Šta je novo?

Venice overclocking

2935Mhz

Evo screenshota sa 2935Mhz,najvise sto sam uspeo da sada je 2950Mhz ali nisam stigao da snimim screenshot.

Upalicu klimu veceras(kad mi ode devojka)pa cu da postujem nadam se i vise od 2950Mhz

Prilozi

• 2935Mhz.JPG
    2935Mhz.JPG
    202.1 KB · Pregleda: 81
@Monteboy
Hvala ti ali nisam od juce na forumu i nema potrebe za navodjenjem thredova. Cim sklopim masinu evo mene na tvojoj i paradigminoj top listi.
P.S. Ovo je thread iskljucivo o Venice procesoru tj. njegovim overclocking mogucnostima

Djavo ne da mira :D
E sada, rezultat bi najverovatnije bio zeljeni da nisam pre vremena poceo sa besomucnim lupanjem po F7 i tako upucao Win na poodavno staklenim nogama. Taman sam pomislio eto to je to kada sam ugledao poslednji sacuvani fajl, ali avaj, nakon upload-a rezultat 2990...bedak :sceptic:

Ma samo jos taj jedan MHz i da ne smaram vise :)

za dlaku - cpu-z

Prilozi

• Prokletinja laze.GIF
    Prokletinja laze.GIF
    4 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
mihailo je napisao(la):
Djavo ne da mira :D
E sada, rezultat bi najverovatnije bio zeljeni da nisam pre vremena poceo sa besomucnim lupanjem po F7 i tako upucao Win na poodavno staklenim nogama. Taman sam pomislio eto to je to kada sam ugledao poslednji sacuvani fajl, ali avaj, nakon upload-a rezultat 2990...bedak :sceptic:

Ma samo jos taj jedan MHz i da ne smaram vise :)

za dlaku - cpu-z

Mihajlo , prvi simptomi OC groznice .....
jos samo taj jedan *ebeni MHz .....

Barijera probijena. Sampionski primerak je LBBLE 0517BPMW, a rezultat 3017 MHz. Voltaza za postizanje ovog score-a je bila visoka (1.72v), medjutim, primerak je bio poprilicno hladan 43-44 C.

@Paradigma
Update-uj Top 10 i ubaci Venice jezgro i ovog malisu :)

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=21918

mihailo je napisao(la):
Barijera probijena. Sampionski primerak je LBBLE 0517BPMW, a rezultat 3017 MHz. Voltaza za postizanje ovog score-a je bila visoka (1.72v), medjutim, primerak je bio poprilicno hladan 43-44 C.

@Paradigma
Update-uj Top 10 i ubaci Venice jezgro i ovog malisu :)

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=21918

BRavo majstore!!!
Moj nece preko 2950Mhz nikako,tako da sad istrazujem na kom minimalnom naponu moze da predje Prime i S/M testove na 2700Mhz

Pazi kada je ovaj dolazio do 337, ali Win nije imao snage ni za uslikavanje. Nesto se pitam, sta bi ovi srpski Venice-i radili na vodi ili tecnom azotu, kad na vazduhu prze :D
A da ti nije problem GA za prebacivanje 2950MHz?

Calibra 4WD je napisao(la):
BRavo majstore!!!
Moj nece preko 2950Mhz nikako,tako da sad istrazujem na kom minimalnom naponu moze da predje Prime i S/M testove na 2700Mhz

Ma i tih 2700mhz-a je previse,tako da ti netreba onih famoznih 3000mhz-a za slikanje ;)

Uzivaj malo

Pozdrav

Ljudi, jel moguce da mi S&M prolazi ceo test, a Prime puca na od 2-3 do 10 minuta...? Nije vise Winchester, nego Venice, LBBLA 0518... 1.50-1.52V varira napon, 260 x 10. HTT4x. Nece preko toga - 265 x 10 puca, bez obzira na memorijska setovanja. Jedino je hladniji od Winchestera... Ne mogu da ga nateram na 50 stepeni sa Hyper6-om, sta god radio.

Poslednja izmena:
Svaka cast Mihajlo. Taj sigurno moze i vise :D

byMaX je napisao(la):
Ljudi, jel moguce da mi S&M prolazi ceo test, a Prime puca na od 2-3 do 10 minuta...? Nije vise Winchester, nego Venice, LBBLA 0518... 1.50-1.52V varira napon, 260 x 10. HTT4x. Nece preko toga - 265 x 10 puca, bez obzira na memorijska setovanja. Jedino je hladniji od Winchestera... Ne mogu da ga nateram na 50 stepeni sa Hyper6-om, sta god radio.

Hm. Jesi li probao OCCT? I jesli li probao GoldMemory? Koji su Prime test pustio? Small FFT?

Svaka cast Mihailo, mislim da je ovo najbolji rezultat na planeti koji je ostvaren sa Venice procesorom hladjenim vazduhom.
Sada se usredsredi na testove, da vidimo moze li se njime izvuci super pi na iznad 2950mhz sto bi te opet svrstalo u sam vrh.

@Paradigma
Mislim da Mihailo zasluzuje da se njegov rezultat sto pre nadje na top listi pa ako nisi u frci sa vremenom...

Cestitam Mihailo!

POZ :wave:

@byMax
Max, znaci uzeo si i ti Venice, sto ne prijavljujes covece???
Daj muci ga malo da vidimo kakvi su primerci iz 18-te nedelje i pozuri sa utiscima i rezultatima.

mihailo je napisao(la):
Pazi kada je ovaj dolazio do 337, ali Win nije imao snage ni za uslikavanje. Nesto se pitam, sta bi ovi srpski Venice-i radili na vodi ili tecnom azotu, kad na vazduhu prze :D
A da ti nije problem GA za prebacivanje 2950MHz?

Sasvim moguce da moj Gigabyte ne moze vise,ali zadovoljan sam sa plocom a i prilicno je jeftinija od DFI-ja na kojeg bi jedino presao

Da DFI nije poterao ove procesore kako je poterao, zamenio bih ga necim sa 3 PCI slota, jer muku mucim zbog nedostatka istih. Te kupuj neki nesrecni RS232 to USB za modem (ni jedan bracket na COM port header-u ne radi), te ne moze istovremeno WiFi, TV i Audigy jer se niko ne trudi da na trziste izbaci ove stvari u PCI-E formatu, samo neka nervoza.

I da, hvala svima na cestitkama :)

Voona si ti, Rošu, pojma nemaš. Sam sam nabavio CPU, namestio sve i primerak je loš. Nema tu sta mnogo da se namesta. Probacu drugi CPU, prodacu ovaj i to je to. Ne može da radi ni kao moj Winchester (na 2.7), čak ni na 2.6 ne prolazi onaj najzahtevniji deo Prime-a (SnM prolazi ceo), a ostale nisam probao - što bih kad Prime puca? Nažalost, pogledajte tabele - kapiram da ovom primerku treba voltaža jer na MSI K8N Platinum maksimum je 1.55v (realnih), mada zna da padne i na 1.35 u "kolebanju". A kako znam da mu treba voltaža? Zato što kad stavim da bude oko 1.525v, onda Prime puca iz prve na 260 x 10 (nebitno na koliko radi memorija, a ona je bar, hvala Bogu, dobra). A i u tabeli sa početka onog treda gde je Venice/SD oc table, vidi se da je za 18. nedelju potreban dobar napon.
Trebalo je da ostavim onaj šampionski Winnie i uzmem vodeno hlađenje kao čovek. Ja sam samo hteo 2.6 GHz a da Hyper X bude na low - 1600 obrtaja. To je stvarno prednost Venice-a - onaj je u full loadu išao do 52-53 pod istim uslovima, a ovaj ne može da se približi cifri od 48! No, šta je, tu je... snaćiću se već ja...

Ma verujemo mi u tebe MaX. ;) :p

Moso je napisao(la):
@byMax
Max, znaci uzeo si i ti Venice, sto ne prijavljujes covece???
Daj muci ga malo da vidimo kakvi su primerci iz 18-te nedelje i pozuri sa utiscima i rezultatima.

