Šta je novo?

Veš mašine

I Kako onda moze biti ona (HW90G) isto 9kg kao i ova sto je dublja (HW90)… O cemu pricamo. Naravno ima toga i kod drugih proizvodjaca ali kod Haiera je bas izrazeno. I ne mislim samo na model HW90 serije vec i druge modele.

Evo dve masine od 9kg a vi sami procenite koja je veca.

Prilozi

• A5A8BD2D-1EF4-44F0-8690-3DBB7E311FFB.jpeg
    A5A8BD2D-1EF4-44F0-8690-3DBB7E311FFB.jpeg
    100 KB · Pregleda: 97
  • E5D68435-ECB1-4457-87A8-EB02F07EC481.jpeg
    E5D68435-ECB1-4457-87A8-EB02F07EC481.jpeg
    117.9 KB · Pregleda: 97
Ova druga je za centimetar dublja, razlika je neznatna, jer sve zavisi kako slazes ves. Dok smo zivjeli u iznajmljenom stanu, bila je neka LG, ako se ves samo ugura znala je da skace, da ne moze izbalansirati bubanj i manje vesa stane u nju, medjutim kad se svaki peskir odvoji pa ubaci, sve opere bez problema i "vise" vesa moze stati. Ista stvar i sa masinama koja imaju tzv. XL vrata, bubanj je plitak, a sirok isto vesa moze stati kao i u masinu sa punjenjem odozgo, tako da to nikakve razlike nema, samo zavisi od osobe koliko ima zivaca da to poslozi😄

Bogami ima tu dosta vise nego 1cm🙂
Neka maxy ili neko od vlasnika doticnog modela uzme metar pa izmeri dubinu bas.

Prilozi

• 523BCF6E-0A78-40EA-A950-3F3C35DCB20E.jpeg
    523BCF6E-0A78-40EA-A950-3F3C35DCB20E.jpeg
    173.5 KB · Pregleda: 93
Ako si ikada video veš mašinu sa skinutim poklopcem, video si betonski teg na vrhu bubnja, i jedan sa prednje strane ispod vrata bubnja.
Centrifuga kada zavrti veš, njegova težina bude mnogo veća i bubanj teži da iskoči iz mašine, mortizeri su tu da ublaže vibracije i uravnoteže mašinu, a ti betonski tegovi služe da spreče da mašina poskakuje po kupatilu/izleti iz kupatila 🤣 kada centrifuga vrti. Uštede su na svakom koraku, pa i na tim tegovima. Što su teži tegovi, mirnija mašina.

Na mašinama koje su deklarisane za veći kapacitet veša, trebaju i veći tegovi da bi je držale u balansu da ne uskoči u kadu kada radi centrifuga 😉
Sve ja to znam, ali ja sam uporedjivao masine istih demenzija i velicine bubnja HW90 iz serije 5 i 7. Bukvalno izmedju 15 i 20kg razlika u tezini. Inace ja sam porucio HW90 iz serije 5 ciji je bubanj manje-vise standardne velicine 63. Dubina masine je 58cm. Nije slim.

Da. Ova svakako ima dublji bubanj od standardne Haier HW90, ali treba da vidite tek HW90G, jos 3-4cm plici bubanj. Meni deluje kao da unutra jedva mogu stati 2 duksa i 2 majice, bez obzira sto je sirok 525mm.
Uglavnom, meni je 58cm dubina masine max za moje kupatilo. Bosh ili Miele od 63-64cm bih morao da preskacem da udjem u kadu.

Sve ja to znam, ali ja sam uporedjivao masine istih demenzija i velicine bubnja HW90 iz serije 5 i 7. Bukvalno izmedju 15 i 20kg razlika u tezini. Inace ja sam porucio HW90 iz serije 5 ciji je bubanj manje-vise standardne velicine 63. Dubina masine je 58cm. Nije slim.
Grešiš. Bruto dubina te mašine jeste menja u odnosu na druge proizvođače. Ono što većina proizvođača označava kao dubinu mašine u podacima jeste dubina gornjeg panela. Hajer daje bruto dubinu to jest dubinu od zadnjeg prepusta do spoljne ivice vrata.

Malo preko 33 cm
I Kako onda moze biti ona (HW90G) isto 9kg kao i ova sto je dublja (HW90)… O cemu pricamo. Naravno ima toga i kod drugih proizvodjaca ali kod Haiera je bas izrazeno. I ne mislim samo na model HW90 serije vec i druge modele.
Kako može npr. gorenje za istu zapreminu bubnja da napiše da je 9 kg?
I kako je to kod Hajera izraženo, dok kod Gorenja nije?

Poslednja izmena:
Da. Ova svakako ima dublji bubanj od standardne Haier HW90, ali treba da vidite tek HW90G, jos 3-4cm plici bubanj. Meni deluje kao da unutra jedva mogu stati 2 duksa i 2 majice, bez obzira sto je sirok 525mm.
Uglavnom, meni je 58cm dubina masine max za moje kupatilo. Bosh ili Miele od 63-64cm bih morao da preskacem da udjem u kadu.
HW90G je model ukupne dubine oko 48 cm. Ne možeš očekivati da bubanj bude dubok. Ali ako uzmeš u obzir čitavu dubinu mašine, model sa većom zapreminom bubnja kod nas na tržištu nećeš naći.
Za npr. Boš WGG244Z4BY, zapremina bubnja je 65 l, ali je za 5.2 cm dublja od HW90.

Čisto još jedna informacija za one koji imaju problema za smeštaj veš mašine po dubini, modeli sa aquastop sistemom su još malo dublji, jer ona budža na konektoru za bar još 1 cm udalji mašinu od zida.

Poslednja izmena:
Onaj Hoover top loader je manje vise bezveze.
Pri tome je bas bas bucan na centrifugi.
Beko koji mi je crkao je bio svemirski brod za ovo...
Realno da molim Boga da crkne u prvih 6 meseci

Ne znam, sad sam pustio prvi put.
Deluje poprilicno jadno sklepana.
Dugmici za kontrolu klasika Candy, zezaju.
Programi, onako.
HON aplikacija ne radi.
Jeste kao lakse jer nema saginjanja da se napuni masina, ali umalo ne otkinuh prst kada sam okretao bubanj da nadjem otvor.
Ne bih se usudio da preporucim, za sada

Koji problem imaš sa HoN aplikacijom?
Podešavao sam tu app na 2 mesta u poslednjih 6 meseci, svaki put je bilo lagano i bez problema.
2.4Ghz wifi i bluetooth uključen, skeniranje QR koda uređaja preko app, još jedan korak da se povrdi uređaj i to je to.

Nije podrzana masina, a u app pise da je i za Hoover
Koliko struje vam potrosi ves masina na npr pranju pamuka na 90?
Beko mi je trosio dosta manje pre zamene grejaca gde je stavljen manji, pogresan.
Hoover trosi nesto izmedju, ali opet podosta.
Lagano preko 2 kw za pomenuti program

Majstori se pale na te top loader masine samo zato sto su lezajevi zadnja stvar sto moze da im strada. Kunu se u to ko da je ko zna sta. Licno ne bih nikada voleo imati top loadera, meni su bar nezgodne a i prilicno su bucne. nema unutra bubanj dovoljno prostora da se pomera itd itd.. Ne znam sto nisi jednostavno trazio zamenu proizvoda a ne povrat novca za onu beko @damke80

Ma onaj Beko se pokvarilo svasta nesto...
Sta snam, za sada mi ovo top loader dobro deluje zbog ledja, ali mislim da ovo bas i nije kvalitet

Nije podrzana masina, a u app pise da je i za Hoover
Koliko struje vam potrosi ves masina na npr pranju pamuka na 90?
Beko mi je trosio dosta manje pre zamene grejaca gde je stavljen manji, pogresan.
Hoover trosi nesto izmedju, ali opet podosta.
Lagano preko 2 kw za pomenuti program
Pa jeste za Hoover, Candy i Haier, ali ne sve modele. Valjda si čitao specifikacije modela pre kupovine?

Citao sam, ali nije da toliko detaljno pise, jer se aplikacije menjaju, postoje apdejti i sl...
Ima neki ubogi Wizard, radi sa njim...

