Šta je novo?

Venice overclocking

CAR je napisao(la):
Evo ga kod mene jedan BPBW, sto je Mitnick uzeo od tebe... dosao do mene, ko zna kojim putevima :d... on mi rece da je to taj "over 3 GHz".
E, pa nek je sa srecom cheers To je primerak sa pocetka teme i overio je 9x332,nesto na vrucini od pre 5-6 dana i po mojoj proceni je sposoban za 9x335 po sadasnjem vremenu i sa "umerenom" voltazom od 1.7 :smoke:

mihailo je napisao(la):
E, pa nek je sa srecom cheers To je primerak sa pocetka teme i overio je 9x332,nesto na vrucini od pre 5-6 dana i po mojoj proceni je sposoban za 9x335 po sadasnjem vremenu i sa "umerenom" voltazom od 1.7 :smoke:
Aaaaa, zezn'o si me... ja sam mislio da dobijam sampionski, onaj od 3 giga i pedes' (pa da mu povrh toga namaknem jos stotinak MHz :d)
Naravno, sve uz pomoc AS5 paste, CM Hyper sestice i - cirka 2V voltaze :d

Salu na stranu, videcemo kako ce da se pokaze... zasad je samo odsvirao S&M na 2700MHz i 1.55V pri "long" testiranju, no sweat.

Dobro je što meni niko nije obezbedio dobar primerak, bez obzira što sam nekoliko njih zamolio :(

Vule je napisao(la):
Nemoj zezati da ces da stavis pastu? :D
Stavio!!! :d

Mor'o sam... probao prvo bez paste (normalno), poceo CPU opasno da mi se krcka na 2800MHz. Mislim, aj' to sto se krcka, nego sto mu stvarno smeta - ode preko 60 stepeni, pa mi spuca BSOD.

Namazem neku sugavu belu pastu, ta mi bila pri ruci (mislim da se vucara jos iz vremena kada sam bio na intelu :d, tj. kada sam imao BE6 :)). Odma' 5 stepeni nize - sa 62 na 57.

Kad sve lepo sklopim (i ispolira mi se cooler :D), otvaram novu tubu AS petice.

Dokopah se i ja 3200 venice , Msi k8n nf4 pci-e i 1 giga nekog PQI RAM-a .Jel neko imao iskustva sa ovom kombinacijom u klokovanju?

Poslednja izmena:
Hoce li neko da postuje neki rezultat sa 0518 nedeljom ili nekim drugim primerkom koji nije iz 0517 nedelje???

LBBLE 0518

2700mhz za svaki dan, prolazi sve testove i radi danima bez gasenja i restarta. Inace radna masina pa za sada necu pokusavati vise.

@jorgovan
Na kojoj voltazi radi sa tih 2700mhz za svaki dan?
I sto ne bi probao da ga nasviras malo vise da vidimo kakvi su ovi primerci?
Znamo da se byMax zalio na svoj primerak.

Moso je napisao(la):
@jorgovan

Radi na 1.55-1.58v. Probao sam da ga butujem na 2800 ali su testovi pucali. Nisam imao vremena da dalje experimentisem jer mi je komp bio potreban dosta, jer sam zbog crkavanja ploce izgubio nedelju dana... Kad malo rascistim sa obavezama probacu da vidim dokle ce ici...

Moso je napisao(la):
@jorgovan

Moj primerak je inače jedini Venice koji je Uroš imao u rukama a koji je bootovao na 3 GHz. Nije uopšte loš, nego mu samo treba malo viša voltaža. Još jednom, probao sam kod komšije i na 1.58 (1.6V, ali undervoltuje), radi prime i SnM na 2.75ghz, na 2.8 radi windows, prolazi SnM ali puca Prime. Sa hyper 6+ se ne greje previše (ispod 50 stepeni, i u full load). Verujem da sa nekom pločom, koja može na 1.6, hoće i na 2.8 GHz, ali je kod mene max. 2.6 GHz, jer mi ploča ne daje više od 1.52-1.53v. Tako da mi treba samo 3200+ koji hoće na 2.7 recimo, na 1.50, da bih bio siguran da će na 2.6ghz, na tih 1.52-1.53, raditi super-stabilno.

Danas sam svoj DFI stock bios 1.25 fleshovao u zadnji zvanicni 3.10 i evo prvih impresija:
1. Problemi koje sam imao sa IDE diskom su nestali
2. Memorijski divideri 120, 133...su proradili
3. Dobio sam MemTest 1.51
4. HTT (FSB) sam poterao na 390mhz, na 400 nece u win...

Uglavnom, prezadovoljan sam novim biosom.
Mnogo sam se dvoumio izmedju 2.17 i 331-1 beta biosa jer jedino sa njima FSB hoce na 450mhz ali sam se ipak odlucio za zvanicni 3.10 jer je najsigurniji. Naime, na Extreme System je nekoliko ljudi prijavilo da nakon clear cmos-a sa 331-1 biosom, sistem nece vise da bootuje. Uglavnom, sa svim beta biosima se kad-tad jave neki problemi.

Koji je maximalni FSB koji ste postigli i sa kojim biosom?

Koliko i koje dividere za memoriju ploca poseduje?

POZ :wave:

8 komada:

200
180
166
150
140
133
120
100

8 dividera : 100, 120, 133, 140, 150, 166, 180, 200

Pre flesha, samo su standardni divideri radil a sada rade svi...

@Lukija
Pisali smo u isto vreme...
Lukija, problemi sa IDE diskom nisu nestali kada sam vratio Nforce 6.37, samo su manje bili izrazeni, medjutim, bilo kakvo kopiranje na IDE disk je bilo nemoguce. Sa novim biosom, sve sljaka super (mada sutra menjam IDE 120gb za jos jedan SATA 160 samo sam hteo da vidim da li je do biosa).

jel moguce da ne mogu da naprave bios za MSI K8N platinum da daje visu voltazu?!

Koji su maskimumi napona na MSI K8N Neo2 Platinum (AGP nf3 platforma) za procesore koji imaju nominalni napon od 1.5v, a koliko za procesore sa nominalnim naponom od 1.4v?

@byMax
Mislis li na voltazu za procesor ili cipset?
Btw, Maxo, zasto lepo ne prodas taj MSI i kupis DFI ako vec hoces maximum?
Evo u atachmentu fsb od 390mhz, default voltaza je na cipsetu.
Da li je neko poterao fsb na preko 400mhz ???

Prilozi

• fsb-390.jpg
    fsb-390.jpg
    60.8 KB · Pregleda: 59
Moso je napisao(la):
@byMax
Da li je neko poterao fsb na preko 400mhz ???

Jeste MrIcee na 500Mhz :d

@Paradigma
Ocigledno nisi shvatio moje pitanje a to je da li je neko u SCG uspeo da potera FSB na DFI NF4 ultra preko 400mhz ?

Sto se tice svetskog rekorda njega drzi izvesni MAZ a evo i njegovog rezultata sa http://valid.x86-secret.com:

Highest FSB Reached :
- Nº 1 : MAZ reached 564.61 MHz with an AMD Athlon 64 3200+

Pretpostavio sam da te interesuju domaci rezlutati otuda smajli na kraju.

E tih 564.61 za FSB... :eyebrows: :,,:

POZ :wave:

Paradigma je napisao(la):
Koji su maskimumi napona na MSI K8N Neo2 Platinum (AGP nf3 platforma) za procesore koji imaju nominalni napon od 1.5v, a koliko za procesore sa nominalnim naponom od 1.4v?
Sto se tice procesora sa default naponom od 1.4V - na K8N Neo2 Platinum je max koji sam ja izvukao nekih 1.8V. Ali to je bilo slucajno, ne znam kako je uslikao tu vrednost, kada se vrtela stalno oko 1.76V.
Dakle, neka bude 1.76V. Ili tako nesto.

I to je sa oficijalnim biosem... a nijedan od ovih beta/modovanih nije mogao da me pusti do 1.9V (koilko su obecavali), jer im ono podizanje napona u procentima vec preko 10% jednostavno ne radi - pa max bude oko 1.66V.

K8N Neo2 Platinum ima problema sa direktnim dizanjem napona, dok preko procenata radi. Izasao je novi beta bios koji to donekle resava, ali ga jos uvek nisam probao jer mi se nesto ne stavlja beta na masini na kojoj sve super radi...

Da se razumemo meni je muka od tog MSI-a samo ne mogu da nabavim Abit AV8 koji zelim. Na extremu kazu da sa nekim beta 1.36 moze do 1.9v ali i to uz pomoc trikova.

BTW. Ne uzima mi se iz principa ploca koja nudi povecanje napona u procentima.

Poslednja izmena:
Dosao mi je sistem jednog druga sinoc u ruke pa posto ionako moram da ga otvaram i mijenjam neke komponente rekoh da iskoristim priliku i probam njegov Venice u pitanju je 0517 GPCW stepping primjerak nije ni blizu mome Winiju

za stabilnih 2650 MHz mu treba 1,65V (hladjen H20).

Sto sam primijetio su malo manje temperature vode pri podizanju napona kod Venice'a

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
za stabilnih 2650 MHz mu treba 1,65V (hladjen H20).
Totalno je neukusno porediti te zapadnjacke Venice sa SES Venice-ima (Spec.Edition for Serbia :D )

mihailo je napisao(la):
Totalno je neukusno porediti te zapadnjacke Venice sa SES Venice-ima (Spec.Edition for Serbia :D )

Nisam znao da postoji AMD'ova tvornica kod nas znam samo za ovu u Dresdenu (SR Njemacka)

Izgleda je srpsko-crnogorski lobi u Dresdenu veoma jak :) :D

Ovi sa www.bay-zone.de sto nude pretested verzije na niskim naponima (2,7 GHz) mora da su ih reinportirali iz Srbije , shto mislis ti Mihajlo ?

Poz....

Poslednja izmena:
Vrh Dno