Šta je novo?

Veš mašine

Cime odrzavate masinu i koliko cesto? Mislim na ona sredstva protiv kamenca.

Cime odrzavate masinu i koliko cesto? Mislim na ona sredstva protiv kamenca.
Kod mene su sve masine uvek bile ciste, nema štroke buđi i sl; jedino nekad zna da se nahvata talog od kamenca na spoljašnjem obodu bubnja i po gumi. Jednom godisnje ubacim limuntus i program na 90, skida kamenac odlicno. Nikakva sredstva nista.

Isto i ja radim, nego reko da vidim ima li nesto "bolje".

Da li je neko pokusao da stavi sirce u masinu?Ja ubacujem 2 tablete za sudomasinu.

Ja koristim tečni Frosch baby već neko vreme i primećujem da mašina ima manje potrebe za održavanjem. Svakako uključim na 90 stepeni jednom mesečno (inače ne koristim taj program) sa bikarbonom. Kada perem krpe, torbu za teretanu ili tako nešto ubacim sirće u deo za omekšivač. Redovno otpuštam vodu na donjem delu mašine. Jednom u 2-3 nedelje izvadim kadicu ili kako se već zove za deterdžent i nju isprskam sa Frosch Orange Bio i hidrogen peroksid. Isto i unutrašnjost gume na bubnju, pošto ona najviše zadržava prljavštinu.

Pozdrav svima.

Selim se u stan gdje nema šanse za posebnom sušilicom i perilicom pa je jedino rješenje kombinovana mašina, a budući da nikad nisam imao iskustva sa takvom vrstom mašine treba mi pomoć.

Ovo su neki od modela mašina koji su

dostupni kod mene i koji su u opticaju.

Beko B5DF T 510447 M 10kg/6kg

Whirlpool FFWDD 107426 BSV 10kg/7kg

Beko B5DFT510457WPB 10kg/7kg

Hisense WD5S1245BW 12kg/8kg

Ili neka LG ( za LG sam čitao ovdje da pere uz baš malo vode pa me to nekako odbija od nje )

Gledajući sve modele najbolji odnos cijene i performansi ima Whirlpool ali sam skeptičan jer ne znam da li je ta marka dobrog kvaliteta i hoće li me dobro služiti, da li dobro suši nakon pranja i sl, dok me kod Hisense jedino privlači to što ima sistem autodose pa sam neki period miran bez mjerenja i ubacivanja praška i omekšivača.

Šta Vi mislite koju bih trebao da uzmem ? Kakva su Vaša iskustva i šta mi preporučujete ?

Svaka pomoć je dobrodošla. 😊

Najbolje su se pokazale LG sto se tice kombinovanih masina, eventualno posle nje idu Bosch i Beko. Ostalo nemoj ni da gledas. *Beko zna da previse przi veš, kako kome.. A Whirlpool i Hisense ne gledaj uopste. To je moj predlog, ostalo je na tebi :)

Najbolje su se pokazale LG sto se tice kombinovanih masina, eventualno posle nje idu Bosch i Beko. Ostalo nemoj ni da gledas. *Beko zna da previse przi veš, kako kome.. A Whirlpool i Hisense ne gledaj uopste. To je moj predlog, ostalo je na tebi :)
Čitao sam na nekom od foruma da LG koristi baš malo vode pri pranju i da se veš osjeća iako je opran, znaš li nešto o tome ? 😅

Beko kombinovana za izbegavanje.Komsinka ima i ves izlazi mokar iako se vrati dva puta da susi.

Koristi manje vode ali veš bude dobro opran i ne oseća se. Mada u poslednje vreme ja dodam uvek po jedno 2-3 litre vode kroz fioku za deterdžent.

Pozdrav dosta se preporučuje ova beko b3wf mašina al sad menj treba pomoć jer ima ovih brojeva iza različitih npr beko b3wf u7841 wb cijena 700KM, b3wf u7744 wb cijena 1030KM, b3wf u71042 wb 1200KM koja je sad razlika između njih i da li je možda ova bosch serie 6 Wau28t62by bolja od ove bekove

Pozdrav dosta se preporučuje ova beko b3wf mašina al sad menj treba pomoć jer ima ovih brojeva iza različitih npr beko b3wf u7841 wb cijena 700KM, b3wf u7744 wb cijena 1030KM, b3wf u71042 wb 1200KM koja je sad razlika između njih i da li je možda ova bosch serie 6 Wau28t62by bolja od ove bekove
Bosch je najbolji izbor od tih.Pored Boscha dobre su Lg i Electrolux.

Ja sam koristio par puta, sta znam, ne vidim neku razliku, jedino sto je mozda meksi ves sto kaze clan iznad. Na mojoj masini kada se stavi program za pamuk, ne moze da se namesti para, samo na AI koji je i za sintetiku i za pamuk.

Inace, kako ste uspeli da povezete Haier masinu na wifi? Ja nesto pokusavao i nisam uspeo, mada se nisam mnogo ni trudio.
Skineš Hon aplikaciju sa goole play i pratiš uputstvo. Treba da prebaciš mašinu na daljinsko upravljanje uz pomoć selektora programa i u nekom momentu da skeniraš QR kod koji se nalazi iznad vrata. Pratiš ono što ti aplikacija traži...

Hrabro od tebe da preporučiš LG, pored dve forumske koje su vraćene prodavcima.
Samo kontrapreporuka za LG od mene.

Mali je to uzorak, na kolicinu prodatih. Desi se i Miele / Bosch / AEG da crkne odmah, sve se to pravi na milione i primerak od 1% ili ispod ako imaju pokvarenih oni smatraju uspehom. Sad sto se nama desi, pa zapadne i bude ono crklo bas kad kupis, pa tebi bude 100%, ali u konacnom rezultatu to je mali procenat. Mogu da kazem podatak na 100 prodatih da ja znam, do sada, a rok je 5 godina, crknutih je citavih 5 masina.

Da ne pricam na visem nivou koliko je prodato.

Pa da,ne mora da znaci ako se desi par komada da js svaka losa.Bosch,Aeg/Electrolux,Lg,Miele to su sve vrhunski aparati.

Pozdrav, planiram kupovinu ves masine. Razmisljam se izmedju nekoliko njih. Koje vi predlazete?

Bosch: WAN28267BY
AEG: LFR61944BE
Electrolux: EW7F348PSE
Haier: HW80-B14959TU1-S

Ako imate neki drugi predlog ili smatrate da postoji neka bolja u ovom cenovnom rangu, otvoren sam za predloge. Hvala unapred.

Uzmi onu koja ti se najvise svidja.Aeg/Electrolux su iste samo mala razlika u dizajnu.

Proveri cene b5.
Ja sam naleteo bas povoljno i prezadovoljan sam

Nazad
Vrh Dno