Šta je novo?

Venice overclocking

monteboy je napisao(la):
Nisam znao da postoji AMD'ova tvornica kod nas znam samo za ovu u Dresdenu (SR Njemacka)

Izgleda je srpsko-crnogorski lobi u Dresdenu veoma jak :) :D

Poz....
Sve to stoji, ali u svakoj fabrici imas i one prostorije gde se rade mutni poslovi, znas ono nas radnik koji umesto da pojedine primerke pusti umesto na 3800+ markiranje, omasi traku, ili u nekom cosku guli osmicu, pa dopisuje nulu? :D Ma teorija zavere kol`ko god `oces :p

ljudi, DFI nikad... mislim bar ove Ultre i SLI ploce... To bih pristao jedino kad bi neko dosao besplatno da uzme ovu i donese tu, i sve israfcigerise... Neko je zaboravio da je meni Winchester jos u novembru prosle godine radio na 2800 mhz, kod mene nije poenta da isteram najvisu frekvenciju (ok, za slikanje, dok ne dosadi), vec da komp radi na sto vise MHz, ali da i dalje Hyper 6 na 1600 rpm može da ga ohladi... Ovaj Venice to za sad radi... samo glupavi prime puca, a masina evo vec danima nije iskljucivana (i to sad ne koristim right mark, jel nesto zeza, ne znam zasto) na 2600 mhz, torrenti rade, i to ok...

byMaX je napisao(la):
ljudi, DFI nikad... mislim bar ove Ultre i SLI ploce... To bih pristao jedino kad bi neko dosao besplatno da uzme ovu i donese tu, i sve israfcigerise... Neko je zaboravio da je meni Winchester jos u novembru prosle godine radio na 2800 mhz, kod mene nije poenta da isteram najvisu frekvenciju (ok, za slikanje, dok ne dosadi), vec da komp radi na sto vise MHz, ali da i dalje Hyper 6 na 1600 rpm može da ga ohladi... Ovaj Venice to za sad radi... samo glupavi prime puca, a masina evo vec danima nije iskljucivana (i to sad ne koristim right mark, jel nesto zeza, ne znam zasto) na 2600 mhz, torrenti rade, i to ok...

Ti si imao odlicnog winchestera, namucices se da stvar ponovis sa Venice-om. Nemoj da kukas zbog napona jer nema smisla siliti Venice za svaki dan preko 1.55v

pa zato i tražim neki kome ne treba više od 1.52v... Ali 3200+!

jorgovan je napisao(la):
K8N Neo2 Platinum ima problema sa direktnim dizanjem napona, dok preko procenata radi. Izasao je novi beta bios koji to donekle resava, ali ga jos uvek nisam probao jer mi se nesto ne stavlja beta na masini na kojoj sve super radi...
Da, rade ti procenti... ali do odredjene mere. Konkretno, do 10%, kako sam i rekao. "Dalje neces moci" ;)
Znaci, 1.55V + 10%... pa racunaj.

Probao sam sve beta i modovane biose, zakljucno sa 1.36 i 1.37 (za koje vazi pravilo da daju do 1.9V)... nista ni blizu 1.9V, a neke kombinacije uopste nisu htele da rade (namestis odredjenu voltazu, plus onaj procenat - ono vrati na 1.44V :trust: )
Gde li nadjose bas ovih 1.44V...

Uostalom, ti si tek skoro uzeo plocu, ja se s njom zezam vec 6 meseci... polako, sad ces tek da upadnes u te vode, pa ces doci do istog zakljucka kao i ja! ;) :wave:

byMaX je napisao(la):

ByMax , DFI definitivno nije za svakoga ..... :D
Bojim se da ce Car opet da ti rece neshto o vuni i finoj tkanini :))))))

Poz

Poslednja izmena:
Paradigma je napisao(la):
Da se razumemo meni je muka od tog MSI-a samo ne mogu da nabavim Abit AV8 koji zelim. Na extremu kazu da sa nekim beta 1.36 moze do 1.9v ali i to uz pomoc trikova.

BTW. Ne uzima mi se iz principa ploca koja nudi povecanje napona u procentima.
Iz principa... si u pravu! ;)
Ali dobro, ipak je MSI K8N NEo2 Platinum stvarno dobra ploca.... iznenadjujuce za mene da moze MSI da napravi tako nesto - ali eto!

2 Max:
Cekaj bre, sine, polako... sta ti je bre radio Winchester na 2800MHz?!?
Radio - i *SLIKAO SE* - na 2800MHz nije isto.
Slikao se i moj na 2921, pa ni blizu nije bio stabilnom radu na toj frekvenciji. Razjasni ovo sto si rekao.

