Šta je novo?

Venice overclocking

jorgovan je napisao(la):
Hm... ajde lepo vi sa najvecim rezultatima prodjite sve testove pa postujte, iskreno sta vam znaci to sto ste digli Win na nekim podesavanjima ako je on nestabilan? Po meni poenta dobrog oca je ocuvanje stabilnosti, tj da se tako dignuta masina najnormalnije moze koristiti. To je isto kao i za varijante za azotom i slicno,... pa ne drzim ja kanistre u spajzu... Svoju masinu klokujem samo do granice kada sam siguran da ce ona tako moci vise dana bez greske da radi... Ako ne moze onda ide dole.
Ispada da mi koji se igramo i zlo ne mislimo ne znamo poentu. Ovo su rezultati za slikanje i nemaju upotrebnu vrednost. Takodje, na osnovu istih, mogu se naslutiti i krajnje, a upotrebljive frekfencije. Do sada svi primerci ubodeni u ovog DFI-ja (pricamo o Venice-u) na prosecno 1.45v prolaze sve testove opterecenja - mora se priznati da je to cifra vredna paznje, a vecini i ulozenih para.

Ja cu se izvinuti Paradigmi, jer sam tek sada posetio Bench Top 10 i video da je okacio rezultat. Poslednji postignuti rezultat sa istim primerkom je gotovo celih 3045 MHz i to bi bilo to sa ovim hladjenjem. Pravi sampion.
EDIT: Voltaza 1.76

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=22009

Poslednja izmena:
mihailo je napisao(la):
Ispada da mi koji se igramo i zlo ne mislimo ne znamo poentu. Ovo su rezultati za slikanje i nemaju upotrebnu vrednost. Takodje, na osnovu istih, mogu se naslutiti i krajnje, a upotrebljive frekfencije. Do sada svi primerci ubodeni u ovog DFI-ja (pricamo o Venice-u) na prosecno 1.45v prolaze sve testove opterecenja - mora se priznati da je to cifra vredna paznje, a vecini i ulozenih para.

Ja cu se izvinuti Paradigmi, jer sam tek sada posetio Bench Top 10 i video da je okacio rezultat. Poslednji postignuti rezultat sa istim primerkom je gotovo celih 3045 MHz i to bi bilo to sa ovim hladjenjem. Pravi sampion.

izvinjavam se ja sam drugacije shvatio. Kada se situacija malo rascisti i islristalise mogli bi da napravimo listu frekfrencija za svaki dan...

mihailo je napisao(la):

Svaka tebi cast, Mihailo, sto si imao m*da da dignes taj CPU na 1.76V. Sa obicnim vazdusnim hladjenjem.
Stvarno, svaka ti cast... gledam tamo u onom Venice/San Diego thread-u (sticky-u), oni sa Vapo-om ili vodom nisu isli preko 1.7V.

Bravo majstore... cenim to ;)

CAR je napisao(la):
Svaka tebi cast, Mihailo, sto si imao m*da da dignes taj CPU na 1.76V. Sa obicnim vazdusnim hladjenjem.
Stvarno, svaka ti cast... gledam tamo u onom Venice/San Diego thread-u (sticky-u), oni sa Vapo-om ili vodom nisu isli preko 1.7V.

Oni nisu ishli preko 1,7V zato shto stabilan rad preko 1,7 vjerovatno nije moguc obrati paznju da u postavljenoj tabeli postoji oznaka stability (SuperPI32M ili Prime) shto znaci da nije rijec o maks frikvenciji nego o donekle stabilnim rezultatima i parametrima za svakodnevni rad !

Shot maksimalne frikvencije je nice to see ali od njega u praksi nikakve vajde!

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
Oni nisu ishli preko 1,7V zato shto stabilan rad preko 1,7 vjerovatno nije moguc obrati paznju da u postavljenoj tabeli postoji oznaka stability (SuperPI32M ili Prime) shto znaci da nije rijec o maks frikvenciji nego o donekle stabilnim rezultatima i parametrima za svakodnevni rad !

Shot maksimalne frikvencije je nice to see ali od njega u praksi nikakve vajde!
Molim lepo, svi ti sa stabilnim radom, neka okace i svoje "za slikanje rezultate" :D

CAR je napisao(la):

Fala, fala :smoke:
Sto se tice m*da tice, na ovoj voltazi je sve pesma, cuka mi se zatresla tek na 1.925 (1.45V + 133%). U 30-ak sec. sam stigao do 341, ali za screenshot nije bilo snage jer je doslo do crvenog usijanja :D
Ovu vrstu igre apsolutno ne preporucujem i ne snosim odgovornost za eventualnu primenu na osnovu ovog primera.

