, HD je san snova xD i posle god dana taman ce mi biti postpaid ugovor pri kraju i da ga bucnem u BOX paket i milince :D nego jel zna neko koliko se doplacuje po TV-u za box paket, treba mi minimum za 2, eventualno 3 tv-a...?

Ne možeš da izguraš više od 2 tv-a na iptv preko ADSL. Tj mozda moze teorijski ali teško. Postavi pitanje u temi namenjenoj za to :)

Hmm...imam onaj basic Veraotov TPlink ruter...stavljen u pure bridge...nakačen na Apple AirPort Extreme koji radi sve ostalo ;) E sad uglavnom skidam sa EUCa i to šljaka lepo....međutim čim krenem da skidam nešto od public torrenta veza pukne i pomaže samo da isključim i uključim TPlink. Airport radi ok, wireless nastavlja da radi i kad pukne adsl veza naravno - tako da nije problem u njemu. Jel to neka Veratova znana fora ili ruter kreće da zeza ? Nema nikakvih podešavanja s obzirom da je iz kutije stavljen u Bridge...
Ponavljam: problem se rešava samo isključivanjem i uključivanjem tplinka bez diranja Airport Extrema... Jedino što mi pada na pamet je da sam ova 2 rutera poveza običnim a ne ukrštenim kablom ? Jesu mogući ovakvi simptomi ili jednostavno ako radi - radi :)

Rešenje je bilo u promeni maxMTU sa (čudnih MACovih defaultnih 1500...što je vrednost za non PPPoE (al ajd valjda u USA svi voze optiku :p )) na 1492 :) Nema više pucanja. Fora je što se to ne podešava u Airport Extreme ruteru već na svakom kompu posebno. E pa konkretno kod mene je samo iMac pravio problem, kad povuče krš konekcija prilikom public torrenta tad je pppoe pucao...(a reset TPlinka koji je radio u bridge-u je popravljao stvar))

Zvali me iz Verata, ali jedni zastupnici ovde u Pirotu ne rade danas iz nekog razloga, a drugi tek posle 16h, pa cu uzeti opremu i potpisati ugovor malo kasnije...

Verat 6/1 akcijski paket upravo uzeo, radi odlično za sad (kolko se može očekivati od ADSL-a).

2161003868.png

Torrenti idu super, jedino što je malo veći ping ka telekomu i provajderima koji su samo na Telekomu, recimo do exe-net mreže ima oko 40ms, do hetznera ima oko 55ms sa verata dok sa exe-net linka imam do iste IP adrese ping 35ms. Mozda je to zbog samog ADSL-a.

Evo i statistika ADSL linije:
fYzCz.png

Posle koliko su ti odgovorili nakon podnosenja zahteva i da li si online aplicirao za paket ili si isao u poslovnicu ?

Uzeo MIK od provajdera starog u cetvrtak, popunio prijavu online, u utorak me zvali da je usluga realizovana, znaci 3 radna dana, jedino sto su njihovi zastupnici produzili to jos jedan dan, u jednoj firmi nisu radili u utorak, a u drugoj su rekli da tek ujutru mogu da mi daju ruter, ne znam zasto :) . Ali za sad odlicno radi.

Poslednja izmena:
Fina ponuda

Mislim da je to ponuda od prosle godine.I bila je samo za one koji do tada nisu imali ADSL.

Mislim da je to ponuda od prosle godine.I bila je samo za one koji do tada nisu imali ADSL.

Bas to... secam je se. Dosla je u ono vreme kada je Telekom napravio frku sa onom akcijom 4/1 za 1000 dinara.

trenutno koristim telekom adsl bez ugovora, ako podnesem zahtev za verat, hoce li biti problema posto vec imam adsl na tom broju, ili mi je bolja opcija da uzmem MIK? ne zelim da budem bez interneta u fazi prelaska...

Da bi dobio MIK moras da razduzis opremu kod Telekoma.Mozes da probas i bez MIK-a ali ako te Telekom duzi sa opremom nece ti biti realizovan prelazak dok se ne razduzis.U svakom slucaju par dana bez neta ti sleduje.

imam opremu od pre 3,4 god kad mi nisu trazili nazad a navodno je posle istekao rok za vracanje pa sam morao da platim istu, tako da mi je ostao onaj hg510 komplet...ali pretpostavljam da ce stopirati protok interneta u medjuvremenu sto mi bas i ne odgovara...? nista, podnecu zahtev pa ce da vidimo sta ce iz verata odgovoriti...

Ja nisam vratio opremu Telekomu a dobio MIK,predao zahtev Veratu i posle par dana me zovu iz Verata da mi kazu da mi Telekom nece dozvoliti prelazak dok ne razduzim opremu.

Ja nisam vratio opremu Telekomu a dobio MIK,predao zahtev Veratu i posle par dana me zovu iz Verata da mi kazu da mi Telekom nece dozvoliti prelazak dok ne razduzim opremu.

Nisi jedini koji je tako prosao!

Verat nema pojma kako i sta treba da radi kada je migracija sa Telekoma. Oni bi trebali da izdaju PPPOE login prilikom preuzimanja njihove opreme. Onda se Telekomova oprema moze zapakovati i vratiti a da se internet ne gubi. MIK uopste nije potreban da bi neko imao internet kod drugog provajdera dovoljan je samo validan PPPOE login. Po novom (vec 2 meseca) Telekom NE uslovljava izdavanje MIKa vracanjem njihove opreme. MIK se dobija na potvridi koja vazi 30 dana i na kojoj pise da se oprema takodje mora vratiti u roku od 30 dana. Verat pojma nemam o ovome i nisu me uposte slusali kad sam im ovo objasnjavao, oni su terali svoje.