BTW, ovaj moj (Mihailov ;)) Venice je zavrsio bogami podosta testova na 2.8 giga sa 1.56-1.57V, kako kaze onaj sugavi CoreCenter program... svaki S&M je prosao, a bogami ni Prime posle 19h 58min nije imao nijednu zamerku ;)

CAR je napisao(la):
Iz principa... si u pravu! ;)
Ali dobro, ipak je MSI K8N NEo2 Platinum stvarno dobra ploca.... iznenadjujuce za mene da moze MSI da napravi tako nesto - ali eto!

2 Max:
Slikao se i moj na 2921, pa ni blizu nije bio stabilnom radu na toj frekvenciji. Razjasni ovo sto si rekao.

BTW, ovaj moj (Mihailov ;)) Venice je zavrsio bogami podosta testova na 2.8 giga sa 1.56-1.57V, kako kaze onaj sugavi CoreCenter program... svaki S&M je prosao, a bogami ni Prime posle 19h 58min nije imao nijednu zamerku ;)

I posle se ja nerviram sto mi SanDiego 'jedva' radi stabilno na 2,9GHz :d :d

CAR je napisao(la):

Ajde da razjasnim - da, na 2800 je radio, ako se ne secas! Pogledaj malo one tredove. Naravno, asinhrono i 2T, posto tad A8N SLI nije imao dobar bios, ali je radio normalno u windowzu. E sad, da ja tebe pitam, da sam imao plocu koja daje preko 1.58V napona, na koliko bi isao, posto je ovo 2800 MHz islo na 1.58v. Jos uvek mozes da proveris, i winnie i ploca su mi kod prvog komsije! A da sam imao DFI ili nesto sto daje 1.6+v, sigurno bih i ja imao 2.9 ghz za slikanje...!

poz. vuno.

byMaX je napisao(la):
Ajde da razjasnim - da, na 2800 je radio, ako se ne secas! Pogledaj malo one tredove. Naravno, asinhrono i 2T, posto tad A8N SLI nije imao dobar bios, ali je radio normalno u windowzu. E sad, da ja tebe pitam, da sam imao plocu koja daje preko 1.58V napona, na koliko bi isao, posto je ovo 2800 MHz islo na 1.58v. Jos uvek mozes da proveris, i winnie i ploca su mi kod prvog komsije! A da sam imao DFI ili nesto sto daje 1.6+v, sigurno bih i ja imao 2.9 ghz za slikanje...!

poz. vuno.
Nesto mi mnogo ima tih "da sam imao" u tvojoj jednacini... :D

Znas kako kazu... da baba ima muda, bila bi - deda! :d:d:d

2 Stojcha:
Vala, za te pare koliko si ga platio... ja bih ga bacio kroz prozor da nece da radi na 2.9 GHz! :D
A i ovih 2.8GHz je strasno tihih 2.8GHz, sa necujnim TT fanom, koji ima mizeran protok... zna Max o cemu pricam, to je njegov veciti cilj! :)

Stojcha je napisao(la):
I posle se ja nerviram sto mi SanDiego 'jedva' radi stabilno na 2,9GHz :d :d

San Diego je čudo ali je cena ipak jača od isplativosti. Ne nam za tvoj primerak ali ovaj je sjajan:

http://users.panline.net/~benchmark/html/sandiego.htm

Na vazduhu sa Hyper 6. 1.525 x 104%

Taj bi primerak realizovao moj ideal:

HTT 1000Mhz (250x4) - default
memorija 250Mhz (KingMax HarCore) - default.
procesor 2750Mhz (11x250) 1MB L2 - napon default
--------------------------------------------------
= zlo.

@ paradigma
potpuno si u pravu, provereno ;)

Paradigma je napisao(la):
San Diego je čudo ali je cena ipak jača od isplativosti. Ne nam za tvoj primerak ali ovaj je sjajan:

http://users.panline.net/~benchmark/html/sandiego.htm

Na vazduhu sa Hyper 6. 1.525 x 104%

Taj bi primerak realizovao moj ideal:

HTT 1000Mhz (250x4) - default
memorija 250Mhz (KingMax HarCore) - default.
procesor 2750Mhz (11x250) 1MB L2 - napon default
--------------------------------------------------
= zlo.

Nece bas na default ali na 1.46V (1.325 * 110%) radi na 2750.

Jeste skup u *** ali sam ovaj put bas resio da uzmem neki pristojan primerak dok ih jos nisu upropastili a ne da se zeznem kao sa Winchesterom (s njim sam zakasnio samo 1 nedelju pa da bude dobar :S: ).

