Šta je novo?

Veš mašine

1000039677.jpg

Nesto preko 200 didnzi u dm, 36 maramica kad se ves susi. Bruka koja razlika sa ovim i bez.

@TechSamuraj Radi app dobro,ima brdo tih opcija..što osnovnih funkcija+dodatne mogucnosti,pa do kreiranih programa za svaku vrstu stvari.
Ja sam jednom samo isprobao i koristim uglavnom na mašini.
Koliko me sećanja služi ima odložen kraj.

Može li se znati zašto je mašina za izbegavanje?
Koja je razlika u odnosu na hvaljenu vnpi?
Ova je isto proizvedena u Sloveniji,nije Hisense,inventer motor,1400rpm,5god+10 motor garancije...neznam šta ima bolje za te pare?

Pitao sam par servisera i prodavaca kojima je bio interes da mi prodaju istu i kada smo se lepo razumeli oko reklamacija, rekose mi Beko definitivno, a od ovoga da bezim

Znači ova WPNEI94A1SWIFI može da prođe po vama? Ne sadrži H u oznaci modela, dobija se 10g na inverter i ima smart funkcije.. Ovih 9kg realno 5-6kg veša.

Da,bubanj je 54l.Realno meni ovako fizički kad ga gledam,i koliko veša staje dovoljno velik.
Možeš uzeti i wnei 94bs,ima ga par ljudi ovde...zadovoljni su.
Ili neke druge modele sa wnei oznakom.
Pogledaj karakteristike,mozeš da odeš i na tehnoteku,tamo se lako sotira šta ti treba od funkcija tipa inventer motor,broj obrtaja i ostale drangulije pa uporedi cene,ako je gorenje preskačeš ove sa H u kodnom nazivu..i to ti je to.
wifi je interesantan,ali nije ni nešto baš praktičan,jer pored ubacivanja veša i detardzenta ti moraš da upališ naravno mašinu,postaviš krug na remote control,pritisneš start/stop i tad tek možeš upravljati preko app...Jedino ćeš se lakše snalaziti na početnlku sa svim tim opcijama preko app nego ručno,dok ne udješ u štos i pročitaš upustvo.I eto,ta obaveštavanja, "mašina je završila...,pronadjena sapunica..itd...
Od dodatnih stvari ima te opcije "više vode"(koristim),pred pranje,nega parom,protiv gužvanja(ne koristim),zadržavanje ispiranja.
I da,ok je ovo merenje veša,izmeri sama i smanji vreme pranja u zavisnosti od količine veša.

^ U količini hemije koja ostane na vešu nakon pranja/sušenja?
Pozdrav

Susilice obicno izbace skoro sav miris omeksivaca iz vesa, fakticki ga spale i produvaju. Ove maramice daju miris koji se vrti u susilici tokom ciklusa susenja te se ves oseca na to.

• Like
Reagovanja: M J
Meni roba bas mirise iz susilice, a stavljamo pola cepa kad susimo, jer bas bude intezivno(neki Lenor zuti)

Trenutno ves peremo kuglicam valdja ariel i ubacimo one perlice lenor, soeca se ves ali ne toliko.

Ja pitah ali niko ne odgovori. Koji je prasak najbolji za beli ves na temperaturama 80 ili 90 stepeni.

Mi kući imamo lepo iskustvo sa Persilom tako da bih ga preporučio uz naznaku da se ti deterdženti obavezno uzimaju na akciji jer im prvo napucaju ceneb koje su nerealne a onda ih daju uz 50+% popusta.

Naravno, ja nisam uzeo ništa od hemije a da nije bilo na (ozbiljnom) popustu godinama već. Uvek pravim relativno velike zalihe svega što koristimo, ali recimo da uvek imamo jedan veliki džak praška neotvoren (Persil ili Ariel, 9-10kg, šta je aktuelno u tom trenutku), jedan balon tečnog deterdženta neotvoren (isto persil ili Ariel, generalno najveći koji postoji), omekšivača par flaša (Lenor), jednu kesu tableta za veš mašinu (što veću), nekoliko kesa tableta za mašinu za sudove (fairy ili finish quantum), tečnog deterdženta za sudove bar jednu flašu, plus ostalu hemiju da ne pominjem. Kad se otvori poslednja flaša/džak/kesa, krenem da gledam šta ima na akciji i gde, pa još gledam da kombinujem sa kuponima iz maxi/idea/ananas, i još ako uspem da uklopim kada je onaj p&g cashback, bude vrh. Skoro se bilo poklopilo da u isto vreme bude mastercard CB, p&g CB, i maxi kupon, pa još i akcije u radnjama. I onda račun od 5000 izađe 2000, tada sam 3x kupovao i mislim da smo mirni bar godinu dana.

Stara dobra Bosh masina se vec neko vreme sprema da ode bogu na istinu, a ja zamalo sa njom u zatvor zbog buke i uznemiravanja komsiluka usred noci. Da sam bar organizovao neku dobru zurku, pa da mi ne bude zao da odlezim malo...
Elem, nakon danonocnog citanja raznih foruma, klipova sa iskustvima i testiranjem raznih masina za pranje vesa (kao da kupujem raketu da me preveze do Marsa), izbor je pao na Haier HW90-B14959EU1-S iz serije 5. Prvobitno sam porucio Haier HW90G-B14979TU1-S (serija 7), ali nakon sto sam je video uzivo u radnji, brze bolje otkazao porudzbinu. U pitanju je slim varijanta iz serije 7. Uzivo izgleda kao igracaka sa malim, plitkim bubnjem. Ne mogu da zamislim da unutra moze da stane deklarisanih 9kg vesa. Mozda ako bih dzepove napunio olovnim kuglicama.
Zaleteo sam se na seriju 7 misleci da je bolje uzeti nesto iz "vise klase", zbog kvaliteta, ali rekao bih da ovde to definitivno nije slucaj. Obe masine su bile na velikom popustu, serija 5 posebno. Sutradan, nakon moje kupovine je bila 18k skuplja kod istog prodavca, a i dalje na popustu.
Kapiram da je kupovina Haier brenda rizik, jer su kod nas jos uvek novi i tek treba da se dokazu, narocito servis. Ono sto je kod mene presudilo na kraju je garancija 7 godina na masinu + 15 godina na motor, kao i puno zadovoljnih vlasnika njihovih masina, cak i na ovom forumu. Vreme ce pokazati da li sam pogresio.

Ostaje mi jedna nedoumica, koju nigde nisam uspeo da saznam, a to su razlike u tezini uredjaja serije 5 i 7. Pored fensi displeja i par programa vise u korist serije 7, vizuelno nema nikakve razlike ni u gabaritima. Ovde naravno mislim na uredjaje normalne velicine, ne slim varijante. Razlika u tezini ide i do 20kg, 65kg, naspram 85kg pojedinih iz serije 7. Prosto se namece pitanje sta to mecu u uredjaje iz vise serije sto ih cini toliko tezim? Ili je ovo samo marketinski trik (teze je kvalitetnije - Miele). Definitivno sam se uverio da Haier 'oce da vara sa brojkama, narocito kad su dimenzije u pitanju, a u nekim slucajevima i potrosnja struje tokom ciklusa.
Sta vi mislite?

Poslednja izmena:
Ne razumem kod Haiera sto promovisu ogromne brojke kilaze bubnja a bubnjevi uzaniji nego neke slim masine od 6kg. Bubnjevi im idu u precnik tj sirinu sto je bukvalno neiskoristiv prostor jer ne moze nista kabasto da stane unutra kod pojedinih modela. Osim toga, sve sto je kazan siri u precniku znaci da je blizi kucistu masine te ima malo prostora da kazan treska unutar kucista i moguce je da izazove pomeranje same masine. Naravno, to je neka moja vizija na te masine, ali pozitivna iskustva mnogih korisnika pa i ljudi sa ovog foruma sigurno kazu da nisu lose.

HW90 je plitka mašina, tj. plića je nego standardni modeli. Dakle, moraš da gledaš dimenzije mašine (dubinu), a ne kilažu kod Hajera.

Ako si ikada video veš mašinu sa skinutim poklopcem, video si betonski teg na vrhu bubnja, i jedan sa prednje strane ispod vrata bubnja.
Centrifuga kada zavrti veš, njegova težina bude mnogo veća i bubanj teži da iskoči iz mašine, mortizeri su tu da ublaže vibracije i uravnoteže mašinu, a ti betonski tegovi služe da spreče da mašina poskakuje po kupatilu/izleti iz kupatila 🤣 kada centrifuga vrti. Uštede su na svakom koraku, pa i na tim tegovima. Što su teži tegovi, mirnija mašina.

Na mašinama koje su deklarisane za veći kapacitet veša, trebaju i veći tegovi da bi je držale u balansu da ne uskoči u kadu kada radi centrifuga 😉

HW90 je plitka mašina, tj. plića je nego standardni modeli. Dakle, moraš da gledaš dimenzije mašine (dubinu), a ne kilažu kod Hajera.
Neka je plitka mašina. I drugi proizvodjaci prave plitke masine samo su deklarisane relativno realnim kapacitetom kao 6-7kg a ne 8-9kg kao kod Haiera, koji ionako ima dosta plici bubanj nego ostale:)

Ako se dobro sećam, kod HW90 zapremina bubnja je 63 l.
Jesi li ti video ovu mašinu?
Nije me mrzelo da pogledam na sajtu Gorenja. Veš mašine G serije od 9kg imaju zapreminu bubnja od 54 l.

Poslednja izmena:
HW90G je još plići u odnosu na HW90.

Vrh Dno