Ako podržava aplikaciju, na prednjem panelu mašine treba da piše hOn

Nema nista oko app na nalepnicama.
Ni hon, ni taj wizard.
Wizard radi, ali je....

Molim ako neko zna, koja je bolja od ove dve mašine?

BEKO Mašina za pranje veša WUE 9622 XCW
Indesit BWE 81496X WSV EE Mašina za pranje veša 8kg, 1400, Bela
Vidim da relativno se hvali odnos cena kvalitet Beko, dok za Indesit ne vidim neka iskustva po forumima.

Poslednja izmena:
Molim ako neko zna, koja je bolja od ove dve mašine?

BEKO Mašina za pranje veša WUE 9622 XCW
Indesit BWE 81496X WSV EE Mašina za pranje veša 8kg, 1400, Bela
Vidim da relativno se hvali odnos cena kvalitet Beko, dok za Indesit ne vidim neka iskustva po forumima.
Beži od indesita. Samo to ću da kažem.

ali umalo ne otkinuh prst kada sam okretao bubanj da nadjem otvor.
Možda ti se posrećilo AKO baš hoćeš da je vratiš, TREBALO BI valjda da svaka mašina sa punjenjem odozgo sama podesi položaj otvora u gornji položaj da ne moraš ti pomerati, prste lomiti i otvor tražiti...
Proveri.

Možda ti se posrećilo AKO baš hoćeš da je vratiš, TREBALO BI valjda da svaka mašina sa punjenjem odozgo sama podesi položaj otvora u gornji položaj da ne moraš ti pomerati, prste lomiti i otvor tražiti...
Proveri.
Ne rdai tako, ne vraca sama.
Gledao sam po youtubeu razne modele...rucno mora...

Onda si izabrao bulja mašinu, to je mogla da radi moja Gorenje koja se puni(la) odozgo jos pre +15 godina.

Kad je navrsila 5g prodao sam je jer me nerirala, kvarila se, korodirala, a tip koji ju je kupio tako je s njom nasilno postupao da joj je polomio rucicu za kocenje tockica, ljutio se sto nisam vodu ispraznio, ubacio je tako nasilno u gepek audija od 50.000e da me je bilo strah za kola, masinu je vec sjebao, govedo neko osiono...

Neko rece da majstori vole ove odozgo sto se pune jer im lezajevi ne propadaju, pa greska, ovoj mojoj Gorenje "odozgo" punjenoj su i lezajevi propali, neverovatno kako los kvalitet bio svega. Jedino je dobro prala kad je radila i bila zgodna za vadjenje vesa, samo posegnes i sve sitno otreses nazad u bubanj i tako vadis iz nje redom, na štrik prostireš...

Sta znam, ima i mane i prednosti ova masina...
Bubanj sma naucio kako da okrenem.
Jedno sam primetio.
Onaj Beko je sa vecin grejacem trosio sumnjivo malo, a sa manjim previse.
Ne secam se ni da je ves bio topao posle pranja i pare...
Sada je ves topao i bolje ispran nego sa Beko.

Kad smo kod pare i slicnih stvari i poboljsanja u radu mašina, kako radi, da li dobro radi, za sta, kad i kako primenjujete paru pri pranju veša?
Kako radi i da li dobro radi "pranje bubnja", sta u stvari to bi trebalo da radi?
A kako radi "cista fioka" za prašak, kako se to bez ostataka cisti fioka u radu Samsung mašina?
Da li ima opcija pojacano ispiranje kod nekih masina i opcija (funkcija) vise vode tokom pranja (celokupnog pranja valjda), kako kod kojeg proizvođača?

Dobro jutro, ljudi. Da li može neko da podeli iskustvo ili mišljenje između ove dve mašine HAIER HW80-B14979-S i HAIER HW90-B14979TU1S? Odlučio sam se za HW90, ali sam u poslednjem momentu video da je dubina samo 46 sa 9kg, dok je HW80 sa 8 kg dubine 55cm. Neko je rekao da je isto odustao od HW90 kada je video uživo.

Nazad
Vrh Dno