I ja imam 18tu nedelju i nakon prvih ofrlje i na brzinu proba rekao bih da nema potencijala.

Ako sam razumeo maxa i on ima neo2 platinum kao i ja i ima isti problem... Znaci bacih pare... Inace radi se 3200+ lbble 0518apdw ...

mihailo je napisao(la):
Da DFI nije poterao ove procesore kako je poterao, zamenio bih ga necim sa 3 PCI slota, jer muku mucim zbog nedostatka istih. Te kupuj neki nesrecni RS232 to USB za modem (ni jedan bracket na COM port header-u ne radi), te ne moze istovremeno WiFi, TV i Audigy jer se niko ne trudi da na trziste izbaci ove stvari u PCI-E formatu, samo neka nervoza.

I da, hvala svima na cestitkama :)

Mene zato ovaj privlaci mnogo vise

Prilozi

• DFI LanParty NF3 Ultra.jpg
    DFI LanParty NF3 Ultra.jpg
    173.4 KB · Pregleda: 78
Znaci, izgleda da treba zaobilaziti 18-tu nedelju u sirokom luku. Jel ima neko mozda pozitivnih iskustava sa tom nedeljom? :trust:

Paradigma je napisao(la):

Ali ko zna da li po performansama pruza koliko i nF4 verzija? :trust: ;)

Gidra85 je napisao(la):
Ali ko zna da li po performansama pruza koliko i nF4 verzija? :trust: ;)

Vidi, uz'o bi ga dok trepnes :smoke:

Poslednja izmena:
Paradigma je napisao(la):
Ali takodje nema serijski i paralelni, a opet PCI-E graficke osetno jeftinije. Sve u svemu, nikako prava mera.

mihailo je napisao(la):
Ali takodje nema serijski i paralelni, a opet PCI-E graficke osetno jeftinije. Sve u svemu, nikako prava mera.

Ja bih ga uzeo upravo zato sto ne zelim da menjam svoju AGP graficku, a sa kablom bih se izborio. Tako je bilo i sa 486 -> pentium plocama da RS232 kablici nisu kompatibilni ali se to lako resi.

Ajmo Cali!!!! ;)))))

Zaladilo malo veceras :d

Uspeo sam i 3012Mhz da postignem ali mi je pritiskom na Save u Paint-u pukao Win,i ko za inat nije snimio fajl.

Da napomenem jos jednom komponente zasluzne za moje probijanje 3000Mhz:
Gigabyte K8NF9 Nforce 4,Venice 0517 LBBlLE Box Kuler,512MB DDR 400 Infenion,Leadtek 6600 128MB PCI-e...

Prilozi

• Venice 3004Mhz.PNG
    Venice 3004Mhz.PNG
    108.4 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
Hm... ajde lepo vi sa najvecim rezultatima prodjite sve testove pa postujte, iskreno sta vam znaci to sto ste digli Win na nekim podesavanjima ako je on nestabilan? Po meni poenta dobrog oca je ocuvanje stabilnosti, tj da se tako dignuta masina najnormalnije moze koristiti. To je isto kao i za varijante za azotom i slicno,... pa ne drzim ja kanistre u spajzu... Svoju masinu klokujem samo do granice kada sam siguran da ce ona tako moci vise dana bez greske da radi... Ako ne moze onda ide dole.

jorgovan je napisao(la):
Hm... ajde lepo vi sa najvecim rezultatima prodjite sve testove pa postujte, iskreno sta vam znaci to sto ste digli Win na nekim podesavanjima ako je on nestabilan? Po meni poenta dobrog oca je ocuvanje stabilnosti, tj da se tako dignuta masina najnormalnije moze koristiti. To je isto kao i za varijante za azotom i slicno,... pa ne drzim ja kanistre u spajzu... Svoju masinu klokujem samo do granice kada sam siguran da ce ona tako moci vise dana bez greske da radi... Ako ne moze onda ide dole.

Ja sam vec postovao,maximum stabilnosti u prime 95 i s/m testu je nesto vise od 2800Mhz na 1.55v,tu negde bi trebao i Mihajlov primerak da ide

Nazad
Vrh Dno