Monteboy je u potpunosti u pravu, treba poterati tih 3000mhz ali i pokazati bilo kakvu upotrebnu vrednost tog rezultata pa makar to bio super pi 1m, bas kao i na svim svetskim forumima...
Dakle, momci na posao dok vas jos uvek sluzi ovo "lepo" vreme...

JA se vise ne igram :d

Resio sam da Venicea drzim na 2700Mhz(9*300Mhz) i 1.45V prilicno se manje greje nego li na 1.6v i 2850Mhz,a razliku u radu ne primecujem.
Sada jos da vidim koju memoriju da uzmem i to bi bilo to

Haha, na kraju nista od 3GHz na vazduhu. Elem, sve je to jako brzo za ono cime se mi bavimo. Ja drzim na 2.4GHz iako mi je prolazio S&M na 2.55GHz. Poenta je da ovo radi na 1.5V a na 2.55GHz je potrebno vec 1.65V a to je vec max za CPU koji AMD propisuje (kao i 2.95V za memoriju). Da ne pricam da se cooler na ovih 1.5V okrece jedva nesto preko 1K RPM. Sve je stvar kompromisa brzine, stabilnosti i buke.

@Lukija
Videcemo, videcemo, ja jos nisam rekao poslednju...

Najgore od svega je što ovaj i nije toliko loš - sad sam ga probao na mojoj bivšoj ploči i hoće da ide na 2.7 GHz stabilno, ali na 1.575V (stabilnih, kakve daje ASUS A8N-SLI sa novim 1011 biosom (opet da se kajem što nisam čekao?)), dok moj MSI (neko reče da je Neo2 - nije, pogledaj signature). Dakle nije ni ovaj primerak loš u smislu da neće da se klokuje, nego mu treba više napona, kapiram da na 2.8 može da ide sa 1.65V, što je negde i maksimum koji bi smeli davati 90nm CPU-u. Međutim, ja ću i dalje gledati da zamenim ovaj za neki kome ne treba toliko napona (ne menja mi se ploča), već sam zamolio par prijatelja da mi pogledaju i jave kad lociraju 3200+ iz 05xx serije (gde je xx = ili < od 17).

pozdrav

Moso je napisao(la):
@Lukija
Videcemo, videcemo, ja jos nisam rekao poslednju...

E da, mislim na stabilnih 3GHz, znaci za svaki dan, da ne razmisljas da nesto ne zaglavi, skuca. Kao sto sam rekao, ako Venice bude radio na 2.6GHz stabilno (kod mene stabilno znaci da ne sme da pukne ni GM,memtest,prime,occt i S&M) uz umereno dizanje napona, onda vredi prelazak.

P.S. Kao sto jos jednom rekoh, probajte WinXP 64bit, videcete koliko je masina stabilna.

Trenutno radim Prime na 2600. Podigao sam napon u biosu ali u Winu mi ocitava Everest 1.4v... Cime bi jos mogao da proverim napon?

@Lukija
Tesko ce bilo koji Venice ici na 3Ghz za svaki dan. Ja sam mislio na 3Ghz za testove poput 3Dmark, super pi, prime isl. sto jos nikome u svetu nije poslo za rukom a za svaki dan neverujem da moze na vazduhu.
Ipak, posto ovde pricamo o overclockingu i jurimo rezultate, smatram da je dovoljno odraditi testove sa 3Ghz a ne dokazivati stabilnost sistema kroz 24h prime i sl. torture.
Hajde momci, dajte da vidimo maksimalnu brzinu na kojoj prolaze testovi...

Hm... polako treba za to vremena, dok se sve to izvrti... Ja dizem polako pa pisem kad stignem dokle moze...

Da li je za Venice temperatura od 56-58 na snm prevelika? Neko rece da je to worst scenario... ???

Nego ja u biosu svoje ploce (neo 2 platinum) ne videh podesavanje da se komp ugasi na nekoj temperaturi procesora. Jesam li nesto propustio?

monteboy je napisao(la):
Da, da, videh sad... nisam obratio paznju u prvom momentu, izvinjavam se! :wave:

U svakom slucaju, Mihailu skidam kapu... narocito na 1.925V!!! :zgran:
Zbog ovoga, u jednom trenutku podsetio me je - na mene :d:d

Pazi ti samo da ne koknes taj extra primerak! ;)

Ljudi, de ne otvaram sad novi thread, jel po vama puno drzati Winchester na 1,65V svaki dan. Pitam zato sto imam Cooler Master Ultra Vortex i temperatura mi je idleu oko 40C, na trenutnih 0 (da, nula) rpm fana. Provrti mi se na 900rpm svakih 10 sek oko 3 sek, i onda opet prestane. U biosu mi je namesteno da se fan iskljuci na ispod 35C,a da se potpuno ukljci na preko 45, sto se desi jednom u pet dana :). A, da, takt 2600Mhz, HTT 305Mhz, mnozilac cpu 8.5.

