Šta je novo?

Veš mašine

Došao je i taj dan, konačno, da mi je crkla stara Gorenje mašina.
Čitam forum, gledam ponudu i ipak bih zamolio malu pomoć oko izbora sledeće mašine.
Računam da bi najbolje bilo da kupim nešto iz srednje cenovne klase (oko 60.000 na primer).
Video sam BOSCH WAN28266 na An....u za 55.000. Isti proizvođač, nešto bolja mašina WGG242Z2 je oko 63-65.000.
Vidim da je u suštini razlika da li je serija 2 ili serija 4, plus neke finese.
Da li vredi dodatno platiti 10.000?
Da li ima neko preporuku u sličnom rangu cena za drugu mašinu?

Došao je i taj dan, konačno, da mi je crkla stara Gorenje mašina.
Čitam forum, gledam ponudu i ipak bih zamolio malu pomoć oko izbora sledeće mašine.
Računam da bi najbolje bilo da kupim nešto iz srednje cenovne klase (oko 60.000 na primer).
Video sam BOSCH WAN28266 na An....u za 55.000. Isti proizvođač, nešto bolja mašina WGG242Z2 je oko 63-65.000.
Vidim da je u suštini razlika da li je serija 2 ili serija 4, plus neke finese.
Da li vredi dodatno platiti 10.000?
Da li ima neko preporuku u sličnom rangu cena za drugu mašinu?
Ja da kupujem za taj iznos Bosch i to jeftiniju. Pogledati samo opcije pranja programe da li ima razlike ako jeftinija ima sve što ti treba jeftiniju.

Ljudi,treba mi pomoc.Uzeo sam Electrolux ves masinu pa ko je ima da mi pripomogne.Stavim program na Eco 40-60 i pere plavi ves skoro 3 sata.Ok,razumem da se time stedi struja.A na koju opciju da prebacim da mi brze opere?I na koju opciju stavljate beli a na koju plavi ves?Na opciju COTTONS moze i beli i obojeni pamuk i kako npr da podesim temp?Glavno pitanje je na koju opciju stavljate kad perete beli a na koju opciju plavi ves?Ove specijalne opcije nisam ni zagledao.

Na pogresnom forumu pitas, ovo nije nedeljno popodne sa Leom Kis i kako oprati ves. Procitaj uputstvo, ako ti nije jasni i posle toga. Moze ti izaci Electrolux servis na lice mesta da obuce za koriscenje 4.200 sat vremena obuke.

Uhhh kakav promašaj sam napravio uzevši Beko BM3WFSU47415WB od 7kg inverter pro model. Upravo ono što nisam hteo e to sam dobio. Mašina kategorisana da prima 7kg ubačene pamučne krpe teške 3 kg i 700 grama, ne može ni u jednom modu da započne centrifugu. izbačeno 1/3 krpa , započinje centrifugu i na spin modu. Bukvalno djubre.

Kad se natope vodom dobijaju na tezini. Ja sam imao proglem sa jaknom i suskavcem sa Haier koja prima 9kg. Nema sanse da pokrene centrifugu i kad sam izvadio suskavac, poprilicno je bio tezak i morao da ga cedim rucno da bih ga posle ponovo ubacio u bubanj i onda je krenula centrifuga :D Zato bih uvek uzeo sto vise kg, ne moze da skodi.

Kad se natope vodom dobijaju na tezini. Ja sam imao proglem sa jaknom i suskavcem sa Haier koja prima 9kg. Nema sanse da pokrene centrifugu i kad sam izvadio suskavac, poprilicno je bio tezak i morao da ga cedim rucno da bih ga posle ponovo ubacio u bubanj i onda je krenula centrifuga :D Zato bih uvek uzeo sto vise kg, ne moze da skodi.
Pa budaletine trebaju da kazu 7kg natopljenih vodom, da nikada ne uzmem mašinu, Samsung stari prima 5,8kg suvog vesa sa 6,7 je znao po nekad da izbaci error kod centrifuge ali bio je 6kg model.
Straobalno je da Beko ni ne započne centrifugu. Bukvalno je program od 1 sata vrteo 3 i po sata bez ikakve koristi. U šoku sam pravo da vam kažem. Problem je što nema šansi da se dobije informacija koja mašina a da je slim do 53cm prima pravu količinu veša i da joj senzor ne blokira centrifugu. Kakvo crno vađenje i ceđenje ručno.

Problem je u disbalansu. Teško da je problem u preopterećenju. Tako je do sada bilo na svim mašinsma, pa i na hw90.

Uhhh kakav promašaj sam napravio uzevši Beko BM3WFSU47415WB od 7kg inverter pro model. Upravo ono što nisam hteo e to sam dobio. Mašina kategorisana da prima 7kg ubačene pamučne krpe teške 3 kg i 700 grama, ne može ni u jednom modu da započne centrifugu. izbačeno 1/3 krpa , započinje centrifugu i na spin modu. Bukvalno djubre.
Da li ti je masina dobro nivelisana?

Problem je što nema šansi da se dobije informacija koja mašina a da je slim do 53cm prima pravu količinu veša.
Ne postoji takva, bez obzira na dubinu. Bubnjeve prave istih zapremina ili i manje, a povećavaju brojku za količinu veša koja kao može da stane. Da bi ljudi kupovali...
Poredio sam jednom prilikom sa mašinama iz profi serija; zapremina bubnja ~65lit, a deklarisno za 7-8kg veša. Kod ovih kućnih, bubanj ~65lit a deklarisano za 9~10kg.
Danas sve češće se pominje ta nemogućnost pokretanja centrifuge zbog "disbalansa"; mislim da je vezano samo za kvalitet izrade mašina.

Nema to veze sa kvalitetom vec iskljucivo sa softverom masine, koliku toleranciju ima na disbalans. Moja beko WTV serije je zadnja serija koja je htela da pokrene centrifugu i pri vecim disbalansima, i do sada za 4 godine je samo jednom otkazala centrifugu. Ostalo šta god da ubaciš, centrifugiraće. Posle ti modeli sa aquatech, Recycle Tub, EnergySpin itd su katastrofalno urađeni što se tiče centrifuge, previše osetljivi na disbalans.

Eno Miele izbacio novu seriju W2, koja se katastrofalno pokazala, nema mašine koja nije u kvaru. Osim toga, softverski jako loše rešena što se tiče mnogih stvari a između ostalog i osetljivosti na disbalans.

Pa kad naprave mehanički lošiji uređaj, onda ubace softver koji će regulisati da se ne ošteti. Imao sam ranije Ariston slim, 15 godina, ne sećam se da je bilo tih disbalansa. Ta reč je ipak novijeg datuma :)
W2 je novi model, i na netu ima tek par prikaza, tako da vreme će pokazati.
Za W1 ranije se isto svašta pričalo, valjda ljudi žele tako da se istaknu. Iz ličnog iskustva, verovatno najbolje potrošen novac na belu tehniku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno