Šta je novo?

Venice overclocking

Paradigma je napisao(la):
Mihajlo da si ti nama zivko i zdravko ko mirko i slavko, sliko se taj odavno na 3133Mhz. :d\

Cekaj, polako... CYK ima San Diego, a ovde se prica o Venice-u, jer Aponen ima 3000+ Venice!

Vule je napisao(la):
Cekaj, polako... CYK ima San Diego, a ovde se prica o Venice-u, jer Aponen ima 3000+ Venice!

E jesam seljan, zalutao sam u drugi tred. Eto prilike da se iznenadi San Diego-om :d

Umalo me srcka nije strefila. Pa to bi bilo previse za moje srce (3133MHz & 1.586v) da je u pitanju Venice 3000. Ubih se odsrafljujuci iste, a niti jedan blizu :D Mada sam i dalje uveren da je Aponen-ov primerak sposoban za SF rezultat :) San Diego, pa jos 3700+ je nesto sasvim drugo i da ne pruza vise od 3000-rke, podlozio bih ga na 2.586v :exploder:

mihailo je napisao(la):
Uhhhhh, taj procesor mirise na apsolutnog sampiona, 1.5x v i 29xx, pa to je ludilo. Taj garant ide za slikanje >3100MHz :shock:

Mikajlo, nemo' da me zezas, naprzio sam se k'o mlad majmun!!! :d :d :d
Ja vec radim 2,xxV, kada kazem ja mislim na mene! :D :guitar:

Ajde :wave:

mihailo je napisao(la):
...Mada sam i dalje uveren da je Aponen-ov primerak sposoban za SF rezultat :) ...

Procesor sam nabavio kod Bench-ovce :D Turbo Bokice aka. Calibra 4WD.
Pozdrav za Bokija!

Aponen je napisao(la):
Procesor sam nabavio kod Bench-ovce :D Turbo Bokice aka. Calibra 4WD.
Pozdrav za Bokija!

Kud ga ne ostavih za sebe
:wall: :d

Odlicna masinu si sastavio,svaka cast!

Aponen je napisao(la):
Evo i novog rezultata:
- dok pisem ovo Venecija radi na 2944=9x327 (pticica ). Doduse ne sluzi mnogo cemu, posto nece da prodje Super PI test.
- na 2925=9x325 (pticica ) sam ga testirao pomocu S&M, OCCT, Prime95 i sve prolazi.
- 9x330 nece da udje u Win, barem kako sada stvari stoje, kada nabacim klimu u sobu (ovih dana), onda mozda bude i drugacije.

:wave:
Cekaj bre, majku mu :)... kako ti radi stabilno na ~2930 u svim testovima, a na ~2970 nece ni da udje u Win???
Mnogo je mala ta margina stabilnog rada i "ne-rada" :D

BTW, kako si setovao voltazu? Direktno na 1.55V ili... CPU VID + CPU VID Special (%)?

CAR je napisao(la):
Cekaj bre, majku mu :)... kako ti radi stabilno na ~2930 u svim testovima, a na ~2970 nece ni da udje u Win???
Mnogo je mala ta margina stabilnog rada i "ne-rada" :D

Sta je, nije ti jasno kako neko moze da bude brzi od tebe :d

Bravo Aponen!
Neverovatan rezultat, narocito kada imamo u vidu da si sa 2655mhz pri 1.55v presao na 2944 uz 1.53v, dakle, povecao si overclock za 300mhz a smanjio napon sto je za Ginisa...
Kada znamo koliko je potrebno povecati napon za svakih dodatnih 100mhz, napravio si "cudo nevidjeno"...

Moso je napisao(la):
Bravo Aponen!
Neverovatan rezultat, narocito kada imamo u vidu da si sa 2655mhz pri 1.55v presao na 2944 uz 1.53v, dakle, povecao si overclock za 300mhz a smanjio napon sto je za Ginisa...
Kada znamo koliko je potrebno povecati napon za svakih dodatnih 100mhz, napravio si "cudo nevidjeno"...

Pazi, nisam siguran jesi li sarkastican ili ne, za mene to nije ni vazno U SUSTINI !?!?
U svakom slucaju napon i kod prvog, i kod drugog postovanog rezultata je bio podesen u BIOSu da bude 1,4V*113%!!!!!
Sada, zasto u CPU-Z pokazuje cas 1,55, cas 1,536, to verovatno ima veze sa cinjenicom da procesor ima varijabilni nominalni napon 1,35-1,4V, u praksi najcesce 1,36-1,38V.

Ako je jos nesto nejasno, ili ako sam ostao nedorecen, slobodno se javi!

U cilju propagiranje dobre volje i lepog ponasanja na Benchu ja te pozdravljam :wave:

Poslednja izmena:
Lukija je napisao(la):
Sta je, nije ti jasno kako neko moze da bude brzi od tebe :d
Ma, nikako mi ne ide u glavu! :D:D:D

Aponen, ne varira ti VCore zbog varijabilnog nominalnog napona... vec jednostavno, dolazi do fluktacije napona. Kao i na svakoj ploci.

CAR je napisao(la):
Aponen, ne varira ti VCore zbog varijabilnog nominalnog napona... vec jednostavno, dolazi do fluktacije napona. Kao i na svakoj ploci.

Care, jasno je to meni, ali sta reci coveku koji onako nastupi!? Samo sto me otvoreno nije nazvao lazovom, ili sam ja mozda istripovao, hmmm :zgran:

Ja bih to resio ovako - donesi CPU ovamo, pa da mu uzmem meru! :d
Samo sam ja merodavan! :beat:

P.S. Batali, seva ti paja... ako ti radi na 2.9 giga - samo cuti i uzivaj ;)

ajd da ozivim malo ovaj thread...

LM imam venice ada3000daa4bp ybble 0523 epaw

e sad gledam po forumu i svi venici na koje nailazim su cbble ili lbble. shta ce onda ovo y kod mene? shta uopshte amd oznachava sa ovih pet slova? ako uopshte neshto znachi.

zna li neko kako su se ovi ybble(ako neko zna za neki) pokazali u oc-u?

Poslednja izmena:
vladabgd je napisao(la):
e sad gledam po forumu i svi venici na koje nailazim su cbble ili lbble. shta ce onda ovo y kod mene? shta uopshte amd oznachava sa ovih pet slova? ako uopshte neshto znachi.
Tih pet slova predstavljaju tzv. "stepping". Jedna serija kojom se oznacava odredjeni broj primeraka. Naravno, svaki stepping ima i svoju nedelju u kojoj se proizvode jezgra.

Testiranjem raznih stepinga, i razlicitih nedelja u kojima su izradjena jezgra, utvrdjeno je da se odredjeni bolje ponasaju prilikom O/C-a... mada nista ne mora da znaci, mozda bas tvoj sa YBBLE stepingom bude najbolji od svih koji su do sad probani ovde.
Samo treba da istestiras ;)

aha ok hvala

inache vec sam "testirao" proc i trenutno ide do nekih ~2.8ghz sa stock coolerom i nekim kineskim napajanjem. chim skupim pare pazarim bolje napajanje pa cu onda da vidim shta moze.

poshto nisam naleteo na mnogo venica sa ovim (ybble) steppingom ajde nek ovde jave svoje utiske svi koji imaju dotichne i igrali su se sa njima

ja moj venice 3000 ne mogu da nateram preko 2150 mhz, Evo kako sam podesio :
cpu voltage : 1.550 v (to je max za a8n-e)
cpu multiplyer x9
pci express clock 100 mhz
ddr voltage 2.60 i to je max za tu plocu
cpu frequency 240
memclock 400 mhz (corsair cl2.5)
tcl: 2.5
tras: 8t
trcd: 3t
trp: 3t
trc: 22t
trfc: 24
trwt: 6t
twr: 3t
1t/2t mem timing : 2t
hyper transport frequency: auto

poprilican sam nob shto se tice overclockinga, nikad nisam ni pokushavao neshto da clockujem osim graficke karte, kad sam video da ovaj venice gura na 2700 mhz, reko da probam, ali ne ide mi :(

EDIT: evo brzi update, nakon milion kombinacija spustio sam memoriju na 333mhz,i uradio sve ostalo isto , samo povecao cpu frequency, sve radi kako treba, sad cu da pustim testove da vidim koliko je stabilno, evo cpu-z :
yeayea16fp.jpg

nije loshe za pocetnika :D:banana:

i josh jedno pitanje, da li ovako mogu da opadnu performanse poshto je spushtena brzina memorije na 333 ? :D

Poslednja izmena:
Ovde ne vidim na koliko ti radi RAM. Često ploče imaju u BIOS-u podešavanje memorije u odnosu na difolt takt, ali ako difolt takt promeniš, to više ne važi. Taj venice ti sad radi na vrlo lepom taktu. Idi na Memory opciju u CPU-Z i očitaj tamo na koliko MHz ti radi memorija stvarno.

memory10fh.jpg

i

memory26ve.jpg

jel to loshe? i moze li koji savet kako da podesim memoriju poshto nemam pojma shta koja od onih oznaka radi.

Poslednja izmena:
Nije loše, dobro si postavio, RAM ti leti. Ne znam konkretno kako stoji stvar sa Corsair, ali 230MHz za 200MHz DDR memoriju na CAS 2.5 je dobar skor.

Mislim da imaš jako brz kompjuter, ja tu ništa više ne bih dirao nego kako jeste.

nidza je napisao(la):
Nije loše, dobro si postavio, RAM ti leti. Ne znam konkretno kako stoji stvar sa Corsair, ali 230MHz za 200MHz DDR memoriju na CAS 2.5 je dobar skor.

Mislim da imaš jako brz kompjuter, ja tu ništa više ne bih dirao nego kako jeste.

najjeftiniji moguci pqi 512mb, radi na 233mhz cas2.5, 6-3-3. (doduse sa voltazom od 2.9)

sad treba da zamenim module sa vecim, 2x 512, isto corsair cl2.5 value select.
znaci nishta da ne menjam od ovoga :
tcl: 2.5
tras: 8t
trcd: 3t
trp: 3t
trc: 22t
trfc: 24
trwt: 6t
twr: 3t
1t/2t mem timing : 2t
hyper transport frequency: auto

?

samo josh jedno pitanje, temperatura sa box kulerom varira od 30 - 45 stepeni. Obicno je negde oko 35, kad komp neshto radi duze vreme onda ode na 40-45. Jeli to ok ?

Nazad
Vrh Dno