Pokusao sam da sa Telekoma predjem u Verat ali nisam uspeo jer Verat nije hteo da mi da PPPOE login dok im Telekom ne potvrdi da je migracija realizovana. Sa druge strane, Telekom je izjavio da su oni sve uradili (podesili su port na 6 / 1) i da se ceka na Verat de me preuzme kako bi mi iskljucili internet i zavrsili migraciju (tako mi je receno u Telekom-u). Verat je insistirao da ja postavim njihovu opremu i da Telekomovu vratim jer mi Telekom nece dozvoliti prelazak - ovo cista glupost i ne znanje! Verat nema pojma da je Telekom upisao PPPOE login u svoje rutere i da mi korisnici moramo koristiti samo Telekom opremu. Pokusao sam i to da objasnim Veratu ali bez uspeha oni su i dalje insisitrali da ja koristim njihovu opremu (opremu su poslali ali mi nisu dali njihov PPPOE login) a da vratim Telekomovu. Svo ovo vreme natezanja sa Veratom oko opreme i Verat PPPOE login-a, Telekom mi je bez problema davao internet! Posle 3 dana natezanja sa Veratom da mi daju PPPOE login kako ne bi gubio internet i kako bi mogao da iskljucim Telekomov ruter, ja sam odustao i vratio se na Telekom. To je bilo jedino resenje posto se Verat i Telekom cekaju! U ovom slucaj Telekom je odradio sve kako je i trebalo a Verat totalno ne profesionalan, glup, tvrdoglav. Telekom mi je potvrdio nekoliko puta da je sve odradjeno i verujem im posto procedura da se ponisti migracija Telekom-Verat i nije bas jednostavna bolje da Vam ne pricam, dugacko je .....

Objasnjenje od Verata je da oni izdaju PPPOE login TEK kad Telekom potvrdi migraciju i da je to njihova procedura, koja je OVO GLUPOST!

Verat ima los ugovor, obratite paznju na clan 3.1, daju sebi 30 dana da Vam uspostave internet! Da sam ovo potpisao verovatno bi se mi jos svi CEKALI. Verat potvrdu od Telekoma, Telekom na Verat da me preuzme i mene da mi Verat iza PPPOE login. Koliko ja vidim ovo bi moglo vecno da traje.

Za neupucene: da bi koristili internet kod svih ADSL provajdera potreban vam je samo njihov PPPOE login koji se upisuje u ruter. Dakle nije potrebno nista menjati fizicki na ADSL portu. Dakle ako imate validan PPPOE login od Verata, Oriona, PTTa, Euneta vi se mozete prebacivati sa jednog na drugi bez problema, s tim da vam je brzina ogranicena brzinom koja je trenutno podesena na vasem ADSL port-u. Brze od toga nece ici samo moze sporije. MIK je kod - broj kojim se pravo na upravljanje brzine porta prenosi sa jednog provajdera na drugog i to je SVE.

Dakle izdavanje PPPOE login-a zavisi samo od provajdera, svi znamo kako se kreira i brise neki login. Kod Euneta postoji web stranica na kojoj se moze zatraziti test PPPOE login kako bi se njihov internet testirao.

Izgleda da Verat ima veoma lose kadrove u ovom mementu kada se ovakve stvari desavaju, BRUKA I SRAMOTA !
....... eh taj famozni PPPOE login, ljudi pa sta ce Vam to :) potvrde su bitnije :smash:

Poslednja izmena:
Ja sam presao kod Verata pre dve godine i krajem meseca mi istice ugovor.Tako je tada bilo,imam 6/1 za 1790din i posto nema boljih ponuda ostajem kod njih dok se nesto zanimljivo ne pojavi.

sad kao sto vidis nije lako preci kod njih, sve neke procedure i gluposti

Idi u telekom trazi MIK bez vracanja opreme, prijavi se kod Verata sa MIK-om, sacekaj da te pozovu sa potvrdom da ti je usluga realizovana, odes kod njih potpises ugovor, dobijes pppoe user/pass za verat, dobijes njihovu opremu, nakon toga u roku od dan dva odes u telekom i zavrsis s njima, sa ili bez vracanja opreme, zavisi od tvog ugovora.

Ako ne koristis 6Mbit internet kod Telekoma, znaces da su te prebacili kod Verata kad u statistikama rutera vidis novu brzinu.

Poslednja izmena:
Koliko je tek tesko otici od njih?

Ljudi, imam vrlo ozbiljan problem sa veratom. Potpisao sam ugovor ADSL 16mbit, pre 4 meseci, medjutim, maksimalna brzina nikada nije dostigla ni 14mbit/sec, kamoli 16. Linija moze da radi na 16mbit, to vec znam. Problem je, da saljem helpdesku mailove, a nista se ne desava cak sam ih zvao na telefonu, i nista...ili niko nece da se javi ili javlja se operaterka. Imam prekide u liniju veoma cesto, i to sam prijavio kod njih a nista se ne desava...vec polagu gubim zivce pojma nemam sta da radim...

Nazad
Vrh Dno