Stojcha je napisao(la):
Nece bas na default ali na 1.46V (1.325 * 110%) radi na 2750.

Jeste skup u *** ali sam ovaj put bas resio da uzmem neki pristojan primerak dok ih jos nisu upropastili a ne da se zeznem kao sa Winchesterom (s njim sam zakasnio samo 1 nedelju pa da bude dobar :S: ).

Oces da kazes da treba sto pre uzeti Venice-a ili San Diego procesor dok ga neupropaste?

POZ :wave:

Gidra85 je napisao(la):
Oces da kazes da treba sto pre uzeti Venice-a ili San Diego procesor dok ga neupropaste?

Bas tako ! ;)

Kad malo prodje vremena najverovatnije ce da se desi isto kao sa Winchesterom: jedva 10-tak posto o/c i to ti je to :D

Ja se jos malo poigrah sa mojim i shvatih da on za svaki dan ne moze na 2800 tako da ostaje ipak na 2700 :-(...

Stojcha je napisao(la):
Bas tako ! ;)

Kad malo prodje vremena najverovatnije ce da se desi isto kao sa Winchesterom: jedva 10-tak posto o/c i to ti je to :D

Au, onda bolje da pozurim, ili da kupujem polovan kada kasnije. :d

jorgovan je napisao(la):
Ja se jos malo poigrah sa mojim i shvatih da on za svaki dan ne moze na 2800 tako da ostaje ipak na 2700 :-(...
Malo li je... ;)

Care, oce li taj O/C? Jel chemu taj Venice sto je kod tebe, daj barem screen-shot-clock, da vidimo sta moze sa namazanom pastom :)

Ova paklena vrucina nije ni za sedenje pored racunara a kamoli za overclock.
Elem, kada je pre nedelju dana bilo zahladnilo procesor je hteo na 2906mhz a sada po ovom paklu samo 2808mhz i ni megaherc vise, citavih 100mhz manje, tako da, zaboravite overclocking za neko vreme...

Moso je napisao(la):
Ova paklena vrucina nije ni za sedenje pored racunara a kamoli za overclock.
Elem, kada je pre nedelju dana bilo zahladnilo procesor je hteo na 2906mhz a sada po ovom paklu samo 2808mhz i ni megaherc vise, citavih 100mhz manje, tako da, zaboravite overclocking za neko vreme...

Moj i dalje na 2.7, ne ubija 50c tako da ce tako i ostati, soba je trenutno na 31 :p . Vanesa i Big Tower cine svoje...

Vule je napisao(la):
Care, oce li taj O/C? Jel chemu taj Venice sto je kod tebe, daj barem screen-shot-clock, da vidimo sta moze sa namazanom pastom :)
Ih, 'oce li... pa naravno da 'oce! ;)

Rekoh vec, 2.8 giga za svaki dan, nije lose, mozda je malo topliji nego sto bi trebalo... pre neki dan sam probao to na 2.7 giga, u paru sa X850XT, blago kloknutom - daje nekih 14K u 3DMark-u 03 i 6700 poena u 05.
Pritom je memorija asinhrono postavljena na ~225MHz, 2T.

Kada ga malo pritegnem ovih dana, bice bolje.

CAR je napisao(la):
Ih, 'oce li... pa naravno da 'oce! ;)

Rekoh vec, 2.8 giga za svaki dan, nije lose, mozda je malo topliji nego sto bi trebalo... pre neki dan sam probao to na 2.7 giga, u paru sa X850XT, blago kloknutom - daje nekih 14K u 3DMark-u 03 i 6700 poena u 05.
Pritom je memorija asinhrono postavljena na ~225MHz, 2T.

Kada ga malo pritegnem ovih dana, bice bolje.

Super ti je ovaj rezultat u 3dmark03... ATi sljaka. Steta samo sto nema 3.0...

Sa kojim drajverima i kojim podesavanjima za kvalitet imas toliko?

Evo i ja sam se bacio na OC masine iz signature. :type:
Trenutno testiram masinu sa sledecim parametrima:
CPU Clock 2655 (295x9) @ 1,55V
Memory 221 (290x3/4) 2-3-3-5 @ 2,8V
Sve ovo radi OK, prolazi Prime, OCCT, S&M. :)

Pre nego li krenem dalje interesuje me kolike bi bile, okvirno, dozvoljene temperature za CPU i S.Bridge?
U Prime-u i S&M-u temperatura CPUa ide do 48C, a SBa do 53; dok kod OCCTa CPU ide na 47-49 (u pikovima 50), a SB 52-53 (u pikovima 54). Da li je to "dozvoljeno" ili sam malo preterao?