Poslednja izmena:
Sto se mene tice - ne. Al' nek ti odgovori neko drugi... neko pametniji :d (ja sam i TBred-a drzao dosta dugo na 1.9V, sa vazdusnim hladjenjem - i bilo mu je prilicno vruce :beat: )

Ma meni se cini da je ovom mom nepririodno hladno. :D. Jeste da ima Ultra Vortex na sebi, ali da mi se u potpunom idleu ne vrti vent uopste preko 1min, to mi je neobicno. To bi znacilo da mu je temp. u to vreme oko 35C, sto je stvarno loodo.

topuz , 1,65V je krajnja granica preko za svakodnevnu upotrenu nebih isao

Poz....

AMD Functional Data Sheet,939-Pin Package

VDD supply voltage relative to VSS –0.3 V to 1.65 V
MEMVREF input voltage relative to VSS –1 V to 2.9 V

VDD - Core power supply
MEMVREF - DRAM Interface Voltage Reference

Lukija je napisao(la):
AMD Functional Data Sheet,939-Pin Package

VDD supply voltage relative to VSS –0.3 V to 1.65 V
MEMVREF input voltage relative to VSS –1 V to 2.9 V

VDD - Core power supply
MEMVREF - DRAM Interface Voltage Reference

Sta znaci ovih boldovanih -0.3V,dozvoljeni voltaza u minusu od nominalnih 1.4V?

Poslednja izmena:
Calibra 4WD je napisao(la):

To verovatno znaci da se u tom rasponu nece osteti procesor, a ne i da ce u njemu raditi.

He he, po toj logici bi ono 1.65V znacilo 3.05V :d

Lepo pise relative to Vss. Vss je masa.

Evo ja prodjoh mnoge testove sa 2700mhz na 1.55-1.58. Komp nije resetovan 2 dana i radi bez problema. Po meni je ovo fin rezultat na kome ce komp raditi za svaki dan. Cekam izlazak novog biosa za neo2 koji ce i zvanicno podrzavati venice pa cu videti, mada mi vise od ovoga i ne treba za svaki dan...

Poslednja izmena:
jorgovan je napisao(la):
Evo ja prodjoh mnoge testove sa 2700mhz na 1.55-1.58. Komp nije resetovan 2 dana i radi bez problema. Po meni je ovo fin rezultat na kome ce komp raditi za svaki dan. Cekam izlazak novog biosa za neo2 koji ce i zvanicno podrzavati venice pa cu videti, mada mi vise od ovoga i ne treba za svaki dan...

Odlicno,samo ipak vidi ako moze da radi ispod 1.5V,ne bi bilo na odmet

Odlicno,samo ipak vidi ako moze da radi ispod 1.5V,ne bi bilo na odmet

Pa tesko mada nisam nesto preterano ni probao, mozda kad imam vremena, Ovako se ne greje mnogo.

Inace kad sam jednom sa manjim naponom i 2700mhz usao u bios natpisi u biosu su mi malo zasuntavili, tacnije nisu se videla sva slova. Kad sam dodao napon sve je bilo ok.

Sve u svemu do novog zvanicnog biosa verovatno necu ici preko ovoga jer mi je potrebna stabilna masina jer mi je ovo radna masina pa mesta nestabilnosti nema...

mihailo je napisao(la):
Sampionski primerak je LBBLE 0517BPMW...
Mislis valjda BPBW?

Tome si uzimao meru u ranijim postovima...

CAR je napisao(la):
Mislis valjda BPBW?

Tome si uzimao meru u ranijim postovima...
Ne, u pitanju je BPMW, ali ne iskljucujem da je i BPBW sposoban za preko 3GHz, jer ga nisam stresirao poput BPMW, jer je bilo dosta toplije vreme (nekih cca. 15 stepeni :) ). Primerak, nazalost, vise nije u mom vlasnistvu.

Evo ga kod mene jedan BPBW, sto je Mitnick uzeo od tebe... dosao do mene, ko zna kojim putevima :d... on mi rece da je to taj "over 3 GHz".

Nazad
Vrh Dno