:wave:

jorgovan je napisao(la):
Super ti je ovaj rezultat u 3dmark03... ATi sljaka. Steta samo sto nema 3.0...

Sa kojim drajverima i kojim podesavanjima za kvalitet imas toliko?
Ma, nista nisam uradio dok ne dobacim do 7K... tek onda mozemo da pricamo. Nego mi je *******o sto je ovako vruce napolju, nema nista od nekog ozbiljnijeg klokovanja.
A to sto nema SM 3.0... da znas koliko sam se potresao, gledam sliku u NFS-u i FarCry-u sa AA 6X i AF 16X, sve klizi, izgleda bozanstveno - i bas mi nesto smeta sto nema SM 3.0!!! ;)

Drajveri su sa HIS-ovog instalacionog CD-a, Catalyst-i u verziji 5.3... znam, bajato, ali nisam imao novije. Sad su mi se vratili oni Digital! diskovi, pa cu da stavim v5.5... dok ne skinem v5.6.
Podesavanja u drajverima namestena na "performance", naravno... sa svim podesavanjima na maximumu (AA i AF kao navedeno gore), ima nekih 5K markova.

Aponen je napisao(la):
Evo i ja sam se bacio na OC masine iz signature. :type:
Trenutno testiram masinu sa sledecim parametrima:
CPU Clock 2655 (295x9) @ 1,55V
Memory 221 (290x3/4) 2-3-3-5 @ 2,8V
Sve ovo radi OK, prolazi Prime, OCCT, S&M. :)

Pre nego li krenem dalje interesuje me kolike bi bile, okvirno, dozvoljene temperature za CPU i S.Bridge?
U Prime-u i S&M-u temperatura CPUa ide do 48C, a SBa do 53; dok kod OCCTa CPU ide na 47-49 (u pikovima 50), a SB 52-53 (u pikovima 54). Da li je to "dozvoljeno" ili sam malo preterao?

Najpre... sta je to SouthBridge na nF4 ploci? I ako ga ima - gde je onda NorthBridge? :p
Kod mene toga nema!!! :d:d:d

Za CPU neka ti neko drugi kaze, sto se mene tice dovoljno je dobra ona temperatura na kojoj kompjuter radi stabilno, i odradjuje sve zadate testove... a sto se NB/SB cipa ;) tice, svima se vrti oko nekih 50-ak stepeni, tako da ti je to sasvim u redu.

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Najpre... sta je to SouthBridge na nF4 ploci? I ako ga ima - gde je onda NorthBridge? :p
Kod mene toga nema!!! :d:d:d

OK, ja sam uzeo da se most na koga su povezani HDD i PCI slotovi zapravo SB!? Ali to nije ni toliko vazno. U svakom slucaju merenja su iz Everesta, i temp o kojoj ja govorim je ona koju on prikazuje kao temp MoBo-a.

CAR je napisao(la):
Za CPU neka ti neko drugi kaze, sto se mene tice dovoljno je dobra ona temperatura na kojoj kompjuter radi stabilno, i odradjuje sve zadate testove... a sto se NB/SB cipa ;) tice, svima se vrti oko nekih 50-ak stepeni, tako da ti je to sasvim u redu.

Hvala za info o temp NB/SB-a.
Sto se tice CPUa, cisto me interesuje kakva su iskustva ostalog naroda, koji se bavio OCom Venice-a.

Evo i novog rezultata:
- dok pisem ovo Venecija radi na 2944=9x327 (pticica ). Doduse ne sluzi mnogo cemu, posto nece da prodje Super PI test.
- na 2925=9x325 (pticica ) sam ga testirao pomocu S&M, OCCT, Prime95 i sve prolazi.
- 9x330 nece da udje u Win, barem kako sada stvari stoje, kada nabacim klimu u sobu (ovih dana), onda mozda bude i drugacije.

Poslednja izmena:
Aponen je napisao(la):
Evo i novog rezultata:
- dok pisem ovo Venecija radi na 2944=9x327 (pticica ). Doduse ne sluzi mnogo cemu, posto nece da prodje Super PI test.
- na 2925=9x325 (pticica ) sam ga testirao pomocu S&M, OCCT, Prime95 i sve prolazi.
- 9x330 nece da udje u Win, barem kako sada stvari stoje, kada nabacim klimu u sobu (ovih dana), onda mozda bude i drugacije.

Uhhhhh, taj procesor mirise na apsolutnog sampiona, 1.5x v i 29xx, pa to je ludilo. Taj garant ide za slikanje >3100MHz :shock:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno